FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 12 sep 2018, 11:37

Pantelija je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Poserem se ja u usta i duljevicu i saricu ....kome mogu glumiti i kome predstavljaju newto bujrum, meni nista sem dva igraca koja su sjebala moj klub za novac i hinjski ga zavlacili .
Ma nek su otišli đaba. Šta bi to oni nesposobni uhljupi u upravi i da su otišli za neku lovu znali uložiti u pojačanja jel!? Pitanje je kolko nama uopšte ide u kasu a kolko negdje drugo :lol: :lol:
Otišli svi đaba ovi jači igrači dok su ovi kreteni u klubu. Amin
je li ti navijas za upravu ili za FKS?
jE LI VIDIS U EKIPI 5-6-7-8 NASIH, DOMACIH, MLADIH IGRACA, 34 U PRVIH 11 UVIJEK, jesmo li to trazili ? JEesmo, jesmo li dobili ? Jesmo!
Jesmo li trazili da nas bude Fan shop? Jesmo. Je li sada nas? Jeste.
Jesmo li trazili nekoga ko ce da bude zaduzen sa Husrefom za igrace, dobili Hadzica.
Jesmo li trazili da se ne dovode polovnjaci od 29-37 godina? JESMO, je li dolazem ne dolaze.
Jesmo li pola akademije i sve sto valja stavili pod ugovore na 5 godina? JESMO.
Je li uprava stala iza Husrefa iako nije imao rezultat i po prvi put podrzala trenera umjesto igrace? Jeste
Sta nam sad ne valja? Naravno ima losih stvari, iima tona nesposobnih i kojima nije mjesto ali stati na stranu duljevica kome je klub isplacivao ogromnu platu plus mu nudio jos vecu za novi ugovor da bi ga unovcili, pa je govorio da nece biti problema, i zavlacio, ili sarica koji je isto tako pricao kako je sve ok, dok nije dobio zeleno svjetlo od menadzera. Poserem im se u usta.

Meni je FKS ispred svega, i ako je neki igrac posrao se po klubu za mene je nsita drugo nego bivsi. A to sta bi uradili s parama, pa eto, npr potpisali jos 10 akademaca, doveli jos 10 iz citave bih, placali smjestaj i sves to ide uz to ..
Ti očito ne razumiješ neke stvari. Neće takvi igrači da ostanu ovdje i za veće pare. NE ŽELE. Hoće da idu dalje. Ostaju nam igrači poput Hebibovića, Halilovića, Velkoskog ili Handžića itd. Igrače poput Sarića, Duljevića pa isto će se desiti sa Rahmanovićem, ne žele da se dugo zadržavaju u ovoj LIGI. Nije uvijek do kluba. Liga je dno dna. Hoće ljudi vani. Nije isto igrati protiv Mladosti, Zvijezde 09 ili GOŠK - a ili tamo Njemačka 2 liga, gdje ima 3,4 puta veću platu, bolje terene, klubove, sistem, jednostavno Njemačka ili Južna Koreja, ista stvar, plata, sistem, država. Ne treba da živimo u lažima nekim da možemo zadržati te igrače, kad oni neće, nismo toliko moćni ni kao klub ni kao liga a pogotovo ne kao država. To su zablude ba.

A što se kluba tiče ponovit ću ponovo "da su otišli za neku lovu znali uložiti u pojačanja jel!? Pitanje je kolko nama uopšte ide u kasu a kolko negdje drugo". O tome se radi. Da smo prodali Sarića za 250.000 eur i Duljevića za recimo 500.000 eur, što su trebali kad se moglo. Kolko bi se uložilo u ekipu ili terene u kampu??? Kolko bi nama pripalo, poučeni iskustvom od ranije, minimalno nešto. Kusur. I zato imamo ovo što imamo. Meni je malo, može i mora bolje.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 12 sep 2018, 12:00

