FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Toliko cut opalis na plate , rijesis se Messija , Buskeca , Piquea , Albe , igraca sa najvecim platama i opet ne mozes registrovati igrace.Ne kontam iskreno , gdje je kvaka.Tanko pratim u zadnje vrijeme ali jel moguce da toliki cut odradis , sigurno 40-50% i opet nedovoljno jel?
- jasonstatham
- Kontakt:
Imaš 950 mil evra za stadion, nemaš za registraciju igrača.
Imaš 4,5 mil evra u plati za Hernangomeza, nemaš za Jašikeviciusa i co.
Imaš da registruješ i plaćaš Neymara, a nemaš za Messija.
Puno je tu nelogičnih poteza Laporte i ekipe, najlakše se na registraciju pozivati. A Pique ih je prozivao par puta, s razlogom.
Registracija nema veze sa lovom do koje možeš doći. La liga je usrala sa salary cap i svim tim pravilima, puše foru, igrači odlaze u druge lige, a La liga gubi na kvaliteti bez ikakvih razloga. Tebas će sjebati la ligu kao što je Barto Barcelonu. I u penziju sa Lahozom.
Puno je tu nelogičnih poteza Laporte i ekipe, najlakše se na registraciju pozivati. A Pique ih je prozivao par puta, s razlogom.
Registracija nema veze sa lovom do koje možeš doći. La liga je usrala sa salary cap i svim tim pravilima, puše foru, igrači odlaze u druge lige, a La liga gubi na kvaliteti bez ikakvih razloga. Tebas će sjebati la ligu kao što je Barto Barcelonu. I u penziju sa Lahozom.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Motivisan i zdrav Neymar je u ovom trenutku najbolji igrac na svijetu, tacka. E sad, da li on ima volju i zelju da ulozi sve u ove dvije sezone, sto je propustio u zadnjih 4, 5 godina, pitanje je. U svakom slucaju, svemirski brod je za Dembelea. Naravno da bi bilo suludo opet unistiti svlacionicu novim ego manijakom, ali ako je spreman dati dvije godine fudbalu, a manje razmisljati o instagramu i provodima, dolazak Neymara bi bio ogroman dobitak.
Sve je to mozda tacno, ali stvar je u tome sto Xavija (kao sefa struke) niko nista i ne pita, koliko vidimo.NisamInSajder je napisao/la: ↑09 avg 2023, 19:42Treba neko i dresove prodat. Pogotovo tamo po Americi. Dosta igrača koji su nosili tu prodaju si izgubio, a nema neko toliko blizu da ih zamjeni. Marketing, donijet će Neymar sigurno više love nego što će uzeti. Lagani Jordan dres za Barcu u narednoj sezoni.
A realno i igrački pojačanje je. No, fakat ne vidim gdje će ga Xavi u ovu svoju 3421 formaciju uklopiti.
Deco svoje gure, Laporta sa jaranom Mendesom svoje, Alemany svoje, svak namece neke svoje ideje i igrace...pa ima li gdje trenera u tim pricama
Npr. zasto on kao sef struke ne insistira da se dovede Roque, jer ce trebati spic u Evropi...pogotovu sad kad mu je klub ispao iz Cope. To mi nije jasno.
- NisamInSajder
- Kontakt:
A taj Salary limit koji je uvela La Liga je najveći problem. A problem je i to što je odlaskom tih igrača, palo i dosta prihoda. Pa onda imaš Lengleta, FDJ koji ima relativno veliki ugovor, Lewa. Kako god, mislim da se ovdje kroz medije preuveličava to, eto i prošlo ljeto je bila ista priča, svi registrovani, na zimu ista priča svi registrovani. Ne govorim samo za Barcu, već općenito čitavu La Ligu. Jeste ograničavajući faktor, ali... Onda kod Barce je bilo unaprijed upisanih prihoda kao što su one prodaje Barca studiosa od prošle godine koje na kraju nisu ni ispoštovane, upisao si novce koje nisi dobio, onda računalo se na prihode koje ćeš dobiti igranjem 1/4 finala LP, a ispali u grupnoj fazi.JoeBleck je napisao/la: ↑09 avg 2023, 20:20Toliko cut opalis na plate , rijesis se Messija , Buskeca , Piquea , Albe , igraca sa najvecim platama i opet ne mozes registrovati igrace.Ne kontam iskreno , gdje je kvaka.Tanko pratim u zadnje vrijeme ali jel moguce da toliki cut odradis , sigurno 40-50% i opet nedovoljno jel?
https://www.google.com/amp/s/en.as.com/ ... Type=amp
Eto objašnjenje tog salary limita.
