31.03.2026 BiH - Italija

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Brix
Kontakt:

Re: 31.03.2026 BiH - Italija

Post Postao/la Brix » 28 mar 2026, 11:37

Potcjenjuju nas na Gazzeta sport, spominju neke prijasnje utakmice, i realno su upravu uzimajuci u obzir nasu tadasnju ekipu i generalnu atmosferu sto se tice reprezentacije. Medjutim, s ovom novom generacijom ih mozemo dobro iznenaditi. Djeca imaju m.uda do poda i ovo ce ih dodatno motivisat. Dosta je bilo onih skromnih i bojazljivih igraca sto su xy utakmica vec u glavi izgubili. Ovi momci se ne boje nikoga i nemaju kompleks nize vrijednosti, sto nas je kostalo vise nego ijedan sudija, penal, pogresna izmjena i tako dalje.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 28 mar 2026, 11:40

KimJongEsmer je napisao/la:
28 mar 2026, 10:36
myself je napisao/la:
28 mar 2026, 01:05
Ako je Dimarco najveća opasnost onda će vjerovatno početi sa Memićem na desnom krilu da pomaže Dediću u defanzivnim zadacima kao što je u Kardifu pomagao Kolašincu. U tom slučaju Alibegović će početi lijevo, a Esmir čekati sa klupe ovaj put i svakako je u slabijoj formi. Ostalo će vjerovatno biti isto ali se nadamo Bašiću umjesto Tahirovića.
Ko ti je taj ???
Nihad

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 28 mar 2026, 11:42

Brix je napisao/la:
28 mar 2026, 11:37
Potcjenjuju nas na Gazzeta sport, spominju neke prijasnje utakmice, i realno su upravu uzimajuci u obzir nasu tadasnju ekipu i generalnu atmosferu sto se tice reprezentacije. Medjutim, s ovom novom generacijom ih mozemo dobro iznenaditi. Djeca imaju m.uda do poda i ovo ce ih dodatno motivisat. Dosta je bilo onih skromnih i bojazljivih igraca sto su xy utakmica vec u glavi izgubili. Ovi momci se ne boje nikoga i nemaju kompleks nize vrijednosti, sto nas je kostalo vise nego ijedan sudija, penal, pogresna izmjena i tako dalje.
Al ona ekipa iz 2020 Tatar, Prevljak, Gojak, Cimirot, Kadusic, Corluka, Sanicanin eh kako smo mi tad utakmice prezivjeli nemam pojma :urnebes:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 mar 2026, 11:42

hz1987 je napisao/la:
28 mar 2026, 10:46
rishovski je napisao/la:
28 mar 2026, 09:29
hz1987 je napisao/la:
28 mar 2026, 09:03
Stvarno mi nije jasno, zasto za ovaj baraz nismo prijavili npr stadion Allianz Arena u Becu (Rapidov stadion od 28.000) ili Salzburgov stadion od 30.000 uz dogovor s domacinima. Prvo bio bi dupke pun navijaca iz dijaspore, drugo ne bi brinuli o terenu i uslovima i brukali se oko osnovnih stvari, trece spiciti iz BiH na jednodnevnu-dvodnevnu turu uz fine aranzmane ne bi bilo neprihvatljivo, trece atmosfera bi bila top. Ovako 12000, snijeg, smrzavanje, influenseri...treba to ubuduce probati, barem jednu utakmicu kvalifikacija. Da uvedemo novinu u EU, BiH gostuje u vasoj zemlji kao domacin. Ubjeden sam da bi Schalke arena bila full protiv talijana, cak bi isvabe dosle navijati za nas.
Znaš li ti koliko se love okrene u Zenici u ugostiteljskim objektima,koliko ljudi se sprema za taj dan da ugosti i naše domaće navijače i navijače iz dijaspore,pa i one gostujuće navijače...
I ovi koji žive u Bihaću,Mostaru,Tuzli,Brčkom trebaju dobiti šansu da vide reprezentaciju... Reprezentacija ima svoju kuću i kakva god je,naša je.. Nismo u ratu pa da igramo na neutralnim terenima,to smo već jednom prosli... Sve su nam uzeli i još da nam reprezentacija ne igra u državi... E to bi bio stvarno vrhunac.
Reprezentacija nema svoju kucu i igra tamo gdje uslovno moze punih 30 godina. Nemoj mi te patetike i te jednodnevne zivotne zarade gdje se biznis i opstanak biznisa zasniva na kupljenom pivu u bingu i 3x skuplje prodanom za sank stolom bez izdatig racuna. Punih 30godina da se izdvajalo 2mln godisnje, skupili bi se novci za nacionalni stadion. Nama je uspjeh pokositi travu i uslikati promjenjene plocice u svlacionici. Dionica autoputa od 20km bude skuplja za 80mln eura a od tih para bi se mogao napraviti stafion od 35000 mjesta da gori i da ti isti ugostitelji umjesto 12000 piva prodaju 35000.
Bilino Polje je naša kuća i sad i godinama unazad.. Druga je stvar što to ne paše nekom od navijača iz Sarajeva,Tuzle,Bihaća,Travnika,Mostara... Bilino je reprezentaciju ugostilo kada niko drugi nije zelio,niti vidio interes u svemu tome... Sarajevo je kao glavni grad opet odbilo reprezentaciju jer nisu željeli dati zemljište za stadion,isto tako nisu dali ni za kamp reprezentacije.Zenica je najviše pokazala interes i stavljala reprezentaciju na prvo mjesto,u nekim momentima i ispred Čelika koji je igrao van svog stadiona samo da bi reprezentacija imala bolje uvjete.
I na kraju kad Zenica izgradi nacionalni stadion od 18.000 opet ce se s.rati o nekim stadionima od 35.000 a takav stadion niti je isplativ niti potreban ovoj državi a niti nekom klubu...

