Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Felixians4
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Felixians4 » 30 sep 2023, 05:27

Chinaglia je napisao/la:
29 sep 2023, 12:40
phoenix sunsi su legitimni contender za titulu i smatram da bi nurkic morao prihvatiti ulogu hamala, jer ovdje bi bar znao za koga i zasto hamali, jer rijetko se dobije prilika da se boris za titulu i sigurno da je presretan i izuzetno motivisan zbog ovog trade-a

frank vogel je poznat kao defanzivni specijalista, shodno tome najbolji trener za odbranu kog je nurkic imao, no, vidjecemo koliko nurkic, ali i njegovi saigraci mogu u odbrani, jer ne moze ni trener cuda napraviti, ako igraci ne mogu i ne zele igrati odbranu

nurkic je dobar fit za duranta, bookera i beala, sa blokovima, urucenjima, pnr, dodavanjima, bice to bas dobro kad se ustimaju, profitirace oni od igre s nurkicem, a nadam se i da ce nurkic poboljsati realizaciju na obrucu (jer ce imati tih zicera), iako je to teska prica
Plus. Jako ga se da kažem podcjenjuje i nipodaštavs nakon ovog tradea u poređenju s Aytonom, to govori što su pratitelji i stručnjaci iz NBA smatrali o njemu proteklih godina. Na njemu je da ih natjera da pojedu **** što se kaže

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 sep 2023, 14:27

da, nipodastavaju ga, fakticki ga nazivaju smecem od igraca, a na njemu je da to iskoristi kao dodatnu motivaciju, osim one ocigledne, a to je igranje u legitimnom contenderu i borba za titulu (ova sezona ce reci bukvalno sve o nurkicu)

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 30 sep 2023, 14:52

Mislim da je njemu cetvrta opcija u napadu idealna situacija . I da bi na racun toga trebali rasti i procenti suta (ni Book ni KD nisu sebicni). Ipak kad sve sagledam, tesko da ce imati vise od 12 poena u prosjeku, ali zato mora igrati odbranu na nivou mladjeg Boguta (ako je vec M.Gasol nedohvatljiv) i obezbjedit dabl-dabl sa skokovima...Vise i ne mozes traziti od njega. Nadam se da mu Vogel nece zabraniti sutiranje trica.

Opet da ponovim da mi se nimalo ne svidja akiviziranje B. Beala, koji je neka verzija CJ-a... Radije bih imao Carusa na ovu ekipu...O Jrue Holidayu da ne govorim.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 01 okt 2023, 21:33

slika

Prema nekim navodima, ljudi koji rade sa Jukom su rekli da nikada nije bio u boljoj formi, a realno stesao se ozbiljno. Jusufe, vrijeme je da pokažeš da možeš :kafa:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 okt 2023, 13:06

Surreal je napisao/la:
01 okt 2023, 21:33
slika

Prema nekim navodima, ljudi koji rade sa Jukom su rekli da nikada nije bio u boljoj formi, a realno stesao se ozbiljno. Jusufe, vrijeme je da pokažeš da možeš :kafa:
Dobro je sletio s kilazom :o
naprijed rejal

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 02 okt 2023, 13:30

Uzeo broj 20... Ili mozda to znaci da je ovo Nurk 2.0 :think:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 okt 2023, 14:31

prije da je uzeo #20 u cast darija sarica, posto nurkic voli tako da odaje pocast

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 okt 2023, 14:45

Hmmm, koliko me sjecanje sluzi, on je deblji uvijek bolje igrao :think:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 okt 2023, 15:10

najbolju sezonu u karijeri je imao kad je doveo tijelo u red, bilo je uzivanje gledati ga tako pokretnog, medjutim, desi se lom noge i jbg

evidentno je da je ponovo doveo tijelo u red, medjutim, gledao sam ga kad je igrao za repku i nisam primijetio da je pokretniji u odnosu na period nakon loma noge, sto me navodi na pomisao da je samo lom noge uzrok gubitka brzine i da mu gubitak kilaze nece pomoci da povrati istu (naravno, volio bih da grijesim i dobro je da je smrsao, prevencije radi kad je rijec o povredama, a i da bi se znalo sa sigurnoscu sta je uzrok gubitka brzine, dal lom noge, ili kilaza ili i jedno i drugo, no, kako god bilo, nurkic djeluje sretno i motivisano)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 okt 2023, 15:34

Juka trebao si 0 uzeti, u znak havera Lillarda
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 okt 2023, 02:27

