Cleveland Cavaliers

Evil Genius II

Re: Cleveland Cavaliers

Post Postao/la Evil Genius II » 07 nov 2014, 15:40

@adriano,
napisao sam vec da je ofanzivni potencijal te dvojice neuporediv i logicno je da bi, ako vec biram, odabrao irvinga u tim momentima utakmice. medjutim, generalno gledano vise bih volio imati ronda u ekipi koji ce mi razigravati ostatak (taj segment igre mu je fenomenalan) te pridonositi igri asistencijama i jakom odbranom, nego kyriea koji ce kao play utrpati 27+ sa tankom odbranom, bez asistencija i pokretanja ostatka ekipe. isto tako mislim da bi cavsi imali vise koristi od pravog playmakera razigravaca nego od scorera, ali slazem se da im treba vremena da se naviknu na nove uloge tj kyrieu pogotovo.

sto se lillarda tice on i kyrie su copy paste, s tim sto je lillard imao srecu da se razvija u puno boljoj ekipi (barem do ove sezone) . . . ali na njega sam slab iz ociglednih razloga i tu ne mogu biti objektivan pa ga ne bih mijenjao ni za bilo kog drugog igraca lige :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 nov 2014, 15:46

Evil Genius II je napisao/la:@adriano,
napisao sam vec da je ofanzivni potencijal te dvojice neuporediv i logicno je da bi, ako vec biram, odabrao irvinga u tim momentima utakmice. medjutim, generalno gledano vise bih volio imati ronda u ekipi koji ce mi razigravati ostatak (taj segment igre mu je fenomenalan) te pridonositi igri asistencijama i jakom odbranom, nego kyriea koji ce kao play utrpati 27+ sa tankom odbranom, bez asistencija i pokretanja ostatka ekipe. isto tako mislim da bi cavsi imali vise koristi od pravog playmakera razigravaca nego od scorera, ali slazem se da im treba vremena da se naviknu na nove uloge tj kyrieu pogotovo.

sto se lillarda tice on i kyrie su copy paste, s tim sto je lillard imao srecu da se razvija u puno boljoj ekipi (barem do ove sezone) . . . ali na njega sam slab iz ociglednih razloga i tu ne mogu biti objektivan pa ga ne bih mijenjao ni za bilo kog drugog igraca lige :D
To ti pricam, ja ne bih nikada volio toliko limitiranog igraca imati kao jednog od kljucnih igraca. Nije to igrac tipa Nasha, koji moze razigrati ali i zabiti kad treba. Irvingu su 22 godine i jos nije ni blizu gotov igrac, dok je Rondu cini mi se 28 godina, pa s tog aspekta i potencijala, Irving je takodjer bolji izbor...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 nov 2014, 15:59

Igrač koji "ne može zabiti kad treba" i koji je "strašno limitiran" ne vodi svoju ekipu u finale konferencije i ne dođe na par minuta od osvajanja titule. Ne pričamo o Rondu kad je tek došao u ligu i nije mogao bazen pogoditi.

Razvio je vrlo dobar šut sa poludistance i jedina stvarna slabost u njegovoj igri su slobodna bacanja.

adriano se voli hvatati za clutch Irvinga jer u stvari nema ništa drugo da bi koristio u tvrdnjama Irving > Rondo.

@Genije, zar nije poenta svega da budeš bolji kad imaš bolje saigrače i da činiš saigrače boljim? Najmanji je problem biti prva opcija u ekipi koja tankira. Puno teže je vući svoju ekipu do finala uz 17/12/7 prosjek. U toj istoj seriji slobodna bacanja je podigao na 70%.

EDIT: I kad smo već kod limitiranosti. Zašto je "strašno limitiran" neko ko je ispodprosječan/loš sa linije slobodnih bacanja i za tri poena, a ne neko preko koga protivnički igrač može zabiti kad poželi? Nash je mogao zabiti kad poželi, ali su i njemu mogli zabiti kad požele. Isto vrijedi i za irvinga.

