FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 27 jul 2018, 19:04

DenchiNL je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:
ma đeš to klikat haveru :urnebes: :rol:
Za moje godine i ovo je vrh.Moji vrsnjaci i ne znaju da ima internet :rol: :rol: Nemoj me provaljivati @DenchiNL, dobro i tastaturu vidim .Pomozi ako mozes? :rol: :thumbup:
Super 2021 , samo sto prije priliku mu dati .Akademija.Hebote treba 2 do 21 god. a mi 10 igraca. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 27 jul 2018, 19:12

Kako je Handže doktorski zavalio. :tokralju: A la Leone!
A i kapa do poda Šišketu mudonji, 8/10 igrača bi probalo neki retardiran pas u peterac. :tokralju:

Ne moš da vjeruješ da su Atalanti u gostima zabila dvojica igrača koja su stigla u zadnjem prelaznom roku, i to na mala vrata, niko ništa od njih nije očekivao, štaviše...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 27 jul 2018, 19:17

Samozdravlje je napisao/la:
socrates je napisao/la:Ako se neko nadje vican da mi pronadje tekmu s Hajdukom,1:0..Placam suhim zlatom :)
Gol smo dali na juznoj strani.
Da me hebes ne znam jel to bila '87 ili '88
Rado bih vidio malca (sebe) kako ulazi u go,i nabija loptu negdje na zapad :D
Ovaj @samozdravlje mi evocira neke neizbrisive uspomene :cool:
Pokusavam se sjetiti ko je igrao tada Bernard Barnjak,Boban Bozovic ,pitam se jesu li otisli vani Teskeredzic i Svrakic. Husref je bio u C.Zvezdi,mislim vec 85.Mislim da je Pasic vec bio u Stutgartu .Na pamet mi padaju Vukicevic,Jakovljevic.Tu bi se mogao kriti strijelac,a ko zna ko je zabio. Tad je bila emisija "Sportski pregled".Boze jest lijepo navijati za FKS , pa i sa Jesicem. :bih:
Da,da,dobro se ti sjecas te ekipe. Luga branio,a za Hajduk,Pudar.
Merdanovic,Nedic takodje,kakav je to (jablan) stoper bio,s topom u desnici.
Kasnije dolaze Omanovic,Mulavdic,Vazda,itd,itd..
Kakvo doba romantizma...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 jul 2018, 19:22

uNbx je napisao/la:Kako je Handže doktorski zavalio. :tokralju: A la Leone!
A i kapa do poda Šišketu mudonji, 8/10 igrača bi probalo neki retardiran pas u peterac. :tokralju:

Ne moš da vjeruješ da su Atalanti u gostima zabila dvojica igrača koja su stigla u zadnjem prelaznom roku, i to na mala vrata, niko ništa od njih nije očekivao, štaviše...
Pokazuje se Šišić pravo dobro.. To je ono što sam pričao, CV igrača ništa ne znači i tek je mjerilo teren. Od svrsavanja na jaka imena nema ništa, pogotovo u našem primjeru i primjeru lige općenito.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 jul 2018, 19:26

Konanco na rezultatima vise nema moldavske zastave pored Mujakica :lol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 jul 2018, 19:40

Ne treba nas ovaj rezultat zavarati, ovoj nasoj ekipi fali jos par pojacanja na nekim pozicijama da bismo rekli da imamo stvarno dobro popunjene sve pozicije.

Najtanja pozicija nam je trenutno desni bocni, Hebib jednostavno nije za tu poziciju (ruku na srce nije mu to ni prirodna pozicija).
Onda nam fali jedan iskusni stoper koji ce komandirati odbranom, Dupovac/Sofranac mi se sve vise cine da nisu za takvo nesto, Mujakic je beton ali fali momku neko iskusan da napreduje uz njega.
Pavlovic je usao u kozu Bandovica, prima glupe golove (kod svakog prekida mi strahujemo), a onda odbrani nesto sto ni Neuer nebi. Samo se sjetite kakvu smo sigurnost imali sa Delacem na golu.
Fali nam jedan kreator igre, koji ce biti igrac poteza i cije lopte imaju "oci". Vidim da nam to Velkoski igra, protiv slabijih ekipa izgleda sjajan, ali dok dodje ekipa koja ima slican kvalitet kao mi ili bolji, odmah se nekako i on izgubi. Mozda tome zadatku moze odgovoriti Crepulja, ako ne onda bi stvarno bilo dobro da dovedemo tu jos koga.
Halilovic na ljevom krilu je kriminalan zadnje vrijeme, tu bi dao sansu Tataru (mozda cak i Resic?) pa nek momak pokaze sta zna, slabiji ne vjerujem da moze biti.

