FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 14 dec 2020, 00:13

plavousrcu je napisao/la:
13 dec 2020, 23:53
WOLF20 je napisao/la:
13 dec 2020, 23:47
Amar i kompanija kada su dolazili dosli su sa namjerom da nam pokazu kako se igra futbol i da ne budemo vise gradjevinski klub.
Mi evo nakon dvije godine sve isto. Gubimo od Krupe, MDK kuci, gubimo bodove kuci svaku drugu utakmicu.
S popolovljenim budzetom za plate, sa narusenim odnosom medju nama navijacima, s praznom kasom i dugovima. To su nam ostavili ovi prije njih, koji su na sluzbenoj stranici kluba jednog od najveci sinova porodice Zeljo nazivali lopovom. Takvi u klub dok je nas kojima je Zeljo sve u zivotu nikad nece. Dzaba krecis par dana. Kad smo se sprdali sa komsijama nisi bio aktivan. Razguli i sad **** te onaj kojem prasak pakujes.
Pa kad su dolazili znali su kakva je situacija sa parama a opet ismijavali rezultate prije i jasno rekli da je drugo mjesto malo za Zelju da hoce vise i bolje. Kad ulazis na takve poziciju moras imat nekog "keca u rukavu" racunat na neke lose situacije i shodno tome naci neko rjesenje.
Jesu li to oni dosli nadajuci se da ce neko ispred kapije stadiona ostavit 3 vrece para i evo odradit cemo posao.
Zar nije posao svake uprave i administracije na svijetu "namac pare". Koji je njihov plan povodom toga ? Sta su uradilo povodom toga ??
Ne mozes samo doc tu i nadat se idealnom scenariju. Valjda u svakom poslu postoji koeficijent rizika i ako ulazis u posao svjesno ides u borbu sa svim neugodnostima i losim situacijama.
Ja ne znam nista dobro ama bas nista dobro da su ovi uradili. Jesam li nesto preskocio, zaboravio neko djelo ??
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 14 dec 2020, 00:16

13 dec 2020, 23:58
:!:
delinjo je napisao/la:
13 dec 2020, 23:50
Ma jeste ali to je liga prvaka pa su vece pare u pitanju,plus kad tu izgubis imas jos utakmica odigrati u EL...ovdje kad izgubis gotovo posveti se prvenstvu :D
Razocarani smo svi s pravom. Samo da malo odvadimo, dusmanluka na sve strane. Smiju nam se raja, citaju sta pisu ovdje "praskovci", sprdaju se s nama. Imamo problem, ali jos uvijek ga mozemo rijesiti. Imamo sta ponuditi ozbiljnom investitoru, promijeniti Statut i krenuti u potragu za boljim sutra.
Nadam se,eto sta mi drugo ostaje nego da se nadam,mada mi ta nada evo 9 godina traje ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 dec 2020, 00:20

godrina je napisao/la:
14 dec 2020, 00:13
WOLF20 je napisao/la:
Amar i kompanija kada su dolazili dosli su sa namjerom da nam pokazu kako se igra futbol i da ne budemo vise gradjevinski klub.
Mi evo nakon dvije godine sve isto. Gubimo od Krupe, MDK kuci, gubimo bodove kuci svaku drugu utakmicu.
S popolovljenim budzetom za plate, sa narusenim odnosom medju nama navijacima, s praznom kasom i dugovima. To su nam ostavili ovi prije njih, koji su na sluzbenoj stranici kluba jednog od najveci sinova porodice Zeljo nazivali lopovom. Takvi u klub dok je nas kojima je Zeljo sve u zivotu nikad nece. Dzaba krecis par dana. Kad smo se sprdali sa komsijama nisi bio aktivan. Razguli i sad **** te onaj kojem prasak pakujes.
Pa kad su dolazili znali su kakva je situacija sa parama a opet ismijavali rezultate prije i jasno rekli da je drugo mjesto malo za Zelju da hoce vise i bolje. Kad ulazis na takve poziciju moras imat nekog "keca u rukavu" racunat na neke lose situacije i shodno tome naci neko rjesenje.
Jesu li to oni dosli nadajuci se da ce neko ispred kapije stadiona ostavit 3 vrece para i evo odradit cemo posao.
Zar nije posao svake uprave i administracije na svijetu "namac pare". Koji je njihov plan povodom toga ? Sta su uradilo povodom toga ??
Ne mozes samo doc tu i nadat se idealnom scenariju. Valjda u svakom poslu postoji koeficijent rizika i ako ulazis u posao svjesno ides u borbu sa svim neugodnostima i losim situacijama.
Ja ne znam nista dobro ama bas nista dobro da su ovi uradili. Jesam li nesto preskocio, zaboravio neko djelo ??
U pravu si, nema govora. Nisam siguran da su ocekivali da ce zateci nulu na racunu i dugove za teren, tribinu. Zatekli su ogromne plate igracima, trebalo se i s tim izboriti. Srezati troskovi, ali pored svega plan su morali imati i za takvu situaciju. Nije situacija bila ovoliko grozna do pandemija. Nas je to sasjeklo. Samo sracunajte koliko smo na ulaznicama ispusili. Sad je sve nebitno, trebamo vidjeti kako i mozemo li se izvuci. Ja licno smatram da je prodaja kluba najbolji scenarij ili ako nista prodaja pomocnog.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 dec 2020, 00:23

