Boston Celtics

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Paraglajder
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la Paraglajder » 28 jan 2012, 11:12

Nikoga nema da baci komentar na sve ovo a? Evo ja ću. :D

Nije nikakvo čudo što smo vezali 4 pobjede, od toga ove zadnje tri protiv ekipa koje su relativno bolje i brže od nas. Zaista sam bio skeptik kada se Allen pridružio Rondu na listi za povrijeđene, pa onda O'Neal i mislio sam da nemamo šanse ni protiv Orlanda ni protiv Pacersa.
Očigledno da u Orlandu ne štima nešto, izgledaju k'o bijesni kerovi tek pušteni sa lanca tako da na te dvije utakmice neću trošiti puno riječi, osim što ću reći da nam svima treba biti drago što je Paul Pierce proradio dok nema Allena i Ronda i po meni je lijepo bilo gledati sve igrače koji su na parketu kako se bore do zadnje kapi krvi kao da igraju posljednju utakmicu. Iznenadio me rookie Moore koji je konačno dobio šansu i pokazao da ima strašan potencijal.

Eh, da se osvrnem na sinoćnju utakmicu sa Pacersima koju smo odigrali sjajno i ova pobjeda me najviše iznenadila. Indiana je odlično posložena ekipa sa solidnim igračima sa klupe, atletični su, odlični skakači ali i tim kojeg ako krene šut mogu rasturiti protivnika.
Pierce još jednom objasnio neke stvari, ali ono što me posebno iznenadilo je odbrana Garneta na Hibertu kojeg je limitirao na 11pts al' Hibert nije igrao na kraju druge i početkom treće četvrtine zbog povrede.
Bass iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je strašna akvizicija za Celticse, iako me ponekad iznervira kad se pod košem zabija među trojicu protivnika a naša 2 igrača sama na šutu za tri, ali to mu se može oprostiti, sjajno igra.
Što se tiče malog Bradleya, podhitno mora popraviti šut inače mu se ne piše dobro.
Wilcox sjajno odradio sa klupe, raduje me to što uvijek neko proradi sa klupe i uvijek se možemo na to osloniti ako startere ne ide. ;)

Ne brinite se za Boston, bićemo mi 4. na Istoku, samo da nam igrači budu zdravi i da nas maler zaobiđe. Garantujem vam da ćemo daleko dogurati. Ne znam da li ste primjetili, ali kako sezona odmiče, popravlja se omjer jump-shooting ekipa, a sami smo takvi, trebalo je vremena da naši snajperisti namjeste nišane i da mašina krene, a krenula je, ljuti smo! :!: 8-)
YNWA

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 28 jan 2012, 11:21

Boston Celtics 9-9.

Veoma važna pobjeda. PP najbolji igrac utakmice, opet, 28P, 10S, 8A...

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 01 feb 2012, 11:44

Boston je sada na 10-10 i u igri je za playoff.
Pobjeda protiv cavsa vise sretna nego spretna. Ocajna igra u odbrani i u skoku. Cak 11 skokova vise su imali Cavsi (boston 28- cleveland 39). Defanzivna rotacija isto tako losa, Varejao cak 10 ofanzivnih skokova.
Po meni najveci nedostatak bostona su pozicije 1 i 5.
Pored gore navedene lose igre u skoku ocajna je i organizacija igre. startni play Bradley za 38 min provedenih na parketu uspio je ostvariti 1 (slovima: jednu) asistenciju. Užas!
PP standardno dobar, 20P, 6A. Allen 12P, 8A. J. O'Neal 12P, samo 3S. K. Garnett 13P, samo 4S, 4A. Bass 13P, 6S...
A. Varejao 20P, 20S. Irving 21P...

