FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 13 sep 2018, 15:13

BordoSarajevo je napisao/la:Imali su četrnaest dana odmora, valjda mogu odigrati 4 utakmice svaka 3-4 dana.
Gledan ove reprezentativce uopšte, liga, kupovi, reprezentacija, počinje i liga prvaka. Igraju utakmice svaka 3 dana i to utakmice na visokom nivou. Nemaju reprezentativnu pauzu, nemaju izmedju vikenda pauze :D
Eh tim drugim što ih pomenu, što igraju na visokom nivou, stavio bih kalendar ko u NBA. Hoćeš milione? Izvoli pa crkni za njih robe.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 sep 2018, 15:16

Amca007 je napisao/la:Praznik fudbala ce biti u Mostaru. Ocekujem tesku pobjedu..
TAKO JE.PRAZNIK ZA PRIJATELJE.
Po meni Sarajevo treba da se skoncentrise na prvenstvo.Titula je ono sto donosi radost i pare.Imamo roster fudbalera koji gotovo sigurno (aBd)garantuje igranje u Evropi. No po novom sistemu takmicenja u predkv. LP ,dobijas odlicnu priliku za grupe EL(uz "puno" srece).Kup je takmicenje koje bi igrao kombinovani tim FKS sve do polufinala,ako se na tom putu potrefi derbi e tu bi trebali zapeti,ostalo je manje bitno.Ovako bi ja sastavio tim do polufinala(ako ide ide,ako ispadnemo ,manje cemo gubiti energije).
Dzafic,Sabanovic,Sofranec,Kurdic,Hodzic(Bekic)
Mustafic,Crepulja,Neko
Resic,Handzic,Halilovic
I ovaj tim je konkurentan,ako ide do polufinala.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 13 sep 2018, 15:16

velez je extra, prijatelji
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 13 sep 2018, 15:32

Protiv Veleža vjerovatno će Džafić i Handžić dobiti priliku od prve minute, probao bi i Bekića na krilu, kao i Crepulju od prve minute, ostalo popuniti sa najboljim igračima, ne smijemo riskirati i olako gledati na Velež a i kup. Trofej je trofej. Uz ligu jedini. Bitan je nego šta, ne kao liga ali da je bitan - jest!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 sep 2018, 15:34

mostar_mo je napisao/la:Dobro nam došli stari sportski prijatelji. :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:

Utakmice Sarajeva i Veleža su uvijek bile praznik za oči kako na tribinama , tako i na terenu.

Neka tako bude i ovaj put ! Nama je rezultat manje bitan i mislim da ne trebamo gubiti energiju na takmičenje koje ne možemo objektivno osvojiti.

Mala je šteta što je srijeda , a ne vikend jer bi sigurno stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta.
Kako je lijepo citati ovo. Od srca Vam zelim povratak u PL ,bez Veleza i Rodjenih nije to to. Mislim da ni jednoj ekipi kup ne treba biti aman bitan.Nek pobjedi fudbal , a tribine nek daju stimung i da sve bude u duhu prijateljstva. :bih: :tokralju:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 sep 2018, 15:45

Juče na stadionu u Vrapčićima, tokom derbija između Veleža i Sarajeva, bilježimo jedan sasvim suprotan primjer - ne samo da je bilo fer i korektno navijanje navijača oba kluba, nego su navijači Red Army i Horde Zla navijali zajedno.

U jednom trenutku, gostujući navijači su istakli transparent na kojem je pisalo: "Mostarci, hvala vam za pomoć 04. 10. 2009.", misleći - naravno - na slučaj kada je u Širokom Brijegu ubijen navijač Sarajeva, Vedran Puljić.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 13 sep 2018, 15:55

Auuu, meni djevojka iz Mostara, navija za Velež. Pa mene nema nigdje :silent: :puke:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 sep 2018, 16:03

MortemHz je napisao/la:Juče na stadionu u Vrapčićima, tokom derbija između Veleža i Sarajeva, bilježimo jedan sasvim suprotan primjer - ne samo da je bilo fer i korektno navijanje navijača oba kluba, nego su navijači Red Army i Horde Zla navijali zajedno.

U jednom trenutku, gostujući navijači su istakli transparent na kojem je pisalo: "Mostarci, hvala vam za pomoć 04. 10. 2009.", misleći - naravno - na slučaj kada je u Širokom Brijegu ubijen navijač Sarajeva, Vedran Puljić.

slika
OVO SE NIKAD , AL BAS NIKAD NE SMIJE ZABORAVITI. PRENOSITI SA KOLJENA NA KOLJENO. PRIJATELJI DOKLE TRAJU KLUBOVI . ZNACI VJECNO. NIKAKVI TRENUTNI INTERESI NE TREBAJU POKVARITI OVO BRATSTVO. :bih: :bih:

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 13 sep 2018, 16:08

:urnebes:

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 13 sep 2018, 16:35

Pozelio sam se takmicarskih utakmica protiv starih rivala. Dobro nam dosli!
Rezultat je trend, ideal je vječan!