A to sto pises za neizdavanje računa je priča od prije 10-15 godina... Zarade kafane,hoteli,prodavnice,cevabdžinice pa i ona tržnica ili ti ga pijaca.. Nekim ljudima to ipak znaci u životu a ti to mozes smatrati patetikom..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 28 mar 2026, 11:47

rishovski je napisao/la:
28 mar 2026, 11:42
hz1987 je napisao/la:
28 mar 2026, 10:46
rishovski je napisao/la:
28 mar 2026, 09:29

Znaš li ti koliko se love okrene u Zenici u ugostiteljskim objektima,koliko ljudi se sprema za taj dan da ugosti i naše domaće navijače i navijače iz dijaspore,pa i one gostujuće navijače...
I ovi koji žive u Bihaću,Mostaru,Tuzli,Brčkom trebaju dobiti šansu da vide reprezentaciju... Reprezentacija ima svoju kuću i kakva god je,naša je.. Nismo u ratu pa da igramo na neutralnim terenima,to smo već jednom prosli... Sve su nam uzeli i još da nam reprezentacija ne igra u državi... E to bi bio stvarno vrhunac.
Reprezentacija nema svoju kucu i igra tamo gdje uslovno moze punih 30 godina. Nemoj mi te patetike i te jednodnevne zivotne zarade gdje se biznis i opstanak biznisa zasniva na kupljenom pivu u bingu i 3x skuplje prodanom za sank stolom bez izdatig racuna. Punih 30godina da se izdvajalo 2mln godisnje, skupili bi se novci za nacionalni stadion. Nama je uspjeh pokositi travu i uslikati promjenjene plocice u svlacionici. Dionica autoputa od 20km bude skuplja za 80mln eura a od tih para bi se mogao napraviti stafion od 35000 mjesta da gori i da ti isti ugostitelji umjesto 12000 piva prodaju 35000.
Bilino Polje je naša kuća i sad i godinama unazad.. Druga je stvar što to ne paše nekom od navijača iz Sarajeva,Tuzle,Bihaća,Travnika,Mostara... Bilino je reprezentaciju ugostilo kada niko drugi nije zelio,niti vidio interes u svemu tome... Sarajevo je kao glavni grad opet odbilo reprezentaciju jer nisu željeli dati zemljište za stadion,isto tako nisu dali ni za kamp reprezentacije.Zenica je najviše pokazala interes i stavljala reprezentaciju na prvo mjesto,u nekim momentima i ispred Čelika koji je igrao van svog stadiona samo da bi reprezentacija imala bolje uvjete.
I na kraju kad Zenica izgradi nacionalni stadion od 18.000 opet ce se s.rati o nekim stadionima od 35.000 a takav stadion niti je isplativ niti potreban ovoj državi a niti nekom klubu...