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 feb 2012, 09:36

Pierce passes Bird for No. 2 in Celtics scoring

Paul Pierce has passed Larry Bird for second place on the Boston Celtics' career scoring list.
Pierce needed nine points to tie Bird's total of 21,791 when the Celtics hosted the Charlotte Bobcats on Tuesday night. He had seven points at halftime, then hit a 3-pointer with 10:23 left in the third quarter to overtake Bird's total.
Pierce knew he had it, raising his arms as Boston fans gave him a standing ovation. The applause lasted for several minutes as teammate Kevin Garnett waved the crowd on for more.
Pierce still has a ways to go to become the Celtics all-time leading scorer. John Havlicek holds that mark with 26,395 points.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 feb 2012, 18:55

slika

slika

slika

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 feb 2012, 04:23

tuga i zalost :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 feb 2012, 09:30

KK_Bosna je napisao/la:tuga i zalost :roll:

sta je tuga i zalost?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 feb 2012, 15:32

BernardBarnjak je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:tuga i zalost :roll:

sta je tuga i zalost?

da ova spodoba nadmasi birda :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 feb 2012, 17:55

PP je postigao 21791 poena... spodoba ili ne... Ti pokusaj izbrojati ovoliko... :mrgreen:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 feb 2012, 18:01

BernardBarnjak je napisao/la:PP je postigao 21791 poena... spodoba ili ne... Ti pokusaj izbrojati ovoliko... :mrgreen:
ali je jedna velika nula (0) u poredjednju sa larry legendom ;)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 feb 2012, 18:26

Pa KK_Bosni su uvijek bolji stari igraci od svih novih. Da neko dodje i postigne 40 hiljada poena, za njega ne bi bio najbolji :mrgreen: :mrgreen:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 feb 2012, 18:27

KK Bosna - ti se šališ ili misliš ozbiljno?

Pa čovječe da li je Paul Pierce kriv što nije osvojio više od jednog naslova kad godinama nije imao pravu pomoć?

On je 0 u uspoređenju sa Birdom???

Ajme meni mislio sam da si realniji ali.......

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 feb 2012, 18:48

nisam ja kriv sto pojedinci misle da se kosarka pocela igrati 2000. godine :roll:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 feb 2012, 20:06

Odgovor ti je na razini djece tog godišta...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 feb 2012, 20:45

KK_Bosna je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:PP je postigao 21791 poena... spodoba ili ne... Ti pokusaj izbrojati ovoliko... :mrgreen:
ali je jedna velika nula (0) u poredjednju sa larry legendom ;)

bitno je sta napises a ne koliko... :mrgreen:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 feb 2012, 02:34

dobro, pierce je najbolji, prekuco je i russella po vasem.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 feb 2012, 09:16

KK_Bosna je napisao/la:dobro, pierce je najbolji, prekuco je i russella po vasem.

dramatizuješ bez ikakve veze. niko nije rekao da je pp najbolji ni bolji od birda. ja sam samo copy paste stavio i nista vise...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 feb 2012, 09:24

BernardBarnjak je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:dobro, pierce je najbolji, prekuco je i russella po vasem.

dramatizuješ bez ikakve veze. niko nije rekao da je pp najbolji ni bolji od birda. ja sam samo copy paste stavio i nista vise...
pa ti si stavio, ja prokomentarisao da on ne moze u istu recenicu sa birdom (a pogotovo sa russellom) i onda je kreunla paljba...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 feb 2012, 09:30

haj majke ti nadji gdje sam ja to napisao?? da ne idemo puno u off...
bird je legenda NBA lige! i ne mislim da je pp bolji od njega. toliko.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 feb 2012, 09:39

BernardBarnjak je napisao/la:haj majke ti nadji gdje sam ja to napisao?? da ne idemo puno u off...
bird je legenda NBA lige! i ne mislim da je pp bolji od njega. toliko.
nisi ti, zar sam rekao da si ti napisao? :D

ne smatram tebe balavcem koji je poceo pratiti nba od 2000. naovamo pa da su ti pierce, durant i slicni bolji od onih legendi koje su harale '70, '80 i '90 godina

Odgovori

Natrag na “Boston Celtics”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.