Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MortemHz » 07 okt 2015, 14:37

rpc81 je napisao/la:Za vas 100% . Željo je najveci bh klub radi 1/2 kupa Uefa,nakon njega Sarajevo radi 1/8 lige Šampiona i titule iz Juge i ovih posljeratnih a odmah iza smo mi. Tek iza Iskre iz Bugojna idete vi :urnebes: :urnebes: prazna vam care istorija. Može je prvačić s peticom položit :rol:
Slazem se za poslijeratni period ali za prijeratni? posteno to sto su dogurali dalje ali druze to je za rang nize od takmicenja gdje je Sarajevo igralo.Drugo,Sarajevo ima vise titula kao i Velez pa je malo smijesno govoriti da je Zeljo najveci zbog jednog izlaska u europu u slabijem takmicenju iako se svi slazemo da je polufinale velika stvar ma gdje god igrao.Trece,ne gleda se velicina kluba u jednoj utakmici.Isto tako silne godine koje je Zeljo proveo u drugoj ligi...jednostavno ne moze ni pod koju cijenu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 07 okt 2015, 14:56

Zabrljao sam ovaj post :D
Zadnja izmjena: Evolve, dana/u 07 okt 2015, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
NK Široki Brijeg

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 okt 2015, 15:04

Cuj on spominje sadasnjost ?
Prijatelju, zbog cega se igra fudbal ako nije zbog trofeja. Svrha ove igre je osvojit trofej, osvojeni trofeji se broje kroz neciju proslost. Sadasnjost je na strani Sarajeva i Olimpika, trenutni vlasnici 2 trofeja. Ne znam zasto trpate Slobodu negdje nazor. Eto sad imate finu situaciju, prvo mjesto, finu ekipu, Azmira i Husrefa jedan klub u gradu i opet smijesnu cifru na tribini. Prvo nauci sugradjane da necemu vrijedite a onda se trpajte dalje. Do tada ste iza Zelje, Sarajeva, Veleza, Celika, Borca, Zrinjskog i Sirokog.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 07 okt 2015, 15:04

Najveci klub u BiH je Zeljo(po svim parametrima). Istina je da Sloboda, Celik, Borac, Velez imaju historiju kakvu imaju, ali ne moze se reci da su ispred Sirokog i Zrinjskog(koji takodjer imaju historiju, ne lijepu ali je imaju). Ne moze se reci uopste da su veliki klubovi, ako je historija razlog velicine kluba onda su i Leotar i Iskra veliki klubovi.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 07 okt 2015, 15:08

[quote="ceze"][quote="_dreamer_"]
Strasno brkas stvari. Niko ne komentarise eksplicitno Ex-Yu ili Premijer Ligu, tema su bila KLUBOVI! Virutal je fino stavio Veleza u istu recenicu sa Sarajevom i Zeljom, a Slobodu s Olimpicom. Evo ako cemo gledati Premijer Ligu, sta onda tu Velez ima da trazi koji je u poslijeratnom takmicenju ima manje uspjeha nego Sloboda? Dakle, Virutal je ocigledno sugerirao na "velicinu" klubova u generalnom smislu, time cijeneci renome Veleza od njegovog nastanka, preko Ex-Yu lige, pa do danas, i meni je u tom kontekstu itekako zasmetalo stavljanje Olimpica I Slobode u isti kos.
[/quote]
Virtual je, neka me ispravi ako griješim, poredao te klubove sa svog aspekta kao navijača Želje.
Bar sam ja to tako shvatio.[/quote]

Upravo to.

Dalje, jesam li ja u svom postu spomenuo Olimpic ijednom? Nisam, jer se tu cak u potpunosti slazem stobom.

Ja sam se osvrnuo na tvoje recenice prema Širokom i Zrinjskom. Mozda je tu nesporazum...

Dalje, spominjes Mepas, Al-Kombinat (pretpostavljam da mislis na Aluminiji Mostar) i propalu industriju. Prijatelju moj, niko netjera Mepas da sponzorira Široki vec godinama. Covijek je stvorio jednu od najjaci firmi u BiH, radi sa parama sta hoce. Zasto drugi klubovi nemogu nac i takve sponozore to me nezanima.

Sta ti je kriv sad svak ko posluje pozitivno sto je propala tuzlanska industrija? Sto vise nemoze gurat klubove ko prije? Ko moze Sirokom garantirat za 5 god da ce imat jednog Mepasa i druge... Nitko. Na upravo kluba je da radi na tome. Da osigurava klubu normalno poslovanje.

