U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- katalinski
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Kahvic prvenstveni debi za juniore Crvene Zvezde i odmah gol.
Nije pozivan na posljednja okupljanja reprezentacije.
Nije pozivan na posljednja okupljanja reprezentacije.
Ajvatar
Slobodan Starčević
Sami ste rekli kako vas prvi ispit čeka protiv Crne Gore, sigurno niste čekali ovo imenovanje, nego ste radili i analizirali. S obzirom na to da znamo da imamo smjenu generacije, šta očekujete od novog ciklusa jer je sasvim jasno da će to biti sasvim nova ekipa?
- Ja sam i ranije govorio da mi ulazimu u 'cipele' nekih momaka koji su ispred nas i plasirali su se na Evropsko prvenstvo. Dakle, govorim za selekciju U17, a da ne govorimo o seniorskoj selekciji koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Mi na sebe preuzimamo obavezu kako bi napravili dobru selekciju i sigurno da nekoliko momaka koji su iznijeli teret ne samo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U17, nego su dobro predstavili Bosnu i Hercegovinu na tom takmičenju, budu oslonac i jezgro te nove selekcije. Igrači koji su to odradili na najbolji mogući način prije četiri godine. Šta je još bitno naglasiti? Bitno je reći da smo morali napraviti selekciju momaka koji su bili u kontinuitetu igranja. Nadam se u ova dva-tri dana da ćemo još napraviti grupu momaka koja će nastaviti ono što je prethodna generacija napravila, ali i neki od njih koji su bili sastavni dio te generacije. One utakmice koje smo mi odigrali u posljednjim mjesecima, tačnije od septembra do novembra mjeseca, nadam se da ćemo tim putem nastaviti i da ćemo se dobro ne samo predstaviti protiv Crne Gore, nego doći i do pobjede.
- Sarajevo je prethodnih godina sa mladom ekipom pravilo vrhunske rezultate, Mladost je također sa mladom ekipom ostvarila svoj cilj. Mislim da su u ovom periodi, ove tri utakmice, klubovi bili bojažljivi sa mladim igračima. Mislim da su na neki način, da kažem to ovako, uskratili da napravimo da oni imaju neki kontinuitet igranja. Ja opet, sa pozicije selektora, apelujem da se da veća minutaža našim igračima, ali ono što smo u ranijem periodu imali, uglavom su ti igrači koji su i bili iz Premijer lige BiH. Mi ćemo najvjerovatnije u ovom periodu, pogotovo sad u ovoj utakmici protiv Crne Gore, dati priliku nekim momcima iz U19 reprezentacije, jer su pokazali svoj kvalitet, tako da će to biti jedna ekipa kvalitetna i potentna te da ćemo, ono što je pred nas postavljeno, na najbolji mogući način ostvariti.
- Ja sam tu činjenicu apostrofirao i našao sam se na udaru kritika, jer sam zapostavio 'dijaspora bazen' ili 'bazen iz dijaspore', kako ih zovu. Ja sam stvarno u prethodnom periodu puno analizirao i tražio one igrače koji igraju na vrhunskom nivou u dijaspori, kako bi na najbolji mogući način odgovorili našim ciljevima. Njih je sve manje. Ona činjenica da je 63 posto igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, bilo u kadru koji je odigrao protiv Belgije i na najbolji mogući način predstavili Premijer ligu BiH i državu. Mi moramo podržati i ohrabriti klubove da daju šansu mladim igračima, a sve zbog toga kako bi imali dovoljno kvalitete za međunarodne utakmice. Neminovnost je da ćemo mi u narednom periodu morati da crpimo te igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, rekao je na kraju razgovora za naš portal Starčević.
Sami ste rekli kako vas prvi ispit čeka protiv Crne Gore, sigurno niste čekali ovo imenovanje, nego ste radili i analizirali. S obzirom na to da znamo da imamo smjenu generacije, šta očekujete od novog ciklusa jer je sasvim jasno da će to biti sasvim nova ekipa?
