AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 19 jan 2014, 17:59

Nisam mogao vjerovati kada sam čuo da je panj zabio dva gola i imao jednu asistenciju. :shock: Milan je izgleda uklet klub, svi proigraju tek kada ga napuste. Kako god, samo neka igra najbolje što zna pa da ga Fiorentina otkupi i postane 100% vlasnik njegovog ugovora. U redovima Rossonera svakako nema mjesta.

Parolo je dobar igrač, ali prestar za Milan. Ne vidim svrhu dovođenja 29-godišnjaka, još se radi o igraču na čijoj poziciji igraju ponajbolji igrači u timu.

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 19 jan 2014, 18:10

muxa je napisao/la:
el92 je napisao/la:Verghara je otisao u Parmu. Izgleda da je Parolo nas novi igrac.
Gdje si to procitao? Za Vergaru se zna, al za Parola nisam nigdje procitao. Nemoj samo reci na FB-u:lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
:lol: vidovnjak ,na fan siteovima od AC Milana
grande Milan

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 jan 2014, 18:14

Ma znam ja da se pisalo kao da smp zainteresovani, al kad Di Marzio nije nista objavio nema od toga jos nista :wink:

Il Club più titolato al mondo!

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jan 2014, 18:15

Claus je napisao/la:Nisam mogao vjerovati kada sam čuo da je panj zabio dva gola i imao jednu asistenciju. :shock: Milan je izgleda uklet klub, svi proigraju tek kada ga napuste.
ma nema tu ukleto-neukleto...jednostavno kad ekipa ne igra kako treba, onda ništa ne štima a kod nas je to slučaj, nikakva igra, nikakav sistem, ne zna se ni ko pije ni ko plaća

u takvim okolnostima sve je mnogo teže, pa čak i da se napravi jedna smislena akcija ili par dodavanja

Milan je do sada djelovao baš kako ide ona floskula - ko raštimani orkestar

da ne bude da branim Matrija, nisam nikad bio za njega ali teško je naći bilo koga koga bi mogao nešto posebno izdvojiti

jednostavno ekipa igra loše pa samim tim i većina igrača igra ispod svog nivoa

pa i Bonera je svojevremeno igrao bolje a nije mu ni bilo teško uz Maldinija, Nestu, Stama, Gatuza, Pirla, Sedorfa, Kaku itd...
Undici stelle - ACM 1899

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 19 jan 2014, 18:17

Ma niko u kontekstu Matrija ne prica o igri jer se to od njega ni ne ocekuje, ali on je fulao minimum 10 mrtvih sansi

Il Club più titolato al mondo!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 jan 2014, 18:21

@Baltazar, al' kad ti dobiješ loptu "na tacni" i sve što trebaš je postaviti nogu/glavu i ubaciti je u gol, onda očito nije do tima, već do tebe samog. Za to nije kriv loš sistem i ostatak ekipe, nego isključivo onaj koji promaši.
baltazar1 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Nisam mogao vjerovati kada sam čuo da je panj zabio dva gola i imao jednu asistenciju. :shock: Milan je izgleda uklet klub, svi proigraju tek kada ga napuste.
pa i Bonera je svojevremeno igrao bolje a nije mu ni bilo teško uz Maldinija, Nestu, Stama, Gatuza, Pirla, Sedorfa, Kaku itd...
Odnosno, oni su mu izvlačili prosjek. I Ibrahimović je to isto radio Nocerinu, pa šta sad imamo od toga? Bonera nikad nije igrao dobro i uvijek smo strahovali od njegovih grešaka. Isto kao ni Matri, zato je najbolje da takvi igrači budu dalje od kluba Milanovog renomea.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jan 2014, 18:26

Nedved11 je napisao/la:Hoceli Milan uzeti Veronu bar 2 razlike, ko misli tako :D?
Moguće da ih ovi naši večeras ubjedljivo pobjede, ne zbog toga što je Seedorf čudotvorac, već zbog tog famoznog pozitivnog šoka, odnosno puno jače motivacije. Ali, sa ovim Milanom se nikad ne zna. :D

Edit: De Jong is the player who has completed the most passes in Serie A this season: 1116.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 19 jan 2014, 18:52

slika
grande Milan

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 19 jan 2014, 18:58

francobaresi je napisao/la:
Nedved11 je napisao/la:Hoceli Milan uzeti Veronu bar 2 razlike, ko misli tako :D?
Moguće da ih ovi naši večeras ubjedljivo pobjede, ne zbog toga što je Seedorf čudotvorac, već zbog tog famoznog pozitivnog šoka, odnosno puno jače motivacije. Ali, sa ovim Milanom se nikad ne zna. :D[/b]
U osnovi sve je moguce, Milan je to. Ali neki mi osjecaj govori da ce Milan lahko obracunta sa Veronom. Jer ekipa sa takvim potencijalom, izuzevsi odbranu, mora pokazati kvalitet,, vecerasnji duel je idealna prilka. Nazalost, za navijace Milana Kalco je samo prilika da novi trener slozi ekipu za LP i slijedecu sezonu, jer ozbiljna borba za LP je izgubljena, osim nekog cuda u koje niko ne vjeruje :D
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 jan 2014, 19:00

Nešto mi govori da bi večeras mogla biti kiša golova na San Siru. Milanova odbrana katastrofa, ni Verona nije mnogo bolja po tom pitanju (rekao bih da su jači za golmana), a obje ekipe posjeduju izuzetno potentan napad i vezni red. Šta da kažem osim da bih volio kada bi Seedorf debitovao pobjedom.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jan 2014, 19:02