Dalje, spominjes opet renome, navijace, pristalice.

Po 100ti put. Evo kazes klubovi imaju navijace u drugim gradovima, sredinama. To je tako daleko od istine, jer iz tvog teksta se shvaća da recemo Sarajevo gdje god dodje moze imat 5000 navijaca, i to koji nisu cak iz Sarajeva zamisli jer ima takav veliki renome i dolazi iz glavnog grada, nebitno.. Ili Zeljo Ili Zrinjski Ili Sloboda itd... Ja neznam kad si ti otisao u Austriju al tako stvari nefunkcioniraju u BiH. Daleko su nasi klubovi od takvih nekakvih europskih klubova gdje god dodju da imaju pristalica. Nekazem da nemaju nikako, al u tom obimu koji ti aludiras nema sigurno.

Mislim da ja i ti imamo dosta podjeljena misljenja, sumnjam da cemo na neku sredinu, pa cu se kanit daljnjeg nadmetanja. Zabolise me oci gledajuc u mob :-D

Pozdrav
NK Široki Brijeg

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 okt 2015, 15:12

godrina je napisao/la:Cuj on spominje sadasnjost ?
Prijatelju, zbog cega se igra fudbal ako nije zbog trofeja. Svrha ove igre je osvojit trofej, osvojeni trofeji se broje kroz neciju proslost. Sadasnjost je na strani Sarajeva i Olimpika, trenutni vlasnici 2 trofeja. Ne znam zasto trpate Slobodu negdje nazor. Eto sad imate finu situaciju, prvo mjesto, finu ekipu, Azmira i Husrefa jedan klub u gradu i opet smijesnu cifru na tribini. Prvo nauci sugradjane da necemu vrijedite a onda se trpajte dalje. Do tada ste iza Zelje, Sarajeva, Veleza, Celika, Borca, Zrinjskog i Sirokog.
Na Tusanj dolazili Rudar, Velez, Vitez, Olimpik i Borac. Sve ekipe koje trenutno nisu atraktivne i posjeta je bila iznad prosjeka posjeta u ovoj ligi.
A za vasu informaciju Sloboda je prodala 700 sezonskih ulaznica i ti si se nasao da pricas koliko Sloboda vrijedi ovom gradu i ljudima koji navijaju za nju. Hajde da vidim koliko su ostale ekipe prodale sezonskih?

Samo se znate naci pametovati Slobodi, a kada su Zeljo i Zrinjski pred nekoliko hiljada ljudi proslavljali titulu niko nije nista rekao. Kada je Zeljo godinu za godinom uzimao trofeje posjeta je opadala..

Sarajevo i Olimpik je vec proslost, ovo sto imaju sada je sadasnjost. A to je ova sezona.. Niko nece dati Sarajevu titulu ove godine zbog prosle sezone ili Olimpiku reci ostajete u ligi jer ste prosle godine uzeli kup.

Mene momci interesuje samo naredna utakmica i sve tako do ostvarivanja cilja. Dosta mi je supljiranja o proslosti gdje vi predstavljate druge klubove vecima i nekoliko klasa iznad Slobode kada to nisu. Vi uopste i niste upoznati da je SD Sloboda jedno od najstarijih u drzavi i da ovo nije samo FK.
Vrhunac ogorcenosti je kada kazete da su Zrinjski i Siroki ispred, a u mnogo stvari nisu. Ili kada hladno kazete Borac ispred, a Borac niti je historijski imao bolje uspjehe u staroj drzavi niti je sada u boljoj situaciji od nas, isto i Celik. Postujem svaki tim i njegove uspjehe, necu da kazem da smo ispred nekog ali sam uvjeren i nismo iza ovih gore nabrojanih kada bi se uzelo 100 godina suma sumarum i trenutna situacija

Svako ce reci da je njegov klub najbolji, ali ne morate biti toliko opsjednuti Slobodom. Niko nije pricao o nama kada smo lose igrali, kada nismo bili na tabeli. A evo sada se svi okomili redom. :facepalm:

Sloboda je za sjeveroistocnu Bosnu institucija i uvijek je bila. A za vase me misljenje cisto zaboli, mislite sta hocete. Ako znate svu svoju energiju i ogorcenost pretvorite u pozitivu i pomozite svom klubu. Nama dusebriznici ne trebaju.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 okt 2015, 15:16, ukupno mijenjano 2 puta.

