Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlPrincipino
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jul 2012, 19:46

Di Marzio kaže da naši imaju sastanak sa agentom Palomba... :shock:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jul 2012, 19:55

Viole će dovesti El Hamoduia kao zamjenu za Jovetića, zato i traže Matrija jer im treba klasični napadač. Pitanje je koliko smo mi spremni prodati Matrija, istina u posljednjih 10 kola Conte ga uopšte nije koristio, a možda ima u planu da ne igra sa klasičnim napadačem već sa seconda puntom kao najisturenijim igračem, slično igraju Španija i Barcelona.

Dakle, trio Jovetić-Vučinić-Giovinco u napadu. Ne treba zaboraviti da je u našoj najboljoj prošlosezonskoj utakmici protiv BBilana u Torinu Vučinić igrao svih 90 minuta centralnog napadača, dobro bi mu došla ta uloga. Ovo mi se itekako čini izvodljivim.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 10 jul 2012, 19:56

IlPrincipino je napisao/la:Di Marzio kaže da naši imaju sastanak sa agentom Palomba... :shock:
Ne razumijem , ladno se mogu napraviti 2. dobra tima od igraca koji su pristigli u obrani i na sredini terena , a u napadu jedva jedan dobar tandem da zabija :? .
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 10 jul 2012, 20:05

Palombo nije potreban, isto kao i Padoin kojeg treba nekom utrpati. Taman nek' to bude Fiorentina :D

slika
The Old Lady is back on TOP...

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jul 2012, 20:36

navodno je agent RVP-a Kees Vos imao sastanak sa Beppe Marottom i Paraticinem... :?
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 10 jul 2012, 20:37

Samo se nadam da sljedeće sezone nećemo žaliti jer nam nije došao RVP.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jul 2012, 21:03

Di Marzio kaže da bi se Prince Desir-Gouano mogao pridružiti Eliji u Werderu...još nije sigurno da li se radi o posudbi ili nekom otkupu..nek ga i prodaju...za njega mi svejedno..kiksara žešća...a platili smo ga masno...

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 10 jul 2012, 21:47

@Beze poptuno si u pravu, Jovetic bi nam dobro sjeo u napadu, moze igrati klasicnog napadaca, a i krilnog napadaca u slucaju povrede Giovinca i Vucinica,a komotno se moze rotirati sa Vucinicem. Kako kaze @Viking rizik je dovesti igraca tipa RVP, treba vremena da se igrac prilagodi, a ako uzmemo u obzir njegove godine ne znaci da imamo sigurnog napadaca za narednih 5 godina kao sto bi bio slucaj sa Joveticem.

Ne smijemo zaboraviti lijevog beka, ne znam kako cu gledati Chiellinija na toj poziciji kada budemo igrali 4-3-3.
Kakav je taj Peluso, jel bar ljevak? :lol:

Kakvo je stanje sa igracima koji su dosli na posudbe sa mogucnoscu otkupa ugovora. Je li iko otkupljen, ima li ikakvih zvanicnih informacija u vezi njih. Uglavnom mislim na Giacherinija i Estiggaribiu. Ako moze neko i da napise spisak svih onih koji su nam bili na posudbi, a imamo mogucnost da ih otkupimo i otprilike cijenu. Hvala
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jul 2012, 21:55

Giaccherini je u potpunosti Juventusov igrač. Juventus će Ceseni kroz sljedeće dvije sezone platiti 4.25 miliona eura, a igrač je potpisao ugovor do 30. juna 2015. godine.

što se tiče Estigaribije ništa nije riješeno. Njegov agent je danas izjavio da je Esti vezan za Juventus i da želi da ostane. Rekao je da ga i River prati više od godine. Želi ga i klub koji će igrati i Ligu Prvaka iz Francuske a i zaintereovan je jedan jako kvalitetan tim iz Španije...

Borriellova posudba je gotova. imali smo opciju da ga otkupimo ali je nismo iskoristili.

Caceresa smo otkupili i on je sada naš igrač u potpunosti.

;)

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 10 jul 2012, 21:58

Hvala brate ;)

Koliko bi trebali platiti za Estia?

