Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Brajkula
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Brajkula » 19 maj 2014, 22:49

IlPrincipe je napisao/la:Zaključak: Juventus je bio bolji protiv Copenhagena,Benfice i Galatasaraya (U DVOMEČIMA) ali šta je tu je izgubili su jer su jer Bog samo zna zasto .. nije sigurno jer su bili lošiji :facepalm: Toliko utakmica, toliko pehova za Juventus :plac: i to znas kad ? -kad im je najvise trebalo.
Ajde samo još napiši da su te ekipe i bolji timovi od Juventusa i da stvarno zaključim da nema smisla išta pisati ovde. Ajde ako ti je Juve antipatičan, legitimno, ne bi bilo ni interesantno da svi gotivimo isto, i ne teram te da gotiviš Juve, ali bar budi trunku objektivan i realan kada pišeš.

Pa igrački slabiji tim Juventusa je prošle godine stigao do top8 i ispao od najjače ekipe u takmičenju u tom trenutku i tu je pobedio tim iz PL koji je iste sezone uzeo LE i evo ove godine stigao do 1/2 LŠ, je l to sada automatski znači da je Juventus dovođenjem Ljorentea, Teveza i Ogbone zapravo postao slabiji tim ? Pri tom je doveo igrače koji danas čine najefikasniji napadački tandem SA, pri tom prošle godine kada su u LŠ bili bolji rezultati prelazak kote 10 jednog od napadača je bio uspeh ravan osvajanju Kupa Italije, ta neka radost odokativno !

Ponavljam jedino što Juventusu fali jeste promena formacije, 3-5-2 i Juve ko je gledao više od 5 puta može kada lopta krene od Bufona da predvidi svako dodavanje unapred do gola, jer je toliko pročitana to priča. Dakle potrebna je inovacija a ne neki igrači šampioni, jer Juve ima odličan roster, ima najtalentovanijeg veznog sveta, ima Vidala aka vredim kao suvo zlato, Pirla poslednjeg mohikanca, Barzaljija prefinjenog, Kjelinija, Gradne Bufona, Teveza, Ljorentea, ima tu kvaliteta, ne može se reći da je Galata bolja ili Benfika, ili da kasne po kadru za Atletikom iz Madrida kome je glavna snaga danas tener koji je stvorio odličnu hemiju unutar tima (ali ima i vanvasionskih igrača da ne dođe do zabune).

E sada da se osvrnem na pisano, neko je pomenuo da jedino Napoli igra iole moderan fudbal u ligi. Ja se lično ne slažem, jer sam mišljenja da ako neko igra odličan fudbal u ligi toje Fiorentina, isto tako i Roma, dakle oni svi pre Napolija koji je znao dosta dosadnih mečeva da odigra ove godine, ali i Juventus je npr. pa je napravio 102 boda.

I na kraju neko je pomenuo da će Juventus najmanje napredoati dogodine, to je samo privid, jer će to tako izgledati nakon ove sezone gde je Juve realno "prešao igricu", 100 over bodova, sve pobede kod kuće, svakog rivala bar po jedanput dobio, prekucavanje što vi kažete. Iako će se Juve dogodine pojačati zasigurno, neće to biti ovakva sezona, jer realno ovo se teško ponavlja, te ti rezultati neće, shodno tome, biti plod stagniranja nekog ili još gore nazadvanja, jednostavno teško je ostvariti tako nešto, pogotovo jer ja dogodine vidim i jaču Romu, i jači Napoli, Inter, možda i Violu !!!