Laporta luta, čovjek je bez plana od prvog dana, improvizuje. Al da muti što se tih igrača tiče, muti što jest jest. Jedni mogu, a drugi mogu. Stadion se plaća preko kredita od JP Morgana.jasonstatham je napisao/la: ↑09 avg 2023, 20:30Imaš 950 mil evra za stadion, nemaš za registraciju igrača.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Kad mi kaze na pitanje o Fatijevom odlasku zavisi od FFPa, pa yebo ti bog mater spanjolsku de se rijesavaj roberta, garcie, alonsa, kakav god da je Fati bio proslu sezonu ne treba napustiti klub prije ove tri panjine.
- jasonstatham
- Kontakt:
Hvala na linku, mada je meni i dalje nejasno kako to pravilo funkcioniše. Shvatio sam okvirno, ići u detalje nisam se vala ni trudio. Prihod, rashod, moraš biti u plusu. Ok. Ali nekom magičnom plus čije tumačenje, koliko vidim samo neke pametne la liga glavice, poznaju. A i to nakon sedmica dumanja, sabiranja, oduzimanja. I ako nisi, oni te surovo kazne sa 40% zahtjevom naredne godine.
Bravo Tebas, retardu, uspio si otjerati kvalitet.
Evander, sve što si naveo kao ključno, Neymar nije. Nikad nije bio motivisan. A još je manje bio zdrav. A i kad je bio zdrav, glumio je da je povrijeđen. Neka ga daleko, što dalje od Barcelone, nikakav problem, radije ću gledati i trpiti Roberte i Alonse, ali **** i prodane duše nikada.
Bravo Tebas, retardu, uspio si otjerati kvalitet.
Evander, sve što si naveo kao ključno, Neymar nije. Nikad nije bio motivisan. A još je manje bio zdrav. A i kad je bio zdrav, glumio je da je povrijeđen. Neka ga daleko, što dalje od Barcelone, nikakav problem, radije ću gledati i trpiti Roberte i Alonse, ali **** i prodane duše nikada.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
- numanumaye22
- Kontakt:
Ma kakav limit i pizde materine, dovodi Neymara ne moze Messija, gradi stadion a ovamo plate kao kasne i ne mogu se registrovat igraci.
Cuj Fati odlazi zbog FFP hahahaah koji je Laporta ublehas jebotte
Messi je davno i iskreno rekao, otjerase lika a pnda istim parama potpise Lewu. 100 %. Zajeb skroz na skroz, uvalio mu kitu.
- numanumaye22
- Kontakt:
Sve je jednostavno,samo sto vi vjerujete u suplju,pogotovo oko mesijevog odlaskajasonstatham je napisao/la: ↑09 avg 2023, 20:30Imaš 950 mil evra za stadion, nemaš za registraciju igrača.
Suština je da je klub zapo u krizu i nije mogo vise placati mesijevu astronomsku platu,i da je mesi kao star i islužen igrač želio i dalje astronomsku platu kouu mu barca nije ni mogla a nije ni trebala i da je mogla placati i onda je naravno mesijev tata vidio priliku da izmuze arapske levate vise nego sto bi mogao da muze vise barcu i dogovor je pao,suze na oprostaju,prica da se nije mogo registrovat za manju platu i sve to je naravno sve suplja i dogovor njega i uprave da obje strane imaju opravdanje i sve to.
A sustina je sledeca, mesi je i igracki i finansijski postao uteg barceloni,placen je npt ko de brujne, bernardo silva i gundogan zajedno,a igracki je doprinosio manje nego sam de brujne, laporti se ukazala prilika da ga se kutariše,mesiju prilika da pod stare dane uzme enormnu pare od arapa i dil je pao,sve ostalo je predstava za javnost i nabrijanu djecu koja nemaju veze o fudbalu,niti jedan ozbiljan i ambiciozan trener nije zelio mesija i zadnje tri cetiri godine,arapi u parizu su jedine budale koje su se ukazale,cak su i navijaci pariza skontali svu tu ublehu oko mesija u parizu i zvizdali su mu jer im normalno nista nije donio sto nisu imali prije njega i normalno da ce zvizdati,enrike ko ozbiljan trener normalno sad se zeli kutatisati i nejmara,mbape ko ozbiljan igrac i pored svih para je bio nezadovaljan u parizu jer vidi da nema hajra igrati sa isluzenim zvijezdama itd
Fudbal je ko i svaki biznis brutalan,ako zelis uspjeh nema tu mjesta za one koji nisu spremni,nema mjesta za vadjenje na staru slavu,ako imas mladog mbapea,daj mu u napadu lupam bernarda silvu i lupam musialu ili nekog sta ja znam nkunkua i imaces rezultat bolje nego da mu das mesija i nejmara.