Stvar je u tom da se guz.icom ne zatvaraju vrata. Dulja je mogao produžit još dvije godine, i opet bi ga neko kupio 1000%. Klub bi dobio 300-400 hiljada eura, dosta. Za Sarića OK, stariji je bio i teško da bi ga neko uzeo poslije onakve sezone gdje smo jedva evropu izvukli. Misliš da Mujakić sutra ne bi našao angažman vani, da nije produžio? Bi roki, al hoće da i klub zaradi. Zna i on, kao i mi, da on neće ostat pet godina u Sarajevu. Bit će tu još ovu sezonu i ode on dalje, al ćemo mi zaradit. Pa sto hiljada, sto hiljada, al zaradit ćemo. Drugi par cipela je što naši ne znaju s parama al bitan je princip tog igrača. Dulja i Sarić su gov.na jer ih ni 5% ne boli qrac za klubom koji ih je doveo tu gdje jesu. Mi smo od bubuljičavog dječaka napravili standardnog reprezentativca iako je statistički bio najgore krilo u ekipi, još smo mu kapitensku dali. Proigrao u zadnjoj sezoni kad je premješten na prednjeg veznog. A u dvije sezone ranije što je igrao krilo, zabio je 5-6 golova i upisao 10ak asistencija. Za dvije sezone. To mrtvi Hebib u jednoj sezoni ostvari. Al smo ga puhali, citirali Ješića da Dulja vrijedi 2 miliona, smijali se konama na ponudi od 400k... Za šta, za dvije veš mašine? Majstor je, al i velika nula od čovjeka.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 sep 2018, 13:03

Mislim da sam napisao ranije 100 puta, ali niko me ne može ubijediti da klub ima veću direktnu korist od eventualnih 300k € nego li od igre i nastupa tog igrača koji bi se eventualno trebao prodati.

NIKO I NIKAD u čitavoj yebenoj historiji nije izašao i rekao transfer je toliki, klubu ide toliko, ostalo igraču, menadžeru qrcu palcu. Sve su sama medijska i mahalska nagađanja! Dalje, i taj kakav takav novac nikada nije evidentno uložen u nešto, barem mi to ne vidimo. Okej, nećeš zbog države i poreza da kažeš toliko i toliko je klub dobio, al možeš reći biće uloženo u to i to, za te i te pare smo doveli ovog, od tog i tog transfera smo u mogućnosti platiti kvalitetnog stranca...

Što se mene tiče, nek Adukor ili Rahmanović produže na još godinu, i nakon toga nek odu džaba.

Sve dok ne rade kako treba da rade, dok su netransparentni, ne pada mi na pamet da navijam za obeštećenja JER MI JE DRAŽE GLEDATI GODINU DUŽE DOBROG IGRAČA NEGO NE ZNATI GDJE SU PARE OD NJEGOVOG TRANSFERA!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 12 sep 2018, 15:18

skoroalen je napisao/la:Stvar je u tom da se guz.icom ne zatvaraju vrata. Dulja je mogao produžit još dvije godine, i opet bi ga neko kupio 1000%. Klub bi dobio 300-400 hiljada eura, dosta. Za Sarića OK, stariji je bio i teško da bi ga neko uzeo poslije onakve sezone gdje smo jedva evropu izvukli. Misliš da Mujakić sutra ne bi našao angažman vani, da nije produžio? Bi roki, al hoće da i klub zaradi. Zna i on, kao i mi, da on neće ostat pet godina u Sarajevu. Bit će tu još ovu sezonu i ode on dalje, al ćemo mi zaradit. Pa sto hiljada, sto hiljada, al zaradit ćemo. Drugi par cipela je što naši ne znaju s parama al bitan je princip tog igrača. Dulja i Sarić su gov.na jer ih ni 5% ne boli qrac za klubom koji ih je doveo tu gdje jesu. Mi smo od bubuljičavog dječaka napravili standardnog reprezentativca iako je statistički bio najgore krilo u ekipi, još smo mu kapitensku dali. Proigrao u zadnjoj sezoni kad je premješten na prednjeg veznog. A u dvije sezone ranije što je igrao krilo, zabio je 5-6 golova i upisao 10ak asistencija. Za dvije sezone. To mrtvi Hebib u jednoj sezoni ostvari. Al smo ga puhali, citirali Ješića da Dulja vrijedi 2 miliona, smijali se konama na ponudi od 400k... Za šta, za dvije veš mašine? Majstor je, al i velika nula od čovjeka.
To si upravu. Al je fazon što neće da ostanu ovdje, jer je takav naš mentalitet. Čim ga dobro krene, digne se, glumi da je igračina, nedodirljiv, k.určenje itd. Znaš i sam kako kod nas to ide. Duljević ti je najbolji primjer. Zavalio nas, zato što imaš ponude recimo pr. radi: FKS i klubove s vana: klub B, i klub C.... Čeka bolju ponudu ova dva kluba s vana klub B i klub C, pregovara s njima, ako nije kako treba, ima back up FKS. Ali prioritet je vani. Mi smo sami krivi što smo čekali dugo da mu se produži, ponudiš godinu i po ranije novi ugovor, ako neće, nema priprema, nema utakmica, tribine i ćao. I tako slijedećem. Primoraš ga, iako neće. Mi smo te stvorili kao igrača i progurali, ima da se odužiš novim ugovorom. Pa ga prodaj za 500.000 eur, al ćeš vratit sav uložen novac i plus profit. Nema tog igrača koji neće potpisati. Propada onda, ako misli da igra dalje i na karijeru.
Al je fazon što mi nemamo takvih ljudi u klubu. Nisu sposobni niti imaju taj šlif ili žicu za takve stvari. Eh sad imamo Mujakića, Pidru i ostale koji imaju ugovore na 5 godina. Valjda su naučili više. Rahmanovića i Adukora sad ako misle potpisat, minimalno na 3 godine. I zavisi sve ko ga savjetuje, kakav mu je menadžer i roditelji.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2018, 15:19

