FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Titulaaaaaaa
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.
Zanima me jesu li oni grčevi na kraju bili gluma ili smo loši fizički? 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kad cemo vise docekati da Bogicevica na klupi, covjek konstantno u prvoj i kontantno krivac za primljene pogotke, i jucer isto zaboravio igraca i Franic sa pet metara neometan ga zabi.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
samoposmatram
- Kontakt:
Gdje me nadje? Hvala na jako dobrom pitanju.Virtu4l je napisao/la:Zanima me jesu li oni grčevi na kraju bili gluma ili smo loši fizički?
Odgovor je nijedno ni drugo. U pitanju je mljecna kiselina koje se stvara u tijelu, kad misici rade bez kisika (anaerob). Za nesto vise u vezi ovoga moze se guglati, ali cu objasniti u vezi zasto su nasi igraci bili iscrpljeni a igraci Radnika nisu.
Objasnjenje:
Ako uzmemo terensku duzinu od 20 metera i korstimu osobu A i B za prelazak ove duzine 100 puta.
To je ukupna duzina od 2 km. Ovu duzinu profesionalni fudbaleri ovim intenzitetom pretrce tokom jednog poluvremena.
Obadvije osobe polaze iz istog mijesta. Osoba A sama odlucuje kada ce krenuti iz mjesta i kojim tempom ce preci tih 20 metara, dok osoba B pocinje trcanje tek kada osoba A je napravila drugi korak. Osoba B mora svakih 20 metera pretrcati prije osobe A.
Koja osoba ce prva "izgoriti" (Lactid Acidosis)?
Ovo sto zovemo grcevi kod igraca, nisu grcevi gdje se vidi kontrakcija misica, vec je u pitanju jaka bol u misicu, to jeste osjecaj da misic gori od vatre.
Anaerobna spremu najmanje mozemo pomjeriti. Genetski kao ljudi nismo u stanju je puno poboljsati. Michael Johnson je mogao pretrcati 100 metara za skoro 10 sekundi, ali 400 metara za 43 sekunde. Anaerobni plafon nam je jako blizu.
Osoba B ce naravno prva izgoriti, ali to je samo zato sto osoba A sagorjeva kisik tokom svoga trcanja (areobno).
E sad stavite osobu A i B na teren i dajte im fudbalsku loptu da se bore za nju. Koja osoba u ovoj vjezbi je osoba B, osoba sa loptom ili bez lopte, ako cemo imati istu razliku fizickog treninga iz prilozenog primjera?
Ovo je primjer onoga sto se desilo na terenu juce i u Mostaru. Sve ima svoju cijenu. Do sad nam se isplati, ali sa boljom infrastrukturom i mi cemo morati mjenjati nacin nase igre.
Vidi se da si nacitan i da razumijes odredjene segmente. Ja, koji se bavim motorikom i antropomotorikom covjeka mogu ti reci da si upravu. Upitanju je mlijecna kiselina koja se zadrzava u misicma tokom intezivnog i intervalnog rada sportiste, te zbog te kiseline koja se zadrzava u misicima krv ne moze normalno da cirkulise kroz misice i onda se javljaju grcevi ili osjecaj vatre u misicima. Nije to nista strasno jer se malo jacim istezanjem i adekvatnim odmorom ta kiselina "razbije". Mislim da je i bilo glume malo ali i pravih grceva. Ima i Adzemove ovdje kada je rekao da su trenirali na drugacijoj podlozi, jer promjena podloge kod fudbalera bas ima uticaj na misice i pogotovo na koljena (najvise meniskuse). Sto se tice spremnosti fudbalera, mislim da smo najspremnija ekipa u ligi i ni sekunde ne sumnjam u Covica koji je skolovan za te stvari i popracen mentorom koji je jedno vrijeme radio za nas a sada radi za Zrinjski i kondicioni trener je reprezentacije i privatni trener mnogih uspjesnih i vrhunskih sportista, upitanju je Eldin Jeleskovic... Sve u svemu, ne sumnjam ni sekunde u njega i dok je on u klubu sigurno cemo napredovati u pitanju kondicije, intervalnie trke, te kratkih sprintevasamoposmatram je napisao/la:Gdje me nadje? Hvala na jako dobrom pitanju.Virtu4l je napisao/la:Zanima me jesu li oni grčevi na kraju bili gluma ili smo loši fizički?
Odgovor je nijedno ni drugo. U pitanju je mljecna kiselina koje se stvara u tijelu, kad misici rade bez kisika (anaerob). Za nesto vise u vezi ovoga moze se guglati, ali cu objasniti u vezi zasto su nasi igraci bili iscrpljeni a igraci Radnika nisu.
Objasnjenje:
Ako uzmemo terensku duzinu od 20 metera i korstimu osobu A i B za prelazak ove duzine 100 puta.
To je ukupna duzina od 2 km. Ovu duzinu profesionalni fudbaleri ovim intenzitetom pretrce tokom jednog poluvremena.
Obadvije osobe polaze iz istog mijesta. Osoba A sama odlucuje kada ce krenuti iz mjesta i kojim tempom ce preci tih 20 metara, dok osoba B pocinje trcanje tek kada osoba A je napravila drugi korak. Osoba B mora svakih 20 metera pretrcati prije osobe A.
