Ma ispadaju oni vjerovatno. Jbg ipak su bili sredina tabele, pa usli. Nije da su imali Klis ili Celik za protivnika, vec posrnulu Iskru
Prva liga FBiH 2023/2024
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH 2023/2024
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Uz duzno postovanje prema svim klubovima u ligi, ipak Celik i Sloboda su velika imena u BiH, i sire .
Velika je tuga da su takvi klubovi u ovakvim rangovima takmicenja al Boze moj vratit cemo crveno crni derbi u premijer ligu aBd
Uglavnom neka ovog navijackog prepucavanja medju nama, to je i pozeljno al u granicama normale haha, mi odrzavamo ovu temu, Slobodasi i Celikovci..
Velika je tuga da su takvi klubovi u ovakvim rangovima takmicenja al Boze moj vratit cemo crveno crni derbi u premijer ligu aBd
Uglavnom neka ovog navijackog prepucavanja medju nama, to je i pozeljno al u granicama normale haha, mi odrzavamo ovu temu, Slobodasi i Celikovci..
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫

Ovo bi bila neka " vjecna lista PL BiH"
I ona sve govori, o imenima , historiji,tradiciji klubova
Mogu u ligu ulazit Igmanii, Stupcanice, Sloge ( i Doboj i Simin Han) , al trebaju jos tone i tone hljeba jest da bi po svemu nadmasili Slobodu, Celik itd, a nikad nece nadmasiti..
Evo sad pred svima tebi kunem se da ću sve do kraja biti uz tebe i kad Bog na nebo sebi uzme me s'neba ću da bodrim crno crvene...
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Imam osjećaj da cemo na polusezoni imati jasnu sliku ko ulazi u Premijer ligu, isto tako i ko ispada. Drugi dio bi bas mogao biti nezanimljiv. Što će najteže pasti službenim licima i njihovim mentorima. Neće biti para od klubova.
- ASD
- Kontakt:
Pa zavisi. Ako se Rahić pojača na polusezoni, onda neće ispasti.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:00Imam osjećaj da cemo na polusezoni imati jasnu sliku ko ulazi u Premijer ligu, isto tako i ko ispada. Drugi dio bi bas mogao biti nezanimljiv. Što će najteže pasti službenim licima i njihovim mentorima. Neće biti para od klubova.
Po ovome što vidim.
Sloboda, Čelik i Stupčanica su tri najjače.
Budućnost ide u gornji dio.
Gornji Rahić je zadnji za sada.
- BatistutA19
- Kontakt:
Iskreno pratio sam samo Čelik prije i kanton i 2 ligu Centar a ovo vecinom rezultate i tabele i poneku PL pogledam ..Ja mislim da je se i FL digla na visi nivo ne vjerujem da je sudjenje slabo toliko a za baraz ti mogu potvrdit kad smo sa Klisom igrali europsko sudjenje ,to ce ti svako potvrdit .mk1008 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 09:57Nadam se da si upravu.BatistutA19 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 02:08Ja cu ti rec sudjenje u barazu sa Klisom prva utakmica ,ne znam onaj sudija iz Gorazda kako mu ime prezime ali je sudio pa mogu rec europski bez ijedne greske i u revansu u Zenici je isto sudjenje bilo extra..Ja vijerujem da je se i sudjenje popravilo samo sto mi vecinom svi gledamo navijacki .Moze se pogresit grese i najbolje svijetke sudija.Ja mislim da nam su nam igraci ko sudije mi bi igrali grupne lige u Europi.Samo nikad jaca liga mislimmk1008 je napisao/la: ↑04 avg 2023, 21:50Kakvoo suđenje ocekujete, pogotovo mi koji smo tek usli u ligu, Celik, Sloboda?
Kakva je situacija sa suđenjem do sad bila, ako ima neko ko je pratio ovu ligu?
S obzirom na sudenje u PL koje je ravno katastrofi osim kad sudi Peljto, mislim da nece biti vecih odstupanja.
Sto govori o tome koliko nam je jadan fudbal
Samo vjerujem da ce se i druge ekipe nalozit kad igraju sa Slobodom i Celikom , da ce zapet vise neg inace, tako da ce nam s te strane bit tesko.
A mislim i da ce sudije , cast izuzetcima namjerno nas ostetit da bi izvukli pare od nas jer su i oni svjesni ambicija klubova poput Slobode i Celika.
A pogotovo dodaj na to cinjenicu budzet nas, i Stupcanice. Imamo najvece budzete u ligi.
Mislim da cemo imat poseban tretman od sudija, al nadam se da grijesim..