Meni je najmanji motiv svadjat se ovdje sa nekim ko voli nesto sto i ja volim.
Bil ti kao navijac Zelje bio sretan da Zeljinu imovinu prodaju ljudi koji u dvije godine nisu nista pozitivno napravili, te da oni barataju sa nekoliko miliona Zeljinih KM ??
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 00:23

delinjo je napisao/la:
14 dec 2020, 00:16
Nadam se,eto sta mi drugo ostaje nego da se nadam,mada mi ta nada evo 9 godina traje ...
Brate, uzadamo se u osobe koje trube da je situacija teska, ali Skupstina kluba gdje ce prezentovati plan za nesto bolje odrzat ce se za vise od mjesec dana kada budemo na pola priprema za narednu polusezonu. Ulijeva sigurnost i povjerenje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 dec 2020, 00:29

godrina je napisao/la:
14 dec 2020, 00:23
Bil ti kao navijac Zelje bio sretan da Zeljinu imovinu prodaju ljudi koji u dvije godine nisu nista pozitivno napravili, te da oni barataju sa nekoliko miliona Zeljinih KM ??
Ako njima ne vjerujemo, mozemo na Skupstini napraviti neku komisiju. Za sve ima izlaz, ljudi koji su u klubu nisu lopovi i vole Zelju.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 14 dec 2020, 00:30

LjoZee je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
14 dec 2020, 00:16
Brate, uzadamo se u osobe koje trube da je situacija teska, ali Skupstina kluba gdje ce prezentovati plan za nesto bolje odrzat ce se za vise od mjesec dana kada budemo na pola priprema za narednu polusezonu. Ulijeva sigurnost i povjerenje.
al bas ulijevaju povjerenje kao da vidim da je dodik postao reis islamske zajednice :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 00:31

Mi smo jedini u svijetu koji plasiraju pricu da je teska situacija, ali ne zurimo uopste da nadjemo izlaz i rjesenje. Neko nekog zaebava.

taha21
Kontakt:

Post Postao/la taha21 » 14 dec 2020, 00:32

Robust ja sam bas iz tog razloga jucer pitao gdje su predstavnici navijaca i imaju li kakav dialog s klubom, zasto ne urgiraju za sjednicu?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 14 dec 2020, 00:36

taha21 je napisao/la:
14 dec 2020, 00:32
Robust ja sam bas iz tog razloga jucer pitao gdje su predstavnici navijaca i imaju li kakav dialog s klubom, zasto ne urgiraju za sjednicu?
Ne bih ti to znao za navijace jer nisam upucen nista sto se grupe tice. Ali, u situaciji kad ti je dovoljno predsjednik + 15 delegata niko ti vise ne treba da sazoves. Stvarno mi je nevjerovatno da evo od ljetos ide prica za situaciju, ali da nijednom se nije pozurilo ka rjesenju, trazenju izlaza. Eto, kazu imaju te neke planove spremne, ali tek za mjesec da prezentuju. Neshvatljivo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 14 dec 2020, 00:38

14 dec 2020, 00:29
godrina je napisao/la:
Ako njima ne vjerujemo, mozemo na Skupstini napraviti neku komisiju. Za sve ima izlaz, ljudi koji su u klubu nisu lopovi i vole Zelju.
Nisam ni ja lopov i bas volim Zelju al se ne trpam tamo gdje mi nije mjesto. Ne trpam se na mjesta gdje trebam odlucivat jer sam sa ekonomijom, menadzmentom i tim sran.jima na Vi.
Ja kao navijac uclanim se, odem na utakmicu kupim sta kupim i mogu valjda pisat, sa ljudima na forumu palamudit sta je dobro uradjeno a sta nije, radovat se i tugovat zbog rezultata.
Koliko sam puta sanjao da imam toliko kesa pa da odem na Grbavicu i kazem evo ljudine hajmo razvalit al qrko. Tamo trebaju bit ljudi koji znaju taj posao, koji znaju napravit marku, privuc ljude sa markama, organizovat stvari koje trebaju klubu a ne osobe koje ce podic ruku kad im neko zvizne.
Ja sam u fazonu da je sad tamo puno samo dizaca ruku, da ih je neko tek tako tu doveo postavio i po mom vidjenju nisu nista uradili. Iskreno se nadam da grijesim, da ce se oni sastat i rec do sad smo se zajeb.avali hajmo sad rasturit posao.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 14 dec 2020, 00:46

