BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

D€LUX
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la D€LUX » 12 sep 2011, 15:49

sta je sa onim malim sto u fulhamu igra sto je isao na probe u HSV i Freiburg?? Cujem sad sljedecu je u prvom :D :D :D :D aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa RUDAR PRIJEDOR MAJKA!! hahahaha

jos kad sam cuo lafo on sponzorski ugovor ima sa Nike , djes sta ima' :D
>>No body likes us but we dont care<<

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2011, 15:51

D€LUX je napisao/la:sta je sa onim malim sto u fulhamu igra sto je isao na probe u HSV i Freiburg?? Cujem sad sljedecu je u prvom :D :D :D :D aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa RUDAR PRIJEDOR MAJKA!! hahahaha

jos kad sam cuo lafo on sponzorski ugovor ima sa Nike , djes sta ima' :D
Mali platio za par clanaka u novinama i gotovo. Ni prvi ni zadnji. Gdje je novi Messi Hadziresic? U drugoj ligi Ceske.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 12 sep 2011, 19:13

igra li subasic danas..?Jeli u prvi jedanest..?

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 sep 2011, 00:02

http://www.cazin.net/cazin/desetogodisn ... fc-padova/" onclick="window.open(this.href);return false;
Da je bosanska Krajina od uvijek bila puna mladih talenata, pokazuje i činjenica da je ovih dana još jedan mladi Cazinjanin potpisao ugovor za neki inostrani klub.

Naime, Nijaz Omerčević iz cazinskog naselja Donja Koprivna, u petak je potpisao ugovor za talijanski FC Padova. Padova je inače član druge talijanske lige.
Nijaz Omerčević je rođen 01.01.2001. god. u Cazinu, i trenutno je učenik petog razreda Osnovne škole u Donjoj Koprivni.
Nijaz je od malih nogu pokazivao ljubav prema lopti i nogometu, a svoju nogometnu karijeru je otpočeo u nogometnom klubu Donja Koprivna.Donja Koprivna je bila učesnik mnogobrojnih turnira, a Nijaz je sa svakog turnira kući donio jednu ili više nagrada; kao najbolji igrač, ili najbolji strijelac.

Cazin.net je danas obavio i razgovor sa Nijazom:”Ja se prvo zahvaljujem Cazin.net-u što ste me pozvali..Pa, sve to je počelo neplanirano.Naime, moj otac, koji radi u Italiji, je poznavao trenera Padove, i jednom prilikom mu je spomenuo mene, i odmah me pozvao na trening.Odradili smo nekoliko termina, i trener je vidio u meni da bih mogao zaigrati za kadete FC Padova”.
Na pitanje kakve ima planove za dalje, Nijaz nam je odgovorio:”Želim postati pravi nogometaš, i volio bih jednog dana zaigrati za Barcelonu”.

Cazin.net se zahvaljuje Nijazu, i želimo mu sve najbolje u životu i puno uspjeha u njegovoj fudbalskoj karijeri, sa nadom da će jednog dana zaigrati za Barcelonu i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 23 sep 2011, 16:38

http://www.sportin.ba/vijesti.aspx?id=28436" onclick="window.open(this.href);return false;
momak nije iz Evrope ali...Rijec je o prvoklasnom talentu !
12.9.2009.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 23 sep 2011, 18:45

ZEno.T. je napisao/la:http://www.****/vijesti.aspx?id=28436

Kod: Označi sve

http://www.sportin.ba/vijesti.aspx?id=28436
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

nihco

Post Postao/la nihco » 23 sep 2011, 18:53

ZEno.T. je napisao/la:http://www.****/vijesti.aspx?id=28436
jos da se pocne brijati.......ipak je to dijete
Sent from my Commodore 64

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 23 sep 2011, 19:19

Ma more izdrkat ba. To je bitno.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 25 sep 2011, 13:11

http://www.transfermarkt.de/de/edin-vis ... 09217.html" onclick="window.open(this.href);return false;

edin visca juce protiv manisaspor odigrao 90 minuta i upisao svoj prvi asist. :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 okt 2011, 22:57

juventus 0244 je napisao/la:http://www.cazin.net/cazin/desetogodisn ... fc-padova/
Da je bosanska Krajina od uvijek bila puna mladih talenata, pokazuje i činjenica da je ovih dana još jedan mladi Cazinjanin potpisao ugovor za neki inostrani klub.