Dakle, nema potrebe ići iz krajnosti u krajnost, ok ogroman priliv novca jeste rešenje, niko to ne spori (ili bar ja nisam primetio) ali nije sve ni u tom novcu i tako možemo do 1000 i 1 primera.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 19 maj 2014, 23:22

@Brajkula .. samo sam replicirao @Sissoku koji je rekao da se Juve moze nositi s AtleticoM. u dvomeču a nije uspio protiv Benfice u dvomecu.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2014, 00:49

Puma je napisao/la:Gdje je onaj lazial, evo koliko Arsenal slavi osvojeni kup, ispade da to ipak i nije tako beznacajan trofej. :kralj: :P :mrgreen:
ne diraj u pčelinjak, izaći će @Magični i ekipa :mrgreen: :urnebes:

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 20 maj 2014, 00:53

IlPrincipe je napisao/la:@Brajkula .. samo sam replicirao @Sissoku koji je rekao da se Juve moze nositi s AtleticoM. u dvomeču a nije uspio protiv Benfice u dvomecu.
Juve nije uspio da se nosa u dvomecu protiv Galate.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 20 maj 2014, 00:55

ultrasstyle_tz je napisao/la:za uspjeh u evropi moras imati igrace koji su u stanju igrati moderan fudbal, na najvisem nivou u tom momentu...a u ovom trenutku nemas talijanske ekipe koja igra moderno i prati trendove razvoja igre, osim mozda Napolija ...i tu je sva sustina problema..
Ovo bi donekle mogla biti istina. Talijanske ekipe su u prošlosti znale često odigrati na taktkički visokom nivou, pa su čak tako i nešto jače protivnike znale dobivat. E sada su neke ekipe nešto više pale u kvalitetu, a i taktički su dosta zaostale.
Samo ja sam nedavno pisao, da je Juve i ove sezone imao potencijal da ode najmanje do četvrtfinala. Najdalje je otišao Milan u LP, a i Juve i Napoli imaju veći potencijal. Juve je npr s Realom odigrao sjajne utakmice, ali je na nevjerovatan način zakazao protiv Galate i Kopenhagena. Tu je i onaj faktor kad naletiš na ovakve protivnike koji su mine u takmičenju, koje su teže za procijenit, nego npr jedan Real. Poklopilo se tu i drugih faktora.
Napoli se opet našao u jednoj izuzetno teškoj grupi...

Generalno kod talijanskih ekipa bi bilo bitno da se razvije koncept, kao npr oslanjanje na mlađe igrače i povremeno dovođenje većih imena (koliko toliko većih). Jedan koncept u kojem se ne troše tolike pare su razvili Atletico i Borussia Dortmund , to su dobri primjeri. A eto kod Intera će se vidjeti razvoj i sada je pitanje samo koliko je novi vlasnik spreman investirat. Definitivno se kod većine klubova osjeti nedostatak para. Ipak neka veća imena su i u posljednje vrijeme dovođena, poput Teveza, Higuaina , Gomeza.....Higuain koliko god bio od nekih osporavan je klasa i pokazao je to, a mislim da bi i Mario trebao imati pravi bljesak naredne sezone (koliko je čovjek imao problema s povredama pa ovo do sad u njegovoj karijeri nije viđeno, a opet je par golova i u ono malo vremena zabio).

Sarajevo1946 je dosta tačnih stvari rekao. Samo što je moje mišljenje, što se Francuza i Portugalaca tiče, da su oni sad nešto ispred Serie A i nisu. Francuzi imaju sada te dvije velike ekipe, dovode se u ta 2 kluba velika imena, ali opet je ta nekako liga dosadna. S tim da će im se ta imena odrazit donekle u Evropi, ali neki poseban skok kod njih ne očekujem. Portugalci igraju solidan fudbal i evo Benfica je bila u finalu EL, ali opet nisu neki poseban faktor u LP.
Serie A ima i dalje taj neki rejting, da određena velika imena može privući, samo što je sada to puno teže, jer je manje para na raspolaganju.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 20 maj 2014, 08:57

IlPrincipe je napisao/la:@Brajkula .. samo sam replicirao @Sissoku koji je rekao da se Juve moze nositi s AtleticoM. u dvomeču a nije uspio protiv Benfice u dvomecu.
Ja tvrdim 100% da bi se Juventus mogao nosit sa Atl.Madridom u dvomecu, be ikakve dileme, plus sto je Juventus uvijek protiv jacih ekipa odigrao bolje nego ondje gdje je favorit jer vjerovatno im je tad i koncentracija bolja pa ne prave greske kao protiv Galate gdje cekaju da Galata sama sebi da gol, tako je bilo i protiv Benfice cim je Benfica dobila crveni poceli su meljat misleci eto igrac manje sad cemo lako, kako rekoh ranije fali im koncentracije u nekim momentima a ti lapsusi u koncentraciji su ih kostali LP i prolaska dalje.
Kad je mogao Milan da otrese Atl.Madrid kod kuce i nesretno izgubi vala moze i Juve, budi uvjeren.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 maj 2014, 09:50

Sissoko je napisao/la:Kad je mogao Milan da otrese Atl.Madrid kod kuce i nesretno izgubi vala moze i Juve, budi uvjeren.
Dobro je, neko se ipak sjetio spomenuti u diskusiji o Atletico Madridu da ih je najgori Milan, otkako pratim Serie A, dobar dio prvog meča nadigrao i da su Španci imali više sreće nego pameti u tom meču. I dalje mi nije jasno kako jedna od silnih prilika nije završila u mreži, ali to je fudbal. :facepalm:

Što se tiče calcija, upitno je da li će se ikad više dostići nivo iz 90-ih, inače zlatnog doba italijanskog fudbala. Nema se infrastrukture (prvenstveno mislim na privatne stadione i popratne objekte, oko marketinga se nešto k'o i radi), kupovna moć iz dana u dan opada, tako da sve manje WC igrača želi zaigrati u Serie A. Nažalost, trenutna situacija je takva da konkurencija više nisu Primera i Premiership, nego Bundesliga i Primeira.

Šta je recept za poboljšanje :?: Vjerovatno skraćivanje lige na 18 klubova, izgradnja vlastitih nogometnih kompleksa, marljivo skupljanje poena u EL i, uz malo sreće, bolji plasmani vodećih klubova u CL (dobar primjer je Napoli, koji je zbog nedostatka sportske sreće ispao iz "grupe smrti"). Jednostavno, ne smije se dešavati da se ekipa koja je u ligi dostigla vrhunac, dakle Juventus, bruka u grupi koju su morali proći, a poslije i ispada protiv Benfice, iako je ulog bilo finale u Torinu. I to dakako nije jedini primjer, bilo ih je u prošlosti još mnogo.

Vidjet ćemo šta budućnost donosi. Ova sezona je po mom mišljenju ipak donijela mali pomak, ako ništa zbog sjajne sezone Juventusa, Rome i jako dobrog Napolija, te solidne Fiorentine, koja je zadržala konstantnost u vrhu. Čak je i efikasnost bila na visokom nivou, tako da je sezonu po mnogočemu rekordna. Eh, druga stvar je što Inter još uvijek ne može primirisati Top 3, a Milan i Lazio imaju katastrofalnu sezonu. Znam da ima onih koji su stava da se prvo mora ojačati sredina tabele i manji klubovi, no ja smatram da bez jakih sedam šestara nema jake Serie A. Pritom bih umjesto Parme u grupu odabranih ubacio Napoli, jer očigledno je da imaju ogromne ambicije i ciljaju visoko, što se ipak za Parmu ne može reći. Pritom ne podrazumijevam monopol na ostalim, nego jednu skupinu kvalitetnih klubova, koji na duže staze mogu opstati u vrhu evropskog fudbala, a koji će Veronu, Torino, Cagliari, Chievo, Genou... natjerati da pojačaju redove i pokušaju se približiti njima. Ako na to dodamo već navedeno "rezanje" lige, onda bi i borba za opstanak mogla postati zanimljivija.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 20 maj 2014, 13:19

:rol: :rol:

slika

[youtube][/youtube]

slika

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 maj 2014, 13:29

Inače su te ocjene, i za igrače i za timove, veoma glupe, ali me samo zanima šta je to Juventus trebao uraditi da bi "zaslužio" 10.? Sve pobjede u sezoni? :roll: :D
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 maj 2014, 13:35

Pirlo se ubio ko iz puske.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 20 maj 2014, 14:17

Bari auctioned off for €4.8m
Former referee Gianluca Paparesta has won the latest auction held for the purchase of stricken Serie B side Bari.

