FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne znam kako ti moze odluka Santosa uticati na to da li se prijelazni rok moze ocijeniti uspjesan ili ne, kad dosta toga nije u nasim rukama. Cak i kad smo bili stabilniji klub imali smo iste izazove, ne samo mi nego i drugi klubovi iz lige. Sta bi se onda trebalo reci, Bekricu djelimicno si uradio kvalitetan posao, jer ipak nisi uspio produziti sa Santos? Cudno razmisljanje.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Vala ako mu je menadžer onaj što se slika s Aylom direktoricom dobro je ikako kod nas. Taj lik kamen može prodat.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- jointunija
- Kontakt:
Karić ima jako dobre predispozicije ali nema seniorskog iskustva,najidealnije bi bilo potpisati višegodišnji ugovor,da odradi posudbu gdje bi branio i skupljao iskustvo pa na ljeto da razmišljamo da mu se da šansa.manijacikonjic87 je napisao/la: ↑13 feb 2023, 18:43slazem se u potpunosti i pisao sam to vec par puta do sada pogotovo dok su kod nas trenirali..farisbond245 je napisao/la: ↑13 feb 2023, 18:41Po meni treba dati priliku Kariću protiv Leotara momak je talenat i ima sve predispozicije
Sad da ga guramo u vatru gdje je svaka tekma bitna,može biti mač sa dvije oštrice,jedan-dva kiksa mogu mu okrenuti karijeru naopako.
Kad se sjetim Šehe i i kroz šta je morao prolaziti,sve do sezone 09/10,kad se titula uzela,zato mi je i drago da je uspio!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
- manijacikonjic87
- Kontakt:
Mi smo Željini, Željo je naš !
- MocMahale444
Željezničar u borbi za Evropu: Mulalić ne odustaje od omiljene formacije 4:2:3:1.
Samo tu formaciju i zna kao vecina naših trenera
.
Nemoj da pokuša 4:4:2
Samo tu formaciju i zna kao vecina naših trenera
Nemoj da pokuša 4:4:2

1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
E moj Muha,u toj formaciji nema mjesta za igraca tipa Stilic.MocMahale444 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:26Željezničar u borbi za Evropu: Mulalić ne odustaje od omiljene formacije 4:2:3:1.
Samo tu formaciju i zna kao vecina naših trenera.
Nemoj da pokuša 4:4:2![]()
Moras imati veznjake kao npr. Tomic ili tako nesto.
Krila tipa Miro Stevanovic.
Svih 6 igraca koju cine sredinu i napad moraju biti pokretljivi,vracati se,gore dole.
Sjecas se najboljeg primjera te formacije. Manchester united.
Vezni red Roy Kean i Scholes.Hem trce,hem mogu biti kreativni.
Krila Giggs i Beckham. Vracali su se oni poprilicno.
Napadaci Cole i York. I oni su bili zuce.
Kod nas u ligi ne znam da je iko igrao tako.Pokusao je Kostic,znamo kako zavrsi.
- MocMahale444
Znam da bi Štila bio višak ali npr pišeš trebaju nam snazni i brzi pa barem to imamo sad.BarbareZeljin je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:42E moj Muha,u toj formaciji nema mjesta za igraca tipa Stilic.MocMahale444 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:26Željezničar u borbi za Evropu: Mulalić ne odustaje od omiljene formacije 4:2:3:1.
Svih 6 igraca koju cine sredinu i napad moraju biti pokretljivi,vracati se,gore dole.
Kod nas u ligi ne znam da je iko igrao tako.Pokusao je Kostic,znamo kako zavrsi.
Amoah, Santos (Drljo), Hodzic, Mekic (Hajdar), Ara i Krpic.
Mislim da smo dovoljno jaki, imamo igrace za tu formaciju.
Kako da napredujemo kad igras jednu te istu formaciju, protivnik vec zna sve i ono lutrija ako neka frljoka uleti.
Izbij loptu, hajdeee izgini aaaa ubiiii, jaceeee.
Mislim zao mi ove ekipe jer imaju Edisa za trenera.
Jeste Željovac, jeste naš ali brate tvrdoglav nece da uci da napreduje sve na silu.
4231 i 433 formaciju koriste svi renomirani klubovi svijeta,hvala Bogu pa smo se i mi oslonili na to.
442 jedna od losijih formacija u fudbalu,totalno nepriolrodna za krila i bekove,vecinom je koriste ekipe koje se vecinu tekme brane,a u globalu nemamo igrace za to,kad bi zeljeli da sve napadacke opcije igraju onda je to formacija 3412,a tu je isto pitanje koliko mogu to iznijeti Santos i Amoah i zna li uopste to postaviti Edis
442 jedna od losijih formacija u fudbalu,totalno nepriolrodna za krila i bekove,vecinom je koriste ekipe koje se vecinu tekme brane,a u globalu nemamo igrace za to,kad bi zeljeli da sve napadacke opcije igraju onda je to formacija 3412,a tu je isto pitanje koliko mogu to iznijeti Santos i Amoah i zna li uopste to postaviti Edis
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- MocMahale444
Ošini po prašini, jašta ono lagano 4-2-3-1 se pretvara u 4-3-3
kad napadamo.
Kup je nas