Rondova limitiranost u napadu je manja nego Irvingova u odbrani. Rondo je bio najbolji igrač u serijama playoffa sa i protiv igrača kao što su Pierce, KG, Allen, Kobe, James, Wade, Bosh. Irving nije ni blizu toga (još).
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 07 nov 2014, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 nov 2014, 16:13

I također što se tiče clutcha, mislim da sam ovo i prije baš sa adrianom raspravljao. Clutch nije samo zadnji šut. I clutch nije samo šut za tri poena. Rondo nije šuter kakav je Kyrie, ali itekako je hladne glave u zadnjih par minuta utakmice. Znao je on itekako pogoditi bitan šut u tim trenucima. I nema nikog u ligi kome bi prije povjerio vođenje zadnje akcije ili jedne od zadnjih akcija svoje ekipe. Tu je perfektan. I nije baš da možeš birati da uzmeš zadnji šut kad imaš Trutha i Allena u ekipi.

I ne, ne govorim da su ovdje njih dvojica jednaki, jer nisu, Irving je bolji. I u ovoj ekipi sad Green će u većini slučajeva dobiti loptu za zadnji šut. Samo kažem da nije tolika razlika koliko se potencira.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 nov 2014, 16:20

IlCapitano je napisao/la: @Genije, zar nije poenta svega da budeš bolji kad imaš bolje saigrače i da činiš saigrače boljim? Najmanji je problem biti prva opcija u ekipi koja tankira. Puno teže je vući svoju ekipu do finala uz 17/12/7 prosjek.
naravno, zato i napisah
Evil Genius II je napisao/la:generalno gledano vise bih volio imati ronda u ekipi koji ce mi razigravati ostatak (taj segment igre mu je fenomenalan) te pridonositi igri asistencijama i jakom odbranom, nego kyriea koji ce kao play utrpati 27+ sa tankom odbranom, bez asistencija i pokretanja ostatka ekipe.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 nov 2014, 16:25

IlCapitano je napisao/la:I također što se tiče clutcha, mislim da sam ovo i prije baš sa adrianom raspravljao. Clutch nije samo zadnji šut. I clutch nije samo šut za tri poena. Rondo nije šuter kakav je Kyrie, ali itekako je hladne glave u zadnjih par minuta utakmice. Znao je on itekako pogoditi bitan šut u tim trenucima. I nema nikog u ligi kome bi prije povjerio vođenje zadnje akcije ili jedne od zadnjih akcija svoje ekipe. Tu je perfektan. I nije baš da možeš birati da uzmeš zadnji šut kad imaš Trutha i Allena u ekipi.

I ne, ne govorim da su ovdje njih dvojica jednaki, jer nisu, Irving je bolji. I u ovoj ekipi sad Green će u većini slučajeva dobiti loptu za zadnji šut. Samo kažem da nije tolika razlika koliko se potencira.
Rondo ce se uvijek rijesiti lopte u tim trenucima, jer je dovoljno njega faulirati i to ti je kao da si centra faulirao. Sto se tice suta s poludistance, sta je brate Rondo razvio? Razvio ga je toliko da sad moze obruc pogoditi i da moze ponekad lopta u kos uci, za razliku od onoga sto je bio ranije. Clutch je svakako posljednjih 3 ili 4 minute utakmice, kada se rezultat lomi, nikada nisam ni rekao da je zadnji sut, ali pogledaj kakve Irving ima partije u tim momentima, jos od dolaska u ligu, uvijek je u top 5 u tom segmentu, bas sam ranije pisao o tome i prilozio statistiku. Protiv Utah je takodjer prelomio utakmicu, pa mu se i James prikljucio onom tricom i poklonjenim slobodnim bacanjima.

Sto se tice toga da Irvingu moze zabiti poene ko zeli i kad zeli, to bas i nije tako, vidjelo se u repci, a vidjelo se i u ovim utakmicama. Druga stvar je ta sto Lillard zabije 27 poena i po defaultu je te poene dao Irvingu, bez obzira sto ga nije Irving stalno cuvao, a ista stvar se desila da je Kyle zabio protiv Bostona 35, a Rondo takva defanzivna masina... Jedini problem Irvinga i defanzive je taj sto je prije morao biti prva napadacka opcija, nije jednostavno mogao davati sve od sebe u odbrani, zbog minuta koje je igrao, dok je na Svjetskom imao smanjenu minutazu, jako dobro je u odbrani izgledao. Ista stvar je i sa Loveom, spominje ga se kao prelosim defanzivcem, a niko ne gleda cinjenicu da je bio prva opcija Minnya, da se morao cuvati licnih, s toga je i razvio losu mehaniku da ne dize ruku kada sutir igrac kojeg cuva, jer ako udje u problem s licnim greskama, ko ce zabiti poene u Minnesoti? U ove 4 utakmice izgleda kao sasvim solidan defanzivac, ako ne i bolji, a nikako rupa kako se pisalo po ovom forumu. Helem, Rondo i moze i mora zapinjati u odbrani jer od njega niko ne trazi poene, dok su se od Irvinga trazili (ista stvar i sa Loveom). Evo sada, ove 4 utakmice, ne znam je li imao ukupno 5 defanzivnih gresaka, iako ga se spominje kao jednog od najgorih defanzivaca. Treba ipak nekad i utakmicu pogledati.