A to da je ovo do sad jedna od najjacih sezona otkako postoji Federalna liga itekako
Slazem se da ce oni protiv Slobode i Celika ginut i dat 200% ,ma ti ako si bolji das im 3 gola ne moze im 100 sudija pomoc .Realno mi svi navijacki gledamo sudjenje.Bice jaka liga nekoliko dobrih ekipa i vrlo teskih gostovanja a realno ni Sloboda ni Celik nemaju taj kvalitet da smo bolji od drugih .Imamo tradiciju,navijace a igrace sigurno nemamo..Vidjet ce mo sretno vam !!
- BatistutA19
- Kontakt:
Joj ja Fukara ali se ismija zahtjevima to je ono daje da se vratimo na tribine a da nam se ne smiju da nas ne zayebavaju pa ko fol zahtjevi

...Zahtjevi su vrh ,jos malo platu ce trazit i vi sa njima ocekujete promijenit sistem pa oni ce se prodat za gajbu Coca Cole.
Jedina grupa na svijetu koja proglasi bojkot i vrati se na tribine bez ijednog zahtjeva ispunjenog pa to samo mogu Fukare

.Mi 3.5 god bojkota i rata i patnje a ovi 12 dana bojkot trajo i hoce da sistem promijene. Necete ga tim mentalitetom nikad promijenit !!
Jedina grupa na svijetu koja proglasi bojkot i vrati se na tribine bez ijednog zahtjeva ispunjenog pa to samo mogu Fukare
Bati, otkud tebi da oni hoce mjenjati sistem ? Kad smo mi bili u finansijskoj situaciji kao oni ( mislim na klub), ni mi se nesto nismo brinuli oko sistema.Tek kad nam je voda dosla do grla, onda su se srecom pokrenule pozitivne stvari za nas. Tako da ja njih nesto i ne uzimam za zlo sto su hajde da kazem mlaki sto se tice Uprave. Malo mi je ovakvo bojkotiranje bezze (ovo isto da ucitelji strajkuju, dok su djeca na raspustu), ali imaju oni jos vremena da se uozbilje. Naravno ako ih Uprava bude dalje gurala u dubiozu.
- prisonbreak
- Kontakt:
Sad imas konkretnu situaciju oko igraca, daj neki rezime, najbolje poznajes ove igrace, ligu. Ja licno ti najvise vjerujemASD je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:09Pa zavisi. Ako se Rahić pojača na polusezoni, onda neće ispasti.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:00Imam osjećaj da cemo na polusezoni imati jasnu sliku ko ulazi u Premijer ligu, isto tako i ko ispada. Drugi dio bi bas mogao biti nezanimljiv. Što će najteže pasti službenim licima i njihovim mentorima. Neće biti para od klubova.
Po ovome što vidim.

Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Nije Rahic toliko los, imaju dobrih igraca, mozda danas da su lose izgledali.ASD je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:09Pa zavisi. Ako se Rahić pojača na polusezoni, onda neće ispasti.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:00Imam osjećaj da cemo na polusezoni imati jasnu sliku ko ulazi u Premijer ligu, isto tako i ko ispada. Drugi dio bi bas mogao biti nezanimljiv. Što će najteže pasti službenim licima i njihovim mentorima. Neće biti para od klubova.
Po ovome što vidim.
- ASD
- Kontakt:
Ne mogu dati rezime jer su ovo za sada jedini igrači koje klubovi imaju, na dan 4.8.2023. Ovjereno u savezu.prisonbreak je napisao/la: ↑05 avg 2023, 22:13Sad imas konkretnu situaciju oko igraca, daj neki rezime, najbolje poznajes ove igrace, ligu. Ja licno ti najvise vjerujemASD je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:09Pa zavisi. Ako se Rahić pojača na polusezoni, onda neće ispasti.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:00Imam osjećaj da cemo na polusezoni imati jasnu sliku ko ulazi u Premijer ligu, isto tako i ko ispada. Drugi dio bi bas mogao biti nezanimljiv. Što će najteže pasti službenim licima i njihovim mentorima. Neće biti para od klubova.
Po ovome što vidim.
Gornji Rahić je zadnji za sada.malo detaljnije misljenje pozicije, sve
![]()
RADNIK
FK "FK RADNIK (H)", HADŽIDI i igrač Zec Nedim zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
FK "FK RADNIK (H)", HADŽIDI i igrač Alagid Amin zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
FK "FK RADNIK (H)", HADŽIDI i igrač Kobaševid Ajdin zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
FK "FK RADNIK (H)", HADŽIDI i igrač Sabljica Amar zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
BUDUĆNOST
FK "FK BUDUDNOST", BANOVIDI i igrač Avdid Nedim zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
FK "FK BUDUDNOST", BANOVIDI i igrač Mehid Anes zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
FK "FK BUDUDNOST", BANOVIDI i igrač Šehid Elmir zaključili amaterski ugovor do 30.06.2024.