Kup je nas

Eh ne samo Sablja nego niko unazad do Kostica nije bio u stanju napasti sa dva igraca u spicu. U ligi jedino Jakirevic i donekle Vinko da u toku utakmice promijene formaciju.BarbareZeljin je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:42E moj Muha,u toj formaciji nema mjesta za igraca tipa Stilic.MocMahale444 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:26Željezničar u borbi za Evropu: Mulalić ne odustaje od omiljene formacije 4:2:3:1.
Protiv pitara kuci igra sa 4 pozadi a oni centra ne prelaze.
Taktički smo najgora liga na svijetu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
442 je totalno zastarjela formacija koja se nigdje vise ne koristi osim u dijamant formi a i to rijetko. Previse slobodnog prostora ostaje medju linijama i vrlo lako se stvaraju rupe koje protivnik moze iskoristiti. U nasoj ligi ne postoje bekovi i krila koji bi mogli iznijeti ovu formaciju a za nesto ovako bi nama, cak i u okvirima ove odron lige falio playmaker koji bi mogao iznijeti trkacki sredinu.
E sad, to sto mi igramo 4231 bez transformacija u u napadu i u odbrani, to je drugi par carapa. Sve to uslovljavaju prvo finansije i kvalitet lige, zatim protivnici i njihova postavka a na kraju zastarjeli i bezidejni treneri
E sad, to sto mi igramo 4231 bez transformacija u u napadu i u odbrani, to je drugi par carapa. Sve to uslovljavaju prvo finansije i kvalitet lige, zatim protivnici i njihova postavka a na kraju zastarjeli i bezidejni treneri
-
- Kontakt:
Nije ona zastarijela. Koliko ti moras imati igrace za to. To nije formacija u kojoj mogu igrati Stilic,Bekric ili Zeba.
Ne moze ono sto zateknes pa sa time igrati.
Muha imamo mi brza krila,ali nemas defanzivno ogovorna. Santos i Amoha nisu bas nazad nesto. Ara isto .Jedino Krpic. Moras to uigravati. Sjecamo se Kostica. Dva mjeseca uigravali i na kraju odron. Nije se znalo sta ko radi na terenu.
Zajebano je to povezati. Zbog dodatnog napadaca gubis kreativca.
Ili npr 352 ,zbog napadaca gubis jednog nazad.
Vjerujte da je ovo 4231,upgrade u nasem fudbalu.
Mi smo do 2000 te igrali 523 sa liberom.
Generacije su skolovane na toj taktici.
Polako sa tom 442. Ko ce trcati toliko.
Zajebavam se nije to bas tako lako.
Jakirovic je bio jedno osvjezenje i pokazao da se moze izaci iz te neke ustaljene seme.
Muha imamo mi brza krila,ali nemas defanzivno ogovorna. Santos i Amoha nisu bas nazad nesto. Ara isto .Jedino Krpic. Moras to uigravati. Sjecamo se Kostica. Dva mjeseca uigravali i na kraju odron. Nije se znalo sta ko radi na terenu.
Jakirovic je bio jedno osvjezenje i pokazao da se moze izaci iz te neke ustaljene seme.
-
- Kontakt:
Amar je igrao 442 u zadnjem mandatu. Velež je recimo nastradao ako se sjećaš. Barba je već rekao, za tu formaciju ti treba fizički moćna sredina i jedan od 2 napadača.bhsport je napisao/la: ↑14 feb 2023, 20:32Eh ne samo Sablja nego niko unazad do Kostica nije bio u stanju napasti sa dva igraca u spicu. U ligi jedino Jakirevic i donekle Vinko da u toku utakmice promijene formaciju.BarbareZeljin je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:42E moj Muha,u toj formaciji nema mjesta za igraca tipa Stilic.MocMahale444 je napisao/la: ↑14 feb 2023, 19:26Željezničar u borbi za Evropu: Mulalić ne odustaje od omiljene formacije 4:2:3:1.
Protiv pitara kuci igra sa 4 pozadi a oni centra ne prelaze.
Taktički smo najgora liga na svijetu.
Željezničar za život cijeli!
- Bersaga
- Kontakt:
Sa 4-4-2 romb Amar je školovao Velež, 3:0 ih rasturili. Ta utakmica i drugo poluvrijeme na derbiju, na Koševu kad je Mehmed plasirao suhi list su mi baš ostali upečatljivi.BarbareZeljin je napisao/la: ↑14 feb 2023, 22:27Nije ona zastarijela. Koliko ti moras imati igrace za to. To nije formacija u kojoj mogu igrati Stilic,Bekric ili Zeba.
Dado bio ko zadnji vezni, desno Hajdar, lijevo Mustafa i Bekrija iza Lendrića i Luke. Derbi izvukli naši "starci" Mehmed, Bekrija i Štila baš u tom rombu. Široki Brijeg je čini mi se prvi počeo sa 3-5-2 pod Sablićem. U onoj utakmici kad je Kjosevski dao gol, sjećam se da nismo mogli meda, baš nezgodna formacija. Postavka sa 2 napadača bi bila idealna za nas, Suljo i Ara dva različita tipa. Jedan snagator, razbacivač a drugi brz i jak na lopti. Generalno imamo fobiju od promjena u svemu. Hvala Bogu sad bi nam i ova stalna 4-2-3-1 trebala biti još učinkovitija, imamo širi izbor.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Haj sve lijepo, ali reći da Stila nema mjesta u nekoj formaciji. Bože ti mene sacuvaj. Anceleti je nula za naše stručnjake. Kakvo vi ne vodite bar Dinamo nikad mi neće biti jasno. Ili bar budete gosti na Areni kao stručni konsultanti
kao bolje se oni razumiju u formacije od ljudi koji se profesionalno bave 25 godina fudbalom. Strahova živa. Edise,imaš ovdje pomocnike samo da izaberes. Neka te Nedo dovede da izaberes kojeg ćeš.

