I Mainz je nakon 4 kola imao 12 bodova a sad se bori za goli zivot i opstanak,jebote kakve to veze ima ,pocetak sezone,mnogi nepoznanica ,ovi igraci su 6 il i7 ekipa u najjlosijoj ligi na dunjaluku...a tu cemo nekako i zavrsiti sezonu oko 5,6 mjesta..MojaMalenkost je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:51Gotovo ista ova ekipa je u prva cetiri kola osvojila 12 bodova i to, manje vise, na dominantan nacin. Izdominirali Veleza kuci, Slobodu i Radnika na strani, Borcu jos tricu trebali utrpati.. Pitanje je sta je puklo posle.. U mnogim utakmicama je evidentan manjak volje kod glavnih igraca.. Ovo sto gledamo od Stile nije Stila.. Ovo je 20% Stile.. Vecina njih moze bar 50% bolje..
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Vadio sam u decembru sad neke statistike za trenere i igračeHongKong je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:41Sto se tice trenera u nasem klubu vjerujem da @braco ima bolje podatke, ali koliko se mogu sjetiti samo je Amar na nasoj klupi imao vise od dva prelazna roka na raspolaganju. Nakon Hadzije s kraja proslog stoljeca. Kada je otisao Amar prvi put ostao je Odovic, pa onda Plisek, pa su se redali opet Hadzija, Ninkovic, Dzelo, Starovlah, Djurbuzovic, do povratka Amara. Imao je on opet par sezona na raspolaganju pa onda opet ludilo: Memic, Djurbuzovic, Adzem, Odovic, Mulalic, Capljic, Kostic, Petrovic, Adzem, Odovic do novog povratka Amara. Ako se ne varam Odovic i Adzem su u tri navrata vodili klub, Hadzija u dva, Djurbuzovic i Memic mislim takodjer dva. Jedino je Amar imao podrsku kluba i navijaca da nesto napravi na klupi. Svi ostali su imali najvise dva prelazna roka da vode ekipu i tu treba traziti razloge za neuspjeh.
braco je napisao/la: ↑14 dec 2020, 00:50Nedjelja, pa sam imao vremena da se pozabavim nekim interesantnim podatcima. Da vidimo gdje škripi svih ovih godina?
Dakle, prva stvar. Od odlaska Amara na početku 13/14 sezone do dana današnjeg napravili smo 97 ulaznih transfera! Na to dodajmo da je oko 35 igrača iz juniorskog tima (otprilike je ta cifra) igralo/dobilo šansu/potpisalo ugovor za prvim tim. Dakle kad zbrojimo ove 2 cifre dođemo do rezultata da su 132 igrača bila u opticaju u prvom timu.
U samo posljednjih 5 godina napravili smo skoro 20 ulaznih transfera kad su povratnici u pitanju! Asim Zec, Fejzić, Bekrić 2x, Stanić 2x, Bogi, Jamak, Štilić, Sadiković, Sipović, Ćubara, Zajmović, Lendrić, Kosorić, Kerla, Zeba, Sanel Jahić, Hodžurda
Između 2 Amarova mandata smo čak 11 puta imenovali novog trenera. Od toga se ponavlja Adžem 2x, Oda 2x. Treneri su većinom bili sa "Željinim DNK", dok to nisu bili Slavko, Krčmar i Kostić.
Dino Đurbuzović (2013–2014) - starost ekipe 22,9 godine u prvoj polusezoni i 23.5 u drugoj
Bosna i Hercegovina Admir Adžem (2014)
Bosna i Hercegovina Almir Memić (2014–2015)
Bosna i Hercegovina Milomir Odović (2015)
Bosna i Hercegovina Vlado Čapljić (2015)
Bosna i Hercegovina Edis Mulalić (2015–2016)
Slovenija Miloš Kostić (2016)
Srbija Slavko Petrović (2016–2017)
Bosna i Hercegovina Admir Adžem (2017–2018)
Srbija Slobodan Krčmarević (2018)
Bosna i Hercegovina Milomir Odović (2018)
Imali smo u tom periodu 5 predsjednika do dana današnjeg (Gredić, Vukotić, Misimović, Selimović, rahmetli Džubur)
Imali smo u tom periodu 4 šefa omladinske škole (Dogan, Šerbo, Tica, Alihodžić)
U tom periodu od transfera zarađeno (po transfermarktu) 3 miliona i 250 hiljada eura.
