26.03.2026. Vels - BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Sport90
Kontakt:

Re: 26.03.2026. Vels - BiH

Post Postao/la Sport90 » 27 mar 2026, 08:41

Diadora je napisao/la:
27 mar 2026, 02:47
HariTz je napisao/la:
27 mar 2026, 02:25
Diadora je napisao/la:
27 mar 2026, 02:18

Ne znam za tebe, ali meni je veceras 5 godina zivota otislo. Vjeruj da smo u prvoj postavi imali hadziahmetovica I gigovica umjesto barbinog vanbracnog sina I petokolonaskog amatera, mi bi ovo glat dobili bez produzetaka. Ovo veceras je bilo kockanje, sva sreca pa nas je bog pogledao.

Nemamo sta slaviti, nismo jos ni na pola puta.
Pratim repku već skoro 30 godina, sve mi je jasno, i ovi baraži i historijske utakmice, pun klinac toga.

Tahirović je greška, manje-više, svi se slažemo oko toga. Međutim, večeras je bilo mnogo dobrih stvari. Momci su dali zadnji atom snage, izmjene su bile pravovremene i pokazana je hrabrost da se sve baci u napad onda kada je to bilo najpotrebnije.

Sreća prati hrabre, i igrači i SŠ nose svoje zasluge, neko manje, neko više, ali eto, prvi neki "uspjeh" otkako igramo ove baraže.

Znam da se nismo plasirali, ali ovo večeras jeste razlog za radost, a ne da svi ispoljavamo mržnju i pišemo salve uvreda kada za tim nema potrebe.
Druze sve dobro sto je veceras bilo desilo SE nakon izlaska ova dva amatera na sredini terena. S njima dvojicom na terenu nas je svaki protivnik nadigrao. I ja pratim repku jako dugo I sjecam SE I danske I srbije I svih 5 baraza.
Uvijek ista prica, od 15 najboljih uvijek fale 2 ili 3 zbog necijeg ega ili hira. Nekad baka, pa ciro,pape, prosibecki, savo I sad barba. Bukvalno ista situacija I isti sablon kod svakog selektora.

Pozove igraca a ne pada mu napamet da ga ubaci. Ja odgovorno tvrdim da je ovo najjaca repka koju smo imali u historiji. Mozda ne prvih 11 Ali nikad ama bas nikad nismo imali ovoliku sirinu. Kod papeta I cire mi nismo bekova ni krila imali na profesionalnom Nivou uopste osim mujdze I lulica Koji su se pojavili u papetovom prvom mandatu.