Mes Que Un Club!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 nov 2014, 16:36

slika

Da, razvio je vrlo dobar šut sa poludistance, samo što treba, kako ti kažeš, pogledati neku utakmicu.

U zadnje 4 godine šutira 47% sa poludistance.
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 07 nov 2014, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2014, 16:37

U CLE Rondo bi bio bolji fit I to nije ni blizu, perimter odbrana s njim I Jamesom bi bila nenormalna, plus 2 jaka playmakera. U ovom Bostonu bi bio Irving bolji jer je bolji scorer. Posteno gledajuci, Irving je samo bolji scorer od Ronda.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 nov 2014, 16:41

Adriano zapeo za svjetsko kao neki argument, mislim stvarno je tesko igrati protiv nekih angolaca i slicnih "kosarkasa"...

Znaci, recimo onda da ni jordan nije neki defanzivac bio, niti je trebao igrati odbranu kada je bio prva i jedina napadacka opcija?

I ispade irving defanzivna zvjer, odvadi malo, zamisli da kazem da su boozer i lin odlicni defanzivci jer eto, vi ih ne gledate ove sezone sigurno...

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 nov 2014, 16:51

KK_Bosna je napisao/la:Adriano zapeo za svjetsko kao neki argument, mislim stvarno je tesko igrati protiv nekih angolaca i slicnih "kosarkasa"...

Znaci, recimo onda da ni jordan nije neki defanzivac bio, niti je trebao igrati odbranu kada je bio prva i jedina napadacka opcija?

I ispade irving defanzivna zvjer, odvadi malo, zamisli da kazem da su boozer i lin odlicni defanzivci jer eto, vi ih ne gledate ove sezone sigurno...

Jordan je jedan i nece niko biti takav, tako da ti je to preglupo to poredjenje. Nije tesko igrati protiv Angole, ali recimo Harden ni tada nije igrao u odbrani. Helem, niko Americi nije poklonio Svjetsko, a ni Irvingu MVP nagradu. Irving nije uopste defanzivna zvijer, niti sam to nekada rekao, samo kazem da je bolji na terenu nego sto pojedini forumasi smatraju. Zanimljivo da za njega kazu da ne moze cuvati babu u kolicima oni koji nisu 5 utakmica Irvinga pogledali ;) .

@aleme, niko sa ovakvim Jamesom na perimetru nista ne bi mogao odbraniti, jer lik ne igra odbranu u dosadasnjem dijelu sezone. Protiv Jazza je zapeo par minuta kada smo mogli pobijediti, ali i tu je cijelu utakmicu vise bio nepomican nego sto je nekoga branio. Da li bi bio Rondo bolji fit sa Jamesom i kada se dodje u posljednjih 5 minuta utakmice, pa im se ruke skamene i jedini koji moze pogoditi bude Love? Vidjecemo nakon pola sezone kakav ce biti Cleveland, a varas se da se svi trebaju podrediti Jamesu i ne uzimati suteve i nemati loptu u rukama. Uostalom, kako bi Rondo igrao off the ball sa Jamesom? Pa ne bi mogao pogoditi ni da mu zivot o tome ovisi :lol: .

@ IlCapitano, odlicno, ali ja sam ipak zadovoljniji sto imam Irvinga u timu, nego da mi dodje snajper Rondo...

Mes Que Un Club!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 nov 2014, 16:55

Nije jordan jedini... Kobe, allen, iverson, miller, duncan, shaq, olajuwon, lebron, wilkins...

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 nov 2014, 16:59

KK_Bosna je napisao/la:Nije jordan jedini... Kobe, allen, iverson, miller, duncan, shaq, olajuwon, lebron, wilkins...

