FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 11 dec 2018, 17:29

Shvatili smo, Najdrazi je lopov, nije trener a Ublehas voli Zelju toliko da uz pomoc svojih analnih planinara pljuje po Zelji svaki dan. Hajde sad **** na lobotomiju, tamo ti je mjesto. Tamo pluseve dobijas kada od Zelje pravis lopovski klub.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 11 dec 2018, 19:32

Priznaje da žali što se prerano vratio u BiH.

"Tada mi je to izgledalo kao dobra opcija, jer sam psihički bio malo pao. Zbog Željezničara sam odbio i Blaža Sliškovića koji me zvao u svoj klub u Saudijskoj Arabiji. Sada mi je već i žao što sam se vratio, da nisam mogao ostati u inostranstvu, pa hajde..., ali mogao sam. Međutim, moram istaći da mi je bilo lijepo i u Željezničaru. S tim klubom sam osvojio dvije titule, imali smo tim koji je bio strah i trepet za ovu ligu, a bilo je zadovoljstvo sarađivati i sa Amarom Osimom. Veliki čovjek i veliki trener."
Mogli ste osvajat kad vam je kupovo Amar titule :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 11 dec 2018, 19:48

Osim13 je napisao/la:Javili su se napokon :tokralju:

U Shop FK Željezničar na stadionu Grbavica ponovo je dostupan domaći dres našeg kluba u veličinama L, XL i XXL. Dres možete naručiti i putem interneta (http://shop.fkz.ba) i putem telefona 033 979 999.
:kafa:

vidio sam nekidan, nažalost umbro je uzak i strukiran, kome normalno treba XL taj treba ovaj dres u 3XL

ja sam se nadao da će za holiday market dobiti više, prije svega bijele koji su stvarno najbolji, ali eto nisu, šta god bio razlog.

ali eto, fercera i online .... korak od sedam milja :mrgreen:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 dec 2018, 20:11

Konačan status poreznog duga bit će poznat u martu 2019. godine

Krajem prošlog mjeseca u Poreskoj upravi FBiH održan je sastanak na kojem su predstavnici Kluba informisani da će konačna odluka o poreskom dugu iz perioda 2009. – 2014. godina biti objavljena u martu 2019. godine. Zbog toga, FK Željezničar želi obavijestiti članove Kluba, navijače i cjelokupnu bh. javnost o trenutnom statusu svih poreskih zaduženja, uz napomenu da je u periodu od 2015. do 2018. godine, Klub redovni izvršilac svih poreskih obaveza i da novog duga za taj period nema.

Klub je u tom periodu uredno i pravovremeno izmirivao sve obaveze za javne prihode na koje nas obavezuju važeći propisi, što je u potpunosti u skladu sa principima zakonitosti i izvršnosti na kojima FK Željezničar treba počivati.

1. Po osnovu više poreskih kontrola za period od 2003. do 2012. godine ukupan iznos poreskog duga FK Željezničar sa zateznim kamatama iznosi 2.520.636,03 KM. Ovaj iznos uključuje dug po osnovu utvrđenog manjka u blagajni, neopravdano isplaćenih akontacija i neplaćenih obaveza za porez na dohodak i doprinose. Klub trenutno ima potpisan sporazum sa PU FBiH o reprogramu duga za javne prihode po kojem plaća redovnu mjesečnu ratu u iznosu od 10.075,02 KM. Kroz desetogodišnji reprogram do sada je otplaćeno 50 od 120 rata. Otplatom posljednje rate će se izmiriti glavnica od 1.121.166,64 KM, iznos prinudne naplate od 87.834,94 KM, i biće otpisana zatezna kamata u iznosu od 1.311.634,45 KM, a u skladu sa zaključenim sporazumom i Zakonom o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima. U slučaju da Klub iz bilo kog razloga ne bude redovno servisirao dug kroz uplatu mjesečnih rata po automatizmu će biti aktivirana zatezna kamata u punom iznosu od 1.311.634,45 KM. S obzirom na to da je Klub tokom 2016. dodatno uplatio 143.104,94 KM u svrhu penzionisanja zaposlenika, ukupna preostala obaveza na današnji dan iznosi 562.145,64 KM.

2. U februaru 2015. godine izvršena je poreska kontrola u FK Željezničar koja je obuhvatila period od 01.01.2009. godine do 11.02.2015. godine. Tom prilikom utvrđene su neizmirene obaveze po osnovu poreza na dohodak i doprinose, po osnovu manjka u blagajni i po osnovu neopravdano isplaćenih akontacija. Ukupan iznos dodatno utvrđenih obaveza sa pripadajućim zateznim kamatama je 2.223.372,00 KM. Klub je nakon zaprimanja rješenja Porezne uprave FBiH iskoristio pravo na žalbu drugostepenom organu. Dana 29.11.2018. godine, a na poziv PU FBiH, održan je sastanak sa direktorom Kluba na kojem je Klubu komunicirano da će konačno izjašnjavanje Federalnog ministarstva finansija o podnesenoj žalbi biti objavljeno u martu 2019. godine. Do tog datuma klub u svom poslovnom bilansu mora rezervisati ova sredstva.