Naime, Nijaz Omerčević iz cazinskog naselja Donja Koprivna, u petak je potpisao ugovor za talijanski FC Padova. Padova je inače član druge talijanske lige.
Nijaz Omerčević je rođen 01.01.2001. god. u Cazinu, i trenutno je učenik petog razreda Osnovne škole u Donjoj Koprivni.
Nijaz je od malih nogu pokazivao ljubav prema lopti i nogometu, a svoju nogometnu karijeru je otpočeo u nogometnom klubu Donja Koprivna.Donja Koprivna je bila učesnik mnogobrojnih turnira, a Nijaz je sa svakog turnira kući donio jednu ili više nagrada; kao najbolji igrač, ili najbolji strijelac.

Cazin.net je danas obavio i razgovor sa Nijazom:”Ja se prvo zahvaljujem Cazin.net-u što ste me pozvali..Pa, sve to je počelo neplanirano.Naime, moj otac, koji radi u Italiji, je poznavao trenera Padove, i jednom prilikom mu je spomenuo mene, i odmah me pozvao na trening.Odradili smo nekoliko termina, i trener je vidio u meni da bih mogao zaigrati za kadete FC Padova”.
Na pitanje kakve ima planove za dalje, Nijaz nam je odgovorio:”Želim postati pravi nogometaš, i volio bih jednog dana zaigrati za Barcelonu”.

Cazin.net se zahvaljuje Nijazu, i želimo mu sve najbolje u životu i puno uspjeha u njegovoj fudbalskoj karijeri, sa nadom da će jednog dana zaigrati za Barcelonu i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
rodjak mali ;) zvijer aBd
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 08 dec 2011, 20:37

Zulić: Pokazat ću Česima šta znam

Rekao bih, mnogo je trnja preko kojeg moram preći. Ali uopće ne sumnjam u sebe, kaže Edis Zulić....

Sada već bivši član Sloge iz Tojšića, Edis Zulić, novo je pojačanje češke Karvine. Naime, ovaj lijevi bočni sjajnim partijama u tojšićkom drugoligašu skrenuo je pažnju na sebe od nekolicine klubova iz BiH, ali je najprimamljivija bila ona iz Češke. Zulić je prije nekoliko sedmica bio na probnom radu u Karvani, gdje je zadovoljio struku tog kluba.

Moju agilnost te fudbalsko znanje koje posjedujem očito da je neko gledao sa strane. Tako da trud i naporan rad nije bio uzalud. Prije nekoliko sedmica bio sam na probnom radu u Karvini, gdje sam zadovoljio struku klubu. U januaru ću im se pridružiti na pripremama i potpisati ugovor, ističe na početku razgovora za naš portal, Edis Zulić.

A onda je razgovor krenuo u drugom pravcu. Naime, Zulić je ovu priliku iskoristio da se zahvali onima koji su mu u dosadašnjem periodu bili čvrsta poluga za napredak.

Sloga je klub u kojem sam ponikao i u kojem sam počeo da crpim elementarno fudbalsko znanje. Takođe, ona je zaslužna što sam se ja danas izgradio u igrača. Zahvalan sam joj i nikada joj to neću zaboraviti. Osim klubu, zahvalan sam treneru, Safetu Mujkiću sa kojim imam dobar odnos i koji mi je mnogo pomogao. Takođe, ogroman doprinos dao je i Mensur Šmigalović koji me je ranio trenirao. Zahvalan sam i Jasminu Pilavdžiću, govori nam Zulić.

Želim uspjeti u Češkoj!

Svi oni koji ga poznaju znaju o kakvom je igraču riječ. Naime, za Edisa nema izgubljene lopte.Njegova najveća osobina je borbenost. Dobar je podjednako u ofanzivnim i odbrambenim zadacima a ima uboitu ljevicu, koja je često bivala kobna za protivničke golmane u Drugoj ligi "Sjever".

Kako kaže, sve ono što je ranije pokazao na travnatim površinama u BiH, to želi prebaciti na Češku, gdje se nada da će uspjeti.

Mene očekuje još dosta rada kako bih stigao do uspjeha. Najprije se želim što prije adaptovati na novu sredinu. Rekao bih, još mnogo je trnja preko kojeg moram preći. No, uopće ne sumnjam u sebe. Pokazat ću Česima šta znam, dodao je za kraj u razgovoru za Sportin.ba, Edis Zulić.