Treba se dobro preispitat sto se ovi stvari tice, govorenje javno koliko je koji igrac kosto ili posto je koji igrac prodat automaski eto ti PDV 17% drugo odma ce igraci drugi trazit vece plate i takode imacemo veci problem sa drugim igracima.

Drugo nije isto jel klub dobio 100 k € ili 0 €. Pa nek Sabrina uzme pola opet za 100k km mozes kupit najbolje kadete u bh. A sta mozes kupit za 0 km.

Sto se tice ugovora ima tu dosta nacina kako da se klub zastiti;
1) kad podpisujes ugovor toliko i toliko godina + jos toliko i toliko
2) 6 -7 mjeseci prije isteka ponudit ugovor neces tribina i idemo dalje

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 12 sep 2018, 15:32

Pitar6785 je napisao/la:Treba se dobro preispitat sto se ovi stvari tice, govorenje javno koliko je koji igrac kosto ili posto je koji igrac prodat automaski eto ti PDV 17% drugo odma ce igraci drugi trazit vece plate i takode imacemo veci problem sa drugim igracima.

Drugo nije isto jel klub dobio 100 k € ili 0 €. Pa nek Sabrina uzme pola opet za 100k km mozes kupit najbolje kadete u bh. A sta mozes kupit za 0 km.

Sto se tice ugovora ima tu dosta nacina kako da se klub zastiti;
1) kad podpisujes ugovor toliko i toliko godina + jos toliko i toliko
2) 6 -7 mjeseci prije isteka ponudit ugovor neces tribina i idemo dalje
E kako se to tek može riješiti. Takve bi protjero iz države, a ne iz kluba. Zasluži, zavrijedi i dobićeš. Ti što bi zbog drugih tražili više su kompletni debili. Pogledaj samo razlike u plati po Evropi pojedinaca u ekipi u odnosu na druge igrače, pa opet funkcionišu normalno i teren i svlačionica. Jer su profesionalci, a ne mentalni duduci što im ego vrijeđa povišen ton trenera.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 12 sep 2018, 15:42

Saric u trening kamp u Butmir dosao kod Hadzibajrica na tretman.
Sabrine mi moje!

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 12 sep 2018, 15:52

Sarajevo - Chelsea 16:00

:bih: :bih:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2018, 16:02

Svi mi to znamo da nijedan igrac koji je ikad igro u plbh Je teski amater ****, osim benke. Al lahko je benku bit profesionalac kad je covjek kod nas zaradivo pola miliona km.

A ovi sto igraju za 5-6 glava njemu ako je 600-700 km mjesecno vise njemu je uhar i vrijedi se svadat sa klubom da mu to da.

Yuvenyus pjanicu dao 6.5 m € sto bi se on sad svado sa klubom jer dybala mandzukic imaju 8-9 m nije lud

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 sep 2018, 16:06

skoroalen je napisao/la:Stvar je u tom da se guz.icom ne zatvaraju vrata. Dulja je mogao produžit još dvije godine, i opet bi ga neko kupio 1000%. Klub bi dobio 300-400 hiljada eura, dosta. Za Sarića OK, stariji je bio i teško da bi ga neko uzeo poslije onakve sezone gdje smo jedva evropu izvukli. Misliš da Mujakić sutra ne bi našao angažman vani, da nije produžio? Bi roki, al hoće da i klub zaradi. Zna i on, kao i mi, da on neće ostat pet godina u Sarajevu. Bit će tu još ovu sezonu i ode on dalje, al ćemo mi zaradit. Pa sto hiljada, sto hiljada, al zaradit ćemo. Drugi par cipela je što naši ne znaju s parama al bitan je princip tog igrača. Dulja i Sarić su gov.na jer ih ni 5% ne boli qrac za klubom koji ih je doveo tu gdje jesu. Mi smo od bubuljičavog dječaka napravili standardnog reprezentativca iako je statistički bio najgore krilo u ekipi, još smo mu kapitensku dali. Proigrao u zadnjoj sezoni kad je premješten na prednjeg veznog. A u dvije sezone ranije što je igrao krilo, zabio je 5-6 golova i upisao 10ak asistencija. Za dvije sezone. To mrtvi Hebib u jednoj sezoni ostvari. Al smo ga puhali, citirali Ješića da Dulja vrijedi 2 miliona, smijali se konama na ponudi od 400k... Za šta, za dvije veš mašine? Majstor je, al i velika nula od čovjeka.
Duljevic sad vrijedi dva miliona, a na ljeto ce vrijediti cetiri.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 sep 2018, 16:10