A to sto pises za neizdavanje računa je priča od prije 10-15 godina... Zarade kafane,hoteli,prodavnice,cevabdžinice pa i ona tržnica ili ti ga pijaca.. Nekim ljudima to ipak znaci u životu a ti to mozes smatrati patetikom..
Ne razumijes ti mene al eto. Mene da pitas, nacionalni stadion bi bio najbolje praviti u sjevernom logoru u Mostaru, nekih 20tak hiljada. Sto zbog klime, sto zbog aerodroma, sto zbog voza. Infrastrukturno najpovezanija opcija i klimom najbolja. I devzavrste vise te vrapcice da se koja utakmica i dole odigra. Nisam ja za to da se centralizuje i sve u Sarajevo. I ne smatram privrednim razvojem i zaposljavanjem ljudi za kasom.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 28 mar 2026, 11:47

hz1987 je napisao/la:
28 mar 2026, 09:03
Stvarno mi nije jasno, zasto za ovaj baraz nismo prijavili npr stadion Allianz Arena u Becu (Rapidov stadion od 28.000) ili Salzburgov stadion od 30.000 uz dogovor s domacinima. Prvo bio bi dupke pun navijaca iz dijaspore, drugo ne bi brinuli o terenu i uslovima i brukali se oko osnovnih stvari, trece spiciti iz BiH na jednodnevnu-dvodnevnu turu uz fine aranzmane ne bi bilo neprihvatljivo, trece atmosfera bi bila top. Ovako 12000, snijeg, smrzavanje, influenseri...treba to ubuduce probati, barem jednu utakmicu kvalifikacija. Da uvedemo novinu u EU, BiH gostuje u vasoj zemlji kao domacin. Ubjeden sam da bi Schalke arena bila full protiv talijana, cak bi isvabe dosle navijati za nas.
Pises gluposti, to se nikad nece desiti i ne treba. Cuj da nasa nacionalna repka ide negdje po EU i slicno, Boze sacuvaj. Da je stadion 5000 mjesta igralo bi se u Bosni

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 mar 2026, 12:00

hz1987 je napisao/la:
28 mar 2026, 11:47
Ne razumijes ti mene al eto. Mene da pitas, nacionalni stadion bi bio najbolje praviti u sjevernom logoru u Mostaru, nekih 20tak hiljada. Sto zbog klime, sto zbog aerodroma, sto zbog voza. Infrastrukturno najpovezanija opcija i klimom najbolja. I devzavrste vise te vrapcice da se koja utakmica i dole odigra. Nisam ja za to da se centralizuje i sve u Sarajevo. I ne smatram privrednim razvojem i zaposljavanjem ljudi za kasom.
Znamo mi svi gdje bi trebao biti nacionalni stadion da je ovo normalna država ali je stvarnost da taj grad nije pokazao interes i to je poenta priče. Isto tako ni jedan drugi grad osim Zenice nije ponudio ni lokaciju niti da se gradi na vec postojećem stadionu.

Sjeverni logor je dobra lokacija ali tu se vec godinama vodi spor između drzave i nasljednika porodice Abaza,jer je to jos od Osmanlija njihova zemlja i vrijedi preko milijardu i 100 miliona,a drzava je pokusava dijelit kome stigne. Dakle i ta opcija je nemoguća a i da jeste opet bi ti se tu politika umiješala i zabranila,jer znamo kakvo je stanje u Mostaru..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 mar 2026, 12:02

Vidio sam prvih 11 Italije, realno strašna ekipa. Ali ovo je sve samo ne obična utakmica. Gattuso je levat, nema hemije u ekipi, nema samopouzdanja, nema rezultata, OGROMAN PRITISAK imaju..igrati će u uslovima u kojima nikad nisu igrali..
Jer za zivota svog ne pamtim u januaru da je snijeg padao 5 dana a kamoli u ovom periodu godine kada je na isti dan prošle godine bilo 27 stepeni u Zenici..

Malo mi je krivo što smo baš ovu utakmicu ostali bez 2500 navijača zbog Rumunije, tuče, cigani, cigani + dešavanja u Austriji, bakljade, ubacivanje..

Sa druge strane po meni najbrze rastuća reprezentacija u Evropi tj Bosna puna mudonja i patriota koji ginu i daju za dres više nego bilo ko i nikoga ne respektuju. Mi smo druga reprezentacija u odnosu na period raniji zbog kojeg nas svi ponizavaju i ne smatraju ozbiljnom ekipom a ne znaju da imamo neke igrače poput Muharemovića i Alajbegovića koji su po meni već igrači prve klase i igrali bi u prvih 11 i Italije. Znam da našima inat radi, da su svjesni svi šanse pa i prvi Dzeko.

Pripremiti se na sniježne uslove(zbog ovakvih istih se cijelo kolo u jednoj Engleskoj zna odgoditi) i uz malo sreće 1:0.

