evo ja spreman,cekamBenjo_AFC86 je napisao/la:Danas od 14:00h možete pogledati pregled 1. kola Premijer lige (Repriza), na BHT1

evo ja spreman,cekamBenjo_AFC86 je napisao/la:Danas od 14:00h možete pogledati pregled 1. kola Premijer lige (Repriza), na BHT1
Znači zbog toga je Nestorović odbio da da izjavu. E pa gospodo ma za koga navijali,sve dok divljaci koji rade slično ne budu u ćuzi,liga će biti jadna kao što je. I onda odma počne priča i drugi je radio....ZlatnaDolina je napisao/la:Nakon par puta Banja Luke i gradskog stadiona koji je poznat po sličnim stvarima sada i u Mostaru, čudi me fakat da se nesto slicno desilo u Mostaru nikada prije nije bilo slicnih incidenata, realno trener Radnika očito trazi izgovor za poraz dok spominje "samo 11. igraca"ASUS je napisao/la:Bijeljina – Bruka i sramota za sve ono što se dešavalo u Mostaru – zajednička je konstatacija svih članova ekspedicije Fudbalskog kluba Radnik koji se posle pet sezona vratio u Premijer ligu BiH i doživeo takva poniženja u duelu sa Veležom (0:3).
Utakmica je bila prekinuta 18 minuta zbog toga što su huligani pogodili sa tribine golmana Mladena Lučića. Bezbednost aktera utakmice je bila ugrožena po svim osnovama.
-Šta da kažem posle svega što se dešavalo u Vrapčićima nego da smo poniženi i omalovažavani kao ljudi i sportisti. Svaki drugi komenatr je suvišan. Na dan utakmice u ranim jutarnjim časovima smo krenuli za Mostar, putovali i igrali po vrelini, imali smo na raspolaganju samo 11 fudbalera i doživeli smo to što smo doživeli. Ovo je zaista sramota za fudbal pogotovo što već na startu Premijer liga pokazuje svoje pravo lice i plašim se za budućnost fudbala – istakao je šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.Cirkus se nastavlja, samo čekam da vidim kaznu koju će izreći famozni komitet! Po inerciji bar 5 kola bez publike ali sačekajmo. Možda se i ne oglasi gospoda!Incidenti i u Travniku
Nova sezona u Premijer ligi BiH nije mogla bez incidenata. Pored nasilništva u Mostaru nad akterima prvenstvenog susreta pre utakmice u Travniku između istoimenog domaćina i aktuelnog osvajača duple krune bilo je nemilih scena. Zbog narušavanja javnog reda i mira privedena su četvorica gostujućih navijača...ali na stranu to sto je pogodjen golman Radnika, svakako novcana kazna i par utakmica bez prisustva publike za Velež, dok za Travnik Manijaci su najveca I najbrojnija navijačka grupa u BIH tako da je to normalno, pogledaj navijacke grupe u okruzenju, sigurno ce i Želju malo po dzepu opaliti, zasto se ne bi oglasili !? ista prava i pravila su za sve
Ne znam kolike su im dnevnice, al Savez pokrije sve troskove, put, hranu, spavanje ako su spavali. Poznajem jednu osobu od koje su sudije trazile veci racun samo kako bi dobili vise para od Saveza.majki3 je napisao/la:Ne znam gdje bi pita al ev ovde cu . Da li neko moze da mi kaze koliku taksu ima glavni sudija ,koliku pomocni 4 sudija i delegat kao i kontroler sudjenja.Kolika je dnevnica i kolika je putarina je li 20 % od ukupne cijene goriva to jest na 100 kilometara je 50 km ?
Znaci po 500KM svake sedmice.astra1922 je napisao/la:ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
Dobije on dosta vise novca,naplate putne troskove,troskove za smjestaj itd.Licno znam za sudiju Bjelicu iz I.Sarajeva da redovno naplati putne troskove i troskove za smjestaj kada sudi u Sarajevu ŽeljiVamos je napisao/la:Znaci po 500KM svake sedmice.astra1922 je napisao/la:ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
Pa nije to losa lova za nase uslove uopste.
" onclick="window.open(this.href);return false;Papalukas je napisao/la:Da li neko zna ima li gdje pregled lige na internetu?
BHT Premier Liga , znaci da troskove svih sluzbenih lica snosi generalni sponzor takmicenja BHTelecom.hearts je napisao/la:Ima tarifa za sudiju, pomoćnike, kontrolora i delegata. Mislim da j eto preuzeo savez na sebe da plaća. Dalje ima pravo na troškove puta i za to postoji tačan iznos koji se plaća ne mogu da sjetim tačno koliko je to, te postoji recimo akosudija mora da spava prije utakmice u mjestu održavanja klub domaćin je dužan da mu isplati te troškove (ovo se obično dešava u zimskim terminima )
Eee ne moze 500 svake sedmice.Vamos je napisao/la:Znaci po 500KM svake sedmice.astra1922 je napisao/la:ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
Pa nije to losa lova za nase uslove uopste.
Ali zato nedjeljom sude juniorima i kadetima pa opet budu na istom!Devil je napisao/la:Eee ne moze 500 svake sedmice.Vamos je napisao/la:Znaci po 500KM svake sedmice.astra1922 je napisao/la:ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
Pa nije to losa lova za nase uslove uopste.![]()
Mislim da je u BIH ciklus 1+1.Dakle u 4 kola(jedan mesec) mozes biti jednom glavni i jednom pomocni tj.cetvrti .Maksimalno 2+1.
Za juniore i kadete imaju po 30KM. To sam saznao od jednog sudije koji mi je pricao kako je podnjeo zahtjev da vise ne sudi na Palama, Sokolcu i jos jednom mjestu, jer kaze 'zasto da ja riskiram glavu zbog 30KM, radije cu kopat kanale', tako da od tog nemaju bas neke koristi.zmaj od b. je napisao/la: Ali zato nedjeljom sude juniorima i kadetima pa opet budu na istom!
Trenutno korisnika/ca: benko21, bordobijeli, bvsic, laznokrilo, MaroonBjelave, mma_hz, mosarajvosa83, Pantelija, rishovski, Vanja8 i 64 gosta.