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 12 sep 2018, 16:21

Sabinho je napisao/la:
Duljevic sad vrijedi dva miliona, a na ljeto ce vrijediti cetiri.
Neznam sta raspravljate o pakasu. Nije htio produzit za nas znaci dosao iz olimpika da se proda. Njemu je stalo do Fk Sarajeva ko meni do lanjskog snijega :mrgreen: . Kupio neke ves masine pa imene da su nazvali i pitali za pomoc pomogao bi ih :D
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 12 sep 2018, 16:22

MortemHz je napisao/la:slika
Neće biti laka utakmica, imaju onog ludog Starčevića na klupi koji nam zna zagorčati život. :cry:
Al' vjerujem uz dobar pristup i igru kao protiv momaka iz Jelaha da se može ostvariti pobjeda od 2 gola razlike.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 12 sep 2018, 16:24

SarajevoJeBordo je napisao/la:Mislim da sam napisao ranije 100 puta, ali niko me ne može ubijediti da klub ima veću direktnu korist od eventualnih 300k € nego li od igre i nastupa tog igrača koji bi se eventualno trebao prodati.

NIKO I NIKAD u čitavoj yebenoj historiji nije izašao i rekao transfer je toliki, klubu ide toliko, ostalo igraču, menadžeru qrcu palcu. Sve su sama medijska i mahalska nagađanja! Dalje, i taj kakav takav novac nikada nije evidentno uložen u nešto, barem mi to ne vidimo. Okej, nećeš zbog države i poreza da kažeš toliko i toliko je klub dobio, al možeš reći biće uloženo u to i to, za te i te pare smo doveli ovog, od tog i tog transfera smo u mogućnosti platiti kvalitetnog stranca...

Što se mene tiče, nek Adukor ili Rahmanović produže na još godinu, i nakon toga nek odu džaba.

Sve dok ne rade kako treba da rade, dok su netransparentni, ne pada mi na pamet da navijam za obeštećenja JER MI JE DRAŽE GLEDATI GODINU DUŽE DOBROG IGRAČA NEGO NE ZNATI GDJE SU PARE OD NJEGOVOG TRANSFERA!
Ovo sto je napisano velikim slovima je sustina,slazem se apsolutno.
Uzelo se samo od akademaca fine love ove godine pa gdje su te pare?

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 12 sep 2018, 16:32

Godina do subote :sick: valja docekati. Samo borbeno i hrabro i nema brige.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 12 sep 2018, 16:39

Ove iz Celzija ko da su Hebibu periku stavile, ubi nas ova po krilu ne moze je kamera uhvatit :mrgreen:
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Fikret1946
Kontakt:

Post Postao/la Fikret1946 » 12 sep 2018, 16:42

Zene i fuzbal,mrs u kuhinju

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 12 sep 2018, 16:50

Fikret1946 je napisao/la:Zene i fuzbal,mrs u kuhinju
Ma ok sve nije nam ni muski fudbal nesto bolji kad upprrdis sa evropskim, al da ova na nasem golu ne prestaje pricat 45 minuta tacnije derat se, e to je nemoguce, salji je na koridu ebo je brat napaceni

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 sep 2018, 16:52

Inijesta je napisao/la:
Ma ok sve nije nam ni muski fudbal nesto bolji kad upprrdis sa evropskim, al da ova na nasem golu ne prestaje pricat 45 minuta tacnije derat se, e to je nemoguce, salji je na koridu ebo je brat napaceni
Može li se vidjeti koliko raje ima na zapadu?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 12 sep 2018, 16:57

MortemHz je napisao/la:
Inijesta je napisao/la:
Može li se vidjeti koliko raje ima na zapadu?
Ne moze brate ko da snima sa 33/10 nokijom, al et treba ih pohvaliti za ove snimke bit ce bolje aBd
Samo nadam se da je do snimka, teren izgleda ocajno

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []