Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

astra1922
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la astra1922 » 06 avg 2012, 14:03

Benjo_AFC86 je napisao/la:Danas od 14:00h možete pogledati pregled 1. kola Premijer lige (Repriza), na BHT1
evo ja spreman,cekam :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 06 avg 2012, 14:10

Ja sam premotao sebi na Mojoj tv, stvarno ništa, katastrofa, šta se mašalo prije svega :D :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 06 avg 2012, 14:22

ZlatnaDolina je napisao/la:
ASUS je napisao/la:
Bijeljina – Bruka i sramota za sve ono što se dešavalo u Mostaru – zajednička je konstatacija svih članova ekspedicije Fudbalskog kluba Radnik koji se posle pet sezona vratio u Premijer ligu BiH i doživeo takva poniženja u duelu sa Veležom (0:3).
Utakmica je bila prekinuta 18 minuta zbog toga što su huligani pogodili sa tribine golmana Mladena Lučića. Bezbednost aktera utakmice je bila ugrožena po svim osnovama.
-Šta da kažem posle svega što se dešavalo u Vrapčićima nego da smo poniženi i omalovažavani kao ljudi i sportisti. Svaki drugi komenatr je suvišan. Na dan utakmice u ranim jutarnjim časovima smo krenuli za Mostar, putovali i igrali po vrelini, imali smo na raspolaganju samo 11 fudbalera i doživeli smo to što smo doživeli. Ovo je zaista sramota za fudbal pogotovo što već na startu Premijer liga pokazuje svoje pravo lice i plašim se za budućnost fudbala – istakao je šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.
Incidenti i u Travniku
Nova sezona u Premijer ligi BiH nije mogla bez incidenata. Pored nasilništva u Mostaru nad akterima prvenstvenog susreta pre utakmice u Travniku između istoimenog domaćina i aktuelnog osvajača duple krune bilo je nemilih scena. Zbog narušavanja javnog reda i mira privedena su četvorica gostujućih navijača...
Cirkus se nastavlja, samo čekam da vidim kaznu koju će izreći famozni komitet! Po inerciji bar 5 kola bez publike ali sačekajmo. Možda se i ne oglasi gospoda!
Nakon par puta Banja Luke i gradskog stadiona koji je poznat po sličnim stvarima sada i u Mostaru, čudi me fakat da se nesto slicno desilo u Mostaru nikada prije nije bilo slicnih incidenata, realno trener Radnika očito trazi izgovor za poraz dok spominje "samo 11. igraca" :? ali na stranu to sto je pogodjen golman Radnika, svakako novcana kazna i par utakmica bez prisustva publike za Velež, dok za Travnik Manijaci su najveca I najbrojnija navijačka grupa u BIH tako da je to normalno, pogledaj navijacke grupe u okruzenju, sigurno ce i Želju malo po dzepu opaliti, zasto se ne bi oglasili !? ista prava i pravila su za sve ;)
Znači zbog toga je Nestorović odbio da da izjavu. E pa gospodo ma za koga navijali,sve dok divljaci koji rade slično ne budu u ćuzi,liga će biti jadna kao što je. I onda odma počne priča i drugi je radio....
Ili se poteže priča oko 11 spomenutih. Nije njih Nestorović pomeno čisto reda radi,3 naših igrača nisu dozvolili da uopšte nastupe u Mostaru. A tu je i igranje utakmice u nenormalnim uslovima! Oštru kaznu Veležu i svim ostalim koji ponove ovakve stvari! BRUKA!

majki3
Kontakt:

Post Postao/la majki3 » 06 avg 2012, 14:38

Ne znam gdje bi pita al ev ovde cu . Da li neko moze da mi kaze koliku taksu ima glavni sudija ,koliku pomocni 4 sudija i delegat kao i kontroler sudjenja.Kolika je dnevnica i kolika je putarina je li 20 % od ukupne cijene goriva to jest na 100 kilometara je 50 km ?
<3 C H E L S E A L O N D O N <3 EDEN HAZARD 17

<3 B O R A C B A NJ A L U K A <3

<3 BLUE ARMY <3
<3 LESINARI BL <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 avg 2012, 12:48

majki3 je napisao/la:Ne znam gdje bi pita al ev ovde cu . Da li neko moze da mi kaze koliku taksu ima glavni sudija ,koliku pomocni 4 sudija i delegat kao i kontroler sudjenja.Kolika je dnevnica i kolika je putarina je li 20 % od ukupne cijene goriva to jest na 100 kilometara je 50 km ?
Ne znam kolike su im dnevnice, al Savez pokrije sve troskove, put, hranu, spavanje ako su spavali. Poznajem jednu osobu od koje su sudije trazile veci racun samo kako bi dobili vise para od Saveza.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 07 avg 2012, 14:22

ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 07 avg 2012, 14:26

astra1922 je napisao/la:ma oko 500 km ima svaki sudija po utakmici
Znaci po 500KM svake sedmice.