Vidjet ćemo kako će Verona bez Toni-a i Jorginha večeras.
-Rui Costa-

el92
Kontakt:

Post Postao/la el92 » 19 jan 2014, 19:06

Ja mislim da ćemo da dobijemo 4-0 ,predosjećam...
grande Milan

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jan 2014, 19:07

ne pada mi na pamet da branim ni Boneru ni Matrija, onako kažem da u suštini većina igrača Milana trenutno ne pruža svoj maksimum, ja ipak mislim da mi imamo solidnu klapu...bitno je to samo dovesti u red

nismo sigurno ekipa za prvog mjesta ili osvajanja LP ali jesmo za dosta bolju igru i veći broj bodova

večeras Verona koja ima čak 10 pobjeda, duplo više od nas :oops:

očekujem pobjedu naravno a čini mi se da će Honda večeras pokazati najviše...nekako predosjećam
Undici stelle - ACM 1899

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jan 2014, 19:09

Previše očekujete od Honde, mislim odličan je igrač. Ali on je još uvijek u fazi adaptacije na novu ligu i sve ono što dolazi sa tim. U ovo malo vremena što je proveo na terenu, pokazao je da može biti od velike koristi ovoj ekipi. Ali ne treba odmah očekivati nešto spektakularno.
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 jan 2014, 19:19

Hondi treba određeno vrijeme za adaptaciju, a onda će pokazati koliko zna i umije. Razlika između RPL i Calcija je ogromna. U Italiji se igra brže, dinamičnije, žestoko ("u kost", što bi se reklo) i pogledi na igru nisu isti kao u Rusiji. Serie A je daleko od raja za ofanzivne igrače kao Keisuke, jer je općepoznata činjenica kako su odbrane i dalje tvrde i neprobojne.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jan 2014, 19:22

nažalost, trenutno i nije potrebno baš puno pa da budeš faca na terenu u ekipi Milana :(

jednostavno ne vidim ko bi mogao povući ekipu, možda Montolivo...Kaka je bio tanak prethodnih nekoliko utakmica, Binho igra dobro dok ne povali nekoga i njemu je to špica u jednoj tekmi...Balonja, nemam pojma šta reći da njega, previše me iritira u zadnje vrijeme

ostaje onda samo da Honda napravi neki dar-mar na terenu, zato nekako tipujem na njega

također, molim Boga samo da ne odigramo jednu "alegrijevsku" utakmicu
Undici stelle - ACM 1899

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 jan 2014, 19:27

Ljudi, nama, Milanu ne treba pojedinac koji će praviti dar-mar. Ovaj Milan treba da ima svoj identitet, da izgradi prepoznatljivu igru, ali ono što je najvažnije da igraju kao tim. A to Milan nije igrao pod vodstvom Allegrija.Ovo je posljednje 3 i po' godine bio ONE-MAN team, samo što je Balotelli nedovoljno dobar/zreo da bi mogao adekvatno zamijeniti Ibrahimovića.

Ali ako ćemo još preciznije, Milan je bio tim sačinjen od najboljeg stopera i napadača današnjice. Oni su bili najveća snaga Milana, oni su saigrače činili boljim. Nakon što ih je Galliani prodao, Allegri nije imao ideju šta da radi.
Znači da se korektujem, neka bude da smo bili TWO-MEN team. :mrgreen:
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 jan 2014, 19:46

francobaresi je napisao/la:Ljudi, nama, Milanu ne treba pojedinac koji će praviti dar-mar. Ovaj Milan treba da ima svoj identitet, da izgradi prepoznatljivu igru, ali ono što je najvažnije da igraju kao tim. A to Milan nije igrao pod vodstvom Allegrija.Ovo je posljednje 3 i po' godine bio ONE-MAN team, samo što je Balotelli nedovoljno dobar/zreo da bi mogao adekvatno zamijeniti Ibrahimovića.

Ali ako ćemo još preciznije, Milan je bio tim sačinjen od najboljeg stopera i napadača današnjice. Oni su bili najveća snaga Milana, oni su saigrače činili boljim. Nakon što ih je Galliani prodao, Allegri nije imao ideju šta da radi.
Znači da se korektujem, neka bude da smo bili TWO-MEN team. :mrgreen:
+1 Ništa dodati ni oduzeti.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 jan 2014, 19:47

slažem se s tobom, nisam ni mislio da čitava ekipa ovisi o jednom igraču, to onda i nije ekipa, nego onako mi se nešto priviđa da bi Honda večeras mogao da žari na terenu

vidjeli smo da je lik onaj klasični japanski perfekcionista, večeras mu je debi od prve minute na domaćem terenu, novi trener, navijači i prilika da zablista, da ispoštuje neka očekivanja

sasvim je jasno da bez unaprijeđene timske igre nemamo se čemu lijepom nadati, ni igri, ni bodovima, niti nekom napretku

jedan off:
nešto kontam, šta bi dobili kad bi na Mariovo tijelo nakalemili Hondinu glavu :roll:
Undici stelle - ACM 1899

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 19 jan 2014, 19:56

Vidjet cemo veceras kako ce sve to funkcionisat, svakako ce bit super vidjet Sedorfa na klupi. Valjda ce i stadiona bar 60%-70% bit popunjeno. Nadam se da se vratilo bar malo entuzijazma navijacima, potrebno je to i Sedorfu i igracima. Jos malo pa tekma, jedva cekam.. :D
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.