Mi smo imali uspjeha kad je laporta imo muda muda da otjera ronaldinja i da sve ovlasti pepu i generaciji mladjih igraca predvodjenih mesijem, kad je uprava prije tri cetiri godine isto trebala se zahvaliti mesiju i dati sansu i ovlasti nekom ambicioznom treneru i novoj generaciji igraca,nije bilo tog znanja i mudu i dobili smo sto smo dobili.
Laporta zna poso i uspio je rijesiti neke ogromne probleme,znao je kako sd kutarisiti se mesija i svaka mu cast,ovih neki kao lenglet nije se ni moguce kutarisati,nema puno izbora ni s pojacanjima,dosta se krpilo,bilo je promasaja ali i dobrih uboda,kako tako smo iz dubioze se izvukli,osvojili ligu i imamo dobru mladu ekipu koja sa dva pojacanja tipa cancelo i felix moze sd boriti i za ligu prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Messi prvenstveno je najprofitabilniji igrac Barcelone , plata kolika god da je , klub njegovim marketingom , prodajom dresova i karata toliko zaradi da njegovu platu godissnju moze skupiti za 6 mjeseci.Dakle lik je investicija.Romariooo je napisao/la: ↑10 avg 2023, 00:25Sve je jednostavno,samo sto vi vjerujete u suplju,pogotovo oko mesijevog odlaskajasonstatham je napisao/la: ↑09 avg 2023, 20:30Imaš 950 mil evra za stadion, nemaš za registraciju igrača.
Suština je da je klub zapo u krizu i nije mogo vise placati mesijevu astronomsku platu,i da je mesi kao star i islužen igrač želio i dalje astronomsku platu kouu mu barca nije ni mogla a nije ni trebala i da je mogla placati i onda je naravno mesijev tata vidio priliku da izmuze arapske levate vise nego sto bi mogao da muze vise barcu i dogovor je pao,suze na oprostaju,prica da se nije mogo registrovat za manju platu i sve to je naravno sve suplja i dogovor njega i uprave da obje strane imaju opravdanje i sve to.
A sustina je sledeca, mesi je i igracki i finansijski postao uteg barceloni,placen je npt ko de brujne, bernardo silva i gundogan zajedno,a igracki je doprinosio manje nego sam de brujne, laporti se ukazala prilika da ga se kutariše,mesiju prilika da pod stare dane uzme enormnu pare od arapa i dil je pao,sve ostalo je predstava za javnost i nabrijanu djecu koja nemaju veze o fudbalu,niti jedan ozbiljan i ambiciozan trener nije zelio mesija i zadnje tri cetiri godine,arapi u parizu su jedine budale koje su se ukazale,cak su i navijaci pariza skontali svu tu ublehu oko mesija u parizu i zvizdali su mu jer im normalno nista nije donio sto nisu imali prije njega i normalno da ce zvizdati,enrike ko ozbiljan trener normalno sad se zeli kutatisati i nejmara,mbape ko ozbiljan igrac i pored svih para je bio nezadovaljan u parizu jer vidi da nema hajra igrati sa isluzenim zvijezdama itd
Fudbal je ko i svaki biznis brutalan,ako zelis uspjeh nema tu mjesta za one koji nisu spremni,nema mjesta za vadjenje na staru slavu,ako imas mladog mbapea,daj mu u napadu lupam bernarda silvu i lupam musialu ili nekog sta ja znam nkunkua i imaces rezultat bolje nego da mu das mesija i nejmara.
Mi smo imali uspjeha kad je laporta imo muda muda da otjera ronaldinja i da sve ovlasti pepu i generaciji mladjih igraca predvodjenih mesijem, kad je uprava prije tri cetiri godine isto trebala se zahvaliti mesiju i dati sansu i ovlasti nekom ambicioznom treneru i novoj generaciji igraca,nije bilo tog znanja i mudu i dobili smo sto smo dobili.