Inače, Karvina se takmiči u 2. ligi, ali sve su prilike da će od naredne sezone imati status prvoligaša. Zulić se nada kako će svom novom klubu u tome pomoći te da će i za njega Češka biti obećana zemlja, u kojoj je procvat doživjelo veliki broj fudbalera iz Bosne i Hercegovine.

evo jednog momka koji po meni bi mogo daleko dogurat vjerujte ...momak koji je radom i samo radom uspio iz jednog malog bh kluba otic u cesku , igra lijevog beka jak prodoran strasnu ljevicu ima ...EDISE SRETNO!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2011, 17:05

Sada već bivši član Sloge iz Tojšića, Edis Zulić, novo je pojačanje češke Karvine
Jesam li ja jedini pogresno procitao prvi put? :D

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 13 dec 2011, 14:23

Mladi talent Lokomotive iz Moskve

Zavidovićanin Ermin Imamović želi igrati za reprezentaciju
Sticajem nesretnih okolnosti proteklog rata, mnogi Bosanci i Hercegovci su rasuti širom čitave planete. Koliko je Bosna i Hercegovina izgubila talenata, govori i primjer mladog fudbalera Ermina Imamovića koji igra za lokomotivu iz Moskve.

Zavidovićanin Ermin Imamović želi igrati za reprezentaciju
Ermin je rođen u Moskvi 1995. godine, gdje i danas živi i igra fudbal. Sa samo šest godina počeo je trenirati u Lokomotivu iz Moskve u kojem je do danas zabilježio mnoge uspjehe, dobio trofeje, medalje, pohvale i pobjede. Ermin igra na istoj poziciji kao i naš reprezentativac Emir Spahić, tj. Centralni je odbrambeni igrač.

Sa samo 11 godina, Ermin je proglašen najboljim odbrambenim igračem na međunarodnom turniru "Crimean visibaba“ u Ukrajni. Nakon toga, sa svojim klubom je osvojio mnogobrojne turnire, kupove pobjednika i prvenstva te je u nekoliko navrata proglašavan najboljim igračem.

Posljednja u nizu Erminovih plaketa je i ona sa prošlogodišnjeg međunarodnog turnira u Italiji pod nazivom "Torneo Internazionale del Amicizia", na kojem su učestovale mnoge juniorske ekipe prestižnih klubova, kao što su Juventus, Torino, Copenhagen, Dinamo Minsk i Genoa, gdje je Ermin također proglašen najboljim odbrambenim igračem turnira.

Kako kaže, prati sve utakmice naše reprezentacije, a Emir Spahić mu je omiljeni igrač. Kao i Spahić u svom klubu Ermin također nosi broj 5 na dresu. S obzirom na to da sljedeće godine Ermin, po godištu, prelazi u profesionalne fudbalere, iako je on po kvaliteti to odavno, izrazio je želju da zaigra za mladu reprezentaciju BiH.

"Moja velika želja je da igram za Bosnu i Hercegovinu. Svaku utakmicu reprezentacije sam pratio i bilo mi je žao što nismo otišli na Evropsko prvenstvo. Moj otac je Bosanac, iz sela Vozuća kod Zavidovića, otud i moja velika ljubav prema Bosni. Nadam se da će mi se ta želja ostvariti i da ću uskoro zaigrati za našu mladu reprezentaciju", rekao je Ermin sa ushićenjem.

Erminovi roditelji također kažu kako bi voljeli da Ermin igra za Bosnu i Hercegovinu, jer se on osjeća kao Bosanac i Hercegovac, a ne kao Rus.

"Ermin je veliki fan reprezentacije BiH i zaista mu je velika želja da zaigra u dresu BiH. Zbog toga se trudi i mnogo radi kako bi ostvario što bolje rezultate. Mislim da mu do sada to i uspijeva s obzirom na pun ormar medalja i trofeja", rekao je Ekrem Imamović, Erminov otac.

Koje kvalitete Ermin posjeduje govori i izjava direktora Škole fudbala Lokomotiv Moskva objavljena u jednom ruskom sportskom magazinu povodom pobjede protiv CSKA.

