FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 20:28

SarajevoJeBordo je napisao/la: Takvi NAMA donose trofej možda. Jer nemamo koheziju, nemamo atmosferu kako treba, nemamo navijače koji na zdrav način znaju pružiti podršku. Jesul to takvi Zrinjskom donijeli 4 titule u 5 godina? Oni nemaju takve, ali imaju sve ostalo. A mi ćemo se opredijeliti da nam prije nego uĆera metar u guzizzu nego cenat u glavu.
atmosferu? navijače?
ja bi te spuco sad da si mi blizu
eto
:wave:

kako nastaje dobra atmosfera? pobjedama ili porazima? dobrim ili lošim igrama? dobrim ili lošim igračima? dobrim ili lošim trenerima? dobrim ili lošim marketingom? kako nastaje kohezija? dobrim ili lošim odnosom između uprave i navijača?

ili misliš da svi uzmemo nekih boba i stavimo u cedevitu i ufatimo se za ruke i oko stadiona pjevamo? jer tako Zrinjski radi???
jesi li svjestan da je Zrinjski bio ugašen koliko godina? dakle nije postojao...da FKS ugase i naši navijači bi bili sretni kad se lopta kotrlja nakon x godina
to je degradacija historije ovog kluba i grada....to nikad neće bit opcija...navijači pružaju podršku mladim igračima, mladi imaju ogromnu rezervu a pogotovo nakon ove sezone....ako si senior i dolaziš iz kluba u kojem se igra profesioinalni fudbal takođe postoje očekivanja, neće niko pljeskat Kramaru i igračima koji se ne trude za ovaj dres...niti trpit učenje amatera...i ne treba nikad

i ako se služimo tvojom logikom onda ove sezone je legitimno očekivati trofej kao realan cilj :eh: :?:
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 03 jul 2018, 21:13, ukupno mijenjano 2 puta.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 03 jul 2018, 20:36

Haha jel ovo otpadke Zrinjskog dovodimo :lol: vidim prosipa sas peicu drago mu ovo ono imo je prilika vise puta i nogiro nas,koji ce nam djavo sad nek ide u Zrinjski,Hadzicu svaka cast samo nastavi sa nikakvim pojacanjima,opet stojim sve ove sto su doveli bolje da su nogirali Bekana i Hadzica da djeci ne zauzimaju mjesto,i nikog da ne dovode draze bi mi bilo nego ovo sto su doveli

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 03 jul 2018, 20:39

I ovoj opcini i nacelniku zelim propast na izborima s erem vam se na reflektore i sobe nekakve kad se stadion raspada,bolje 500 milja u teren da ste ulozili al kakvih 500 milja to ste oprali pare klosari

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 03 jul 2018, 20:42

Orangina85 je napisao/la:
Zasto je onda Bilalagic uzeo proviziju za produzenje ugovora Halilovica? Mozda se time pocasti i drug mu iz bordo prijatelja sto ga brani.
Veze nemam ko mu je drug, a i to za proviziju pitanje koliko je istina, pa valjda bi se slikao sa halilovicem, kao sto to rade svi menadzeri, da ga je on zastupao u pregovorima...
DenchiNL je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la: Iz godine u godinu imamo dokaz da to što si naveo ne donosi trofej! Iz godine u godinu imamo najboljeg strijelca lige ili u top 3, imamo najbolju gol razliku i najviše datih golova pa svako 8 godina uzmemo trofej i borimo se za treće mjesto! Novca nema koliko navijači misle da ima, a mnogo drugih faktora može nadoknaditi nedostatak kvaliteta!
????
jesi siguran?
jer kako se ja sjećam zadnji trofej su nam donijeli baš takvi...preplaćeni

nedaj mi slagat ako nije tako...

i nismo mi tražili da se troši, ali ako izađeš i kažeš da love ima, onda i pokaži da je ima i dovedi 2/3 puta boljeg igrača od ovih u prvih 11...
jednog ne 5, i to na poziciji koja ti treba, gdje ti je jedini izbor 34 godine!!!
Ko nam je to donio trofej ?
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 20:57

YNWA je napisao/la:
pa koordinator za atmosferu i koheziju očigledno jbg

nisu kvalitetni skupi igrači stranci Jajalo,Delač,Stojčev,Velkoski,Benko itd sa mladim talentima...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 03 jul 2018, 21:05

DenchiNL je napisao/la:
YNWA je napisao/la:

nisu kvalitetni skupi igrači stranci Jajalo,Delač,Stojčev,Velkoski,Benko itd sa mladim talentima...
Milos nije u toj kategoriji, on nije skupi stranac.