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jul 2012, 22:05

mislim da se pričalo o pet milliona da mu je otkup ali naši žele da smanje tu cijenu..postoji mogućnost da ga dovedemo i na još jednu posudbu...to sve ako se odlučimo da nam treba... ;)

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 10 jul 2012, 22:11

Valjda je dosta veznjaka, uzmimo u obzir da imamo velike potencijale iz Primavere, treba i njih istesati, a ova sezona je prava za njih, jer ce se igrati na tri fronta.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 10 jul 2012, 22:24

Ma igracu kakav je Robin Van Persie ne treba period prilagodavanja i velika bi greska bila ne dovesti njega kada nam se nudi po najboljoj mogucoj cijeni, i ima sigurno bar 3 sezone igranja fudbala na vrhunskom nivou. Ideja da igramo kao Spanija ili Barcelona sa tom seconda puntom mi se nikako ne svida.
Alessandro Del Piero !

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jul 2012, 22:33

Posljednje informacije govore kako je Robin spreman produžiti ugovor s Arsenalom.

Ovakve priče i glasine su normalne, nikad nije lahko dovesti dobrog igrača i pregovori su obično teški i dugotrajni, daj Bože da se ovo sve dobro završi i da konačno imamo klasu u napadu kakva dolikuje imenu našeg kluba.

Pročitah ovaj članak na TuttoJuve, nije isključeno da mi dovedemo Palomba i onda ga uključimo u razmjenu za Jovetića normalno uz određeni novčani dodatak.
Željezničar ale!

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 10 jul 2012, 22:35

Jovetic ili Vucinic na poziciji klasicnog centarfora su prima punta za igrace Barce i Spanije na tim pozicijama.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jul 2012, 22:41

Conte je pokupio dosta stvari od Barce, tj. Španije, doduše uz par taktičkih promjena i dodataka, npr. Conteov Juventus kreira dosta više prilika (nije da nas hvalim :mrgreen: ), ali u svakom slučaju u Italiji se ovakav fudbal kakav preferira Conte nikad dosad nije igrao pa me zato i ne bi začudilo da seconda punta ustvari bude prima punta sljedeće sezone, s tim da bi taj napadački trio dosta puta mjenjao pozicije tokom utakmice i tako zbunjivao protivnike, ipak i dalje nam je neophodan jedan klasični napadač pogotovo kad se protivnik zabije u svojih 16.
Željezničar ale!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 jul 2012, 22:45

imamo mi materijala za nuditi Fiorentini..ne treba nam još neko...ko Troisi kojeg smo zamalo uzeli da ga šaljemo Pescari... :?

nemam ništa protiv toga ali da se to ostvari..možemo im u paketu postali vezni red PPP...Padoin, Pazienza, Palombo i jednog napadača...samo nek oni nama puste JoJoa... :mrgreen:

još prije dvije godine kada sam ga gledao protiv Bayerna kontao sam mogao bi zaigrati u Juventusu...možda se to i ostvari... 8-)

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 10 jul 2012, 23:17

Sa jednog foruma :

We need to get this guy. Give Viola 30 millions and throw on top Pazienza + a signed Baggio jersey from the 1990 season. hahah :lol:

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 10 jul 2012, 23:21

Dobar je Jo-Jo igrač, još uvijek je mlad, željan dokazivanja na vrhunskom nivou, a i gladan trofeja, zbog ovih par razloga bi se odlično uklopio u novi projekat koji je započeo Juventus povratkom Agnellia na čelo kluba. Od svih igrača koji su se dosad spominjali, njegov transfer se čini najizglednijim jer igra u najlošijem klubu u odnosu na ostale igrače.

A i vala prije Calciopolija sve najbolje u Italiji što se moglo uzimati, uvijek smo mi prvi uzimali, polako se vraćamo toj tradiciji. :mrgreen:

Onako ofrlje se sad mogu sjetiti Roberta Baggia, Cristiana Vierija i Pippo Inzaghija, a poslije smo doveli Buffona, Thurama i Zambrottu, pa i Nedveda. 8-) :D
Željezničar ale!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 jul 2012, 23:48

Jovetić bi sigurno bi veliko pojačanje, jeste da je on više za krilnog napadača, odnosno sličan je Vučiniću i Giovincu. Ali mislim da bi on mogao igrati u vrhu napada, mislim da bi to bila još ljepša igra za oko :mrgreen: , samo treba dobro provjeriti zdravstveno stanje Stevana, jer ipak su velike pare u igri. Ja bi bio zadovoljan i sa Jovetićem i Destrom za napad, ali u tom slučaju Quagliarella bi najvjerovatnije napustio Torine.

I ne znam šta Conte planira sa Matrijem, ukoliko planira da ga drži na klupi kao prošle sezone, bolje da ga prodaju, dok možemo uzeti pare za njega, a ne da se ponovi slučaj Amauri, Krasić. Ponovo će se Marotta napadati, iako on nije kriv za Krasića.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.