Sve u svemu to su pozicije koje bi valjalo jos nekako popuniti ili ubaciti igrace iz drugog plana Tatar/Crepulja. Ostale pozicije mi djeluju sasvim korektno i ljepo popunjene.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 27 jul 2018, 20:08

to meni najviše i smeta, neće da daju pare za igrača

pričali sa stoperom vrh - skup
pričali sa Ivušićem - skup
pričali sa nekoliko playeva - skupi
Ofosu - skup
špic - skup

s bekovima i ne pričaju jbg što je možda i najkriminalnije

i dovedu ti kordon ili već imaš 5-6 igrača na poziciji gdje ti je jedan da zna dovoljan i kao zamjena akademac... :idea:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 jul 2018, 20:15

Rahmanovic.Po meni podcjenjen igrac.Dosta vuce na Handzeta.Borben ,neustrasiv pogotovo na strani je to vidljivo.Dosta puta nase ekipe su cinile cepi ,koje se prepadnu na strani. Rahmanovic nije takav,dobija zute jer uklizava i marise se na sredini terena.Tehnicki jako gotivan , ne sakriva se , a i udarac mu nije los,povisok i moze posluziti u skoku.Po meni ima najbolju saradnju s Adukorom.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 jul 2018, 20:37

Samo oni ce biti realno za klasu jaci ofanzivno u revansu,Ilicic i Zapata ce sigurno poceti to je 30% jaca ekipa neces znati koga prije zatvorit.Ovaj mali Musa ce ispasti iz ekipe,mada je paklen igrac ali zavrsnica 0 bodova tu nas je realno fortuna pripazila jel nije momak mogao okvir gola potrefit ni blizu.

Nasa je sansa samo da izguramo bar pola sata bez primljenog gola i onda je sve moguce.I vjezbati,vjezbati,te prekide ,ubacivanja,ne praviti glupe faule kojih smo sinoc milion napravili.Realni tri gola u EL smo primili sva tri su nakon prekida,i taj segment moramo popraviti za dalji dio sezone.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 27 jul 2018, 20:49

Oni će na Koševu da žare. To je sigurno. Napast će prvih 15 minuta da uvale taj go. Kad im se vrate igrači koji nisu bili sinoć, biće sigurno mnogo jači, opasniji i ubojitiji. Naši jedino imaju šansu preko kontri i eventualno iz prekida. Sjeckat igru na sredini, disciplinovano i taktički odigrat, sa minimalnim greškama. Naša je prednost što smo mi već u prvenstvenoj formi, imamo više utakmica nego oni i fizički smo jako dobri. Oni će imati dozu straha, jer jbga, vodiš 2:0, primiš 2 gola, onda nije zayebancija. Mi jedino na Koševu možemo sami sebe da izbacimo. Strah me našeg mentaliteta samo. Ono imamo taj prolaz, hajmo se povući i čuvati to. Treba njih stisnut prvih 15-20 minuta, yebat ima majku na terenu, poslije samo kontrama silovat. Samo prekide u defanzivi vježbati ovih par dana i postavljanje u odbrani i zujanje preko krila. Meni realno bi Velkoski je bio višak za ovu tekmu.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 27 jul 2018, 20:57

Husref Musemić braćo!

**** ovo kad nemaš sa kim otići na utakmicu...

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 jul 2018, 20:59

Rahmanović se preporodio na ovoj poziciji zadnjeg veznog. Zna smiriti loptu, okrenuti stranu, krenuti prema naprijed, poslati dijagonalni pas, a ta pozicija mu još više odgovara jer je borben i agresivan. Tu je Husref napravio odličnu stvar, gurnuo ga nazad, jer je vidio da nema neke prevelike koristi od njega na ofanzivnom veznom. Pozdravljam taj potez Husrefa.

Generalno, što se sredine tiče, odlična je. Ne osjeti se odlazak Sarića, a to sam i očekivao. Tu je Crepulja, za kojeg mislim da je bolji igrač od Elvisa, samo šteta što je sybao bio taj meniskus, jer bilo bi dobro da je odmah startao pripreme. Sad bi imali spremnog igrača koji je veoma dobar u defanzivi, dok mu i ofanziva leži dobro, zna je on u Belupu napraviti odličnih stvari u napadu. Ako ga povrede ne ometu, mislim da će biti jedan od ključnih igrača, jer u ligi čitavoj nema tri igrača koji imaju takvu eleganciju u igri. Ali, treba mu dati malo vremena dok uđe u ritam.

Još tu kad dodamo Adukora, Rahmanovića, Stanojevića, Mustafića, pa i Radovca, definitivno najjača sredina u ligi.
A kad se sjetim koliko sezona smo muku mučili sa vezom, pa nam na sredini igrali Ivetić i Rustemović, ovo sad je svemirski brod.