A ako vec tako ide, sto nam Benko, Barbaric, Delac i jos neki donesose 4 mjesto ? Jos i Dulja bio u toj ekipi, a mi ni Evropu nismo izborili...
Sarajevo i Liverpool

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 03 jul 2018, 21:08

Pantelija je napisao/la:A gdje bi vi da igraju akademci. Imamo dvojicu na.bekovskim.pozicijama, sta bi bbi, puna Usta akademije a kad treba da igraju daj beka. Daj stopera daj vezanih
Da,bas ce nauciti od Bekica i Hodzica.
Neka i Pidre i Sabanovica,ali da bar imamo jednog kvalitetnog beka pa neka drugi bude akademac.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 jul 2018, 21:11

DenchiNL je napisao/la:
SarajevoJeBordo je napisao/la: Takvi NAMA donose trofej možda. Jer nemamo koheziju, nemamo atmosferu kako treba, nemamo navijače koji na zdrav način znaju pružiti podršku. Jesul to takvi Zrinjskom donijeli 4 titule u 5 godina? Oni nemaju takve, ali imaju sve ostalo. A mi ćemo se opredijeliti da nam prije nego uĆera metar u guzizzu nego cenat u glavu.
atmosferu? navijače?
ja bi te spuco sad da si mi blizu
eto
:wave:

kako nastaje dobra atmosfera? pobjedama ili porazima? dobrim ili lošim igrama? dobrim ili lošim igračima? dobrim ili lošim trenerima? dobrim ili lošim marketingom? kako nastaje kohezija? dobrim ili lošim odnosom između uprave i navijača?

ili misliš da svi uzmemo nekih boba i stavimo u cedevitu i ufatimo se za ruke i oko stadiona pjevamo? jer tako Zrinjski radi???
Poštujem tvoje mišljenje, a to što bi ti nekog spuc'o jer se ne slaže s tobom je znak da s tobom ne treba razmjenjivati mišljenja. Molim te zaobiđi me ubuduće.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 03 jul 2018, 21:16

Ja zadovoljan. Ahmet i Handzic su mjera napadaci za ovu ligu.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 jul 2018, 21:20

Sta bolan da uče? Od koga? Hahha kakve vi percepcije imate, kao neki igrač igra a mladi uci, how yes no

Igrač uci igrajuci. Osjećaju pritisak, stičuci iskustvo, a ne da sjede i.griju klupu
Koji to igrač je.gledajući naučio.nesto!? Ja gledam fudbal.svaki dan.pa samo kad sam igrao sam naucio
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 21:21

YNWA je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
YNWA je napisao/la:

A ako vec tako ide, sto nam Benko, Barbaric, Delac i jos neki donesose 4 mjesto ? Jos i Dulja bio u toj ekipi, a mi ni Evropu nismo izborili...
kad je došao miloš , došao je s vana, kao stranac i plata mu je bila fina :D takođe i Puzigaća, takođe i Bilbija(iz vojvodine) ali eto on je naš :D
zatim Kouadio,Kallasi, Kostić, sve stranci sa jako finim platama

jer si stavio amatera da vodi ekipu, i rasprodao vezni red i trkača i playa a nisi doveo zamjenu, a onda je Ješić došao i otjerao sve :kralj:

inače kad god vam treba neko pitanje iz historije ili trivia o klubu samo pitajte :rol:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 21:23