U tom periodu smo uspjeli osvojiti samo 1 kup.
Svu ovu statistiku ravnam od 2013. jer tad smo posljednji put uzeli titulu. Dakle potrošeno i igrača i trenera i uprava i šefova OP i para i para. I ništa.
Pa i naša opčinjenost bivšim igračima. A nije da u nekim sezonama nismo imali ekipu za titulu.
Šta je problem onda?
Izvini @Braco, ali ja se ne bi složio. Ima ovdje kvaliteta, ali nema kontinuiteta. Pa mi nismo dvije tekme u istom sastavu odigrali. Vidi Muleta, frajer nas nosio na početku sezone, propo ko kauč, niđe ga. I da ne nabrajam.braco je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:44Nisu krivi igrači što nećemo biti šampioni. Oni ne mogu bolje od ovoga. Ne možemo očekivati da ovi igrači imaju konstantu koju će držat tokom čitavu polusezone. Jednostavno svi igrači su nam po principu toplo-hladno i kad imaju svoj dan mogu pobjediti bilo koga, a često i kiksat protiv najlošijeg tima. A kad igrač tako varira znači da nema visok kvalitet već se maximalno radi o solidnom igraču. U idealnim uslovima jedini igrači koji mogu imati konsantu su Ikić i Štilić.
Tako da nadam se da ste razumjeli u kojem smislu govorim da igrači nisu krivi za gubitak titule. Jednostavno krivi su oni koji su nas doveli do toga da imamo igrački kadar kakav imamo. Koliko god sam ja ljut na jednog lupam Veselog, ja znam da jednostavno on ne može biti kvalitetno krilo i samim tim kao redovan prvotimac on ne može biti dio mozaika koji će ti donijeti titulu. I naravno ne mislim samo na Veselog nego na većinu igrača u rosteru.
Ne znam hoće li Amar otići, ali smio bi dati glavu da bi ekipa proigrala kada bi on podnio ostavku, ili dobio otkaz.
Jok bolan,bicemo jos gori sto ces i vidjeti ako Amar ode a vjerujem da ce otici,kakvi ovi polovnjaci,nema minimum kvaliteta...VeteranSA je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:58Izvini @Braco, ali ja se ne bi složio. Ima ovdje kvaliteta, ali nema kontinuiteta. Pa mi nismo dvije tekme u istom sastavu odigrali. Vidi Muleta, frajer nas nosio na početku sezone, propo ko kauč, niđe ga. I da ne nabrajam.braco je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:44Nisu krivi igrači što nećemo biti šampioni. Oni ne mogu bolje od ovoga. Ne možemo očekivati da ovi igrači imaju konstantu koju će držat tokom čitavu polusezone. Jednostavno svi igrači su nam po principu toplo-hladno i kad imaju svoj dan mogu pobjediti bilo koga, a često i kiksat protiv najlošijeg tima. A kad igrač tako varira znači da nema visok kvalitet već se maximalno radi o solidnom igraču. U idealnim uslovima jedini igrači koji mogu imati konsantu su Ikić i Štilić.
Tako da nadam se da ste razumjeli u kojem smislu govorim da igrači nisu krivi za gubitak titule. Jednostavno krivi su oni koji su nas doveli do toga da imamo igrački kadar kakav imamo. Koliko god sam ja ljut na jednog lupam Veselog, ja znam da jednostavno on ne može biti kvalitetno krilo i samim tim kao redovan prvotimac on ne može biti dio mozaika koji će ti donijeti titulu. I naravno ne mislim samo na Veselog nego na većinu igrača u rosteru.