Laporta zna poso i uspio je rijesiti neke ogromne probleme,znao je kako sd kutarisiti se mesija i svaka mu cast,ovih neki kao lenglet nije se ni moguce kutarisati,nema puno izbora ni s pojacanjima,dosta se krpilo,bilo je promasaja ali i dobrih uboda,kako tako smo iz dubioze se izvukli,osvojili ligu i imamo dobru mladu ekipu koja sa dva pojacanja tipa cancelo i felix moze sd boriti i za ligu prvaka
Sto se tice partija na terenu , Messi je danas , jucer , prije 3 godine , za 12 mjeseci bolji fudbaler i vise doprinosi svom timu od Kevina , Gundogana i Bernarda zajedno.Sve sto oni zajedno mogu uraditi na terenu on moze sam i jos mnogo vise.Ne znam kralju kakav problem imas sa likom i djelom najveceg fudbalera svih vremena.Ne trebas neka pamet biti da vidis da je covjek jedan od milion i da je klub njegovim odlaskom izgubio fudbalski 70% a finansijski mozda cak i vise.
Jest i sa takvom velicinom primismo osmicu od bajerna,cetvorku od liverooola i tricu od rome,kakve onda velicine i monstrumi tamo igraju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
-
TheWeekndXO
- Kontakt:
Ovo ako bi bilo tacno, apsulutno sam za.

| Confirmed : 𝐍𝐞𝐲𝐦𝐚𝐫 𝐉𝐑

| 𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 𝐬𝐨𝐨𝐧!
-Neymar to Fc Barcelona soon!
-salary will be 9 million
increasing every season
-3 year deal with 1 optional
-The deal is being finalized
Contract will be signed as soon as possible
𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 sooooooooon!

-salary will be 9 million
𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 sooooooooon!
-
TheWeekndXO
- Kontakt:
Ma dok ne objavljuje Romero ili Romano nista od toga. Ovdje me jedino plata brine sto ce rasti svake sezone.Evander je napisao/la: ↑10 avg 2023, 10:06Ovo ako bi bilo tacno, apsulutno sam za.
| 𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 𝐬𝐨𝐨𝐧!
-salary will be 9 millionincreasing every season
𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 sooooooooon!![]()
- jasonstatham
- Kontakt:
To bi zaista bio (još jedan) katastrofalan potez Laporte (nakon prodaje Kessiea za mizernih 12,5 mil).
Barcelona je okrenula novu stranicu, čak su i film nazvali Nova era. Ovo je jedan veliki korak unazad, stvorit'će samo sranje, **** ga prodaja dresova!
Barcelona je okrenula novu stranicu, čak su i film nazvali Nova era. Ovo je jedan veliki korak unazad, stvorit'će samo sranje, **** ga prodaja dresova!
- numanumaye22
- Kontakt:
Jedan Lucho koji je od njega napravio najboljeg igraca svijeta ga sad ne zeli, mozes onda mislit u kakvom je lik fizickom stanju.Evander je napisao/la: ↑10 avg 2023, 10:06Ovo ako bi bilo tacno, apsulutno sam za.
| 𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 𝐬𝐨𝐨𝐧!
-salary will be 9 millionincreasing every season
𝐋𝐞𝐭’𝐬 𝐠𝐨 sooooooooon!![]()
- Centre forward
- Kontakt:
Đe je @makaš da izvadi neke starije postove o Lionelu, jer ovo što Romario piše je plaho i za Bojana Krkića.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- numanumaye22
- Kontakt:
Romario je ljut sto nismo iskoristili jos bolje najboljeg igraca kojeg smo ikad imali. Blamaze protiv Rome, Bayerna i Liverpoola jesu ogroman samar, posebno njegovoj karijeri. Ali daleko od toga da je on jedini krivac, mislim cak da je sada isao linijom manjeg otpora, da se vratio opet bi se blamirali, mislim da mu je nakon osvajanja SP bilo dosta toga i pritiska igranja u Europi za Barcelonu i zbog toga sad hladi muda, dominira u nizoj ligi i uzima pare. I ja bi.
Mogli bi Roque i Neymar skupa da dodju, ali izgleda treba otici Fati.
Mogli bi Roque i Neymar skupa da dodju, ali izgleda treba otici Fati.
- numanumaye22
- Kontakt:
Inace, Neymar je 3 sedmice prije nego je platio 222M Barceloni da otkupi svoj ugovor na turneji u Japanu javno rekao da ostaje. 2 sedmice nakon odlaska se pokajao i htio se vratiti.
Ko ne bi sine, jedina metropola u Europi koja je na moru (izuzev Istanbula) a on brazilac.
Ko ne bi sine, jedina metropola u Europi koja je na moru (izuzev Istanbula) a on brazilac.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.