Pa nije to losa lova za nase uslove uopste.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 07 avg 2012, 15:10

To je ekstra para... Pa bolan u Bosni za redovne 2000 mjesecno mozes da zivis ko kralj!!!

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 07 avg 2012, 15:12

Jos sto pojede janjetine,prasetine,vino,pivo...

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 07 avg 2012, 15:13

Koliko to troši na 100 km kad je 20% 50 KM ?
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 avg 2012, 15:14

Vamos je napisao/la:

Dobije on dosta vise novca,naplate putne troskove,troskove za smjestaj itd.Licno znam za sudiju Bjelicu iz I.Sarajeva da redovno naplati putne troskove i troskove za smjestaj kada sudi u Sarajevu Želji :mrgreen:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 07 avg 2012, 15:38

Ima tarifa za sudiju, pomoćnike, kontrolora i delegata. Mislim da j eto preuzeo savez na sebe da plaća. Dalje ima pravo na troškove puta i za to postoji tačan iznos koji se plaća ne mogu da sjetim tačno koliko je to, te postoji recimo akosudija mora da spava prije utakmice u mjestu održavanja klub domaćin je dužan da mu isplati te troškove (ovo se obično dešava u zimskim terminima )
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 07 avg 2012, 16:43

Da li neko zna ima li gdje pregled lige na internetu?

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 07 avg 2012, 17:02

Papalukas je napisao/la:Da li neko zna ima li gdje pregled lige na internetu?
" onclick="window.open(this.href);return false;
NAPRIJED NARODE!

admir_ze1982
Kontakt:

Post Postao/la admir_ze1982 » 07 avg 2012, 18:09

hearts je napisao/la:Ima tarifa za sudiju, pomoćnike, kontrolora i delegata. Mislim da j eto preuzeo savez na sebe da plaća. Dalje ima pravo na troškove puta i za to postoji tačan iznos koji se plaća ne mogu da sjetim tačno koliko je to, te postoji recimo akosudija mora da spava prije utakmice u mjestu održavanja klub domaćin je dužan da mu isplati te troškove (ovo se obično dešava u zimskim terminima )
BHT Premier Liga , znaci da troskove svih sluzbenih lica snosi generalni sponzor takmicenja BHTelecom.

A generalno zarada sudije zavisi od mjesta odakle ide i gdje sudi, dobija 20% cijene goriva po jednom kilometru ( znaci ako sudija iz Mostara sudi u Zenici dobija 360kilometara puta 0,48KM sto znaci nekih 175KM ) plus ima tzv satnica za sudjenje koja je razlicita ovisno od uloge (delegat,kontrolor,glavni sudac, pomocnik, 4.sudac, ) i iznosi minimum 300km. Znaci solidan sudija ( da sudi 70% utakmica) u BiH moze da zaradi cirka 13 000 do 15 000 po sezoni.
$ " & се ?, " " $ се $, " ? ватре " $, $ " нов " $, о " зато " ', о " ? % ", " " % ? $ ? ја њу, " ', " & " & свог ...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 avg 2012, 18:59

Vamos je napisao/la:

Eee ne moze 500 svake sedmice. ;)

Mislim da je u BIH ciklus 1+1.Dakle u 4 kola(jedan mesec) mozes biti jednom glavni i jednom pomocni tj.cetvrti .Maksimalno 2+1.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zmaj od b.
Kontakt:

Post Postao/la zmaj od b. » 07 avg 2012, 19:07

Devil je napisao/la:
Vamos je napisao/la:

Eee ne moze 500 svake sedmice. ;)

Mislim da je u BIH ciklus 1+1.Dakle u 4 kola(jedan mesec) mozes biti jednom glavni i jednom pomocni tj.cetvrti .Maksimalno 2+1.
Ali zato nedjeljom sude juniorima i kadetima pa opet budu na istom!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 avg 2012, 19:11

Ne mogu nikako biti na istom. ;)
Mladje kategorije se placaju slabije nego sto ima pomocni sudija u PLBIH,i vecina njih ne bi to sa finansijske strane ni sudila da nije potpisana evropska konvencija o mladjim kategorijama. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 07 avg 2012, 19:17

To su smijesno vece pare koje dobije npr odbojkaski sudija za isto trajanje meca, pa cak i puno vise.. Dobro, jedino se ovaj slomi dok trci, i popularniji je sport, ali prima mjesecno vise od 90% igraca iz lige, a ovi jos moraju 2 treninga dnevno da odrade.. To su po meni ogromne pare za nekoga ko se time bavi rekreativno samo vikendom, a radnim danima ima regularan posao...
FORZA ZELJO

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 07 avg 2012, 21:17

zmaj od b. je napisao/la: Ali zato nedjeljom sude juniorima i kadetima pa opet budu na istom!
Za juniore i kadete imaju po 30KM. To sam saznao od jednog sudije koji mi je pricao kako je podnjeo zahtjev da vise ne sudi na Palama, Sokolcu i jos jednom mjestu, jer kaze 'zasto da ja riskiram glavu zbog 30KM, radije cu kopat kanale', tako da od tog nemaju bas neke koristi.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”