Koji od njih je bio u rebuildingu i igrao dobru odbranu s 22 godine?

Mes Que Un Club!

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 07 nov 2014, 17:16

olajuwon uvijek, on je usao u ligu vise kao defanzivni centar..duncan kad je bio mladi bio je cak bolji defanzivac jer je bio eksplozivniji a i Shaq je definitivno bio bolji defanzvac dok nije nabacio visak kilograma.
Ali da budemo fer to su sve centri i krilni centri, sto se tice ovih drugih svi su bili bolji defanzivci od irvinga sa 22 neki su bili i u rebuilding ekipama ili nisu bar igrali u contenderima. Sem mozda Iversona koji je odbranu zasnivao dosta na kockanju na liniji dodavanja i Miller koji na pocetku karijere nije bio neki defanzivac.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 07 nov 2014, 17:23

sto meni vise smeta od njegove odbrane koja mozda i nije toliko losa ali definitivno ne treba uzet kao mjerilo svetsko. Meni smeta to sto ne razigrava nema jos mjeru kad dodat kad sutat s obzirom na njegov handling i brzinu on bi trebao imat bar 5 asistencija na prodor da spusti centru il na tricu da izbaci. Vecinom zavrsava sam i uspijeva dosta puta, radi se o tome da i drugi igraci budu ukljuceni u igru tako si teze uracunljiv kao ekipa i suigraci i maju samopuzdanje itd.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 nov 2014, 17:28

slika

T Mac podržava ideju
A.F.C. Bournemouth!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 nov 2014, 17:31

Dobijaš tripledouble playoff igrača u zamjenu za nekog bez ijedne playoff tekme,nekog ko nikom ne da lopte i nekog ko očigledno ne shvata koju ima čast što igra s jednim od 10 najvećih ikad.Laka odluka.

Čujem da je Bron pričao s Irvingom nešto o njegovoj igri i ovaj se naljutio :facepalm:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 nov 2014, 17:34

svejedno77 je napisao/la:olajuwon uvijek, on je usao u ligu vise kao defanzivni centar..duncan kad je bio mladi bio je cak bolji defanzivac jer je bio eksplozivniji a i Shaq je definitivno bio bolji defanzvac dok nije nabacio visak kilograma.
Ali da budemo fer to su sve centri i krilni centri, sto se tice ovih drugih svi su bili bolji defanzivci od irvinga sa 22 neki su bili i u rebuilding ekipama ili nisu bar igrali u contenderima. Sem mozda Iversona koji je odbranu zasnivao dosta na kockanju na liniji dodavanja i Miller koji na pocetku karijere nije bio neki defanzivac.
Iverson nije bio bolji defanzivac, bas kao sto ti kazes, kockao se i zbog toga je imao veliki broj ukradenih. Ray Allen nije bio bolji defanzivac, to bi bio period kada je bio u Bucksima, cini mi se prve dvije sezone i nisu ni otisli u playoff. Centri su druga prica i po defaultu su bili bolji defanzivci od nizih igraca. Sto se tice Wilkinsa, igrao je odbranu kada mu se igralo, a da je bio neki strasan defanzivac, nije. Kobe je takodjer igrao odbranu kada mu se igralo. To je isto radio i Irving, ali je u potpuno drugacijim situacijama bio u odnosu na igrace koje je @KK_Bosna naveo, ali je bitno posrati Irvinga u svakoj prilici. Ponavljam, Irving nije lockdown defender, niti sam to rekao, ali da ga se pljuje za odbranu vise nego je potrebno, pljuje. Jedno je porediti formiranog igraca sa nekim ko je toliko mlad. Sto se tice asistencija, protiv Jazza nije imao niti jednu, ne iz razloga sto nikom nije dao loptu, nego je par puta na polaganju Love fulio, igraci su takodjer bili blokirani, takodjer je bilo 40 slobodnih bacanja itd. itd. itd. Ljudi su imali 8 blokada, a takodjer iz reketa smo zabili 38 poena, sto je svakako malo na realne mogucnosti ekipe. Takodjer, navika iz proslosti je da zavrsi ono sto pocne, a i ja mu zamjeram sto ne dodaje loptu na tricu kada krene u prodor, ali jednostavno je predugo igrao u ekipi sa losim saigracima (katastrofalni suteri za 3) upravo zbog rebuildinga, te se od njega ocekivalo da zabija poene. Tesko se rijesiti nekih starih navika, a on je jos mlad igrac, daleko od formiranog igraca.