Ne znam hoće li Amar otići, ali smio bi dati glavu da bi ekipa proigrala kada bi on podnio ostavku, ili dobio otkaz.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Vidjećemo @Delinjo, ma samo neka ode. Ovako kako on trenutno vodi ekipu, možemo i nas dvojica, i 90% foruma, ovo je kita žestoka.
-
- Kontakt:
Ovo dole je Stila i ono sto on moze.. Njegova setkanja u zadnjih pola godine nisu on ni u ludilu.. Isto se moze reci za jos neke igrace, izmedju kojih je i ubleha od Veselinovica. Znamo da on nema kvaliteta ali opet je prije znao odigrati nesto. Ovo sto sad gledamo od njega je sramota i za kantonalni nivo..delinjo je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:55I Mainz je nakon 4 kola imao 12 bodova a sad se bori za goli zivot i opstanak,jebote kakve to veze ima ,pocetak sezone,mnogi nepoznanica ,ovi igraci su 6 il i7 ekipa u najjlosijoj ligi na dunjaluku...a tu cemo nekako i zavrsiti sezonu oko 5,6 mjesta..MojaMalenkost je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:51Gotovo ista ova ekipa je u prva cetiri kola osvojila 12 bodova i to, manje vise, na dominantan nacin. Izdominirali Veleza kuci, Slobodu i Radnika na strani, Borcu jos tricu trebali utrpati.. Pitanje je sta je puklo posle.. U mnogim utakmicama je evidentan manjak volje kod glavnih igraca.. Ovo sto gledamo od Stile nije Stila.. Ovo je 20% Stile.. Vecina njih moze bar 50% bolje..
Zadnja izmjena: MojaMalenkost, dana/u 06 mar 2021, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.
Pročepit će negdje.
-
- Kontakt:
Ostavka Amare!!!
Ma da i otici ce svakako ,ne moze on ovo vise gurati ali to nece rijestii bilo kakav problem,sve iz temelja trebas promijeniti,da li smo sposobni za to ,Boga pitaj...
Mojamalenkost ma Stila i nije sporan ali ovo je fudbal i timska igra,sam on nista ne moze a i on je totalno van forme ,nema prekdia nema nista vise ali bi on proigrao svakko uz bolje saigrace,jbg nema s kim..
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Bravo Amare za osiguranje koje imaš na ugovoru, yebemo te u ta usta zvaljava. Mrs stoko
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.
To ekipa bi proigrala znaci odigrali bi 2-3 utakmice dobro i onda sve po starom. To dugorocno nista ne znaci.VeteranSA je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:58Izvini @Braco, ali ja se ne bi složio. Ima ovdje kvaliteta, ali nema kontinuiteta. Pa mi nismo dvije tekme u istom sastavu odigrali. Vidi Muleta, frajer nas nosio na početku sezone, propo ko kauč, niđe ga. I da ne nabrajam.braco je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:44Nisu krivi igrači što nećemo biti šampioni. Oni ne mogu bolje od ovoga. Ne možemo očekivati da ovi igrači imaju konstantu koju će držat tokom čitavu polusezone. Jednostavno svi igrači su nam po principu toplo-hladno i kad imaju svoj dan mogu pobjediti bilo koga, a često i kiksat protiv najlošijeg tima. A kad igrač tako varira znači da nema visok kvalitet već se maximalno radi o solidnom igraču. U idealnim uslovima jedini igrači koji mogu imati konsantu su Ikić i Štilić.
Nama treba ekstremna promjena u sportskom dijelu, a to je otpustanje 95% ovih debila od tzv igraca. Ne moze se praviti uspjeh sa golmanima poput Erica, Fejzica, Muftica ili sa igracima poput, Sehica, Sinise, Blazevica, Boje, Veselinovica, Lendrica, vjecito povrijedjenog Zeca itd. Nama treba potpuno novi igracki kadar, od golmana do napadaca i rezervnih igraca. Sve ostalo je zavaravanje..
Nemas ti sta dugorocno ganjati sad. Trenutno prioritet treba biti spas sezone, izlazak u Evropu kad si vec ostavio igrace, nesto doveo. Trazis neki pozitivan sok. O dugorocnim rjesenjima mozes pred kraj sezone i na ljeto.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ubacite ovu djecu !