- Ja sam i ranije govorio da mi ulazimu u 'cipele' nekih momaka koji su ispred nas i plasirali su se na Evropsko prvenstvo. Dakle, govorim za selekciju U17, a da ne govorimo o seniorskoj selekciji koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Mi na sebe preuzimamo obavezu kako bi napravili dobru selekciju i sigurno da nekoliko momaka koji su iznijeli teret ne samo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U17, nego su dobro predstavili Bosnu i Hercegovinu na tom takmičenju, budu oslonac i jezgro te nove selekcije. Igrači koji su to odradili na najbolji mogući način prije četiri godine. Šta je još bitno naglasiti? Bitno je reći da smo morali napraviti selekciju momaka koji su bili u kontinuitetu igranja. Nadam se u ova dva-tri dana da ćemo još napraviti grupu momaka koja će nastaviti ono što je prethodna generacija napravila, ali i neki od njih koji su bili sastavni dio te generacije. One utakmice koje smo mi odigrali u posljednjim mjesecima, tačnije od septembra do novembra mjeseca, nadam se da ćemo tim putem nastaviti i da ćemo se dobro ne samo predstaviti protiv Crne Gore, nego doći i do pobjede.
- Sarajevo je prethodnih godina sa mladom ekipom pravilo vrhunske rezultate, Mladost je također sa mladom ekipom ostvarila svoj cilj. Mislim da su u ovom periodi, ove tri utakmice, klubovi bili bojažljivi sa mladim igračima. Mislim da su na neki način, da kažem to ovako, uskratili da napravimo da oni imaju neki kontinuitet igranja. Ja opet, sa pozicije selektora, apelujem da se da veća minutaža našim igračima, ali ono što smo u ranijem periodu imali, uglavom su ti igrači koji su i bili iz Premijer lige BiH. Mi ćemo najvjerovatnije u ovom periodu, pogotovo sad u ovoj utakmici protiv Crne Gore, dati priliku nekim momcima iz U19 reprezentacije, jer su pokazali svoj kvalitet, tako da će to biti jedna ekipa kvalitetna i potentna te da ćemo, ono što je pred nas postavljeno, na najbolji mogući način ostvariti.
- Ja sam tu činjenicu apostrofirao i našao sam se na udaru kritika, jer sam zapostavio 'dijaspora bazen' ili 'bazen iz dijaspore', kako ih zovu. Ja sam stvarno u prethodnom periodu puno analizirao i tražio one igrače koji igraju na vrhunskom nivou u dijaspori, kako bi na najbolji mogući način odgovorili našim ciljevima. Njih je sve manje. Ona činjenica da je 63 posto igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, bilo u kadru koji je odigrao protiv Belgije i na najbolji mogući način predstavili Premijer ligu BiH i državu. Mi moramo podržati i ohrabriti klubove da daju šansu mladim igračima, a sve zbog toga kako bi imali dovoljno kvalitete za međunarodne utakmice. Neminovnost je da ćemo mi u narednom periodu morati da crpimo te igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, rekao je na kraju razgovora za naš portal Starčević.
Zukanovic je napisao/la: ↑15 mar 2021, 11:12- Ja sam tu činjenicu apostrofirao i našao sam se na udaru kritika, jer sam zapostavio 'dijaspora bazen' ili 'bazen iz dijaspore', kako ih zovu. Ja sam stvarno u prethodnom periodu puno analizirao i tražio one igrače koji igraju na vrhunskom nivou u dijaspori, kako bi na najbolji mogući način odgovorili našim ciljevima. Njih je sve manje. Ona činjenica da je 63 posto igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, bilo u kadru koji je odigrao protiv Belgije i na najbolji mogući način predstavili Premijer ligu BiH i državu. Mi moramo podržati i ohrabriti klubove da daju šansu mladim igračima, a sve zbog toga kako bi imali dovoljno kvalitete za međunarodne utakmice. Neminovnost je da ćemo mi u narednom periodu morati da crpimo te igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, rekao je na kraju razgovora za naš portal Starčević.
Tendenciozno, neistinito i bezobrazno. U ovom trenutku imamo Demirovića, Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Hasića, Kovača, Gazibegovića, Dedića, Savića, Dujmovića, Gigovića(?), Alijagića i nijedan mladi igrač iz domaće lige se ne može poredit sa njima, ipak Starčević tvrdi da ne možemo računat na dijasporu.
Dakle, možemo napravit U23 ekipu "dijasporaša", a nek im sad Starčević suprostavi U23 ekipu iz BHPL.
Nebuloze, čuj reprezentacija treba podržat i ohrabrit davanje šanse mladim igračima u klubovima
Klubovi stvaraju igrače, pa ih se onda poziva u reprezentaciju.
Doktore mislim da si ti Starcevica pogresno razumijo. Odnosno novinar pogresno napisao. Radi se o mladoj reprezentaciji u pusenju Shishe. Nije prica o fudbalu. 