"Prvo poluvrijeme naš tim je završio bez golova iako je šansi ispred protivničkog gola bilo dovoljno. Polovinom drugog poluvremena, naš kapiten Ermin Imamović je utrčao u kazneni prostor CSKA i snažnim udarcem loptu poslao u mrežu protivnika. U prvom sljedećem napadu Ermin je asistirao svom saigraču, napadaču Nasiru Abilajevu koji je postigao drugi gol", izjavio je Jurij Anatolijevic Nagajcev, bivši direktor Škole fudbala Lokomotiv Moskva.

Ovakvi talenti Bosni i Hercegovini su itekako potrebni i bio bi veliki gubitak ukoliko Ermin ne bi zaigrao u reprezentativnom dresu, piše portal Znovine.com

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 dec 2011, 14:45

Ja tog lika ne vidim ovdje: http://www.fclm.ru/en/team/squad/youth_team/" onclick="window.open(this.href);return false;

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 13 dec 2011, 14:48

Cartman je napisao/la:Ja tog lika ne vidim ovdje: http://www.fclm.ru/en/team/squad/youth_team/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma sumnjam da ima hajra od njega, ali daj Bože. Neka ga, mlad je, neka uči.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 13 dec 2011, 15:48

Cartman je napisao/la:Ja tog lika ne vidim ovdje: http://www.fclm.ru/en/team/squad/youth_team/" onclick="window.open(this.href);return false;
broj-15 na spisku

http://school.fclm.ru/1994_team/" onclick="window.open(this.href);return false;

broj 5 na snimku

" onclick="window.open(this.href);return false;

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 13 dec 2011, 21:24

Partizan doveo 12-godišnjeg Bosanca
13 Decembar 2011 | 17:34(43)

Preporuči
181
Twitter

Fudbalski klubovi u Srbiji najviše zarađuju od prodaje igrača i to nije ništa novo. Zbog toga je razvoj mladih fudbalera najbolja moguća investicija. Kvalitetni fudbaleri već nekoliko godina u nazad izlaze iz fudbalske škole Partizana, a crno-beli su i poslednjom akcijom pokazali da pametno ulažu u budućnost. Klub ih Humske je dogovorio saradnju sa 12-godišnjim Edisom Smajićem, koji je do sada igrao u mlađim kategorijama Slobode iz Tuzle.

Edis je zajedno sa ocem i bratom boravio u Beogradu, gde je dogovoreno da će u narednom periodu biti član šampiona Srbije. Partizan je prvi put primetio talentovanog Smajića pre šest meseci, kada je igrao za pionire Slobode, na turniru na kojem su učestvovali i Partizanovi klinci. Kasnije je Smajić pozvan na jedan turnir sa Partizanom i tu je bio najbolji strelac. Očekuje ga potpisivanje stipendijskog ugovora, po kom će biti član crno-belih u sledeće tri godine.

- Do 15. godine bi trebalo bi da igra svaku utakmicu za svoj uzrast u Partizanu, a tada ćemo verovatno pristupiti potpisivanju novog, profesionalnog ugovora, kada bi on trebalo i da se doseli u Beograd - rekao je Dušan Trbojević, glavni skaut Partizana za mlađe kategorije.

Edis je oduševljen zbog prilike koju je dobio.

- Drago mi je što sam došao u ovako veliki klub. To je za mene veliki korak, ne bi to sve bilo moguće bez mojih roditelja kojima dugujem veliku zahvalnost. Želim da budem novi Partizanov Kleo - rekao je Smajić.

Iz Uprave Partizana najavili su da će mladi fudbaler, koji igra na pozicijama ofanzivnog veznog i napadača, uskoro dobiti i srpsko državljanstvo.
vec su poceli komentari i peckanja vezani za nacionalnost djeteta :lol: ,ali kako drzavljanstvo odmah,koliko znam mora da se izjasni da je Srbin :lol: ,
ukloni tacku iz linka

http://spor.tal.rs/news.php?news=64467& ... mments_box" onclick="window.open(this.href);return false;

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 dec 2011, 21:26

Stari mu nije normalan.

To za drzavljanstvo je cisto da se ne bi vodio kao stranac ako jedan dan zaigra za njih. Imaju i Bilbija i Stevanovic.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 dec 2011, 21:32

Cartman je napisao/la:Stari mu nije normalan.

To za drzavljanstvo je cisto da se ne bi vodio kao stranac ako jedan dan zaigra za njih. Imaju i Bilbija i Stevanovic.
Mora da mu je stari u mladosti vozio traktor.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 13 dec 2011, 22:39

Zašto pišete da mu stari nije normalan?
YNWA!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.