Chinaglia je napisao/la:
02 okt 2023, 15:10
najbolju sezonu u karijeri je imao kad je doveo tijelo u red, bilo je uzivanje gledati ga tako pokretnog, medjutim, desi se lom noge i jbg

evidentno je da je ponovo doveo tijelo u red, medjutim, gledao sam ga kad je igrao za repku i nisam primijetio da je pokretniji u odnosu na period nakon loma noge, sto me navodi na pomisao da je samo lom noge uzrok gubitka brzine i da mu gubitak kilaze nece pomoci da povrati istu (naravno, volio bih da grijesim i dobro je da je smrsao, prevencije radi kad je rijec o povredama, a i da bi se znalo sa sigurnoscu sta je uzrok gubitka brzine, dal lom noge, ili kilaza ili i jedno i drugo, no, kako god bilo, nurkic djeluje sretno i motivisano)

Pusti Repku ,dođe 5 dana prije prve Tekme.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 03 okt 2023, 07:45

Surreal je napisao/la:
slika

Ja vidi brata jes sletio , sada izgleda kao lizalo :mrgreen:

Na ovoj slici je najtanji , je li moguće ovo ? Ima li podatak koliko ima kila ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 okt 2023, 10:45

“He knows how to play big. He knows to be in the paint. But most importantly he doesn’t complain”.
Ovako su opisali Jusufa na media day-u, prosto Juka mora da prihvati ulogu Adamsa i to je to. Ne znam baš da li će se isplatiti ustajati za vrijeme RS, ali ako ništa sigurno ga gledamo u playoffu. :mrgreen:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 03 okt 2023, 10:48

Surreal je napisao/la:
03 okt 2023, 10:45
“He knows how to play big. He knows to be in the paint. But most importantly he doesn’t complain”.
Ovako su opisali Jusufa na media day-u, prosto Juka mora da prihvati ulogu Adamsa i to je to. Ne znam baš da li će se isplatiti ustajati za vrijeme RS, ali ako ništa sigurno ga gledamo u playoffu. :mrgreen:
Ma kako nece isplatiti, bar ne moram gledati ispucavanje sa trice bez imalo odbrane. Znao sam ustati zbog Mirze a on odigra 10 minuta ili nikako. Ovo je zlatno.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 okt 2023, 14:38

127 kg ima (280 lbs), puno je to (idealno bi bilo 110 kg), no, kaze da mu je to omiljena kilaza i da ce ostati na istoj

s ovom kilazom nece nista postici, sta mu vrijedi snaga za igru ledjima, kad nije bas najbolji u tome + ne zna zavrsiti na obrucu, u odbrani nece moci ispratiti protivnika i braniti obruc, jedino za sta ce mu valjati jeste defanzivni skok i gradjenje protivnika
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 03 okt 2023, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 okt 2023, 14:46

VensanKasel je napisao/la:
03 okt 2023, 07:45
Surreal je napisao/la:
slika

Ja vidi brata jes sletio , sada izgleda kao lizalo :mrgreen:

Na ovoj slici je najtanji , je li moguće ovo ? Ima li podatak koliko ima kila ?

Valjda 127

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 04 okt 2023, 00:11

Chinaglia je napisao/la:
03 okt 2023, 14:38
127 kg ima (280 lbs), puno je to (idealno bi bilo 110 kg), no, kaze da mu je to omiljena kilaza i da ce ostati na istoj

s ovom kilazom nece nista postici, sta mu vrijedi snaga za igru ledjima, kad nije bas najbolji u tome + ne zna zavrsiti na obrucu, u odbrani nece moci ispratiti protivnika i braniti obruc, jedino za sta ce mu valjati jeste defanzivni skok i gradjenje protivnika
Ma nema šanse da ima 127 kila , ako je sudeći po slikama .
Gledam i ovu sliku sa leđa , vidi kako su mu "tanke" ruke ...

Zbog čega bi bilo idealno 110 kila , to je baš tanko ?
Po meni 118 je za njega top kilaža :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 okt 2023, 02:35

VensanKasel je napisao/la:
04 okt 2023, 00:11
Chinaglia je napisao/la:
03 okt 2023, 14:38

Ma nema šanse da ima 127 kila , ako je sudeći po slikama .
Gledam i ovu sliku sa leđa , vidi kako su mu "tanke" ruke ...

Zbog čega bi bilo idealno 110 kila , to je baš tanko ?
Po meni 118 je za njega top kilaža :kafa:
ne moze Juka ici na 110 kg nema sanse -nema on tanke noge kao Crnci .On je prirodno krupan .

Anhony Davis ima nekih 115 kg.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos, Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.