Samo ne nasjesti na provokacije jer su oni stara iskusna nacija prigovora i pritiska i neki crveni glup da dobijemo..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 28 mar 2026, 12:12

Yebat' će nas. Spreman sam na rapsodiju psovanja na ovoj temi, kakvu forum nije zapamtio.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 mar 2026, 12:16

Bolji im je vezni, slabiji napad, odbrana bara bara. Golman i vezni jedno 6 klasa iznad ostalo na nasoj strani.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 28 mar 2026, 12:22

CAGarfia je napisao/la:
28 mar 2026, 04:24
I da, volio bih da se BHF ili ko već sjeti koreografijom utakmice protiv Italije 1996. godine. Oni su nam dokazani sportski prijatelji jer su prvi došli nakon rata igrati kod nas, ali su nam i dali stadione na korištenje, čini mi se u Bologni, tokom kvalifikacija za Svjetsko prventsvo u Francuskoj 1998. godine. Takve stvari se nikada ne smiju zaboraviti.
Skroz ispravno razmišljaš i baš ti je lijepa ideja. Italijani su nama puno značili i treba pokazat zahvalnost, da znaju da nismo im to zaboravili i da još uvjek cijenimo. Neke stvari su bitnije od lopte i gola. :salut:
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 28 mar 2026, 12:25

Ma sve u napad

Esmir, Kerim, Edin, Demirovic

Ima Memic, Haris s klupe ako treba

Kolasinac moze na ljevom beku jer talijani igraju spor fudbal, protiv Velsa su ga ubili trkom haman.

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 28 mar 2026, 12:25

Edincapitano je napisao/la:
28 mar 2026, 12:25
Ma sve u napad

Esmir, Kerim, Edin, Demirovic

Ima Memic, Haris s klupe ako treba

Kolasinac moze na ljevom beku jer talijani igraju spor fudbal, protiv Velsa su ga ubili trkom haman.
Tebra sta ovo pada kvota na zabare? Sumljivo. :yawn:

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 28 mar 2026, 12:27

ArtVandelay je napisao/la:
28 mar 2026, 12:12
Yebat' će nas. Spreman sam na rapsodiju psovanja na ovoj temi, kakvu forum nije zapamtio.
:rol: :rol: :rol:

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 28 mar 2026, 12:29

Kaunas je napisao/la:
28 mar 2026, 12:16
Bolji im je vezni, slabiji napad, odbrana bara bara. Golman i vezni jedno 6 klasa iznad ostalo na nasoj strani.
Treba biti realan i reći odbrana sa Donarumom, Mancinijem, Bastonijem, Calafiorijem, Di Marcom i Politanom je monstruozna.Nikako tu nije bara-bara. Ono u šta se možemo uzdati je da imaju loš napad.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 28 mar 2026, 12:36

nema većeg degenerika od ovog incela
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 mar 2026, 12:38

Pa dobro ba, je li zabranjeno da se nadamo prolazu jbt? Od svih ovih velesila, Italija je mozda jedina kojoj mozemo u trenutnom omjeru snaga zagorcati zivot. Da su dosle Engleska, Francuska, odmah nas prekrizi. Te gluposti kako im nece dopustiti da ponovo propuste SP je nigdje veze jer su vec propustali i sa Makedonijom koja je slabija od nas.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sarajevskigigant1921
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevskigigant1921 » 28 mar 2026, 12:43

Ljudi moji Maki komentariše tekmu sa Senadom su u Zenici

Maki: Idemo u Zenicu da radimo utorak jel tako
Senad: Jest

DIJAMANTUUUUUU. HARISEEEEE OKO PLAVOOOOOO

GoldenLilies
Kontakt:

Post Postao/la GoldenLilies » 28 mar 2026, 12:57

Sarajevskigigant1921 je napisao/la:
28 mar 2026, 12:43
Ljudi moji Maki komentariše tekmu sa Senadom su u Zenici

Maki: Idemo u Zenicu da radimo utorak jel tako
Senad: Jest

DIJAMANTUUUUUU. HARISEEEEE OKO PLAVOOOOOO
Hoce li to biti prenos na FACE TV uz Makija kao komentaor. Sta za BHT1?

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 28 mar 2026, 12:59

Iniesta12 je napisao/la:
28 mar 2026, 07:44
Prenio jedan portal na fb stranici...
Bit ce rovovska bitka po blatnjavom terenu :opaopa:

slika
Kakvo blato mentolu, vidi se da nisi nikad krocio na Bilino
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Goalgetter, Google Adsense [Bot], legendarnadruga, RacioEmocionalan, Sveti, Taree i 85 gostiju.