SarajevoJeBordo je napisao/la: Poštujem tvoje mišljenje, a to što bi ti nekog spuc'o jer se ne slaže s tobom je znak da s tobom ne treba razmjenjivati mišljenja. Molim te zaobiđi me ubuduće.
izvalio si glupost nemjerljivu zemaljskim aparatima, sa zadovoljstvom ću te zaobići :wave:

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 21:27

Pantelija je napisao/la:Sta bolan da uče? Od koga? Hahha kakve vi percepcije imate, kao neki igrač igra a mladi uci, how yes no

Igrač uci igrajuci. Osjećaju pritisak, stičuci iskustvo, a ne da sjede i.griju klupu
Koji to igrač je.gledajući naučio.nesto!? Ja gledam fudbal.svaki dan.pa samo kad sam igrao sam naucio
ne bukvalno, ali svaki dan treniraju skupa, vjeruj da bi pokupili dosta stvari od kvalitetnog igrača, može ih savjetovati, kretanje, odstojanje kako da prave od bržih igrača, itd. vako gledaju Bekića i znaju da su bolji i ne kontaju kako on igra a oni ne...

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 jul 2018, 21:35

DenchiNL je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Sta bolan da uče? Od koga? Hahha kakve vi percepcije imate, kao neki igrač igra a mladi uci, how yes no

ne bukvalno, ali svaki dan treniraju skupa, vjeruj da bi pokupili dosta stvari od kvalitetnog igrača, može ih savjetovati, kretanje, odstojanje kako da prave od bržih igrača, itd. vako gledaju Bekića i znaju da su bolji i ne kontaju kako on igra a oni ne...
Ako si gledao utakmice, onda si vidio da se kreću i igraju bolje od svih naših i premjerligaskih bekove, a mi nismo klub koji će dovesti salihovica i sl. Tako da, oni trebaju iskustvo igranja a ne lekcije igrača koji iskusni se vraćaju u PL
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 21:41

Pantelija je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:

Ako si gledao utakmice, onda si vidio da se kreću i igraju bolje od svih naših i premjerligaskih bekove, a mi nismo klub koji će dovesti salihovica i sl. Tako da, oni trebaju iskustvo igranja a ne lekcije igrača koji iskusni se vraćaju u PL
a brate gledao sam i nisu loši juniori nimalo nema govora, puno bi sretniji bio da oni igraju mjesto ona dva slučaja x, mladi su to momci imaće oni i pad forme, sjećaš se i Cimirota sigurno, drastično je proigrao s Jajalom u odnosu na nesigurne početke....

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 03 jul 2018, 21:43

DenchiNL je napisao/la:
YNWA je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:

kad je došao miloš , došao je s vana, kao stranac i plata mu je bila fina :D takođe i Puzigaća, takođe i Bilbija(iz vojvodine) ali eto on je naš :D
zatim Kouadio,Kallasi, Kostić, sve stranci sa jako finim platama

jer si stavio amatera da vodi ekipu, i rasprodao vezni red i trkača i playa a nisi doveo zamjenu, a onda je Ješić došao i otjerao sve :kralj:

inače kad god vam treba neko pitanje iz historije ili trivia o klubu samo pitajte :rol:
Milos nije bio skupi stranac, niti neko ime kad je dosao kod nas...

Bogami taj amater osvoji kup, a preuzeo ekipu od Jarnija(veliko ime), uze ligu, nakon sto je otisao Kodro(veliko ime), igrao PO EL, sa ekipom koja je bila najbolje Sarajevo koje sam gledao, a najvazniji dio ekipe sreda u kojoj su igrali Cimi, Milos i Radovac, nijedan skupi stranac...

Kako nismo doveli playa, a Alispahic bio tu, jel to on ne ulazi u skupinu skupih igraca? a nemanju si spomenuo...

Sta cemo sa Stepanova, Ikandea, Jesica i njegovih pojacanja ? Jel to ni oni nisu skupi stranci ?
I dodaj jos Cetkovica, Barica, Novakovica, Husejinovica...

Toliko o tome da treba dovoditi skupe strance i imena...

Treba napraviti ekipu i imati kolektiv, skupi "stranci" su nas doveli do toga da su mnogi otjerani iz kluba...