@Nastrojeni, @Ubipitar, Kakvo je vase misljenje o ovoj sadasnjoj situaciji, nadolazecoj skupstini itd?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 dec 2020, 00:47

godrina je napisao/la:
14 dec 2020, 00:38
14 dec 2020, 00:29
godrina je napisao/la:
Nisam ni ja lopov i bas volim Zelju al se ne trpam tamo gdje mi nije mjesto. Ne trpam se na mjesta gdje trebam odlucivat jer sam sa ekonomijom, menadzmentom i tim sran.jima na Vi.
Ja kao navijac uclanim se, odem na utakmicu kupim sta kupim i mogu valjda pisat, sa ljudima na forumu palamudit sta je dobro uradjeno a sta nije, radovat se i tugovat zbog rezultata.
Koliko sam puta sanjao da imam toliko kesa pa da odem na Grbavicu i kazem evo ljudine hajmo razvalit al qrko. Tamo trebaju bit ljudi koji znaju taj posao, koji znaju napravit marku, privuc ljude sa markama, organizovat stvari koje trebaju klubu a ne osobe koje ce podic ruku kad im neko zvizne.
Ja sam u fazonu da je sad tamo puno samo dizaca ruku, da ih je neko tek tako tu doveo postavio i po mom vidjenju nisu nista uradili. Iskreno se nadam da grijesim, da ce se oni sastat i rec do sad smo se zajeb.avali hajmo sad rasturit posao.
Izaberimo ih u Komisiju. Ne trebaju nam oni sto ni na Skupstinu nisu dosli, ne trebaju nam ni ovi sto nista nisu uradili. Jesu to jedini Zeljovci u BiH. Ako je tako, onda mi dobro ikako. Niko ne moze bez Zelje, secer i krvni pritisak skacu, a ne vidim nesto da se guraju da dodju u Zelju. Ako su bivsi i ovi ono sto imamo, kukala nam majka.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 14 dec 2020, 00:49

WOLF20 je napisao/la:
Ma **** tebe i Amar i Senad, puca mi neka stvar za obojicom umisljeni likova. Ne mogu da vjerujem da zajedno nisu mogli raditi za dobrobit Zelje.

Ne mogu da vjerujem da pojedinci ovo sve pravdaju, uvijek neki izgovor ali eto iskoristit cu priliku pa da cestitam igracima na ucinku u ovoj polusezoni.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 dec 2020, 00:50

Nedjelja, pa sam imao vremena da se pozabavim nekim interesantnim podatcima. Da vidimo gdje škripi svih ovih godina?

Dakle, prva stvar. Od odlaska Amara na početku 13/14 sezone do dana današnjeg napravili smo 97 ulaznih transfera! Na to dodajmo da je oko 35 igrača iz juniorskog tima (otprilike je ta cifra) igralo/dobilo šansu/potpisalo ugovor za prvim tim. Dakle kad zbrojimo ove 2 cifre dođemo do rezultata da su 132 igrača bila u opticaju u prvom timu.

U samo posljednjih 5 godina napravili smo skoro 20 ulaznih transfera kad su povratnici u pitanju! Asim Zec, Fejzić, Bekrić 2x, Stanić 2x, Bogi, Jamak, Štilić, Sadiković, Sipović, Ćubara, Zajmović, Lendrić, Kosorić, Kerla, Zeba, Sanel Jahić, Hodžurda

Između 2 Amarova mandata smo čak 11 puta imenovali novog trenera. Od toga se ponavlja Adžem 2x, Oda 2x. Treneri su većinom bili sa "Željinim DNK", dok to nisu bili Slavko, Krčmar i Kostić.

Dino Đurbuzović (2013–2014) - starost ekipe 22,9 godine u prvoj polusezoni i 23.5 u drugoj
Bosna i Hercegovina Admir Adžem (2014)
Bosna i Hercegovina Almir Memić (2014–2015)
Bosna i Hercegovina Milomir Odović (2015)
Bosna i Hercegovina Vlado Čapljić (2015)
Bosna i Hercegovina Edis Mulalić (2015–2016)
Slovenija Miloš Kostić (2016)
Srbija Slavko Petrović (2016–2017)
Bosna i Hercegovina Admir Adžem (2017–2018)
Srbija Slobodan Krčmarević (2018)
Bosna i Hercegovina Milomir Odović (2018)

Imali smo u tom periodu 5 predsjednika do dana današnjeg (Gredić, Vukotić, Misimović, Selimović, rahmetli Džubur)

Imali smo u tom periodu 4 šefa omladinske škole (Dogan, Šerbo, Tica, Alihodžić)

U tom periodu od transfera zarađeno (po transfermarktu) 3 miliona i 250 hiljada eura.

