Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

Civa
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Civa » 16 mar 2016, 10:29

Marsal je napisao/la:Kad smo već kod svih ovih kazni jeste li se ikada našli u prilici da se izvlačite iz gov.ana ili da nudite mito policajcu? :mrgreen:
Ja sam se našao u situaciji isto prošlo ljeto tako u situaciji da sam zaustavljen, ali nisam nudio mito nego ga je on hinjski tražio haha. Šta se dešava, trebam odvuči iz Kaknja do Moštra(Visoko) zdravstvene knjižice. I imam jako malo vremena jer je dajdža nešto auto radio i ide nazad za Kiseljak. I pošto ove naše znam gdje budu hajde ja sam tamo oko separacije(kod stadiona Mladosti iz Doboja :p) oko 50 vozio a ograničenje je 40. I tup izlazi čiko sa lizalom. Dobar dan, kaže rutinska kontrola. Traži dokumente, eh sad ja sam na novčanik stavio 10 marki, i kako sam trebao dokumente da mu dam taj cener je spao na pod suvozača, a bilo vako oko pola 2. Vakat ručku gdje ćeš bolje. I pregleda on mene uredno kad pita koliko je ovdje ograničenje? Ja reko četrest :mrgreen: . Kaže momak koliko si ti vozio, ja reko 51 haha, kaže on bogme radar te usliko vozio si 52 :lol: :lol: . Ono situacija meni smiješno, kaže ništa kazna ti je 40 km, ako platiš u roku 20. Ma mislim u sebi ne bi ti dao ovog cenera, bolje me piši :urnebes: . I ja reko ništa hajde pisat ćemo, krenuli mi do auta drugog vidim ja tog kolegu mu u autu kojeg znam. I dolazimo tamo pita ovaj šta je bilo, ja reko hoće da me piše kao radar me usliko. Kad taj kolega govori kakav radar, jedino ako te mobitelom sliko :rol: I pustiše me, nisam im ništa dao. A cjenko bi se sa njima jedino ako baš kakav prekršaj napravim za 20-30 marki kazne bolje državi dati. :salut:
Tako blizu, a tako daleko.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 mar 2016, 11:18

Imam strasnu literaturu (pdf format) u vezi odrzavanja auta, upozavanje sa osovnim dijelovima, kvarovima, otkanjanju istih, kontrolama itd., sa svim mogucim slikama i objasnjenjima, pa ko je zainteresovan neka se javi, jer ce sigurno postojece ili nikakvo znanje o autima dici na visi nivo, a znamo da je smijesno i strasno voziti auto o kojem ne znas nista.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 18 mar 2016, 21:06

Kako saznati euro standard auta? Jel ima negdje kao strannica pa da se provjeri pomocu broja sasije.
U saobracajnoj ne pise. Vozilo registrovano u Sloveniji. 12 mjesec 1999 godina.
Znam da je po zakonu od januara 2000. za EU trziste morao ici Euro3. Al neki su ugrađivali i prije. VW je od 98 godine uporedo stavljao i E3 i E2.
Mia San Mia