I na kraju kako su se ti skupi "stranci" proveli u ostalim klubovima ?
Sarajevo i Liverpool

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 03 jul 2018, 21:49

miky_hz je napisao/la:Arena je otkupila prava na nase Evropske tekme.Radit ce i ovu iz Armenije.
Zaboravio si reći na naše evropske tekme u 1 pretkolu.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 03 jul 2018, 21:53

Tek sam sad nakon ovih 'pojacanja' ( šišić, tatar ) te povratnika ( dopovac, handžić ) siguran da nam predstoji grcevita borba za 4-to mjesto. Šteta.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 03 jul 2018, 22:03

YNWA je napisao/la:
Milos nije bio skupi stranac, niti neko ime kad je dosao kod nas...
ime možda ne ali nije skoro niko, kvalitet i stranac jeste a imao je dobru platu i dobar iznos na ruke ;)
YNWA je napisao/la:Bogami taj amater osvoji kup, a preuzeo ekipu od Jarnija(veliko ime), uze ligu, nakon sto je otisao Kodro(veliko ime), igrao PO EL, sa ekipom koja je bila najbolje Sarajevo koje sam gledao, a najvazniji dio ekipe sreda u kojoj su igrali Cimi, Milos i Radovac, nijedan skupi stranac...
taj amater je idalje amater, a tehnički(spominjano ranije na ovoj temi) nije osvojio ništa sa seniorima jer nema licence, nego je to osvojio Naser i Ibraković, ne bih se previše prsio sa ekipama koje je preuzeo nekoliko kola prije kraja, nakon što ti neko odradi pripreme, uigra, selektuje ekipu itd. to bi bilo jednako tvrditi da je onaj kloc Pandža zaslužan za EP u košarci one zlatne generacije jer je vodio ekipu 30 dana a što mu je neko sastavio, trenirao i uigrao 3 godine prije toga je kao ništa, malo shupački čak....
sam si spomenuo Miloša, pa onda Krste, Delač, itd. (teško prihvataš fakte)
YNWA je napisao/la:Kako nismo doveli playa, a Alispahic bio tu, jel to on ne ulazi u skupinu skupih igraca? a nemanju si spomenuo...
vječno ozlijeđeni Alispahić? Nemanja je polušpic i samo napad je i igrao...dakle da elaboriramo, prodao si trkača(cimija) stavio si radovca koji to nije na to mjesto, i prodao si playa a nisi imao drugog...od dobre veze do bez-veze
YNWA je napisao/la:Sta cemo sa Stepanova, Ikandea, Jesica i njegovih pojacanja ? Jel to ni oni nisu skupi stranci ?
I dodaj jos Cetkovica, Barica, Novakovica, Husejinovica...
pokušavaš da relativiraš i stavljaš sve pod isti koš, igrači koji su došli prije Ješića su i imali nekog smisla, bilo je i grešaka naravno...ali nakon Ješića je svima bila čistka da bi on doveo svoje igrače...odvojeni događaji totalno...igrači nakon Ješića su dovođeni preko menadžera od strane likova(naše uprave) koji nemaju stručnost u sportu....
YNWA je napisao/la:Toliko o tome da treba dovoditi skupe strance i imena...
nasumice izaberi ligu fudbalsku i najtrofejniji klub te lige, da li ima stranaca u ekipi? da li su skuplji od domaćih?

Kontrateza: koliko godina prije 15-te se pokušavalo sa domaćim igračima osvojiti nešto?(dakle bez skupih stranaca) i koliko je to bilo uspješno?
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 03 jul 2018, 22:14, ukupno mijenjano 1 put.

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 03 jul 2018, 22:11

Imena ni pare ne igraju da je takp city i psg bi redovno bili u finalima i osvajali ligu.
Zrinjski dominira bez stranaca, imena i prezimena. Samo balija iskpmpleksirani pati i boluje od toga.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ajdohordas, bordobijeli, Jet2Holiday, NazorUso, Vanja8, VolimoSarajevo i 48 gostiju.