Ovo je klub koji zasluzuje Serie A!
[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 maj 2014, 14:31

IlCapitano je napisao/la:Inače su te ocjene, i za igrače i za timove, veoma glupe, ali me samo zanima šta je to Juventus trebao uraditi da bi "zaslužio" 10.? Sve pobjede u sezoni? :roll: :D
Pa logično, maximalna ocjena za maximalan broj bodova ;)
Il Club più titolato al mondo!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 maj 2014, 14:32

Otkud pare, Paparesta, ha ? :roll:

:mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 maj 2014, 14:59

Andrej je napisao/la:Bari auctioned off for €4.8m
Former referee Gianluca Paparesta has won the latest auction held for the purchase of stricken Serie B side Bari.

[youtube][/youtube]
Slazem se da zasluzuju al ce vrlo tesko kroz doigravanje do serie a.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 20 maj 2014, 15:04

terabajt je napisao/la:
Andrej je napisao/la:Bari auctioned off for €4.8m

[youtube][/youtube]
Slazem se da zasluzuju al ce vrlo tesko kroz doigravanje do serie a.
Bice tesko al mogu. Ovo treba Seriju A pun stadion i vatreni navijaci a ne po 5 000 ljudi na stadionu
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 maj 2014, 15:10

" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma vrh su :D

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 20 maj 2014, 22:04

Pošto volim da se hvalim ovim svojim pisarijama, evo da i sa vama podelim svoj tim godine
neka mi oproste glavešine, jer se radi o linku drugog foruma, ali vezano je za temu. :thumbup:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 21 maj 2014, 12:40

Brajkula je napisao/la:Pošto volim da se hvalim ovim svojim pisarijama, evo da i sa vama podelim svoj tim godine
neka mi oproste glavešine, jer se radi o linku drugog foruma, ali vezano je za temu. :thumbup:
Imaš i na ovom forumu sličnu temu, još je bolja! :D http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=160" onclick="window.open(this.href);return false;

Sviđa mi se tvoj izbor (jer je sličan mome), samo ja nikako da probavim onog Immobilea. Valjda vučem mržnju prema njemu još od prošle sezone kada je slavio gol Juventusu, klubu koji ga je stvorio...Tanka je linija za mlade napadače između Albinoleffea i Juvea, a taj momak je imo sreću da ga je Juve odabrao umjesto nekog drugog poluigrača. Po meni nema nikakve kvalitete, jest zabio mnogo golova, ali više na račun toga da igra jedinog napadača u jednom Torinu koji zabija i prima puno golova, slično kao i Pescara u Serie B prije 3 godine :kafa:
Sve drugo :thumbup: , ja sam recimo stavio Lucarellia umjesto Palette, Lucarelli je definitivno imo bolju sezonu, ali eto Paletta je "mlađi" pa nek ti bude. I na mjestu Callejona meni je Candreva, ti si se vodio logikom da mora biti netko iz Napolia, ja sam stavio Candrevu jer je po meni bio kompletniji igrač ove sezone, dok je Callejonu ove sezone ušla svaka lopta koju je opuca.
Sve u svemu :thumbup: za listu, sad je lijepo prepiši na ovaj forum! :bih:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 maj 2014, 16:33

Jedan od najboljih bekova koje je Italija ikad imala ..

slika

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 21 maj 2014, 16:37

IlPrincipe@ Zambrotta :puke: :puke:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.