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 mar 2016, 23:59

Civa je napisao/la:
Marsal je napisao/la:Kad smo već kod svih ovih kazni jeste li se ikada našli u prilici da se izvlačite iz gov.ana ili da nudite mito policajcu? :mrgreen:
Ja sam se našao u situaciji isto prošlo ljeto tako u situaciji da sam zaustavljen, ali nisam nudio mito nego ga je on hinjski tražio haha. Šta se dešava, trebam odvuči iz Kaknja do Moštra(Visoko) zdravstvene knjižice. I imam jako malo vremena jer je dajdža nešto auto radio i ide nazad za Kiseljak. I pošto ove naše znam gdje budu hajde ja sam tamo oko separacije(kod stadiona Mladosti iz Doboja :p) oko 50 vozio a ograničenje je 40. I tup izlazi čiko sa lizalom. Dobar dan, kaže rutinska kontrola. Traži dokumente, eh sad ja sam na novčanik stavio 10 marki, i kako sam trebao dokumente da mu dam taj cener je spao na pod suvozača, a bilo vako oko pola 2. Vakat ručku gdje ćeš bolje. I pregleda on mene uredno kad pita koliko je ovdje ograničenje? Ja reko četrest :mrgreen: . Kaže momak koliko si ti vozio, ja reko 51 haha, kaže on bogme radar te usliko vozio si 52 :lol: :lol: . Ono situacija meni smiješno, kaže ništa kazna ti je 40 km, ako platiš u roku 20. Ma mislim u sebi ne bi ti dao ovog cenera, bolje me piši :urnebes: . I ja reko ništa hajde pisat ćemo, krenuli mi do auta drugog vidim ja tog kolegu mu u autu kojeg znam. I dolazimo tamo pita ovaj šta je bilo, ja reko hoće da me piše kao radar me usliko. Kad taj kolega govori kakav radar, jedino ako te mobitelom sliko :rol: I pustiše me, nisam im ništa dao. A cjenko bi se sa njima jedino ako baš kakav prekršaj napravim za 20-30 marki kazne bolje državi dati. :salut:
Mene su tako zbog svjetala zaustavili, stao na pumpu Demirović u Ostrožcu da pišam i hajd krenuo ja (zaboravio svjetla upalit) i vozim ja i ondje malo prije Konjica poslije onog jednog mosta na pravcu, iz jarka izlazi lola zaustavlja me (a ja baš znam da ih bude tu, pošto sam haman napamet naučio gdje budu i vozim po ograničenju) kaže šta misliš što sam te zaustavio a ja ono na prvu šta ja znam reko valjda rutinska kontrola, kaže on nisi svjetla upalio, joj yebem ja sve u sebi što sam glup a u međuvremenu on mene pita odakle sam bla bla šuplja ne bi li mu cenera dao al' kontam hoćeš qurac cigane radije ću državi dati 15 nego tebi 10 jer hoćeš da mi pišeš kaznu zbog **** svjetla u po bijela dana...

@R32

Koje je auto? Ja pošteno da ti kažem nisam čuo da ispod 2000-og godišta ima Euro 3...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 19 mar 2016, 09:17

R32 je napisao/la:Kako saznati euro standard auta? Jel ima negdje kao strannica pa da se provjeri pomocu broja sasije.
U saobracajnoj ne pise. Vozilo registrovano u Sloveniji. 12 mjesec 1999 godina.
Znam da je po zakonu od januara 2000. za EU trziste morao ici Euro3. Al neki su ugrađivali i prije. VW je od 98 godine uporedo stavljao i E3 i E2.
mora pisati u saobracajnoj.
sad, buduci da se radi o autu koje je proizvedeno prije 2005. godine, moras koristiti tabelu.
helem, prve cifre broja kljuca(gornji lijevi ugao saobracajne) uneses u tabelu i to je to.

http://www.dekra.de/feinstaub/
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 mar 2016, 10:33

slika
slika

Kadet C klase, preteca kasnije D, a pogotov E klase, koja je ostavila neizbrisiv trag na ovim prostorima. Odlicna masina, 1.2, sa 40 KS.

Ljepota za oci.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 19 mar 2016, 10:55

Ma trebalo bi da pise, ali nema. I u onom dodatnom listu sa atestima za promjene na autu ne pise. Kw, hp, duzina, sirina... Ima sve ali nema euro standarda. Pokusat cu danas provjerit pomocu ovog sto si naveo.

@Faraon golf 4 benzin. 1.4. Kupljeno samo kao trenutna zamjena. Kontali smo i da ce trosit dosta vise. Ali bas naprotiv trosi litar vise od SDI-a za cudo jedno, malo presao, dobra oprema. Unutra je sve skoro fabricko nema nikakvih packi.

@Asterix ovo je uzivancija imati kao drugo auto, otici nedjeljom na kafu :D
Mia San Mia

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 19 mar 2016, 11:20

Citas mi misli. :cool:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 19 mar 2016, 12:46

Zna li neko kako pokrenuti obicni CD sa muzikom u "MCD radio navigation system" u VW. Kakav god cd ubacio pise da je neispravan, a u cosku pise i "CD Changer Control" pa bi valjda trebao moc i cd. Zna li neko nesta vise o ovome ?
Sabrine mi moje!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 19 mar 2016, 13:48

Ja mislim da je taj utor cd-a prilagođen samo za navigacioni. A changer ide za muziku, jer dolazi u sklopu.
Mia San Mia

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 19 mar 2016, 21:37

R32 je napisao/la:Ja mislim da je taj utor cd-a prilagođen samo za navigacioni. A changer ide za muziku, jer dolazi u sklopu.
A znas li slucajno kakva je kvaliteta onih transmitera sto se mogu kupiti za 30-tak KM,sto se stavi u upaljac i u njega USB i radi. Kakav je zvuk preko njega i to ?
Sabrine mi moje!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 19 mar 2016, 21:45

Ja za ovo nisam siguran 100%.