Steta je sto ovakvu kvalitetnu grupu igraca vodi ovaj ovisnik o kocki. MI ne igramo ni na 60 posto realnih mogucnosti.
Pa upravo imas tu sirinu sto Barbarez ostavi na klupi Kerima i ja mislim da je to odlicna odluka selektora jer Kerim je jako koristan kad se napada ali mi bi sigurno bili u istom gardu u prvom poluvremenu i sa kerimom i bez njeg, jer ovi igraju na domacem terenu nalozeni trkacki prespremni i naravno da ce napasti od prve minute. (Ja mislim da citava prva postava welsa igra u EPL ili apsolutna vecina) Vidio si kada smo se povukli u produzetcima da Kerim nista nije mogao jer nismo napadali i nema lopti, a ovako u 60 minuti i Wels krece braniti rezultat povlace se i tad Kerim dolazi do potpunog izrazaja. Ja apsolutno mislim da prvo poluvrijeme za nas ne bi bilo nista bolje da smo krenuli sa Kerimom i Barbarez nije vadio dva vezna igraca vec je zamjenio Tahirovica i KOLOSINCA lijevog beka (prebacio je dedica lijevo a memica vratio na desni bek i to nam je odmah donijelo prvu 100% priliku kad je memic pobio desno nabacio Dzeko odigrao povratnu glavom a golman Wlsa odbranio u stilu Neura ili najboljih svietskih golmana. A druze generacija koju je imao Pape je ispred ove puno - ova ima jaku popunjenost na poziciji Stopera ili kako ti volis reci sirinu, ali kod Papeta si imao Dzeku u primeu (a Dzeko sa 40 bolji od bilo kojeg sad naseg napadaca) imao si Vedada Ibisevica u Primu (Bolji od bilo kojeg sadasnjeg naseg napadaca) imao si na krilu fantasticnog Lulica u primeu (kapiten Lacija i top igrac) imao si Kolosinca koji je u tom momentu bio kao sto je sad nesto Muharemovic, imao si Spahu u primeu (Dovoljno je samo pogledati Lige i ekipe u kojima je nastupao i koju ulogu je imao) imao si Pjanketa koji je bio top klasa Misketa da ne spominjem zatim pojavio se Hajrovic koji je u tom momentu bio igrac kao sto je sad Bajraktarevic ako ne i bolji nego sto je sad Bajraktarevic, zatim Visca, pa Salihovic, Medunjin - bolji od svakog naseg veznog igraca, Rahimic, na golu Begovic - jedino nakon povrede mujdze mislim da nismo imali na desnom beku igraca koji je ili bio top klasa ili top talenat. Ali ako se ovi momci nastave razvijati u pravom smjeru i Kerim i Eir izraastu u vrhunske igrace, Dedic je vecvrhunski, Zatim Muharemovic imamo se cemu nadati u buducnosti, ali govoriti da je u ovom momentu ova ekipa bolja i sira od svake nase je smijesno. Ali na ovoj sirini i kvalitetu koji vidis trebas se zahvalti Barbarezu i Spahi i njegovom stafu. Vi ovdje prozivate Barbareza kao da je situacija bila takva da smo izgubil finale EP kad nas je on preuze pa pali sanjim, a ustvari kad nas je Barbarez preuzeo igracki, mentalno, rezultatski smo bili puno blizi San Marinu negu Svijetskom prvenstnu i sad sa Barbarezom smo na korak od tog prvenstva sa super potentnom talentovano reprezentacijom. Pazi kaze pape nije imao sirinu a kod paeta za vezni red konkurise Misimovic, Pjanic, Salihovic, Medunjanin, Rahimic i sad uporedi sa ovim danasnjim
Zadnja izmjena: Sport90, dana/u 27 mar 2026, 08:43, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2026, 08:43

Diadora opet gleda samo lose stvari :urnebes:

Nego, primijetio sam da u dosta navrata kad primimo gol ne padnemo, kao sto je prije obicno bio slucaj. Sa onim starim igracima smo u vecini slucajeva primili i drugi gol i raspadnemo se. Ovo je sigurno i do samog Barbareza.

On je neka light verzija Dalica. Ljudi ga konstantno osporavaju (jednim dijelom i ja), ali covjek realno pomjera granice. Dat ce Bog da se i u utorak navecer trubi po ulicama i slavi plasman na SP :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 27 mar 2026, 09:06

Ima ovdje nekoliko samouvjerenih i bezobraznih forumaša koji misle da su pokupili svu pamet svijeta, i čim kažeš nešto drugačije, glup si! A ustvari su sami glupi, neobrazovani i, sve loše što pripisuju Barbarezu i igračima, ustvari su sami takvi.
Top 5 njihovih promašaja, kako slijedi:
1. Džeko ne smije da igra, a pogotovo ne cijelu utakmicu (u 86. dao gol i odveo nas u produžetke)
2. Ako dođemo kojim slučajem do produžetaka, izgubit ćemo jer nemamo snage. Nismo izgubili.
3. Ako bude penala, izgubit ćemo, ne znamo pucati penale. Pobijedili na penale.
4. Barbarez je neznalica i kockar.
5. Nemamo šanse protiv Velsa.

Eto, pa se pušite sada bagro mrska!

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 27 mar 2026, 09:07

Svaka cast momcima na utakmici, za mene su vec pobjednici :bih: sta god bilo. A ne kontam toliko nezadovoljstvo ovde, jer prije ovog SŠ nismo tri godine mogli nikoga dobiti, tek sad vidis kakve ublehe su Save i Rukfasi bili. Ova ekipa treba jos 2-3 kvalitetna igraca, da bi bila stabilnija, jer vidilo de sinoc da nekad igrace i neide kao Demirovica,Esmira,Memica i ocrnjenog Tahira. Zato se mora spomenuti: Anele, Denise je li vas sramota, je li vas stid sto niste dio ovog tima.
A SŠ neka iskopa jos kojeg igraca treba nam.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 mar 2026, 09:24

Demirovic je sinoc preorao teren 120 minuta, za trud stvarno ide 10. Nije imao mozda srece, ali Dzeki je s njim puno lakse igrati jer trci momak za dvojicu. Alajbegovic je nas najbolji igrac uz Tahirovica, tu se nema sta pricati. On jednostavno mora igrati, kao i Basic..

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 27 mar 2026, 09:28

U pravu je Kemal Alispahic kada kaže da misli da ljudi u Bosni i Hercegovini ni upola nemaju prave informacije koliko je kvalitetna reprezentacija Walesa, ne samo individualno kada gledate po klubovima u kojim igraju njihovi igrači nego i kao cjelina, kao tim.
Tako i veliki broj forumaša jednostavno nisu svjesni svog neznanja.
A radovanje Italijana sto je Wales ispao govori dovoljno za sebe.

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 27 mar 2026, 09:29

Truba1905burazeru je napisao/la:
26 mar 2026, 23:33
Brani Vaske 4. penal .
Hvala, prijatno . :D
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2026, 09:34

bosnas_ je napisao/la:
27 mar 2026, 09:24
Demirovic je sinoc preorao teren 120 minuta, za trud stvarno ide 10. Nije imao mozda srece, ali Dzeki je s njim puno lakse igrati jer trci momak za dvojicu. Alajbegovic je nas najbolji igrac uz Tahirovica, tu se nema sta pricati. On jednostavno mora igrati, kao i Basic..
:hmmmmm: :hmmmmm:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 27 mar 2026, 09:36

Za sve pesimiste i vječne luzere zelim dug oporavak od sinocnjeg rezultata, samo sa mu*dima igrati idemo strusit tu Italiju odmorniji su, individualno su kvalitetniji, ali neka nas to ne brine odigrati na mu*da i samo s jednim ciljem pobjede. Ne zanima nas kako, znamo zasto i da je moguce.
#CarsijaOdjebi

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 27 mar 2026, 09:39

hurem je napisao/la:
27 mar 2026, 09:28
U pravu je Kemal Alispahic kada kaže da misli da ljudi u Bosni i Hercegovini ni upola nemaju prave informacije koliko je kvalitetna reprezentacija Walesa, ne samo individualno kada gledate po klubovima u kojim igraju njihovi igrači nego i kao cjelina, kao tim.
upravo tako, sreca sto ovaj kieffer moore nije igrao ja inace pratim wrexham gdje igra, lik je jako zajeban i namazan.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2026, 09:41

DamirT je napisao/la:
27 mar 2026, 09:34
bosnas_ je napisao/la:
27 mar 2026, 09:24
:hmmmmm: :hmmmmm:
Barba, jesi li to ti. :mrgreen:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 mar 2026, 09:43

Po meni uopste nije loša ova opcija kad imamo dobre igrače s klupe (Kerim ,Tabakovic) za posljednjih 30 tak minuta . Kerim je sinoc igrao 60 minuta a mozda da je igrao i prvih 60 minuta nebi imao svježine za ovo sto je sinoc pokazao. Ne treba bas uvijek sve gledati bukvalno i nije sve crno i bijelo.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 27 mar 2026, 09:44

ima li gdje kompletan snimak penal serije? od pocetka drugog produzetka sam tekmu gledo pjan

