DenchiNL je napisao/la:
Tereni su izgovor, kao da je to prvi put da su tereni ovakvi, isti su svima, i opet neko uzme titulu svake godine, niko osim nas to i ne spominje, samo moras dovesti igraca kojeg boli k. Za teren on lobuje golmana i po blatu do koljena jer je jak igrac.....tereni su isto bili kar.ina kad smo sve osvojili samo si imao bolje igrace..
Tereni nisu izgovor nego osnovna potreba, ne samo nama nego svima.
Zalosno je sto samo mi pricamo o tom.
Gdje su ti igraci koje boli k*rac hocel zavrsit karijeru za mjesec il 5-6 godina ? Imal jedan takav ime ?
Igrac koji lobuje golmana po blatu i to ponovi igrace za Barselonu a ne u PLBiH.
Svake godine neko osvoji nesto to ne znaci da gledamo fudbal, bude finih utakmica i kod nas, al brate realno puno je vise onih sto bi sam sebi opalio samar kad god se sjetim da sam prisustvovao tom necem.
Posjeta na utakmicama ti govori sve ostalo, platis kartu za fudbal a dobijes hrvanje u blatu, patnju na terenu...
Da se ima sta vidjet dolazili bi ljudi radi fudbala, nebitno ko igra.
Barselona mijenja travu 3 puta u sezoni, ostali veci 2 puta. Po Evropi godinama imaju nagradu za najboljeg trenera, igraca i najbolji teren. Hrvatska ima najljepsi teren za fudbal na svijetu, itd...
Kolektivni izgovor je da nam je svima isto, to je fer i posteno. Pomirili smo se sa tim i mirno mozemo gledat strucnjake na tv-u kako zabrinuto konstatuju da nam fudbal propada iz godine u godinu..
Nema terena = nema fudbala, jednostavno.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...