AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 16 dec 2013, 13:28

Consigliere je napisao/la:Pazi, ja ne kazem da ce Atletico igrati polufinale ili finale, ali trenutna situacija, forma igraca, nalozenost, samopouzdanje ih svrtava medju najbolje ekipe Evrope. Ljudi su izjednaceni sa Bareclonom, bjeze Realu 5 bodova, grupu prosli sa pola snage. Chelsea se muci sa C Palaceom, a u evropi imaju vec 2 poraza u grupi koja je vise licila na grupu EL. Eto, samo jedan primjer ;)
Ali od top 3 ekipe se očekuje barem polufinale, zar ne!? Svaka čast za Primeru, još uvijek se ne daju, i naravno da su po formi tu negdje s najboljim (i dalje ne u top 3), ali po kvalitetu realno govoreći nisu.

Što se tiče Chelsea, osvježi pamćenje i prisjeti se šta ono bi u finalu SC-a protiv Bayerna, s istim ovim igračima. I sada su u stanju odigrati takvu utakmicu, a razlog mučenja s "buranijom" je to što je teško nabrijati igrače za takve utakmice. Otuda i kiksevi.

Mislim da bi bilo dobro ovu diskusiju, ako ima uopće smisla, nastaviti na Atleticovoj temi, a ne na Milanovoj. ;)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2013, 13:43

Ovo mi pomalo liči na onu diskusiju pred početak SerieA kad niko Romu nije ozbiljno shvatao a sad se o njima priča kao konkurentima za titulu, što svakako jestu.
Dva mjeseca ima do prve tekme i puno se toga može desiti u tom periodu.
Zavisi kakve će igraće dovesti i jedni i drugi u prelaznom roku, u kakvoj formi će tada biti, ko će biti na klupi Milana...
Neko spomenu Hondu, koliko ja znam on nema pravo nastupa u LP za nas.
Ne kažem ja da će Milan proći i da je Atletico loša ekipa, ali po meni je puno bolje nego da smo dobili Barsu, Real, PSG...
Il Club più titolato al mondo!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 dec 2013, 13:49

muxa je napisao/la:Neko spomenu Hondu, koliko ja znam on nema pravo nastupa u LP za nas.
Da, nema jer je igrao za CSKA. Međutim, oslobodit će pritiska mnoge igrače i bit će veliki boost ekipi. Sigurno da se izostanak neće toliko osjećati. Naravno, ako počne pogađati kao lud i bude glavna poluga ekipe, onda će biti zeznuto bez njega.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2013, 13:52

Ma nama sadmo treba jedan dobar trener i eventualno stoper
Zadnja izmjena: muxa, dana/u 16 dec 2013, 13:52, ukupno mijenjano 1 put.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2013, 13:52

Nas glavni hendikep ce biti to sto u prvoj utakmici pravo nastupa nece imati ni Montolivo ni Muntari. Ne daj boze da sta De Jongu bude, odosmo u trokurac. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2013, 13:55

Nemoj da se sekiraš, ima punoglavac Nocerina :lol:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 dec 2013, 14:00

muxa je napisao/la:Nemoj da se sekiraš, ima punoglavac Nocerina :lol:
Uze mi riječ iz usta. :mrgreen: Taman će se riješiti onih mladih netalentovanih momaka tipa Niang, Cristante itd. da bi Nocerino, Muntari i ekipa mogli pokazati svoju veličinu. Naravno, protiv Atletica će teret spasti na Antonia, ali znamo da on može odigrati i za dvojicu ako zatreba. :P

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 16 dec 2013, 14:01

rope11 je napisao/la:Nas glavni hendikep ce biti to sto u prvoj utakmici pravo nastupa nece imati ni Montolivo ni Muntari. Ne daj boze da sta De Jongu bude, odosmo u trokurac. :mrgreen:
Šalu na stranu mislim da je ovo dobra stvar, jer ako misle ostvarit dobar rezultat morat ce potrazit 1-2 adekvatna igraca, negdje sam to nacuo da bi se to moglo desit. Montolivo je pao u formi, nije ni blizu one forme od prosle sezone, i to je jedan od razloga lose forme cijelog tima..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2013, 14:16

Mah druze, samo mogu reci - jasta ce. A pogotovo nece jer se radi o samo jednoj utakmici. Doveli su Hondu ( i to besplatno ) i njima dosta. Rijesenje svih problema. :mrgreen:
Moze u najboljem slucaju dovesti novog Saponaru ili nasljednika Nocerina ( vrlo moguce da ne doceka ovu utakmicu ), ali za nesto bolje, jok.

