Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

FaraonTM
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la FaraonTM » 29 jun 2014, 20:09

Claus je napisao/la:Pa s prosječnim izdanjima Balotellija ( s kakvim je najbolji strijelac tima i među najboljim u ligi), El Shaarawyjem i Iturbeom u formi, Milanov napad bi bez sumnje bio jači od Juventusovog i Interovog, kojeg čine Tevez - Llorente, odnosno Palacio - Iccardi. Što se tiče sredine, ona je katastrofa i to treba javno reći. Nije toliki odron kao što je mnogi predstavljaju, ali je još uvijek daleko od sjajne. Ipak, nije fer uplitati je u ovu tematiku. ;)

Eh, mislim da se u cijeloj priči oko najboljeg napada zaboravio Napoli. Higuain, Callejon, Mertens, Insigne + novopridošli Michu izgleda pakleno. Ako svi ostanu na broju (Pandev i Zapata im ne trebaju :mrgreen: ), jasno je ko će imati najveću širinu napadu iduće sezone.
Sve je to sitna boranija osim Pipite i Insignea.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2014, 20:22

MaGiCa u zadnje vrijeme poceo da palamudi glupostima..

Ja sam rekao evo citiram sam sebe
IlPrincipe je napisao/la:Fino sam rekao da ElSha-Balo-Iturbe bi bio najjači napad u Italiji, a nisam spominjao vezni red,odbranu niti da ćemo osvojiti Scudetto.
Džaba ti dobar napad to nije garancija da će napadači postići gol ako imaš loš vezni red :!:
Govorim o individualnim kvalitetama..
Znači o individualnim karakteristikama i kvalitetama pojedinca. Taj trojac Milana možda neće osvojiti Scudetto ali je po individualnim kvalitetama najjači/bi bio najjači po tim individualnim karakteristikama :!:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 jun 2014, 20:30

Po čemu je to Balotelli individualno kvalitetniji od Teveza? Ni po čemu, Apache je doktor fudbala za njega. Prvenstveno zato što ovaj nije odigrao poštene utakmice od Eura 2012.

Iturbe u Juventusu > Iturbe u Milanu. Zbog razloga koje sam već nabrojavao. Bolji trener, saigrači, cjelokupno okruženje, itd...

El Shaarawy je ozlijeđen jako dugo, Bog zna kakav će se vratiti, a Llorente je jedan od najpotcjenjenijih napadača, ne samo na ovom podforumu.

U ovom trenutku svakako nema nikakve osnove za takve tvrdnje.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2014, 20:35

Sam znaš da u Italiji nema kompletnijeg napadača od Balotellija :!:
Tevez nema mjesta u Argentinskoj reprezentaciji. Nećemo dalje :!:

Iturbe bi u Milanu i u Juventusu imao iste igračke kvalitete a sad logično da bi bolje igrao u Juventusu jer ima iza sebe bolji vezni red. TO U OVOM SLUČAJU NIJE TEMA.

El Shaarawy se oporavio prije 2 mjeseca, i ako se sjećaš odigrao je pred kraj 2-3 utakmice u kojima je bio MOTM :!: Njegova želja za povratkom je sve veća, dok Svjetsko prvenstvo traje on trenira u Milanellu, SAM :!:

a Llorente da je neka igračina i on bi bio u reprezentaciji Španije. Potcjenjen je jer igra u TVOM Juventusu, prosto ;)

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 29 jun 2014, 20:45

Llorente je po svemu zaslužio da bude umjesto Toresa u Brazilu.

Tevez također, jer je Aguero rovit već duže vrijeme. Vidjeli smo kako završi. Druga je stvar, što je Sabela neopjevani idiot i što Messi vedri i oblači.
Zadnja izmjena: Stranac, dana/u 29 jun 2014, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 29 jun 2014, 20:46

Tevez nema mjesta u ARG reprezentaciji :facepalm:

Nek imaju Palacio i Lavezzi

p.s. ako je Balonja takva igracina sto ne bude prvi strijelac Serie A, jbga kad Ciro moze bit u raspalom Torinu moze i svjetska klasa Balotelli bit?
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jun 2014, 20:50

Dzaba to, @TheCaptain, prichash njima.
Oni misle da je Balotelli neprikosnoveni WC igrach, jer jednu od 5 tekmi odigra kao kombo George Weaha i Alan Shearera, a to shto je klasichan kloc u ostale 4 - nikom nishta.
Taj Pipita Higuain je za Balavca 1 igrachina, komplet paket odbrana, napad, grinta, asistencije, golovi...Ali, jbga, njima je Mario sve i svja i tu nema priche. ;)
SES koji godinu dana nije odigrao nishta je verovatno bolji od Insignea, gle chuda - najveceg italijanskog bisera mna toj poziciji.
Iturbe odigrao polusezonu za svaku pohvalu i sad je i on deo tog tria fantastica, iako josh uvek ima vishe shansi da ne dodje u ACM no da dodje. :kafa:
Isto vazhi i za usporedbu sa Juventusom.

Ali dobro, neka MaGiCa palamudi a klinci, koji su pocheli da prate Seriju A sa dolaskom Kake u istu, razbijaju objektivnim stavom.
:arrow:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 29 jun 2014, 20:51

Serie A TV rights have been sold for 943M which is an increase of over 100M euros since the last deal. The highlights and international broadcast packages have yet to be sold which could tip the number to over the 1 billion euro mark. La Gazzetta Dello Sport predicts that Juventus will see an almost ~30M jump in broadcast revenue. The smallest share will increase to 26.5M euro for Sassuolo, compared to the 20.8M Sassuolo earned in their previous year.
- ESPN

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 29 jun 2014, 20:51

Slažem se ja, generalno, da su El Sha i Balotelli sposobni biti top Serie A.

Druga je stvar, što već dugo, dugo ne pokazuju na terenu. Sjećamo se polusezone kad je Balotelli došao, Sharawi se vidio nije, a bio je zdrav. I dalje mislim da njih dvojica ne funkcionišu zajedno. Balotelli je poznata stvar. Nikad kontinuiteta od njega, jer je psiha malo malo u qurcu.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2014, 21:00

Stranac je napisao/la:Llorente je po svemu zaslužio da bude umjesto Toresa u Brazilu.
Tevez također, jer je Aguero rovit već duže vrijeme. Vidjeli smo kako završi. Druga je stvar, što je Sabela neopjevani idiot i što Messi vedri i oblači.
Da baš .. Sabella je idiot. Vjerovatno i Del Bosque

Higuain je po individualnim kvalitetama najbliži Balotelliju, ali nije bolji. Moje mišljenje. Sad svako ima svoje.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 29 jun 2014, 21:11

Sabella je idiot jer je javno rekao da "nema Tevezovog broja". Dakle, javno su posvađani njih dvojica, a Sabella ga nije zbog toga ni zvao ni u kvalifikacijama ni na prvenstvo.

Poslije debakla Španije i učinka njihovih napadača u utakmicama gdje su trebali ganjati rezultat i napadača da zagospodari šesnestercem, jasno je da je Del Bosque napravio grešku što nije pozvao napadača koji je završio sezonu u najboljoj formi i bio poprilično konstantan kroz čitavu sezonu.

Ono što ti miješaš kod Balotellija je talenat koji on ima da bude individualno najbolji i koliko od toga on pokazuje na terenu. On je na kraju još svoje najbolje odigrao u Interu kad je tek postao ime. :crazy:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 29 jun 2014, 21:11

Dva igrača u formi ostavljaš kući, a vodiš po inerciji dva koja nisu. Aguero pola sezone preskočio u Citiju, malo malo povrijeđen. Na kraju i završio jer je bio neoporavljen. svaka čast Palaciju, ali Tevez je druga dimenzija fudbala za njega.

Ali Sabelja misli da će mu Tevez kvariti atmosferu, ali ipak Lavezzi mu se posra u facu i to na tekmi.

Naravno, radi se o Messiju koji je izabrao suigrače. Krekoh Sabelja=idiot.

Del Boske je previdio zamor materijala. Poveo je Toresa po inerciji, a ostavio kući igrača u boljoj formi.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2014, 21:28

100% :kafa:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jun 2014, 21:34

dzaba rasprava ali ajde nek vam bude, da se nadovezem na jedno samo
p.s. ako je Balonja takva igracina sto ne bude prvi strijelac Serie A, jbga kad Ciro moze bit u raspalom Torinu moze i svjetska klasa Balotelli bit?
pa ako je i Tevez tolika igracina zasto on nije bio prvi strijelac lige, uzimajuci u obzir i igrace koje je imao iza sebe Tevez, Ciro i Balo, logikom slijeda Tevez bi trebao dati oko 35-40 golova u sezoni, jer je daleko imao najbolje igrace iza sebe, i sta sad ja trebam reci da je limitiran jer nije dao toliko.
znas kako ide kod nas, svako svog konja hvali, ali vi ste covjeka odmah od starta napali a niste ni vidjeli sta zeli da kaze, vec odmah po svom koliko je ko golova dao.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 jun 2014, 00:23

MaGiCa je napisao/la:Iturbe odigrao polusezonu za svaku pohvalu i sad je i on deo tog tria fantastica, iako josh uvek ima vishe shansi da ne dodje u ACM no da dodje. :kafa:
Prošli PR su se pjesme pisale o Ljajiću i Hondi, sad je Iturbe i idemo dalje dok se ne potrefi :D
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 jun 2014, 02:43

Šta ste vi para potrošili da bi "uboli" 3-4 igrača, valjda će se i nama posrećit ;)
Il Club più titolato al mondo!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 30 jun 2014, 09:22

Padovan je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Iturbe odigrao polusezonu za svaku pohvalu i sad je i on deo tog tria fantastica, iako josh uvek ima vishe shansi da ne dodje u ACM no da dodje. :kafa:
Prošli PR su se pjesme pisale o Ljajiću i Hondi, sad je Iturbe i idemo dalje dok se ne potrefi :D
eeee kad se sjetim šta je Honda bio :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 jun 2014, 10:17

Honda je proveo polusezonu u Milanu, tek sada možemo ustanoviti da se adaptirao na uslove i da može dati sve od sebe. Igračima nije lako naviknuti se na novu (i jaču) ligu, pogotovo ako se radi o Serie A. Vjerujem da je Keisuke očvrsnuo i da će pokazati da može bolje u sljedećoj sezoni. Ako bude flopirao kao za ovih nekoliko mjeseci, imate pravo zayebavati. :mrgreen:

Što se tiče Ljaljića, ne vidim šta je čudno što ga je većina (ne samo Milanista) hvalila dok je igrao u Fiorentini? :eh: Da je iz Viola prešao u dres Milana, a ne u Romu, razumio bih opasku, ali ovako...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 30 jun 2014, 10:25

Honda je došao DŽABA, Ljajić koštao oko 10m .. Iturbe vrijedi 25miliona logično da će i očekivanja biti veća.

btw Paolo Maldini could start working for the Italian FA (FIGC) and replace Demetrio Albertini who has announced that he's leaving. [GdS]

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 01 jul 2014, 00:37

Da se nadovežem oko napada ovih ekipa:

Mišljenja sam da prvi napad lige ima Napoli, bar onako po imenima. Sve je to Rafa fino posložio, sa draguljem Insigneom i Pipitom a tu je još dodao Michua sa jakim brzim i ujedno jednim trkačem Callejonu. Sljedeća ekipa sa imenima u napadu je svakako Juve.. Glupost je pisati/pričati da Milan ima bolji napad od Juvea. Pa tu je Apache koji još uvijek ima nešto da pokaže u fudbalskom svijetu, te Llorente koji je gladan uspjeha a i posjeduje taj kvalitet da bi bio prvi napadač u Juveu..Onda dodaš najbolji vezni red i skontaš šta je dobitna kombinacija Juvea..

Dalje ide Fiorentina, pa tek onda Milan, bar po imenima u napadu. Ja sam vazda branio SES-a, govorio čak i da je bolji od Neymara, ali me je demantovao, nažalost. Dalje, Balotelli, spodoba sa fudbalskog terena i Twitter šaljivdžija koji je WC igrač samo u očima simpatizera Milana.. U svim drugim očima i mišljenjima fudbalskih znalaca, on ne predstavlja ništa drugo do prosječnog napadača koji zablista s vremena na vrijeme. Kada sam napao Prandellija jer mu je Balonja prvi napadač, mnogi me ovdje napadoše, al on osim gola Engleskoj ništa na SP nije uradio. :kafa:

Honda :mrgreen: treba li komentar?

Iturbe bi definitivno bio upgrade za napad Milana, ali reći da bi zbog tog bio bolji Milanov napad od Juveovog može samo obični diletant, laik.

Čak i da ne dovede Juve Iturbea, da ga dovede Milan, Juve bi našao zamjenu, bila ona Ibarbo ili Morata, našao bi je.. Možda ova dva kvalitetom nisu blizu Iturbeu ali bi održali Juve iznad MIlana, dali bi mu svježinu.. Da ne govorim o eventualnom dolasku SAncheza.

Ove pričice me asociraju na divljanje navijača drugog milanskog kluba, koji su prošlo ljeto pisali mnoge hvalospjeve na račun Belfodila i Icardija, u očima mnogih oni su bili jači i od Ronalda i Messija a ne od Teveza i Llorentea, a vidjeli smo na kraju kako završiše :zviz:
Ja te volim, volim Željo..

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.