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 27 mar 2026, 09:47

Vasilj jbg malo je onaj go i njegova greska, ali na kraju dana ipak se proklizao a bio je siguran kada je bilo najpotrebnije.
Onda Kolasinac spor i glup, ali po nasu sreću nije nas koštalo a moglo je, Katic i Muharemovic izvrsni kao da igraju za Bayern i kako dišu kao jedan. Dedic mašina trka snaga, i defanzivno imao odlične intervencije. U vezi Sunjic izuzev par startova se nije vidio, Tahirovic dobra asistencija za gol Velsa, Basic odigrao brat pozrtvovano i pokazao da nije sve u kvalitetu, Hadziahmetovic siguran na penalu kasno oso da bi se ostalo procijenilo jedna izgubljena lopta ali nema veze. Gigovic na beku jbg vidi se da ne zna to igrati, Burnic kao Basic borac i bolje odigrao od Kolasinca. Memic nekako nisam zadovoljan par zalijetanja i sprinteva koji nisu donijeli bas nista i onaj žuti nekako rekao bi da je ovu utakmicu malo podbacio ali srećom nista strasno. Bajraktarevic nemojte se zavaravati nije sterilisan nije zaboravio driblat ni centrirat imali ste par primjera i njegove magije, ali nije debil da se zalijece driblingom svaki napad i gubi lopte u utakmici ovakvog značaja kao sto je Memic se zalijetao sa sprintevima koji su njegov najjaci adut. Alajbegovic izvrstan od kad je uso pa do penala magija. Dzeko standardno zadnjih par godina nema tu trčanja nema tu puno pametovanja tu je kad treba i kad drugi ne mogu dat gol. Demirovica od kad mu je onaj skino nije nista ušlo imam osjecaj da je totalno izgorio od zelje bar kad gledam onaj penal zeli momak ali nije tu glavom prisutan. Tabakovic visina zagradjivanje dobra partija.
#CarsijaOdjebi

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2026, 09:49

tuzlanskinacin je napisao/la:
27 mar 2026, 09:47
Vasilj jbg malo je onaj go i njegova greska, ali na kraju dana ipak se proklizao a bio je siguran kada je bilo najpotrebnije.
Onda Kolasinac spor i glup, ali po nasu sreću nije nas koštalo a moglo je, Katic i Muharemovic izvrsni kao da igraju za Bayern i kako dišu kao jedan. Dedic mašina trka snaga, i defanzivno imao odlične intervencije. U vezi Sunjic izuzev par startova se nije vidio, Tahirovic dobra asistencija za gol Velsa, Basic odigrao brat pozrtvovano i pokazao da nije sve u kvalitetu, Hadziahmetovic siguran na penalu kasno oso da bi se ostalo procijenilo jedna izgubljena lopta ali nema veze. Gigovic na beku jbg vidi se da ne zna to igrati, Burnic kao Basic borac i bolje odigrao od Kolasinca. Memic nekako nisam zadovoljan par zalijetanja i sprinteva koji nisu donijeli bas nista i onaj žuti nekako rekao bi da je ovu utakmicu malo podbacio ali srećom nista strasno. Bajraktarevic nemojte se zavaravati nije sterilisan nije zaboravio driblat ni centrirat imali ste par primjera i njegove magije, ali nije debil da se zalijece driblingom svaki napad i gubi lopte u utakmici ovakvog značaja kao sto je Memic se zalijetao sa sprintevima koji su njegov najjaci adut. Alajbegovic izvrstan od kad je uso pa do penala magija. Dzeko standardno zadnjih par godina nema tu trčanja nema tu puno pametovanja tu je kad treba i kad drugi ne mogu dat gol. Demirovica od kad mu je onaj skino nije nista ušlo imam osjecaj da je totalno izgorio od zelje bar kad gledam onaj penal zeli momak ali nije tu glavom prisutan. Tabakovic visina zagradjivanje dobra partija.
Ma nije ono nigdje zuti sto je Kolasinac dobio, iskreno. Isto tako je lagano mogao crveni dati njima. Start djonom iznad stopala. Cak sam ubijedjen da bi ova gofna napravili pritisak da je na kontra strani i da bi gledao VAR. Ovo ostalo manje vise je tacno.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 27 mar 2026, 09:50, ukupno mijenjano 1 put.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 27 mar 2026, 09:50

