dilajla je napisao/la:Evo ja te pitam, kada ti već znaš sve, zašto Klis i Igman nisu ravnopravni u sportskom savezu Općine Konjic? Zašto se Klisu ne obezbijede barem najminimalniji uslovi?
U Konjicu je dosta stvari podijeljeno na dva dijela, pa tako i sport.
- Imas KK Konjic, koji postoji dosta dugo, a onda je osnovana KK Neretvica i tamo su presli ovi sto nisu mogli igrati u KK Konjic. I naravno hoce i oni dio para sto se izdvaja za kosarku.
Kratko o KK Neretvici: koliko ja znam taj klub vise
ne postoji. Igrali su nekoliko godina i za to vrijeme su dovodili likove iz Jablanice i Hadzica da pokusaju pobijediti KK Konjic. Iz budzeta dobijes pare, a placas likovima iz drugih opstina da igraju i to u trecoj ili cetvrtoj ligi!
- U Klubu dizaca tegova Konjic su se takodjer razisli. Razlog? Pare! Neko je navodno na racun dobijao pare od stipendije koju daje Savez, a nije ih prosljedjivao dizacima cije pare i jesu. Navodno su i pistolji bili potezani. Naravno, odmah se dio njih odvojio i osnovao novi klub.
- FK Igman postoji odavno, ima svoj stadion, nekada igrao u Drugoj ligi Jugoslavije i bio poprilicno poznat, a onda se ljudi nasli i osnovali FK Klis. Niko im to ne moze zabraniti, jer hoce ljudi da imaju svoj klub.
- Lovacko drustvo Koznik postoji odavno, a onda se nasli neki koji hoce svoje lovacko drustvo. Osnovali ga ljudi i neka im ga. Imaju pravo.
Da ne idem dalje, dosta primjera...
Sto se mene tice neka svako selo ima svoj klub, ali ne mozes doci i reci
ja sad imam klub dajte mi para! Dat ce vam qupac! Ako si vec odlucio da osnujes klub (u bilo kojem sportu), onda valjda imas i potrebna sredstva za isti.
FK Klis mjesecno dobija iz budzeta Opstine 3000 do 3500 KM, koliko ja znam. I za te pare mogu platiti sudijske takse kod domacih tekmi i autobus i rucak kada gostuju. E sad, ako hoce da igracima
amaterima u amaterskoj ligi daju plate, neka nadju sponzore.
Evo ti i nacrtan odgovor zasto nisu ravnopravni: zato sto se ne daju pare kako neki misle, osnujes klub i odmah si na budzetu. Valjda treba i neke rezultate ostvariti da bi dobijao malo vise para.
FK Klis sam sebi treba obezbijediti najminimalnije uslove, Opstina daje lovu dovoljnu da se plati prevoz i sudijske takse.
Idemo dalje.
dilajla je napisao/la:Zašto je Igman pustio utakmicu Slogi, a ne Klisu? Pa tu Slogu je Turbina sa omladincima dobila 6:0. a Igman je 3 puta jači od Turbine.
FK Igman se bori za Prvu ligu FBiH i trebaju mu bodovi, tako da nije mogao pustiti Klisu. A za Slogu: pa vjerovatno je Sloga platila te bodove.
dilajla je napisao/la:Odgovori mi na ova pitanja pa da nastavimo.
Evo ja sam ti odgovorio, a vi sad nastavite

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.