3. U junu 2016. godine izvršena je još jedna porezna kontrola u FK Željezničar, s tim da je tom prilikom kontrolisan period od 1.1.2011. do 31.5.2016. godine. Ukupni iznos dodatno utvrđenih poreznih obaveza sa pripadajućim zateznim kamatama iznosi 176.283,00 KM. Kontrolom je također utvrđeno da je Klub u dijelu kontrolisanog perioda od 1.1.2015. do 31.5.2016. godine bio uredan platiša svih tekućih poreznih i drugih obaveza, a da se utvrđene neizmirene obaveze odnose na na period do 31.12.2014. godine i tiču se manjka u blagajni, neplaćenih poraza na dohodak. Klub je i u ovom slučaju iskoristio pravo na žalbu drugostepenom organu, ali još nije poznato kada će predmet dobiti ishod.
https://fkzeljeznicar.ba/konacan-status ... ine/34918/

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 11 dec 2018, 21:46

U pravu je velahavle. Amar je velikim dijelom kriv za atmosferu u i oko kluba i imam osjecaj da je ljubomoran na Senada sto je ovaj ucinio i dao vise klubu. Pisaj sheriff i plzen a snijeg ti rusi tribinu itd itd.

Ni milimetra mangupe !
Ma ni miljimetra lobotomijo :cry:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 11 dec 2018, 22:26

Joj kad kod nas krenu price kad mi je drug, tetak od druga, od bratove zene svastika rekla da je Senad dobar coek, pomaze ljudima. Ovako kad pises onda si pravi navijac od 2015 godine :zzz:
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 11 dec 2018, 22:27

Bezideja je napisao/la:Joj kad kod nas krenu price kad mi je drug, tetak od druga, od bratove zene svastika rekla da je Senad dobar coek, pomaze ljudima. Ovako kad pises onda si pravi navijac od 2015 godine :zzz:
Opet ti pljuvac, sto si naporan?
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 11 dec 2018, 22:34

Kad se samo sjetim da nam gurbeti bjeze 15 bodova odmah mi nije dobro. Bice tesko uraditi bilo sta na proljece ko god bude u klubu. Ovi uhljupi ako ostanu, naravno trener ce biti bog zna ko a tek nam onda krece dobra zajebancija.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 11 dec 2018, 23:08

hahahahaha. Kakva ofanziva, od gusinjskog glasila preko vanjskog saradnika do plasenja porezom. SDA klasicna, ali uzalud. Metla.

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 12 dec 2018, 00:51

plavousrcu je napisao/la:hahahahaha. Kakva ofanziva, od gusinjskog glasila preko vanjskog saradnika do plasenja porezom. SDA klasicna, ali uzalud. Metla.
Metla? Mislis da ide uprava? Pisao sam prije sedam dana ako znas nekog iz skupstine pitaj ga je li ostaja ova uprava tj jesu li za clanovi skupstine, a jucer izadje i na jednom od portala to. Ova uprava ima vecinu sigurno.

Strpi se do skupstine ;)

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 12 dec 2018, 01:17

evo slobodnih igraca pa proberite :D

https://www.transfermarkt.co.uk/elvis-k ... eler/47517
https://www.transfermarkt.co.uk/danijel ... eler/65297
https://www.transfermarkt.co.uk/alen-st ... ler/124559
https://www.transfermarkt.co.uk/sammir/ ... eler/45710
https://www.transfermarkt.co.uk/uros-vi ... ler/138512

a kome nije mrsko neka se jos trazi, ima ih koliko hoces samo treba šuške malo izvaditi. Naci 2 prava kapitalca sad i mirno uci u prvenstvo

https://www.transfermarkt.co.uk/statist ... osespieler evo pa se malo zabavite i trazite pa da dostavimo spisak zelja Hadziji :D :D :lol: :lol:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 12 dec 2018, 01:54

amko21 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:hahahahaha. Kakva ofanziva, od gusinjskog glasila preko vanjskog saradnika do plasenja porezom. SDA klasicna, ali uzalud. Metla.
Metla? Mislis da ide uprava? Pisao sam prije sedam dana ako znas nekog iz skupstine pitaj ga je li ostaja ova uprava tj jesu li za clanovi skupstine, a jucer izadje i na jednom od portala to. Ova uprava ima vecinu sigurno.

Strpi se do skupstine ;)
Samo mrzitelji Zelje mogu zagovarati i nadati se ostanku Ublehasa i analnih planinara. Sudeci po napadima tokom jucerasnjeg dana pocevsi od gusinjskog glasila preko vanjskog saradnika do plasenja porezom akcije im ne stoje najbolje. Govorio si ti i da Najdrazi dolazi spasiti guzicu Ublehasu :rol: :rol: :rol:

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 12 dec 2018, 06:02

Da je Gebels živ postidio bi se.
💩💩

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 dec 2018, 16:10

Baka Slišković:
Da možete birati kojeg biste igrača iz BiH vidjeli u Zrinjskom?