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 07 okt 2015, 15:13

evo zeljo npr ima "dosta" navijaca u Travniku, Gracanici, Zivinice, Konjic?, nmg svih gradova da se sjetim pa nek neko citira i doda

ps. ja samo znam da je Zeljo najbolji tim u BiH, a iza nas su kone, dalje se vi prepirite

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 okt 2015, 15:17

Hajd dobro, neda mi se pisat 10 istih postova. Sloboda u rangu mancestera, cuj on gleda samo jednu utakmicu
Zdravo i ok.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 07 okt 2015, 15:21

Debili.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 okt 2015, 15:24

godrina je napisao/la:Hajd dobro, neda mi se pisat 10 istih postova. Sloboda u rangu mancestera, cuj on gleda samo jednu utakmicu
Zdravo i ok.
Ti si poceo prvi, a nisi upucen. Nama se sada trazi dlaka u jajetu, mene ne nervira. Valjda bi mi trebalo prijati kada nam ostali govore kako nam je losa posjeta, a ne uzimaju u obzir da se prodalo 700 sezonskih.

Kada dodje zima posjete ce na stadionima u BIH biti ispod 1000 ljudi, na nekim stadionima ne iznad 200-300, a Sloboda ce opet imati svojih 700 ulaznica.

A inace od proslosti niko ne zivi. Ako se zeli uspjeh mora gledati samo naredni cilj, a ne osvrtati se. Sta ce neko uopste nama nastetiti ako kaze da je Sloboda manji klub od nabrojanih. Meni nista, ako vi time dobijate licnu satisfakciju onda slobodno nastavite jer sigurno necete nastetiti Slobodi preko foruma.

Volim i ja mastati o proslosti i gledati Sloboda Ditu i KK Bosnu kao najvece kosarkaske timove u drzavi, ali cinjenica je da su sada ti klubovi propali.

Ako su primjerdbe dosle do ovoga onda znaci da smo dobri.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 07 okt 2015, 15:49

Cast je bila igrati u ligi sa Dinamom iz Zagreba, Crvenom zvezdom, Hajdukom, Partizanom, Olimpijom, Sarajevom, Zeljom, Borcem, Velezom, Rijekom, Celikom, Zagrebom, Vojvodinom, Radnickim, Osijekom, Vardarom... Ta liga je imala evropske prvako, pobjednike kupa uefa, prvake svijeta, davala igrace koji su bili misaona imenica za ove sada. Ovo sada je prdina bara, al i to treba cijeniti jer je nase. Kod nas dok politika igra utakmice nece biti napretka. A sport bez zakona je...? Trenutno smo na ovom stadiju.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 okt 2015, 15:51

tuzlak1987 je napisao/la:Ovo uvijek ide, pocnu ljudi izvlaciti historiju kada ih je strah pogledati na tabelu. Bez obzira za koji klub navijali ovako se vrti u krug. Pa i mi kada smo bili losi bavili smo se historijom i pljuvali na tudji uspjeh.

A generalno jedino sto je bitno u bilo kojoj sferi zivota pa i u sportu je : Prezent (lat. praesens = sadašnji) naziv je za sadašnje vrijeme u jezicima. Neki jezici imaju jedan oblik prezenta, a neki više njih.

Ko gleda nazad propadne kad tad ili je u fazi propadanja.

Ovi koji govore da im Sloboda nije konkurent i rival na sportskom planu obavezno neka pogledaju tabelu malo. Kao navijacima Zelje konkurenti Siroki i Zrinjski, a Sloboda trenutno nije. Hajde sto lazete nas vec i sami sebe.
O navijacima Veleza ne treba trositi rijeci, ljudi se uvijek uhvate osamdesetih i posjeta na gostujucim terenima. Mislim da je najbolje za vas da prestanete ziviti u proslosti. Pogledajte malo sta to nije dobro kod vas zadnjih 25 godina i pokusajte to ispraviti, a da ne pljujete na tudje pobjede i uspjehe
:clap: :clap: :clap:
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 okt 2015, 15:53

black64 je napisao/la:evo zeljo npr ima "dosta" navijaca u Travniku, Gracanici, Zivinice, Konjic?, nmg svih gradova da se sjetim pa nek neko citira i doda

ps. ja samo znam da je Zeljo najbolji tim u BiH, a iza nas su kone, dalje se vi prepirite
Trenutno je najbolji tim u BIH Sloboda, prosle sezone je to bilo Sarajevo, prije toga Zrinjski a prije tri godine je to bio Zeljeznicar. Ti si mozda imao namjeru da Zeljeznicar nazoves najtrofejnijim, to bi bilo tacno.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

viteski33velezovac
Kontakt:

