Sandokan87 je napisao/la:ratobornagljiva je napisao/la:Sandokan87 je napisao/la:
Prosle sezone si kaskao duplo vise bodova nego ove, bar se nadam da ce biti tako. Zasto nije realno, nije nista izgubljeno. Do neki dan je bilo -8 sada je -2. Imas priliku da do kraja prvog dijela prvenstva sa direktnim rivalima sve to dovedes u egal ili udjes kao prvoplasirani u drugi dio sezone. Nije ni do mene ni do tebe. Do trenera je i do igraca. Ako shvate sta treba da rade mogu, ako ne, BICE KILAVI KAO STO SU DO SAD. Bilo je i sarajevo kilavo, pa dodje husref **** im sve pa zaredase pobjede jednu za drugom... Nije ovdje rijec o bundesligi, vec o BHT premier ligi, gdje je ocigledno razlika izmedju prvoplasiranog i posljednjeplasiranog mala, a to nam je pokazao nas Zeljo.
Što se nije otišlo do Amara, na koljenima ako treba i dogovorili se oko vraćanja u klub na ovaj ili onaj način ?
Pitari, kojima smo se godinama smijali, dodjose tobe, za razliku od nas. Imam osjećaj da je došlo vrijeme da se nana smiju. Gubitnicki mentalitet smo već preuzeli od njih. Tuga.
Ps. Jel' dosta mijenjanja trenera svakih 6 mjeseci i cuvenih rekonstrukcija ekipe. Riba smrdi od glave.
Jarane nadji moj prvi post kad je Adzem postavljen pa ces vidjeti sta sam rekao. Nije trenutno kadar koji odgovara prije svega nasim zahtjevima a nasi zahtjevi su uvijek najvisi plasman TITULA I KUP! Adzem jos uvijek nije dorastao nekim stvarim. Nije bezobrazan koliko bi trebao da bude, i uzasno me podsjeca na Simu Krunica u njegovo vrijeme na klupi Zeljeznicara, dok smo boravili u sredini tabele a Simo svaki put istu izjavu da da on nist ne zamjera igracima. Osim je znao na tribine slati koliko se sjecam i najbolje igrace. Sjecam se kako je Benjamina Colica na derbiju prije kraja prvog poluvremena izvede i nalijepi ko malo dijete. Pa smrdilo je i kod komsija od glave pa dodje covjek sa pravom vizijom, iskustvom, bahatim ponasanjem pa dovede sve u red i dalje nije zadovoljan. Druga stvar ekipa nije rekonstruisana. Dobar dio tih igraca je igrao i za vrijeme Petrovica u Zelji, i znaju se poprilicno dobro. Neces mi reci da sarajevo, zrinjski i siroki imaju bolji igracki kadar od Zelje. Ma daj nemoj molim te. Nema ni jedan klub odgovorno tvrdim, ali svi ti klubovi kad je skripalo sistematski su trazili problem a mi jok, nama dobro sto zivu glavu spasavamo iz kola u kolo. Zrinjski napravio ekipu od odbacenih igraca sarajeva i zelje i evo godinama haraju, titule dizu. Siroki prosle godine zbog loseg trenera igrao ligu za opstanak pa kad ih je preuzeo Sablic dodjose sebi. Mozda ja grijesim, mozda im treba svima pokazati vrata i **** sve po spisku, ali ovakva igra ne donosi rezultate. Dosta je vise pravdanja i trazenja krivca u drugome. Preuzmi krivicu na sebe jarane. Sto sad nije Adzem rekao poslije Viteza da je kriv. Hoce ****, a svjestan je i on toga. Ima Hajdarevica na klupi, gura Elsnera, vadi Zakarica ubacuje Zeca, Zeba i dalje u a totalno odsutan i van forme, a Zakarica ako nista opalit ce neku sa distance i mozda zabije...
Adžem je daleko id idealnog trenera, tu se slažemo, ali ne mogu se kola non stop lomiti na trenerima i igračima. Moglo je do određenog perioda, trenutna situacija kaže da je problem level iznad. Pa jebote mi smo imali mnogo bolje "rezultate", o igri ne treba trošiti riječi dok nam je igrao Sadiković ( Enis )

Enis je levat kojeg treba otjerati, a onda dovedemo nekoliko puta skupljeg, još većeg levata, Elsnera. Ordagić je Bog otac za naš, trenutni, vezni red. Umjesto Ordagića mi imamo Bekrića, Markovića, Elsnera koji ne služe ničemu, Dinu Hasanovića koji je potpisan onako, Blagojevića kojem smo trebali dodati igrača sa kojim može igrati ili ga se riješiti i imamo Zebu koji je, blago rečeno, odronjen i nije više za prve ekipe. Jedini igrači koji vrijede u vezi su Ramović, Šabanadžović, Hajdarević i možda ( nisma siguran ) Žerć. Jel tako ? Dvojicu od navedene četvorice je izmislio Adžem. Bukvalno.
Ko nam je kriv što nemamo lijevog beka da valja, Projić je nako, Vjerujem skupi stranac koji bezveze uzima platu dvojici, kvalitetnih,i igrača iz naše lige. ****, Jašarević je igrao u Travniku prije Krupe, što ga nismo primjetili na vrijeme. Jok, nas zanimaju Stojanovići, Projići, Husići ( za kojeg se znalo da nije dobar u vugla ). Ko nam je kriv što nemamo desnog beka ( odnosno imamo, otpisani Stanić ), jer nam je uzdanica bio S. Stevanović. Lik ne zna preći centar, ofanzivno smiješan, sad igleda da ode pa Graovac igra na beku. Jel to do Adžema ? Jel Adžem kriv što je Crnov doveden povrijeđen, kao što je doveden i Jahić pa moramo da izmišljamo poziciju lijevog krila. Zec je smiješan, seljački igrač. Možda može na poziciju beka, jer može da trči gore-dole ko navijen. Ostalo mu je 0. NIje ga Adžem doveo. Jel Adžem kriv što od sedam napadača mi faktički imamo jednog, Ubiparipa. Kajkut, Nikolić su gerijatrija, Zajmović je došao iz Federalne lige, a čini mi se da vidim što je tamo igra, al on je mlad i naša je škola pa hajde, treba mu dati priliku.
Mi imamo 39 igrača

Od toga preko 20 igrača ne zaslužuje da igra u Premijer ligi BiH, a kamoli nešto drugo.
Ko nam je kriv što ih nijsmo prije primetili ili što se nismo "izvalili" za Ordagića, Vukotića, Redžića, Jašarevića, Pecu. Umjesto na njih mi smo pare skršili na Jahića, Bekrića, Husića, Bevaba, Stojanovića, Toskasa, Pozdera, Kajkuta, Nikolića, Markovića, Elsnera i ostale krampe.
Sve gore navedeno nije do Adžema, on je samo dio posljedice.