"Volio bih Jovana Blagojevića, zatim Ševku Okića iz Čelika kao napadača i Irfana Hadžića iz Radnika. Eto, to su tri igrača koje bih volio vidjeti u Zrinjskom."
Ako pređe Jovan tamo, ne sumnjam da će nam zabit go. :mrgreen:

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 12 dec 2018, 16:17

braco je napisao/la:Baka Slišković:

"Volio bih Jovana Blagojevića, zatim Ševku Okića iz Čelika kao napadača i Irfana Hadžića iz Radnika. Eto, to su tri igrača koje bih volio vidjeti u Zrinjskom."
Sad’ hocu da napisem ovo... nema veze, svakako je kod nas uvijek krivac igrac, ne do Bog predsjednik ili trener ili SD hahahaha

Joj kad nam i on zivot zagorca hahahahaha

Mada ne znam, valjda nije toliko smece od covjeka, ipak je igrao u Velezu pa u Zelji...
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 dec 2018, 16:37

kerimatomic1921 je napisao/la:
braco je napisao/la:Baka Slišković:

Sad’ hocu da napisem ovo... nema veze, svakako je kod nas uvijek krivac igrac, ne do Bog predsjednik ili trener ili SD hahahaha

Joj kad nam i on zivot zagorca hahahahaha

Mada ne znam, valjda nije toliko smece od covjeka, ipak je igrao u Velezu pa u Zelji...
Kako kaže ona od Zabranjenog Pušenja:

Pare, pare pokreću svijet
politiku i nogomet

Ili ti ga ako Šulenta ponudi zadovoljavujuću ponudu, mislim da će Jovana bolit qrac i za Veležom i za Željom. A možda i griješim, mada sam bliže ovom razmišljanju u prethodnoj rečenici. :mrgreen:

A možda u inat ode u Mostar jer su ga u Želji etiketirali kao "trulu jabuku" (yebem ti ovaj pojam). :mrgreen:

Bezideja
Kontakt:

Post Postao/la Bezideja » 12 dec 2018, 16:48

Fin period je bio u Želju, a mi ga suspendujemo bez razloga. Ja znam da on gotivi Želju samo sto mi imamo u upravi muflone koji su svojim navijacima bar jednim dijelom zgadili sve, a da ne zgade igracima.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 12 dec 2018, 17:47

@braco

Ma vidi, dobio je dijete, ne ide mu se nigdje iz BiH. A sulenta ce mu svakako dati cenera. Znaci, po svemu sudeci, on ce u zrinjski, jer bolje je imati 10 u zrinjskom (BIH)neko 6,7,8 hiljada eura u ovim krampa ligama...

Da su iznijeli dokaze da su veca, on, bogi, zec itd bojkotovali i bili truhle jabuke, ovo sikaniranje bi se mogli opravdati, a ovako samo smo ostali na rekla - kazala... sto direktno dovodi do novog pitanja - ko ce sada doci u zelju da mu ova sportska neznalica odbija od plate, suspenduje ga, posere mu se na karijeru i okrivi ga za ustanak u svlacionici?
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 12 dec 2018, 19:18

Joj ali ne mogu da vjerujem kakvu su samo lobotomci famu stvorili oko yebenog duga proslih uprava kao da su desetine miliona u pitanju a ne pazi molim te 2,4 miliona od ceka je vise od pola zatezna kamata koja ce na kraju biti otpisana kad se glavnica od vrtoglavih 1,2 miliona KM vrati :lol: :lol:

A najjace je od svega sto i taj reprogam sa poreskom nije potpisao Misketova vec uprava prije njega a lik hoce da pokupi zasluge za nesto sto on uopste nije pokrenuo :rol: :rol: Ali yebote koja je to kriminalna hobotnica godinama ispiru mozak o nekakvom dugu proslih uprava kako su oni nas spasili propasti ja kontao u pitanju minimalno 10 miliona a ono 2, nesto od cega su pola zatezne kamate koje ne moramo vracati :lol: Pa Zvezda bila bila duzna 30-40 miliona eura brat bratu pa nisu propali a Miske od milion KM napravio senzaciju :lol:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 12 dec 2018, 19:48

Yebo li vas više **** forum posred šu.pka, usrali ste ovu temu maximalno gdje je i onako malo raje pisalo. Taman kontam odgovorit fino kerimatomicu, uđem na temu i zgadi mi se šta sve više pročitam toliko da nemam volju da odgovorim čovjeku. Svaki dan perete yebo vas dan nenormalni, boli me k.urac i za "lobotomcima" i za **** forumom, da mi se čita otišo bih na toj forum i čitao. Da ne spominjem botove na temi koji se registruju s namjerom da serendaju svaki dan.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 42 gosta.