@Kawhi, lose si cuo, nije se Irving naljutio, nego mu je James rekao da mora biti bolji playmaker.

@Rambo, to je T-Mac izjavio nakon TD-a Ronda, a ako malo razmislis, vjerovatno je to bilo iz razloga sto Rondo ne moze nista napraviti sa Bostonom, zato je i rekao:"Vodi ga iz Bostona"...

Mes Que Un Club!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 nov 2014, 18:06

znaci irving igra losu odbranu jer je mlad i prva opcija bio ekipe?
irving nema asistencija jer sta doda ovi fulaju?

zanima me osim suta sta je segment u kojem je bolji irving, pa on je vise dvica nego play, rondo da ima sut pricali bi o jednom od top 3 igraca lige, al kako god i sa ovakim malo slabijim sutem je jedan od najboljih pleyeva, dok irving to nije (moze postat al sad nije)...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 nov 2014, 18:20

adriano_leite je napisao/la:Iverson nije bio bolji defanzivac, bas kao sto ti kazes, kockao se i zbog toga je imao veliki broj ukradenih.
iverson je za irvinga bruce bowen licno, mada ponavljam, to nije tesko kad je irving jedan od najslabijih PG u defanzivnom smislu trenutno u ligi...
Ray Allen nije bio bolji defanzivac, to bi bio period kada je bio u Bucksima, cini mi se prve dvije sezone i nisu ni otisli u playoff.
ray allen je od prvog dana kada je krocio na parket bio odlican defanzivac, mnogi njega smatraju samo trojkasem, a ustvari je on vise doprinosio ekipi svojom defanzivom (to se posebno odnosi na boston)
Centri su druga prica i po defaultu su bili bolji defanzivci od nizih igraca.
nista ne postoji "po defaultu", pa tako ne stoji ni ta konstatacija... nacu ti odmah na prvu 10 centara koje su rupetine da vecin nema...
Sto se tice Wilkinsa, igrao je odbranu kada mu se igralo, a da je bio neki strasan defanzivac, nije.
ocito nisi nikada pogledao nijednu njegovu utakmicu... onda mozemo konstatovati i da lebron nije neki defanzivac?
Kobe je takodjer igrao odbranu kada mu se igralo.
kobe je citavu karijeru igrao odbranu, igra je i sada lujacki u 36. godini iako oko sebe ima grupu panjeva..
To je isto radio i Irving
znaci tvrdis da irving igra odbranu kao kobe, ali samo kada on to hoce? ma daj...
ali je bitno posrati Irvinga u svakoj prilici.
ne, bitno je velicati momka kao da je mjesavin dennisa johnsona defanzivno, te iversona i nasha ofanzivno... nadji mi gdje sam se ja posrao po irvingovoj ofanzivnoj igri ikada?
Ponavljam, Irving nije lockdown defender, niti sam to rekao, ali da ga se pljuje za odbranu vise nego je potrebno, pljuje.
ne pljuje se njegova odbrana nego samo ljudi reaguju na tvoje gledanje kroz ruzicaste naocare i hvaljenje irvinga na sva usta, cak i u segmentima gdje je on, objektivno, tanak...

uostalom, uz branjenje irvinga si htio i popljuvati rajona da nema sut sa poludistance, pa ti IlCapitano postavi sliku da nisi bas u pravu...
Sto se tice asistencija, protiv Jazza nije imao niti jednu, ne iz razloga sto nikom nije dao loptu, nego je par puta na polaganju Love fulio, igraci su takodjer bili blokirani, takodjer je bilo 40 slobodnih bacanja itd. itd. itd.
vidis li bolan sta pises? opravdavas 0 (nula!) asistencija na bilo koji nacin... eto, nije sad da nema saigrace kojima moze dodati loptu (ako si ga zato branio sto ima samo 5,6 (koliko vec) asistencija kroz karijeru)... jedan rondo ima 5 puta slabije igrace pa mu se ovo - ne da ne moze desiti - vec covjek daje po desetak asista...

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 nov 2014, 18:30

volim čitati postove @KK Bosne,vidi se da čovjek poznaje košarku

Odgovori

Natrag na “Cleveland Cavaliers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.