Stavite Omera za trenera!
Stavite Omera za trenera!
Zaiskali smo, evo nam ga.
Kud smo krenuli tu smo i stigli.
U ovom trenutku najvažnije je sačuvati duševni mir i zdravlje, okrenuti se porodici i prijateljima bez teških tema. Vjerovatno smo htjeli najbolje al očito smo negdje pogriješili. Sad ovo pratiti malo sa strane bez sekiracije pa ako ovi koji ostanu nešto i uspiju možda se ponovo upalimo. Liverpul je mnogo veči klub od nas pa su čekali 30 godina da ponovo budu prvaci. Nama tek 8 godina. Sabur
Kud smo krenuli tu smo i stigli.
U ovom trenutku najvažnije je sačuvati duševni mir i zdravlje, okrenuti se porodici i prijateljima bez teških tema. Vjerovatno smo htjeli najbolje al očito smo negdje pogriješili. Sad ovo pratiti malo sa strane bez sekiracije pa ako ovi koji ostanu nešto i uspiju možda se ponovo upalimo. Liverpul je mnogo veči klub od nas pa su čekali 30 godina da ponovo budu prvaci. Nama tek 8 godina. Sabur
-
- Kontakt:
A to je ona grupa Željovaca sa vizijom i planom? Što nahajcaju raju pa ugase telefone 5 dana prije skupštine? Je li na njih mislite ili sam ja nešto pobrkao??1921boy je napisao/la: ↑06 mar 2021, 16:56HongKong je napisao/la: ↑06 mar 2021, 16:52Ima tu finih ljudi i bez ova dva egomanijaka i idiota. Badzak je uvijek bio tu da pomogne, Vedran ima slifa da organizije stvar kao i Gredic koji se prvi i jedini uhvatio u kostac da rijesava probleme koji su ostali iza amara i koji su posluzili kao temelji za kurcenje drugog levata. Dva kretena rastjerase sve Zeljovce i podjelise nas na neke grupe i grupice dok klub tone na svim poljima. Iskihali za sve aBd.
Podnesi brko ostavku i nek se napravi sporazum na kraju koliko ti klub dodje para, napravit ce se akcija da se isplatis i da **** sto dalje od kluba zajedno s maskotama koje si doveo da upravljaju klubom poput selimovica i ove varalice. Posro si se na sve, brukas prezime i oca.
Gredić,Vukotić i Badžak su bili najbolja opcija ali eto nekom je zasmetalo pa je stigao Koke
Tako je ako će se na 100 godina kluba otpoceti novo rađanje Željezničara pare će se sabrati a Amar i Senad neće moći ništa osim platiti kartu ući odgledati 2 sata utakmicu izaći i otići
Ko god radio protiv Želje rat mu u kući bio da bogda
Jasko ostat ćeš gospodin !
Željezničar za život cijeli!
HOCEL SE MANIJACI OGLASITI???? HOCEMO LI IH DOCEKATI ????
Slažem se da nam je i te kako potreban igrački reset, međutim to zahtjeva vrijeme. Evo na ljeto većini ističu ugovori(posudbe) ali nije realno dovesti 11 novih igrača i promjeniti kompletnu prvu postavu. Po meni je najbitnije pokušati naći neko kvalitetno trenersko rješenje, i sa njim dogovoriti strategiju i shodno tome raditi na ekipi. Recimo Edis je nekako više defanzivno orjentisan (uzimam ga za primjer, nisam za to da se on vrati) i on bi sigurno fokus imao na stoperima, bekovima, zadnjem veznom. Neki drugi trener koji više preferiria ofanzivu bi tražio krila, bolje špiceve...a da nam treba reset prvenstveno u igračkom kadru teba, slažem se 100%.
I zaboravimo priču naša djeca...nama treba 11 najboljih, bez obzira na godine, karijeru, i ekipa koja se može konkurentno boriti za vrh tabele.
