Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

BavaracZenica
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la BavaracZenica » 25 jan 2014, 22:40

Fina ce to bit sutra utakmica za odgledat ak Bog da.. zazelio sam se bas Bundeslige, a et gledao sam Bayerna u petak i danas Dortmunda, nedjelja taman HSV :)

Nego da pitam ili Ledara ili Amera, posto ne znam, zasto je Aogo na posudbi, mislim kak je doslo uopste da ga pustite ?

I kakva su ocekivanja od ovog malca sto je dosao iz Juveta na posudbu, te taj spominjani Ola John ( Cao John ) heh :D

Mlad je ali veoma perspektivan cini mi se da bi to mogao biti pun pogodak ;)
FC Bayern !!!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jan 2014, 00:10

BavaracZenica je napisao/la:Nego da pitam ili Ledara ili Amera, posto ne znam, zasto je Aogo na posudbi, mislim kak je doslo uopste da ga pustite ?
Nakon poraza od Hoffenheim-a od 5-1 vrhunski genije (citaj Fink) je igracima dao dva dana slobodno, da bi Aogo iste iskoristio i otputovao na Mallorcu. Nakon sto je to vrhunski genije saznao suspendovao je istog. Zatim je potrcko (citaj Kreuzer) dosao na ideju da smanji troskove i istog posudio Schalke-u. Sto je meni licno bio odlican potez potrcka, jer Aogo-a smatram klasicnim alibi-fudbalerom koji za ono sto prikazuje na terenu prima preveliku placu.

Ironija u cijeloj ovoj prici lezi u tome da je vrhunski genije nakon poraza od 6-2 protiv BVB-a opet igracima dao dva dana slobodno i zatim otisao u Minhen i onda se cudio sto je dobio otkaz.
BavaracZenica je napisao/la:I kakva su ocekivanja od ovog malca sto je dosao iz Juveta na posudbu, te taj spominjani Ola John ( Cao John ) heh

Mlad je ali veoma perspektivan cini mi se da bi to mogao biti pun pogodak
Sto se tice Bouy-a mislim da isti nece dobijati previse prilika za igru (mozda dobije max. 10-tak minuta u pojedinim utakmicama) s obzirom u situaciji u kojoj se nalazimo. Sto se tice John-a vecina njegovih trenera govori da je momak pravo talentovan, ali da je nedisciplinovan tj. smatra da nije potrebno da igra u defenzivi.
Hoce li mu BvM uspijeti izbiti ovu nedisciplinu iz glave ostaje da vidimo, no u nasoj trenutacnoj situaciji on je bio najbolje sto je potrcko mogao dovesti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 jan 2014, 13:28

Nekako u isto vrijeme kad su Kuehne i Magath razgovarali u Mallorci tamo su viđeni Aogo i Rincon pa nije teško zbrojiti dva i dva. Kod Aoga treba reći da ga je upravo Fink vratio na teren poslije teške depresije, promaknuo sa braniča na „manje depresivnu“ poziciju LM-a i ovu izdaju mu nije oprostio. Sjećam se da je Finkov komentar bio ciničan, u stilu ovdje mu je izgleda previše dobro pa nek vidi kako je drugdje. Ni ja ne žalim za Aogom, on ima predispozicije za odličnog igrača ali je glava veliki problem. Kad bi križali njega i Rincona dobili bi jednog pravog igrača.

Što se pak Finka tiče mislim da je svojim izbivanjima namjerno provocirao otkaz. Očito je iscrpio sve svoje ideje a nakon epizode sa Aogom i Rinconom shvatio je da je izgubio i povjerenje igrača pa više nije prolazilo ni dotad uobičajeno „špananje“.