Ovo sto zovemo grcevi kod igraca, nisu grcevi gdje se vidi kontrakcija misica, vec je u pitanju jaka bol u misicu, to jeste osjecaj da misic gori od vatre.
Anaerobna spremu najmanje mozemo pomjeriti. Genetski kao ljudi nismo u stanju je puno poboljsati. Michael Johnson je mogao pretrcati 100 metara za skoro 10 sekundi, ali 400 metara za 43 sekunde. Anaerobni plafon nam je jako blizu.
Osoba B ce naravno prva izgoriti, ali to je samo zato sto osoba A sagorjeva kisik tokom svoga trcanja (areobno).
E sad stavite osobu A i B na teren i dajte im fudbalsku loptu da se bore za nju. Koja osoba u ovoj vjezbi je osoba B, osoba sa loptom ili bez lopte, ako cemo imati istu razliku fizickog treninga iz prilozenog primjera?
Ovo je primjer onoga sto se desilo na terenu juce i u Mostaru. Sve ima svoju cijenu. Do sad nam se isplati, ali sa boljom infrastrukturom i mi cemo morati mjenjati nacin nase igre.
Prekvalitetna se rasprava ovdje vodi za mene
vrijeme da se preselim na prepucavanja 
-
samoposmatram
- Kontakt:
Dok god nam je jedan dan tepih, tri dana kaljuza, moramo se drzati ove igre.zela1921 je napisao/la:Vidi se da si nacitan i da razumijes odredjene segmente. Ja, koji se bavim motorikom i antropomotorikom covjeka mogu ti reci da si upravu. Upitanju je mlijecna kiselina koja se zadrzava u misicma tokom intezivnog i intervalnog rada sportiste, te zbog te kiseline koja se zadrzava u misicima krv ne moze normalno da cirkulise kroz misice i onda se javljaju grcevi ili osjecaj vatre u misicima. Nije to nista strasno jer se malo jacim istezanjem i adekvatnim odmorom ta kiselina "razbije". Mislim da je i bilo glume malo ali i pravih grceva. Ima i Adzemove ovdje kada je rekao da su trenirali na drugacijoj podlozi, jer promjena podloge kod fudbalera bas ima uticaj na misice i pogotovo na koljena (najvise meniskuse). Sto se tice spremnosti fudbalera, mislim da smo najspremnija ekipa u ligi i ni sekunde ne sumnjam u Covica koji je skolovan za te stvari i popracen mentorom koji je jedno vrijeme radio za nas a sada radi za Zrinjski i kondicioni trener je reprezentacije i privatni trener mnogih uspjesnih i vrhunskih sportista, upitanju je Eldin Jeleskovic... Sve u svemu, ne sumnjam ni sekunde u njega i dok je on u klubu sigurno cemo napredovati u pitanju kondicije, intervalnie trke, te kratkih sprintevasamoposmatram je napisao/la:Gdje me nadje? Hvala na jako dobrom pitanju.Virtu4l je napisao/la:Zanima me jesu li oni grčevi na kraju bili gluma ili smo loši fizički?
Objasnjenje:
Ti bi dosao kao kec na desetku strucnom stabu, kad dobijemo jednolik standard infrastrukture. Sa vjezbama pokreta mozes praviti razliku koja se odrazuje na rezultat.
Sto se tice trenutnog strucnog staba uvjeren sam da je u pitanju Amarovo maslo. Moje misljenje i nemam dokaze, da me niko nenapada.
- plavousrcu
- Kontakt:
Mi smo juce titulu osvojili. Nakon suludo prosutih bodova u Mostaru vratili smo se odlicno, a jedini konkurent za titulu nije naplatio nas poklon. Jedna ruka je na peharu, i druga je blizu i samo sad pametno odraditi do kraja. Treba ovoj ekipi nadogradnja za Evropu, ali o tome kad i zvanicno budemo prvaci.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Daj napisi svoju analizu utakmice.irfo je napisao/la:Prekvalitetna se rasprava ovdje vodi za menevrijeme da se preselim na prepucavanja
ma standardno sve solidno ko do sad u proljetnom dijelu, samo jos jednom se vidjelo da kajkut i bogicevic ne mogu igratisamoposmatram je napisao/la:Daj napisi svoju analizu utakmice.irfo je napisao/la:Prekvalitetna se rasprava ovdje vodi za menevrijeme da se preselim na prepucavanja
Pošto postoji velika šansa da će nas Zakarić napustiti na kraju sezone, šta mislite da li je Žerić projektovan kao nasljednik na njegovoj poziciji od sljedeće sezone? Žera može pokriti obje krilne pozicije, npr. u ligi prvaka je igrao lijevo krilo, a i igrao je lijevo kad je ušao umjesto Zeca i postigao go protiv Širokog u nadoknadi. Trebao bi dobiti šansu po meni ali i dovesti još jedno desno krilo jer nemamo nekih opcija tu. Treba uzeti u obzir da Žera ima problema sa povredama i ne bi valjalo rizikovat ostati samo na njemu, a i prirodno je da mlad igrač ima oscilacije u igri tako da bi nekad umjesto njega moglo uletiti to drugo krilo. Teško da više možemo ozbiljno računati na Crnova, jučer nije bio ni na klupi tako da mislim da nas na ljeto Crnov napušta.