Nije nešto aman odigrao Velkoski, samo se on spominje, a nije bio baš toliko loš. Meni je recimo najgori igrač u prvoj postavi Halilović, bez dileme. Lik ima nekoliko kila viška, sporijeg igrača već dugo nisam gledao, niti ima nekakvog driblinga za jedno krilo, već samo taj udarac. A ako dodamo još činjenicu da je veliki potrošač lopti, da pokvari svaki meč par izglednih prilika, onda je to katastrofalno. Lično bih dao šansu Tataru, koji treba dobiti šansu, a brz je i pokretan, a uvijek se iz toga nešto može izroditi.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 27 jul 2018, 21:05

Heric poceo dobro u drugoj austrijskoj. A mi smo doveli Halila iz iste te lige. :D
Steta Herica jer je bio dobar svaki put kad je igrao..
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 27 jul 2018, 21:07

Samo na pocetku cvrsto drzati, poslije 60 je nasa jer su oni jos u fazi priprema.
Sabrine mi moje!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 jul 2018, 21:08

MortemHz je napisao/la:

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Pogledajte poziciju i kretanje Hebibovica kod prvog gola i kod one odbrane Pavlovica...
Jos lik nakon odbrane vraca glavom loptu u srce naseg sesnaesterca umjesto da joj yebe mater i posalje u korner. Stvarno los igrac, al drama los i evo 3 godine u ekipi....
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 27 jul 2018, 21:12

Tako je loš da igra kod svih trenera i bliži se broju od 200 nastupa u PL BiH. Niko ga nije izbacio iz ekipe, ali eto možda su ti ljudi koji ga ubacuju manje stručni od ljudi sa foruma. To što čovjek ne igra na svojoj poziciji nema veze. Hahaha.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 27 jul 2018, 21:18

sarajevo46 je napisao/la:Tako je loš da igra kod svih trenera i bliži se broju od 200 nastupa u PL BiH. Niko ga nije izbacio iz ekipe, ali eto možda su ti ljudi koji ga ubacuju manje stručni od ljudi sa foruma. To što čovjek ne igra na svojoj poziciji nema veze. Hahaha.
Zavisi od trenera gdje ga postavi da igra na beku je totalan promasaj a nakrilu je bolji samo onda totalno promasuje prazne golove :mrgreen:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 jul 2018, 21:20

sarajevo46 je napisao/la:Tako je loš da igra kod svih trenera i bliži se broju od 200 nastupa u PL BiH. Niko ga nije izbacio iz ekipe, ali eto možda su ti ljudi koji ga ubacuju manje stručni od ljudi sa foruma. To što čovjek ne igra na svojoj poziciji nema veze. Hahaha.
Kakvih crnih 200 nastupa??? Za tri godine ima 89 i u ligi i u kupu!
Igra jer u ove 3 godine nije dobio konkurenciju u igracu koji valja. Ko mu je bio ta konkurencija uostalom? andjusic?
U zadnje dvije sezone imao prilika kao niko u nasoj ekipi a mozda najvise i u ligi i zabio je strasnih 9 golova! U dvije godine igrajuci kao krilo!
Sisic je u ove tri utakmice sto odigra pokazao duplo vise potentnosti od njega! A on na beku igra iz meni i dalje nejasnih razloga s obzirom da imamo Sabanovica koji se pokazao kao i Pidro, ako ne i bolje.

Hebibovic je kao puknut kondom. Ama bas ne sluzi nicemu!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 27 jul 2018, 21:24

AlfredNobel je napisao/la:
Nije nešto aman odigrao Velkoski, samo se on spominje, a nije bio baš toliko loš. Meni je recimo najgori igrač u prvoj postavi Halilović, bez dileme. Lik ima nekoliko kila viška, sporijeg igrača već dugo nisam gledao, niti ima nekakvog driblinga za jedno krilo, već samo taj udarac. A ako dodamo još činjenicu da je veliki potrošač lopti, da pokvari svaki meč par izglednih prilika, onda je to katastrofalno. Lično bih dao šansu Tataru, koji treba dobiti šansu, a brz je i pokretan, a uvijek se iz toga nešto može izroditi.
i dalje sam mišljenja da Rahmanović, Halilović i Krste ne mogu igrat zajedno, previše je to čekanja lopte a premalo brzine i pressinga....Šišića bi prebacio lijevo(tako ga i zabi) a Hebiba desno...i nazad Šabanovića, u sredini nam fali Cimi-tip veznog, radilica/box-to-box igrač, mislio sam da bi to Stanojević mogao odraditi, međutim i on je više defanzivni zadnji vezni bez puno trka, fino zatvara i uzima lopte...playmaker dobar bi nas preporodio, tek bi onda imalo smisla stavljati nekad ofanzivnijeg beka i sl. ne smijem ni pomišljati da imamo neko zeznuto lijevo krilo...gdje bi nam kraj bio...

eto sad bi zamjerio da NE ROTIRAMO protiv mladosti hahahaha kakve budalaštine u 24 sata :damn: :facepalm:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

StariGrad071
Kontakt:

Post Postao/la StariGrad071 » 27 jul 2018, 21:29

Halil je prelose usao u sezonu treba ga odmoriti.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.