Inače, kako se i moglo očekivati, konkurencija nam bježi sa začelja i postaje jako vruće. Ali se zato širi opasna zona – stižu novi kandidati Hoffe i Stuttgart. Biće vrlo nezgodno ne dobijemo li Schalke, a onaj Huntelaar uvijek mora biti za nas spreman i redovno nam trpa.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 jan 2014, 18:25

Ko da sam ga dozvao, Huntelaar zabio. Igramo opet loše, teško ćemo do boda. Marwijk se nažalost nije odlučio za promjenu taktike, igramo razvučeno i naoko ofenzivno a nemamo klasu za proboj njihove linije. Izuzetak bi mogao biti John, dvaput je odlično probio bok, samo bojim se da to neće biti dovoljno.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 jan 2014, 18:43

Ovo bi već moglo bit neugodnije nego što se činilo, primamo još par komada do kraja.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 jan 2014, 18:46

Evo ga, primili i treći. Formacija se raspada, svi stoje naprijed i čekaju neku priliku a Schalke lako poentira iz kontri.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 jan 2014, 18:55

Zelim Hsv brz povratak u ligu. Salu na stranu ali sa ovakvom igrom bice tesko. Ekipa bez napadaca, vjerovatno nezapamceno. :oops:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jan 2014, 18:58

I onda 90% navijaca uzme kritikovati Arnesena zbog klauzule koji je stavio na ugovor Jansena... :roll: :roll:

Ova je ekipa definitvno mrtva i mislim da ukoliko se ne dogodi neko cudo da cemo ispasti iz lige.
Mozda je i bolje iz cvajte krenuti sa HSV Plus-om. Iskreno ne zelim nikome povredu, ali se nadam da ce se Arslan povrijediti pa mozda BvM tek tada shvati da on i Badelj ne mogu igrati na poziciji zadnjeg veznog.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 jan 2014, 19:35

Sto prije Cizburger ispadne,to bolje.
Jednostavno za dobrobit i kvalitet BL.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 jan 2014, 19:36

Podhitno promijeniti ovaj 4231 sistem I preci u 4321..dakle ono sto neverkusen igra..ovako nakon svake izgubljene lopte ostavljate previse prostora za kontranapad a arslan I badelj su jednostavno prespori da toliki prostor zatvore...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 jan 2014, 19:40

Nemamo mi nažalost zamjenu ni za Arslana. Ola John je bio bolji na lijevoj strani u prvom poluvremenu, normalno kad je lijevo krilo. Zahvaljujući ingenioznom Kreuzeru krećemo u nastavak sezone bez napadača, nice. Uprava se vidimo brine za troškove, ako ispadnemo u zweite moći ćemo rezat troškove do mile volje. Imam dojam da momčad nije dobro pripremljena ni na psihičkom planu, kao što sam već bio rekao borba za opstanak je rat a ne nadigravanje.

Treba inače pohvalit Farfana kod Schalkea, igrao je fantastično.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 26 jan 2014, 20:20

Žalosno je ovo bilo gledati za danas...

Ekipa se mora podhitno prešaltati (psihički) na borbu za opstanak, ponekad kad ih gledam djeluju mi kao da misle da se bore za evropu pa si mogu dopustiti poneki kiks i momenat ležernosti...

Ola John misli da igra protiv Setubala pa uhvatio se driblinga i nikom ne da lopte... Na momenat čak i pokazao da posjeduje raskošan talent...

Ima još sedmica dana transfer roka, bilo bi mudro reagovati ...
Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 26 jan 2014, 20:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Agieren statt reagieren

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 jan 2014, 20:21

Ušao sam na temu čisto da pohvalim Ola Johna. Odlično je odigrao, pogotovo na lijevom krilu (mada ni desno nije bio loš). Šteta za HSV, puno toga nedostaje ovoj ekipi. Mislim da bi se moralo krenuti od dovođenja napadača, jer su ostali bez istog otkako se Lasogga povrijedio. Calhanoglu pokazao da će biti veliki igrač. Ipak, morao bi manje petljati u određenim situacijama. Lijepo od Rafaela van der Vaarta što mu je pružio priliku da izvede par slobodnih udaraca. Mada je jasno ko ima prednost (šut i odbrana Ralfa Fährmanna :o ).