I zaboravimo priču naša djeca...nama treba 11 najboljih, bez obzira na godine, karijeru, i ekipa koja se može konkurentno boriti za vrh tabele.
i kantonalna ne gine al haj makar smo mirni i ne nerviras se

nazalost mozda jedina pozitivna stvar ako se ovako nastavi je sto ce Amar mozda ispucati sav kredit, postujem njegov doprinos i rezultate i vjerujem da ce biti zadugo najtrofejniji nas trener al klub da se svede na jednog covjeka, tj.njega da moze raditi sta hoce je nidje veze, meni su i njegove izjave postale dosadne, klasika koju fura 10,15 godina ... klub uprava je jedno, treniranje i sportski dio drugo ne mjesaj se i radi ha ja ...
Poštujem, ali ipak mislim da je ta (ne)konstanost plod našeg određenog (ne)kvaliteta. Ne želim reći da je ovo odron ekipa jer i pored svog ovog crnjaka koji nas je zadesio mislim da imamo kvalitet da se borimo za top 4. Mada nakon ovih današnjih dešavanja, ko zna šta nas čeka jer smo sad uplovili u poprilično nemirno more, ko zna kako će se odrazit na igrače. Ja sam i dalje stava da su Štilić i Ikić naša 2 jedina top igrača u ekipi koja imaju mjesta u prvih 11 svih ostalih top ekipa lige. Rang ispod njih dvojice su mi Meša i Ramović (kad hoće). Ostali mi spadaju u li la kategoriju.VeteranSA je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:58Izvini @Braco, ali ja se ne bi složio. Ima ovdje kvaliteta, ali nema kontinuiteta. Pa mi nismo dvije tekme u istom sastavu odigrali. Vidi Muleta, frajer nas nosio na početku sezone, propo ko kauč, niđe ga. I da ne nabrajam.braco je napisao/la: ↑06 mar 2021, 18:44Nisu krivi igrači što nećemo biti šampioni. Oni ne mogu bolje od ovoga. Ne možemo očekivati da ovi igrači imaju konstantu koju će držat tokom čitavu polusezone. Jednostavno svi igrači su nam po principu toplo-hladno i kad imaju svoj dan mogu pobjediti bilo koga, a često i kiksat protiv najlošijeg tima. A kad igrač tako varira znači da nema visok kvalitet već se maximalno radi o solidnom igraču. U idealnim uslovima jedini igrači koji mogu imati konsantu su Ikić i Štilić.
A ko nam garanruje da ce 11 najboljih isporuciti rezultat? Da sad uzmes najboljih 11 u ligi ne znaci da ces imati najbolju ekipu na terenu. Ne treba ni spominjati da to i kosta. Nama treba vizija i strategija. Ne za jednu utakmicu ili sezonu. Nego za sva vremena. Da se zna koji su nam ciljevi, kakva je vizija kluba, kako trebamo igrati ma ko bio trener. Mi nakon Odovica koji gaji lijep napadacki fudbal postavimo sablju koji od plemenitih igraca trazi da ostave kosti na terenu. Kako onda imati rezultat?VeteranSA je napisao/la: ↑06 mar 2021, 19:20Slažem se da nam je i te kako potreban igrački reset, međutim to zahtjeva vrijeme. Evo na ljeto većini ističu ugovori(posudbe) ali nije realno dovesti 11 novih igrača i promjeniti kompletnu prvu postavu. Po meni je najbitnije pokušati naći neko kvalitetno trenersko rješenje, i sa njim dogovoriti strategiju i shodno tome raditi na ekipi. Recimo Edis je nekako više defanzivno orjentisan (uzimam ga za primjer, nisam za to da se on vrati) i on bi sigurno fokus imao na stoperima, bekovima, zadnjem veznom. Neki drugi trener koji više preferiria ofanzivu bi tražio krila, bolje špiceve...a da nam treba reset prvenstveno u igračkom kadru teba, slažem se 100%.
Cuva Bog Zelju svog!
Sad kad se igraci naljute na ove javne prozivke pa nas uyebu dodatno. Necemo do kraja ni boda uzeti. 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921 i 68 gostiju.