U tom periodu smo uspjeli osvojiti samo 1 kup.

Svu ovu statistiku ravnam od 2013. jer tad smo posljednji put uzeli titulu. Dakle potrošeno i igrača i trenera i uprava i šefova OP i para i para. I ništa.

Pa i naša opčinjenost bivšim igračima. A nije da u nekim sezonama nismo imali ekipu za titulu.

Šta je problem onda?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 dec 2020, 00:53

WOLF20 je napisao/la:
14 dec 2020, 00:49
WOLF20 je napisao/la:
Ma **** tebe i Amar i Senad, puca mi neka stvar za obojicom umisljeni likova. Ne mogu da vjerujem da zajedno nisu mogli raditi za dobrobit Zelje.

Ne mogu da vjerujem da pojedinci ovo sve pravdaju, uvijek neki izgovor ali eto iskoristit cu priliku pa da cestitam igracima na ucinku u ovoj polusezoni.
Igraci i strucni stab koji su zadnju platu primili za avgust zasluzuju sve pohvale za postignute rezultate. Ne mozes raditi s nekim ko iskoristi prostor kluba i nazivate lopovom. Sta se tu ima vjerovati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 dec 2020, 00:53

Zašto se na ovoj temi i dalje pominje Senad M. :wtf:

Krimos koji je odyebo iz Želje prije skoro dvije godine. Lik otišao u historiju, ali njegovi foumski placenici ne daju da ode u zaborav :lol:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 14 dec 2020, 00:56

braco je napisao/la:
14 dec 2020, 00:50
Nedjelja, pa sam imao vremena da se pozabavim nekim interesantnim podatcima. Da vidimo gdje škripi svih ovih godina?

Dakle, prva stvar. Od odlaska Amara na početku 13/14 sezone do dana današnjeg napravili smo 97 ulaznih transfera! Na to dodajmo da je oko 35 igrača iz juniorskog tima (otprilike je ta cifra) igralo/dobilo šansu/potpisalo ugovor za prvim tim. Dakle kad zbrojimo ove 2 cifre dođemo do rezultata da su 132 igrača bila u opticaju u prvom timu.

U samo posljednjih 5 godina napravili smo skoro 20 ulaznih transfera kad su povratnici u pitanju! Asim Zec, Fejzić, Bekrić 2x, Stanić 2x, Bogi, Jamak, Štilić, Sadiković, Sipović, Ćubara, Zajmović, Lendrić, Kosorić, Kerla, Zeba, Sanel Jahić, Hodžurda

Između 2 Amarova mandata smo čak 11 puta imenovali novog trenera. Od toga se ponavlja Adžem 2x, Oda 2x. Treneri su većinom bili sa "Željinim DNK", dok to nisu bili Slavko, Krčmar i Kostić.

Dino Đurbuzović (2013–2014) - starost ekipe 22,9 godine u prvoj polusezoni i 23.5 u drugoj

Imali smo u tom periodu 5 predsjednika do dana današnjeg (Gredić, Vukotić, Misimović, Selimović, rahmetli Džubur)

U tom periodu od transfera zarađeno (po transfermarktu) 3 miliona i 250 hiljada eura.

Svu ovu statistiku ravnam od 2013. jer tad smo posljednji put uzeli titulu. Dakle potrošeno i igrača i trenera i uprava i šefova OP i para i para. I ništa.

Pa i naša opčinjenost bivšim igračima. A nije da u nekim sezonama nismo imali ekipu za titulu.

Šta je problem onda?
Po tebi u kojim sezonama smo imali ekipe za titulu?

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 14 dec 2020, 00:57

14 dec 2020, 00:53
WOLF20 je napisao/la:
14 dec 2020, 00:49

Igraci i strucni stab koji su zadnju platu primili za avgust zasluzuju sve pohvale za postignute rezultate. Ne mozes raditi s nekim ko iskoristi prostor kluba i nazivate lopovom. Sta se tu ima vjerovati.
Ko je kriv sto igraci nisu plate primili? Ko je u klubu zaduzen da obezbijedi finansije?
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 14 dec 2020, 00:58

14 dec 2020, 00:56
braco je napisao/la:
14 dec 2020, 00:50

Šta je problem onda?
Po tebi u kojim sezonama smo imali ekipe za titulu?
16/17 i 17/18 ovako na prvu. Nisu savršene ekipe ali si mogao s malo pameti uzeti u obje ove sezone titule.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], Cwirek, Google Adsense [Bot] i 49 gostiju.