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ima li spisak za u21?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Evo spisak
Veliko priznanje za GOŠK i Savića: Stigao poziv selektora Starčevića!
Danas je u Gabelu, tačnije NK GOŠK stiglo sjajno priznanje. Selektor mlade reprezentacije naše zemlje Slobodan Starčević za naredne akcije pozvao je kapitena Gabeljana Igora Savića.
Savić je velika nada bh. nogometa i sigurno da mu je poziv Starčevića nagrada za sjajne partije koje pruža.
I u NK GOŠK su sretni, pokazali da su klub koji je sjajan za razvoj mladih igrača i iz kojeg se može i do dresa reprezentacije, što je prava rijetkost u Prvoj ligi FBiH, slobodno rečeno i nemoguća stvar.
Savić je odavno na meti velikih klubova iz regiona i u Gabeli ne kriju da je mnogo interesanata. Radi se o Hajduku, Dinamu, Rijeci, Olimpiji, te brojnim drugim klubovima čiji su skauti u svoje notese zabilježili Savića
https://sportsport.ba/fudbal/igor-savic ... bih/393940
evo sada i igraci iz druge lige dobija poziv za U21
Danas je u Gabelu, tačnije NK GOŠK stiglo sjajno priznanje. Selektor mlade reprezentacije naše zemlje Slobodan Starčević za naredne akcije pozvao je kapitena Gabeljana Igora Savića.
Savić je velika nada bh. nogometa i sigurno da mu je poziv Starčevića nagrada za sjajne partije koje pruža.
I u NK GOŠK su sretni, pokazali da su klub koji je sjajan za razvoj mladih igrača i iz kojeg se može i do dresa reprezentacije, što je prava rijetkost u Prvoj ligi FBiH, slobodno rečeno i nemoguća stvar.
Savić je odavno na meti velikih klubova iz regiona i u Gabeli ne kriju da je mnogo interesanata. Radi se o Hajduku, Dinamu, Rijeci, Olimpiji, te brojnim drugim klubovima čiji su skauti u svoje notese zabilježili Savića
https://sportsport.ba/fudbal/igor-savic ... bih/393940
Pa frajer u 21. godini igra u federalnoj ligi i to u ekipii na 12. mjestu 
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 16 mar 2021, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.
Golema si, Prva Ligo Federacije BiH 
Ali dobro, kad je Marinović mogao zvati i gurati juniora Zrinjskog što ne bi mogao i ovaj igrati
Ali dobro, kad je Marinović mogao zvati i gurati juniora Zrinjskog što ne bi mogao i ovaj igrati
Azur Aljkanovic ( Zvijezda i igrac od Husarica) isto dobio poziv.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Da, i novi igrač FKS na ljeto.
Puna podrška Husari.
⚜️~⚜️~⚜️
- feniksptica
- Kontakt:
Ma Husara je odron, ne znam kako je uspio momka nagovorit da bude njegov..
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nisu mi jasne kritike na račun Husare, šta to Husara drugačije radi od Mino Raiole? Čovjek zastupa svoje klijente i gura ih i noktima i zubima.feniksptica je napisao/la: ↑16 mar 2021, 19:20Ma Husara je odron, ne znam kako je uspio momka nagovorit da bude njegov..
Može se reći da način na koji se prezentuje u javnost je diskutabilna ali Wanda samo radi svoj posao...
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Mino uzima novac na transfer. Direktno sarađuje se klubovima.
Husara je seljak što uzima igračima od plate.
Husara je seljak što uzima igračima od plate.
Mino Husara, isto je to
Husara ima klijente i on prezentuje.. Garantujem da ona seljacina i ne zna znacenje te dvije rijeci.
Husara ima klijente i on prezentuje.. Garantujem da ona seljacina i ne zna znacenje te dvije rijeci.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 16 mar 2021, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
- feniksptica
- Kontakt:
Ma ne zna raja koje Husara i jos ga uporedjuje s drugim menadzerima. Nisu ga dzaba manje vise svi napustili..po drugim ligama mu 90% igraca
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Znam da je @Maestro nevin, @Harise je upitne seksualnosti, ostali?
tz tz tz tz tz tz
Skroz utanjilo, druze ... zadovoljavamo nas sto nas nasi sportisti, selektori, precjednici, menadjeri u zdrav mozak svakodnevno ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Malo nas država, sa sve tri strane jeßucka
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović
- Dejan Malinović
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 12 gostiju.