Ali ti je bolje da kupis changer jos, jer ga je neko izvadio vjerovatno. Ili prodaj tu radio navigaciju a uzmi kvalitetan radio... Po mogucnosti Alpine :D

A transmiter preskoci.
Ti vec imas najskuplji dio, na tebi je da odlucis.

Da prodas radio dobit ces dobre pare.
Changer mozes uzeti za sicu, mozda 50ak KM.
Transmiteri su od 15 do 50 mozda. A ni jedan nije kvalitetan.

I izvini ja sam pretpostavljao da je u pitanju nesto oko 2000-2005 godista VW?
Sta je u pitanju
Mia San Mia

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 19 mar 2016, 21:47

BosnianKingdom je napisao/la:
R32 je napisao/la:Ja mislim da je taj utor cd-a prilagođen samo za navigacioni. A changer ide za muziku, jer dolazi u sklopu.
A znas li slucajno kakva je kvaliteta onih transmitera sto se mogu kupiti za 30-tak KM,sto se stavi u upaljac i u njega USB i radi. Kakav je zvuk preko njega i to ?
Pa ako je 30 ak KM to je onda nesto kvalitetnije. Ja imam neki od 10 KM, paa sto se tice zvuka nekad ko nesto ''pisti''...sad ne znam da li je to do tog čuda ili do radio signala, tj da li se pomijesa frekvencija i tako.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 mar 2016, 15:50

R32 je napisao/la:Ma trebalo bi da pise, ali nema. I u onom dodatnom listu sa atestima za promjene na autu ne pise. Kw, hp, duzina, sirina... Ima sve ali nema euro standarda. Pokusat cu danas provjerit pomocu ovog sto si naveo.

@Faraon golf 4 benzin. 1.4. Kupljeno samo kao trenutna zamjena. Kontali smo i da ce trosit dosta vise. Ali bas naprotiv trosi litar vise od SDI-a za cudo jedno, malo presao, dobra oprema. Unutra je sve skoro fabricko nema nikakvih packi.

A ko će znati, mogao bi biti i Euro 3.

I da se nadovežem na ovaj Asteriksov post vezano za Kadetta, imao sam čast voziti ovu limuzinu (ko lampa, prodao ga jaran ljetos), znači ovaj će privući više pažnje nego Ferrari :tokralju:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 20 mar 2016, 16:00

Asteriks je napisao/la:http://i67.tinypic.com/rjmrzt.jpg
http://i65.tinypic.com/241tmjc.jpg

Kadet C klase, preteca kasnije D, a pogotov E klase, koja je ostavila neizbrisiv trag na ovim prostorima. Odlicna masina, 1.2, sa 40 KS.

Ljepota za oci.
Šta reći za ovu Opel Mantu..

slika

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 mar 2016, 16:08

Šta reći za ovu Opel Mantu..
U toj klasi do '75., bilo ih je cak i od 105 KS. :beba:

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 20 mar 2016, 16:17

Ima na OLX, crna boja, 12k :shock:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 mar 2016, 16:23

Eo upravo gledam, 1.2, to su vjerovatno od 60 KS, ako nije nesto pojacavano. Sigurno dosta ulozeno u restauraciju, plus oldtimer, pa i ne cudi toliko cijena, pogotov ak je (a izgleda da jeste) limarija fantasticna.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 mar 2016, 20:46

Momciluci, imam jedno pitanje...naime, rijec je o onom broju odmah ispod kilometraze, sta to zapravo broji i pokazuje ? stari govori da to ima neke veze sa servisima ali ne zna tacno isto kao ni ja...evo konkretno primjer u mog auta, maloprije slikao:
slika
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 21 mar 2016, 20:50

Papastathopoulos je napisao/la:Momciluci, imam jedno pitanje...naime, rijec je o onom broju odmah ispod kilometraze, sta to zapravo broji i pokazuje ? stari govori da to ima neke veze sa servisima ali ne zna tacno isto kao ni ja...evo konkretno primjer u mog auta, maloprije slikao:
slika
Pa valjda je to odredjeni broj kilometara koji ti mjeri kada vozis odredjeni perioed. Znaci trebala bi biti jedna tipka tu i ti kliknes i on ti to nulira i ti se vozis 10 dana i nakon 10 dana tu vidis koliko si presao za 10 dana. Tako ja imam obicaj svakog prvog u mjesecu nuliram taj broj i znam koliko sam u mjesecu kilometara prosao. Valjda sam dobro objasnio sta je u pitanju. :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: arelinho, dana/u 21 mar 2016, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.