Post Postao/la viteski33velezovac » 07 okt 2015, 16:27

Momci bez uvrede, ali pustimo medijsko forsiranje pojedinih klubova. Ko je po statistici Jugoslovenskog fudbala bio peti klub u Jugoslaviji? Koga su zvali privjeskom velike četvorke? Dakle, navijackim prepucavanjima presudi statistika. Da neduljim, Velež je najveći BH klub.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 okt 2015, 16:29

Evolve je napisao/la:
Dalje, spominjes Mepas, Al-Kombinat (pretpostavljam da mislis na Aluminiji Mostar) i propalu industriju. Prijatelju moj, niko netjera Mepas da sponzorira Široki vec godinama. Covijek je stvorio jednu od najjaci firmi u BiH, radi sa parama sta hoce. Zasto drugi klubovi nemogu nac i takve sponozore to me nezanima.

Sta ti je kriv sad svak ko posluje pozitivno sto je propala tuzlanska industrija? Sto vise nemoze gurat klubove ko prije? Ko moze Sirokom garantirat za 5 god da ce imat jednog Mepasa i druge... Nitko. Na upravo kluba je da radi na tome. Da osigurava klubu normalno poslovanje.

Mislim da ja i ti imamo dosta podjeljena misljenja, sumnjam da cemo na neku sredinu, pa cu se kanit daljnjeg nadmetanja. Zabolise me oci gledajuc u mob :-D

Pozdrav
Ne smeta meni Mepas niti ja njemu branim da finansira Siroki, Boze sacuvaj. Blago Sirokom kada imaju nekoga. No pogledaj kada je Mepas osnovan i u kojem je periodu dozivio procvat i sjeti se onog mog "neokrznut". Necu ja sada insinuirati previse, no bit svega je da je Siroki poslije rata imao cist bankovni racun i jakog sponzora, dok su klubovi kao Celik i Sloboda konstantno kuburili sa nagomilavajucim dugovma i oronulom privredom, koja je do jucer bila finansijski stub klubova. Naravno da je u takvoj situaciji Siroki mogao masno placati igrace i biljeziti uspjehe. I neka su, podrzavam svako ulaganje u klubove. Ja kao Tuzlak sam se obradovao kada sam cuo da je Tan usao u deal sa Sarajevom, jer to moze samo pomoci nasoj ligi i podignuti je na veci nivo.

Da je Siroki u novijoj istoriji debelo uspjesniji klub od Slobode, u to nema sumnje, no gledajuci cjelokupnu sliku i istoriju klubova, ja se ne mogu sloziti s konstatacijom da su Sloboda ili Celik manji klubovi od Sirokog. No dobro, svakom njegovo misljenje.

Da Hoffenheim sl. godine nekim cudom osvoji titulu u Njemackoj, ispast ce veci klub od Leverkusena, a s tom konstatacijom se vala nebi nijedan Svabo slozio.

P.S.

hah, tek sada vidjoh da pises preko mob. kako imas zivaca? :D :D

Ma pazi, sve pet, svako ima pravo na svoje misljenje, da nije tako, nebi bilo diskusije. A svaka diskusija je zdrava, sve dok ne pocne vrijedjanje.

Pozdrav.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 07 okt 2015, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 okt 2015, 16:34

viteski33velezovac je napisao/la:Momci bez uvrede, ali pustimo medijsko forsiranje pojedinih klubova. Ko je po statistici Jugoslovenskog fudbala bio peti klub u Jugoslaviji? Koga su zvali privjeskom velike četvorke? Dakle, navijackim prepucavanjima presudi statistika. Da neduljim, Velež je najveći BH klub.
:lol: e ovaj je prekuco :mrgreen:
1946

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 okt 2015, 16:35

viteski33velezovac je napisao/la:Momci bez uvrede, ali pustimo medijsko forsiranje pojedinih klubova. Ko je po statistici Jugoslovenskog fudbala bio peti klub u Jugoslaviji? Koga su zvali privjeskom velike četvorke? Dakle, navijackim prepucavanjima presudi statistika. Da neduljim, Velež je najveći BH klub.
Zbunio si se ti malo izgleda..
Bahati, bahati Željkan!
1946

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 07 okt 2015, 16:35

OK
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 07 okt 2015, 16:38

OK
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 okt 2015, 16:52

godrina je napisao/la:Cuj on spominje sadasnjost ?
Zaboravio si Modricu, Leotar, Brotnjo...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.