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 jan 2014, 14:38

Imamo još tjedan dana da spasimo sezonu s jednim napadačem i zadnjim veznim, u protivnom ne piše nam se dobro. Još od kup utakmice sa Koelnom koju smo sretno dobili bilo je jasno da igra nije dobra i da treba nešto promijeniti. Objektivno kvaliteta naše igre je drugoligaška i mjesto na tablici je zasluženo. Realnost je da ćemo se sa braunschweigom, hoffeom i werderom boriti za sretno 16-to mjesto koje daje nade u opstanak.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2014, 16:43

ledar je napisao/la:Imamo još tjedan dana da spasimo sezonu s jednim napadačem i zadnjim veznim, u protivnom ne piše nam se dobro. Još od kup utakmice sa Koelnom koju smo sretno dobili bilo je jasno da igra nije dobra i da treba nešto promijeniti. Objektivno kvaliteta naše igre je drugoligaška i mjesto na tablici je zasluženo. Realnost je da ćemo se sa braunschweigom, hoffeom i werderom boriti za sretno 16-to mjesto koje daje nade u opstanak.
Izgleda da je treceligaski manager odlucio da ne dovodi pojacanja...To je danas izjavio. :( :(
Ja mislim da bi bilo najbolje da BvM pokusa sa Jiracekom na poziciji zadnjeg veznog, jer je odigrao dosta dobro na pripremnim utakmicama, no najvise bih volio kada bi iz Schalke-a posudili Jones-a, jer nam takav igrac nedostaje, no nazalost taj film necu gledati.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 jan 2014, 17:46

Da je prošlo remote glasovanje mogli smo smijeniti NO i upravu i postavit prinudnu upravu. Ovako se slaže mozaik za ispadanje, uvijek si za korak prekratak, to se ponavlja iz situacije u situaciju i dolazi neizbježno.

Ovi iz inicijative bi isto trebali reagirat a ne samo promatrat. Sve više mi se čini da Magath ima pravo kad više ne želi imat posla sa klubom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2014, 17:58

http://www.welt.de/sport/article716638/ ... h-tot.html

Protiv nasilja sam, ali bi bilo dobro kada bi im opet uletili na trening i hebali im sve po spisku pa da pic.kice shvate neke stvari - naravno ne sa ovako losim rijecima kao sto su navedene u ovom clanku.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 27 jan 2014, 21:32

šta će biti sa tahom i calhanogluom ako ispanete?
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 27 jan 2014, 22:00

Tah je nedavno produžio do 2018-te, ima izlaznu klauzulu od 10-15 milja (mislim 12) koja se može aktivirati tek od 2016-te.
Calhanoglu ima ugovor do 2016-te i s njim se razgovara o produženju, a ova situacija se sigurno neće dobro odraziti na tijek pregovora.

Po mom mišljenju oni su tek potencijal za kojeg je neizvjesno hoće li se realizirati ili ne. Dosta se precjenjuju kod navijača, realno oni ne iskaču pretjerano, ima dosta mladih igrača u drugim klubovima sa sličnim potencijalima. Hamburg i mediji im daju veću pozornost nego drugdje, evo npr. ako Ola John odigra još par lijepih poteza odmah će se počet pisat o njemu kao dijamantu, a donedavno je čamio u Benfici u rezervama i mali Lazo Marković je bio ispred njega.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 jan 2014, 10:35

Prema pisanju HA treceligaski manager je nazvao Raiolu i istog zamolio da potrazi neku jeftinu varijantu napadaca.

Da sam na mjestu OK-a ja bih licno nazvao Heldta i dogovorio posudbu Jones-a ili bih pokusao dovesti Sissoko-a koji je slobodan igrac kako bi pojacao vezni red. Zatim bih kontaktirao Eberl-a i pokusao dogovoriti posudbu de Jong-a, jer bi to za sviju bila win-win situacija.

No mozda ja imam i prevelika ocekivanja, jer sta drugo ocekivati od covjeka koji mrtav hladan kaze da su Tah i Westermann krivi za gol KJH-a. :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.