U svakom slucaju, bit ce peh jer nece igrati, ali nije da se nesto ne moze iskombinirati od postojecih igraca. A ide nam na ruku i domaci teren.

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 16 dec 2013, 14:29

Ma bez 2 vrhunska pojacanja Milan nema sta da trazi realno, jer Honda nece moci igrati u LP, Montoliva nemas kao ni Muntarija...o panjevima Niangu iNocerinu ne treba ni trositi rijeci...cuo sam glasinu za Hernanesa iz Lazia ee to bi bio pun pogodak za nas tim, mada cisto sumnjam da bi ga Lottito pustio..ovako budimo realni male su sanse..

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 16 dec 2013, 14:37

Samo cu malo zrijeb prokomentarisat i to je to.
Vidim neki su sretni sa ovim zrijebom i govore kako se Milanu sreca osmjehnula :? . Po meni poslije Bayerna i Reala ovo je najteza ekipa koju smo mogli dobit po trenutnoj formi, igri, rezultatima i cemu jos sve ne. Realno bi radija oba Engleza prije kao i Dortmund i PSG. Ovi ljudi su pravo jaki i ako budu bar u pribliznoj formi do ovog dvomeca (u sto nemam sumnje da ce biti) ovo ce za Milan biti skoro pa nemoguca misija bez obzira na pojacanja (koja budu u mogucnosti igrati LP) od kojih nesto i ne ocekujem. Sansa je naravno tu a i navijat ce se naravno ali malo realnosti ne skodi za ekipu koja je kroz iglene usi prosla jednu prilicno laku grupu sa Ajaxom i Celticom i koja znamo kako se pati u domacem prvenstvu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2013, 15:09

Ako ćemo realno i prema trenutnoj formi Milana nama ni Livorno (da kojim slučajem igra LP) nebi odgovarao.
Ja samo kažem da je bolje nego da smo dobili Bajern, Real, PSG...

Edit:
Mladi igraju protiv Chelsea

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2013, 15:11

Jasta nego bolje.
I ako izgubimo, izgubit cemo casno, a ne da nam neko utrpa 7up u mrezu. :D

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 15:14

Svakako je bolje nego da smo dobili, PSG, Real ili Bayern. Ali opet, Atletico je jedna fantastična ekipa.
Galliani i društvo će se morati vraški potruditi da dovedu odgovarajuća pojačanja za Januar.
Kao prvo, apsolutno je veliki hendikep izostanak Montoliva u prvom meču. Zatim, Keisuke nema pravo nastupa.
Znači, uz Ramija, Milan treba još minimalno dva igrača, koja će podići kvalitet ove ekipe a ne samo kvantitet.

Realno, Atletico je bolje posložena ekipa od Milana i sa boljim trenerom. Ali da su neprolazni, to nisu. Milan treba pojačanja, sa pravom nastupa u LP-a, jer sa ovim trenutnim rosterom nemamo puno šasni. Ali sa dva-tri pojačanja, puno toga bi se moglo promijeniti.
Također, nadam se da neće biti nekih povreda.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 dec 2013, 15:17

Za Milan dobar žrijeb s obzirom koga su mogli dobiti, Atletico blagi favorit.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 16 dec 2013, 15:29

Želim vam puno sreće protiv Atletica i da izgubite večeras :D

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 15:32

Mogao bi Milan iznenaditi večeras, pa napokon nekoga pobjediti. :mrgreen:
-Rui Costa-

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 16 dec 2013, 15:34

I nanijeti Romi prvi poraz u sezoni :D

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 15:37

Polusezona je izgubljena, ova dva meča do kraja mjeseca su samo formalnost. Teško mi je vjerovati da ćemo dobiti Romu i Inter. Da je makar 4 boda uzeti. :D

Jednostavno, nadam se da će od 6-og Januara krenuti sve kako treba. Pa da gledamo puno bolji i opasniji Milan u nastavku sezone.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2013, 15:44

Eh, nije ni birthday svaki dan, nadam se da ce bar radi toga biti nabrijani. :P
Da je izvuci bar 3-4 boda iz ovih utakmica, ma amin.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.