Nadam se i vjerujem kao i svaki navijac BiH da mozemo pobijediti Francusku i otici direktno na EP, ali ne treba biti razocaran ako ne uspijemo pobijediti jer nam ostaje druga sansa-baraz. Sanse da budemo nosioci u barazu su minimalne jer se uzima ova tabela za odredjivanje nosilaca
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf na kojoj smo mi 20, a ispred nas su 6 reprezentacija koje bi "trebale" biti 2. u svojim grupama(Hrvatska-6, Svedska-10, Ceska-14, Turska-17, Srbija-13, Rep Irska-19) Ispred nas su i Danska-12 i Portugal-8 koji se nalaze u istoj grupi al mislim da ce obje ekipe proci dalje(najbolji drugoplasirani) jer im je potreban nerijesen rezultat pa njih i ne racunam u zdrijebu. Najvjerovatniji izgled zdrijeba:
NOSIOCI..... NENOSIOCI
HRVATSKA..... TURSKA
SVEDSKA..... REP IRSKA
SRBIJA..... BIH
CESKA..... CRNA GORA
s tim da ako Srbi ne pobijede Sloveniju umjesto njih u baraz uskacu Estonci pa onda Turci idu u nosioce umjesto Srbije, a Estonci u nenosioce pa ce to izgledati ovako:
NOSIOCI..... NENOSIOCI
HRVATSKA..... REP IRSKA
SVEDSKA..... BIH
CESKA..... CRNA GORA
TURSKA..... ESTONIJA
Da bi mi bili nosioci potrebno je: da Srbi ne pobijede Slovence u gostima, da Belgija-33 pobijedi Njemacku u gostima da bi oni isli u baraz umjesto Turske, da Armenija-37 pobijedi Rep Irsku u gostima i idu umjesto njih, da Skotska ostane neporazena u gostima kod Spanije jer je cesima dovoljan i bod u gostima protiv otpisane Litvanije.
Postoji ovdje jos nekih varijanti, ali ovo su najrealnije. Skoro pa nemoguce da budemo nosioci, ali idemo mi pobijediti Francuze pa nek oni razmisljaju o barazu

Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.