TOMISLAV
FK "HNK TOMISLAV", TOMISLAVGRAD i igrač Kyeong Su Kim zaključili amaterski ugovor do
30.06.2024.
FK "HNK TOMISLAV", TOMISLAVGRAD i igrač Lelli Genaro Bautista zaključili amaterski ugovor do
30.06.2024
FK "HNK TOMISLAV", TOMISLAVGRAD i igrač Šteko Kristijan zaključili amaterski ugovor do
30.06.2024
Ovo danas je bilo užasno. Čist gol poništen Budućnosti, plus Budućnost mogla dati još koji, a zabili 5.
-
- Kontakt:
Al tusite vise sa istom pricom. Mjesec dana istu pricu vrtite.BatistutA19 je napisao/la: ↑05 avg 2023, 22:00Joj ja Fukara ali se ismija zahtjevima to je ono daje da se vratimo na tribine a da nam se ne smiju da nas ne zayebavaju pa ko fol zahtjevi...Zahtjevi su vrh ,jos malo platu ce trazit i vi sa njima ocekujete promijenit sistem pa oni ce se prodat za gajbu Coca Cole.
Jedina grupa na svijetu koja proglasi bojkot i vrati se na tribine bez ijednog zahtjeva ispunjenog pa to samo mogu Fukare.Mi 3.5 god bojkota i rata i patnje a ovi 12 dana bojkot trajo i hoce da sistem promijene. Necete ga tim mentalitetom nikad promijenit !!
Nek rade sta hoce, ne znam sto vas sve zivo dotice.
Volim tebe, više od sebe
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Gledajuci igrace koje su ekipe dovele, mišljenja sam da su u Celiku sklopili ekipu sa ciljem da budu u top 5. Da idu 100% na prvo mjesto ove sezone, siguran sam da bi se tu dovelo joj 3-4 top pojacanja, sto iz Prve lige što bivših igraca vaseg kluba. Ovako mislim da ne zele sada napasti Premijer ligu. Ovu ligu pratim 5-6 godina od kako je TOŠK tu, vecinu igrača poznajem, i bez ljutnje, nije to ekipa Celika koja ce biti prva ove sezone. Naravno, bice tu i igara sa strane, suđenje, savez svasta nešto, ali i tu ste hajmo reći novi. Ovi starosjedioci su tu itekako uvezani. Sto sa sudijama, sto sa igranjem 3 za 3. I treca stvar koja vam ne ide na ruku, trenutno je u ligi nekoliko klubova koji ce prije i sigurno igrati za Slobodu, nego za neki drugi tim.prisonbreak je napisao/la: ↑05 avg 2023, 22:13Sad imas konkretnu situaciju oko igraca, daj neki rezime, najbolje poznajes ove igrace, ligu. Ja licno ti najvise vjerujemASD je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:09Pa zavisi. Ako se Rahić pojača na polusezoni, onda neće ispasti.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑05 avg 2023, 21:00Imam osjećaj da cemo na polusezoni imati jasnu sliku ko ulazi u Premijer ligu, isto tako i ko ispada. Drugi dio bi bas mogao biti nezanimljiv. Što će najteže pasti službenim licima i njihovim mentorima. Neće biti para od klubova.
Po ovome što vidim.
Gornji Rahić je zadnji za sada.malo detaljnije misljenje pozicije, sve
![]()
- prisonbreak
- Kontakt:
@helios ma sve oke. Nisam ni rekao da smo za prvo mjesto ili nesto slicno.
I ja sam misljenja da smo tu negdje medju top 4-5 ekipa. Mozda jos dva top igra igraca da smo doveli, bili bi medju favoritima, al imamo mi i druge prioritete.
Stupcanica i Sloboda su sigurno favoriti, pogotovo drugi. Koliko god da je losa situacija oko kluba, imaju jako finu ekipu.
A i samo igranje nove lige donosi nove stvari, tek cemo nauciti neke stvari
definitivno ima dosta ekipa koje djeluju da bi mogle igrati za Slobodu, sto je ogromna prednost.
Opet pred nama je sve, nikad se ne zna sta ce na kraju da bude.
I ja sam misljenja da smo tu negdje medju top 4-5 ekipa. Mozda jos dva top igra igraca da smo doveli, bili bi medju favoritima, al imamo mi i druge prioritete.
Stupcanica i Sloboda su sigurno favoriti, pogotovo drugi. Koliko god da je losa situacija oko kluba, imaju jako finu ekipu.