Pa zastarjela je u smislu da na ozbiljnom nivou timovi ne mogu igrati 442 jer ce ih svaka druga formacijska postavka pojesti. Evo PSG je sad igrao defanzivno u 442, dupli blok, previse odvojen od napadackog dvojca i rezultat jedva jedan sut u prvom poluvremenu.BarbareZeljin je napisao/la: ↑14 feb 2023, 22:27Nije ona zastarijela. Koliko ti moras imati igrace za to. To nije formacija u kojoj mogu igrati Stilic,Bekric ili Zeba.
Sto se naseg fudbala tice, tesko da ces ikad imati igrace za ovu formaciju. Mozda bi je nekad odigrao u ultra defanzivnoj postavci npr. lijevo Malic i Jasarevic, desno Galic i Sehic (Malica navodim cisto onako kao primjer), u vezi Hodzic i Hajdar/Mekic a u napadu Krpic i Hodzic (ako je jos uvijek dovoljno brz i dobar tehnicar) i iskljucivo igrati na kontre 90 minuta. U tom slucaju bi nas napadacki dvojac morao stajati na nekih 35-40 metara od naseg gola u odbrani sto je bas duboko. E i da se razumijemo, pricam o klasicnoj 442 a ne o rombu.
Samo za ovo 352 bi se nadovezao da ne gubis nuzno jednog nazad. Lazio je neke od svojih boljih sezona odigrao u toj formaciji, ali tu su bekovi/krila kljucni i njihova fisciplina i kondicija. Dobra formacija koja u odbrani daje 2-3 defanzivca vise a u napadu dodaje 2-3 napadaca, medjutim u takvim formacijama se i najmanje greske kaznjavaju.
U svakom slucaju, iako se jezim na 4231 (pogotovo ovo kako mi igramo), slazem se da je ovo za nas fudbal trenutno vrhunac za sve klubove sad kad nema Jakirovica
Koji glupan deckoHulahopka je napisao/la: ↑14 feb 2023, 23:34Haj sve lijepo, ali reći da Stila nema mjesta u nekoj formaciji. Bože ti mene sacuvaj. Anceleti je nula za naše stručnjake. Kakvo vi ne vodite bar Dinamo nikad mi neće biti jasno. Ili bar budete gosti na Areni kao stručni konsultantikao bolje se oni razumiju u formacije od ljudi koji se profesionalno bave 25 godina fudbalom. Strahova živa. Edise,imaš ovdje pomocnike samo da izaberes. Neka te Nedo dovede da izaberes kojeg ćeš.
- MocMahale444
Malic nije nas igrac
Carapice Edisu nije potreban pomocnik nego otkaz, ebo formacije to mi ubijamo vrijeme.

Carapice Edisu nije potreban pomocnik nego otkaz, ebo formacije to mi ubijamo vrijeme.
442 možemo igrati jedino u rombu, Hodžić zadnji vezni, desno Hajdar, lijevo Santos (lik realno šparta cijelu tekmu od našeg do protivničkog šesnaesterca, ne bih se sa Barbom složio da je defanzivno neodgovoran), Štila desetka i gore Ara i Krpić.
Ali kao što ste rekli rizična je to formacija, može nekada kada ganjamo rezultat ali generalno ne bih volio nešto previše eksperimentisati sa novim sistemom iako sam siguran da Sablja to svakako nikada i ne bi radio
Ali kao što ste rekli rizična je to formacija, može nekada kada ganjamo rezultat ali generalno ne bih volio nešto previše eksperimentisati sa novim sistemom iako sam siguran da Sablja to svakako nikada i ne bi radio

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja sam prezadovoljan transfer politikom od kad je mulali šef stručnog štaba. Stalno rastemo. E jedino nisam zadovoljan odnosom prema juniorima i mislim da nam je klupa slaba. Ali s obzirom na sve više je nego dobro
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.