Najveća morbitnost je spominjati bilo kakav Željin rezultat u Evropi poslije KUSISIJA najvece bruke BH fudbala u Evropi i nisam pisao da bi se prepucavao sa nekim .Svi smo imali i dobrih i losih rezultata i svako ce reci da je njegov klub bolji i uspjesniji pa bilo kakvi komentari su mlacenje prazne slame.Postoje statistike pa ko je realan znace koje uspjesniji u Evropi.
Pa...
Da malo bolje znate situaciju, vjerovatno ne bi tako pricali...
Kussysi je te godine stigao do 1/4 finala, gdje je ispao od kasnijeg prvaka Steaue

i to jedva..pred kraj su primili gol..u Rumuniji je bilo 0-0, a u revansu 0-1.Steaua je pobjedila Barcelonu u finalu...
Te godine su izbacili i Zenit, prvaka SSSR..mislim da ne trebam objasnjavat sta je SSSR.
Tako da vam se nece ponavljati ove greske, ne?? sad znate..drugo je sto je tad bilo misljenje da su amateri, al ljudi dosi do 1/4 finala..
Druga stvar...vec sam pisao o tome...Sarajevo nije imalo srece u zdrijebu, jer je uvijek sa najjacim igralo.
Bili bolji od Manchestera 67 kad su prvaci Evrope bili....da nismo Manchester izvukli odmah, ko zna, mozda bi i mi daleko otisli. Na Kosevu su Musemicu ponistili cist gol i igrali samo sa 10 igraca(zbog povrede nekoga), a tamo znamo kako smo primili gol..
Igrali smo ravnopravno sa Hamburgom..u to vrijeme jedan od najacih evropskih klubova predvodjen Hrubesom,Kalcom,Magathom..ta generacija je i bila prvak Evrope i igrali sva tri Uefina finala u periodu pet godina.Vjerovatno najbolji dvomec jednog od nasih klubova u evropi 4-2 i 3-3 na Kosevu..gdje smo drasticno pokradeni u Hamburgu, dobivsi dva crvena.
Sezona kad je anderlecht uzeo kup uefa...83' sastali smo se u 1/8 finala..i ispali....i to je rana faza takmicenja relativno bila....mozda se i dalje moglo...al te godine je Srajevo bilo
jedini tim koji je pobjedilo Anderlechta u kupu uefa...1-0 na Kosevu. Anderlecht je osvojio..
Jbg, zelji se poklopilo dosta toga te 1984...ruku na srce vecinom su to neki osrednji klubovi bili, sto bi i sarajevo pobjedilo. Mislim, vidi se na ovome klipu kako smo igrali s takvim i slicnim

"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★