A i samo igranje nove lige donosi nove stvari, tek cemo nauciti neke stvari

- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Svakako. Nije nuzno ici odmah na prvo mjesto. Ova liga je skupa, ali zamisli "pofajtaš" se sa slobodom, potrošiš bruku para i ne budes prvi. Bolje je sacekati pravu priliku. Gledam ekipu Slobode:prisonbreak je napisao/la: ↑05 avg 2023, 23:24@helios ma sve oke. Nisam ni rekao da smo za prvo mjesto ili nesto slicno.
A i samo igranje nove lige donosi nove stvari, tek cemo nauciti neke stvaridefinitivno ima dosta ekipa koje djeluju da bi mogle igrati za Slobodu, sto je ogromna prednost.
NOVI IGRAČI:
Azir Muminović
Faruk Dalipagić
Nermin Mujkić
Srđan Vulić
Marko Baltić
Anes Vazda
Dino Kalesić
Ardonis Mućaj
Kenan Dervišagić
Haris Dilaver
PRODUŽILI UGOVOR
Harun Hadžibeganović
Muharem Čivić
Jasmin Osmić
Said Husejinović
Muminovic (za prve lige top golman), Vulic (bas korektan stoper), Dino Kalesic po meni najbolji vezni lige, ostao im Kenan Delic (jos 1 top veznjak), Dilaver (komentar nepotreban), uz ova 4 sto su ostala (Civic, Osmic, Hadzib., i Said)., mislim da odskacu bas od ostalih ekipa.
Jedino ne znam sta Stupcanica planira, imaju zdravu pricu, još ih nose dobri rezultati. Mozda oni probaju napasti prvo mjesto, to su najavljivali da ce uraditi u skorije vrijeme.
- prisonbreak
- Kontakt:
Sta je sa Toskom? Ocekivanja, kakva je ekipa?
- HeliosIzDomzala
- Kontakt:
Gornji dio tabele. Ne očekujem nesto više iskreno. Cilj je da se uradi pomocni teren u Mekisu, postavi umjetna trava. Nismo doveli ni jednog kapitalca, nije se razbacivalo parama. Uboli smo sa dvojcem iz Hadžića (Musa i Safiyanu), Nuhanovic iz Bihaca bi trebao biti dobar. Nista posebno, al mislim da se ne bi trebali boriti za opstanak.
Zafrkana liga, gdje trebas biti i namazan i lukav i perfidan i spreman na sve. Imas tu ove ekipe koje su starosjedioci i svaka naivnost protiv njih se skupo plaća.
Liga je bukvalno zeničko-tuzlanski kanton..po 6 ekipa iz oba kantona. Sve uvezani izmedju sebe, pitaj boga ko kome duguje sta.
Nadam se jedino da će sudjenje biti OK i da nije vise tamni vilajet ova liga. Prosle sezone sam odgledao 4-5 utakmica u federalnoj i samo sam na jednoj vidio domaćinsko sudjenje.
Liga je bukvalno zeničko-tuzlanski kanton..po 6 ekipa iz oba kantona. Sve uvezani izmedju sebe, pitaj boga ko kome duguje sta.
Nadam se jedino da će sudjenje biti OK i da nije vise tamni vilajet ova liga. Prosle sezone sam odgledao 4-5 utakmica u federalnoj i samo sam na jednoj vidio domaćinsko sudjenje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Na kraju se svelo ono sto smo na pocetku i govorili. Sloboda prvi favorit, odmah iza nje Stupcanica. Celik ce svoju sansu cekati iduce godine, ova sezona taman dodje da ova djeca osjete fudbal na visem nivou od onog na kojem su do sada igrali.
Znam da ce Gradina nakon svih desavanja na relaciji Azmir- Sloboda noge lomit protiv nas, mogu mislit sad kako ce Azmir premije im dijelit za pobjedu, on je njima generalni sponzor.
Za Celik ja ocekujem borbu u top 3 da budu, jer nakon onog izbacivanja Sarajeva iz kupa, jasno je da se BH velikani Celik, Sloboda ne mogu otpisati kakvu god ligu igrali .
Stupcanica eto sredjen klub imaju dobre ambicije, vidjet cemo..
Mislim da bi Buducnost mogla isto da se umijesa.
Za ostale vidjet cemo ..
Ja bih volio da ove godine mi izborimo povratak u PL, Celik iduce i tjt haha
Za Celik ja ocekujem borbu u top 3 da budu, jer nakon onog izbacivanja Sarajeva iz kupa, jasno je da se BH velikani Celik, Sloboda ne mogu otpisati kakvu god ligu igrali .
Stupcanica eto sredjen klub imaju dobre ambicije, vidjet cemo..
Mislim da bi Buducnost mogla isto da se umijesa.
Za ostale vidjet cemo ..
Ja bih volio da ove godine mi izborimo povratak u PL, Celik iduce i tjt haha
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
FK SLOBODA TUZLA 1919
🔴⚫
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.