Jao pojedinih likova ovdje i dalje ne odustaju, a znali ste drkat na Hrvate kad su ovako okretali utakmice na penale, pomirite se s činjenicom da smo pobijedili u gostima duplo skuplju i duplo bolje rangiranu reprezentaciju na FIFA listi i jednostavno je ovako moralo biti, da smo krenuli sa Kerimom i Esmirom od početka morali bi jednog izvesti, ovako smo se tempirali za 120 minuta i odbrana je bila beton :bih:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 mar 2026, 09:52

coelho41 je napisao/la:
27 mar 2026, 09:50
Jao pojedinih likova ovdje i dalje ne odustaju, a znali ste drkat na Hrvate kad su ovako okretali utakmice na penale, pomirite se s činjenicom da smo pobijedili u gostima duplo skuplju i duplo bolje rangiranu reprezentaciju na FIFA listi i jednostavno je ovako moralo biti, da smo krenuli sa Kerimom i Esmirom od početka morali bi jednog izvesti, ovako smo se tempirali za 120 minuta i odbrana je bila beton :bih:
Tacno se vidi da im je muka sto smo pobjedili, nevjerovatno.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 27 mar 2026, 09:52

hurem je napisao/la:
27 mar 2026, 09:28
Neka se raduje Italija imat ce i cemu al do studijskog zvižduka tada ipak Bosna slavi, jbg to je neka kozmička pravda. Ako su gledali utakmicu od 55 minute pa do 95 ne bi se trebali radovati izgledalo je kao da igramo sa Gibraltarom ili San Marinom. Da sad i ja malo ne kenjam i ne preuvelicam, onaj Vels je prekvalitetna repka to se znalo baza im je Premier liga i to pola u istim ekipama to je znaci uigrano do bola. Sve se vidjelo u prvom poluvremenu i početku drugog, ne treba nikog podcijeniti ali brate ako zelis pobjedit ne smijes nikoga gledati kao da je bolji pa i Italiju. A ovo je fudbal svako svakog moze dobit, a nit smo mi svako nit je Italija vise neko tako da idemo se pobiti pa sta Bog da, bit ce pobjeda BiH.
#CarsijaOdjebi

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 27 mar 2026, 09:53

bordobijeli je napisao/la:
27 mar 2026, 09:43
Po meni uopste nije loša ova opcija kad imamo dobre igrače s klupe (Kerim ,Tabakovic) za posljednjih 30 tak minuta . Kerim je sinoc igrao 60 minuta a mozda da je igrao i prvih 60 minuta nebi imao svježine za ovo sto je sinoc pokazao. Ne treba bas uvijek sve gledati bukvalno i nije sve crno i bijelo.
Jest dobro kad je 0-0, 1-0 itd, da je bilo 2-0 onda bi bilo drugacije.
Mislim da protiv Italije mora startat umjesto Esmira, a Memica prebacit desno gdje ce imat posla po lijevoj strani talijana. Kerim vs Politano ce biti uzivancija za nas, Kerim je nas najbitniji igrac ofanzivno…

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 27 mar 2026, 09:56

”Ne moze Italija masit 3 SP”’tako su govorili i prije proslo SP da ne mogu masit 2 za redom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 1921ljoze, Balorda, dedo26, denza, forgempp, HariTz, jasmin10, L-Train, Marsiano, MiranGlasnic, Proximic, s4mke i 108 gostiju.