- plavousrcu
- Kontakt:
Pitanje je ima li Zeric motoriku za krilnu poziciju. Meni se cini da je prespor za krilnu poziciju. U nekom drugom sistemu bi mozda mogao igrati uz aut liniju. Za ovaj koji preferira Adzem on nije rjesenje.
Koliko znam Žerić je u omladinskim kategorijama igrao ofanzivnog veznog. U seniorskom fudbalu je debitovao baš kao centralni/ofanzivni vezni kod Odovića protiv Viteza od prve minute. Onda ga je Kostić na treninzima uigravao kao desno krilo. Kod Slavka je u kupu protiv Goražda igrao desno krilo od prve minute. Biće interesantno vidjeti gdje ga Adžem planira koristiti.plavousrcu je napisao/la:Pitanje je ima li Zeric motoriku za krilnu poziciju. Meni se cini da je prespor za krilnu poziciju. U nekom drugom sistemu bi mozda mogao igrati uz aut liniju. Za ovaj koji preferira Adzem on nije rjesenje.
Igrači koji se dokazuju, bore za mjesto u ekipi, žele napraviti iskorake u karijeri (tipa Žera) moraju iskoristiti svaku minutu ukazanog povjerenja na terenu. Na žalost to juče nije bio slučaj. Anel je odlično odigrao, i dokazao da više šanse mora dobiti, ali Žera tanko.
Ne znam šta se sa njim dešava, ali momka da više pričamo i diskutujemo o njemu, a da ne pruža očekivano, odavno nije bilo. Neralno je očekivati ga kao prvi izbor iduće sezone, jer niti ima iskustva, a ne pokazuje niti želju, a ni kvalitet neki poseban.
Primjer je mali Hajdar, najmanje je u fokusu bio, najmanje se o njemu pričalo, a najviše je pokazao, i najviše želi. Rješenje izazova sa mladim igračima je u njihovoj glavi, i koji su mentalno jaki, ali i koji imaju okolinu mentalno zrelu, će napraviti mnogo više od ostalih....
Imamo potencijala i mladosti, samo mislim da nismo previše fokusirani na njih. Sve je podređeno rezultatu. I to mi je u redu, ako rezultat dođe. Samo je pitanje šta ako ga ne bude.
Ne znam šta se sa njim dešava, ali momka da više pričamo i diskutujemo o njemu, a da ne pruža očekivano, odavno nije bilo. Neralno je očekivati ga kao prvi izbor iduće sezone, jer niti ima iskustva, a ne pokazuje niti želju, a ni kvalitet neki poseban.
Primjer je mali Hajdar, najmanje je u fokusu bio, najmanje se o njemu pričalo, a najviše je pokazao, i najviše želi. Rješenje izazova sa mladim igračima je u njihovoj glavi, i koji su mentalno jaki, ali i koji imaju okolinu mentalno zrelu, će napraviti mnogo više od ostalih....
Imamo potencijala i mladosti, samo mislim da nismo previše fokusirani na njih. Sve je podređeno rezultatu. I to mi je u redu, ako rezultat dođe. Samo je pitanje šta ako ga ne bude.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Pitanje je vremena kada ce Zeric poceti da igra redovno. Jos uvijek se on razvija kao igrac. Talent je neupitan, ali glava je jos mlada i neiskusna. Svremenom ce i to sazrijeti. Sto se tice Zakarica, vise bi volio da produzi sa nama, nego da ga prodamo.
Sta kazete za Adzemovu igru sa false-nine?
Sta kazete za Adzemovu igru sa false-nine?
Ja mislim suprotno, da od Žere nema ništa na žalost. Pa juče je trebao pojesti livadu, a u njemu ni volje, niti želje, niti angažovanja. Nije on više tako mlad 20 godina ima. Stvarno ne poznajem nogometnu igru toliko da mogu neke kvalitetne analize davati, ali ono što vidim svojim očima, nakon svih pregledanih utakmica u životu mi daje za pravo da razmišljam ovako...
Kakav je ugovor kod Zakarića, je l' važi do zime 2019-te?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Mislim da takav ugovor ima, na dvije godine je potpisao. Ljetos ga moramo ili prodati, ili produžiti...
Nisam siguran al' mislim da ima onu opciju produženja na još jednu godinu.Monci je napisao/la:Mislim da takav ugovor ima, na dvije godine je potpisao. Ljetos ga moramo ili prodati, ili produžiti...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
https://fkzeljeznicar.ba/goran-zakaric- ... car/23473/Raonffa je napisao/la:Nisam siguran al' mislim da ima onu opciju produženja na još jednu godinu.Monci je napisao/la:Mislim da takav ugovor ima, na dvije godine je potpisao. Ljetos ga moramo ili prodati, ili produžiti...
Ne piše nigdje ta opcija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.