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 13 sep 2018, 16:42

najbolji moguci protivnik u kupu. velez je nas stari rival i prijateljski klub, imaju dobru ekipu koja bi u pl bila negdje na sredini tabele i sigurno se nebi borili za opstanak. to je idealna sansa da vidimo koliko mogu/vrijede ove nase rezerve. sad imaju sansu da pokazu sta znaju i da li zasluzuju nositi dres FKS.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 13 sep 2018, 16:48

Ma necemo vidjeti koliko rezerve vrijede, jer ne vjerujem da ce Velez zapinjati. Nema logike, za njih je bitno da se sto prije vrate u PL. Kup svakako ne mogu osvojiti. Tako da se nece dobiti realna slika sa terena. Kako god, odlican razlog za posjetu Mostaru i some u Jablanici :)
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 13 sep 2018, 16:50

Ma lijepo je igrati na dva fronta i treba nastojati ove godine probati uzeti duplu, sad koliko možemo, ali siguran sam da možemo, jer imamo široku klupu a to je jako bitno.
Velež poslije Sarajeva najdraži klub u BiH, naša braća uvijek je lijepo bilo gledati utakmice Sarajeva i Veleža, a ujedno najuspješnija dva kluba iz BiH u yugi su bili tako da očekujem dobru tekmu, našu pobjedu uz pogotke Rešića i Mustafića
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 sep 2018, 16:53

bihuzur je napisao/la:najbolji moguci protivnik u kupu. velez je nas stari rival i prijateljski klub, imaju dobru ekipu koja bi u pl bila negdje na sredini tabele i sigurno se nebi borili za opstanak. to je idealna sansa da vidimo koliko mogu/vrijede ove nase rezerve. sad imaju sansu da pokazu sta znaju i da li zasluzuju nositi dres FKS.
Je li to ovaj tim ?:
Mustafic,Crepulja,Neko(mozda onaj iz komsiluka)
Resic,Handzic,Halilovic
I ovaj tim je konkurentan,ako ode do polufinala, a poslije po kup malo ozbiljnije.Titulu prvaka treba ganjat,kup u drugi plan.
Nasa uprava bi trebala uljepsat ovaj mec prijatelja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 sep 2018, 16:53

FK Sarajevo protiv Veleža u 1/16 finala Kupa BiH

slika

Izvlačenje parova 1/16 finala Kup-a Bosne i Hercegovine za seniore obavljeno je danas u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Voljom žrijeba odlučeno je da FK Sarajevo gostuje u Mostaru protiv ekipe FK Velež. U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica a susret Veleža i Sarajeva na rasporedu je u srijedu 19.09.2018.

U ovoj fazi takmičenja će se sastati:

Igman Konjic - Rudar Prijedor

Kozara - Radnik

Velež - Sarajevo

Moševac - Rudar Kakanj

Tuzla City - Zrinjski

Čelik - Krupa

Zvijezda 09 - Mladost Doboj Kakanj

Alfa Modriča - Borac

Metalleghe BSI - Sloboda

Sloga Gornje Crnjelovo - Slavija

Pobjeda - Zvijezda Gradačac

TOŠK - Goražde

Bosna Visoko - GOŠK

Mladost Kikači - Leotar

Široki Brijeg - Željezničar

S obzirom na to da je Sloga Doboj odustala od takmičenja, direktan plasman u 1/8 finala ostvarila je ekipa Klis.

Susreti 1/16 finala na programu su 19. 9. 2018. u 16:30/19:30 sati.
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 13 sep 2018, 16:56, ukupno mijenjano 1 put.

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 13 sep 2018, 16:56

pasica je napisao/la:Ma necemo vidjeti koliko rezerve vrijede, jer ne vjerujem da ce Velez zapinjati. Nema logike, za njih je bitno da se sto prije vrate u PL. Kup svakako ne mogu osvojiti. Tako da se nece dobiti realna slika sa terena. Kako god, odlican razlog za posjetu Mostaru i some u Jablanici :)
mislis da nece zapinjati? ja vjerujem da hoce. i njima je cilj da vide sta njihovi mogu protiv jacih ekipa. bice to odlicna utakmica u kojoj ce i jedni i drugi izginuti za pobjedu.
price o tome kako je kup nebitan i ne treba se trositi u igranju istog su izmislile ekipe koje ispadnu da se samoutjese. isto kao sto je ljubav izmislila sirotinja da imaju sta dzaba yebavati :mrgreen:

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 13 sep 2018, 16:59

Samozdravlje je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:najbolji moguci protivnik u kupu. velez je nas stari rival i prijateljski klub, imaju dobru ekipu koja bi u pl bila negdje na sredini tabele i sigurno se nebi borili za opstanak. to je idealna sansa da vidimo koliko mogu/vrijede ove nase rezerve. sad imaju sansu da pokazu sta znaju i da li zasluzuju nositi dres FKS.
Je li to ovaj tim ?:
Mustafic,Crepulja,Neko(mozda onaj iz komsiluka)
Resic,Handzic,Halilovic
I ovaj tim je konkurentan,ako ode do polufinala, a poslije po kup malo ozbiljnije.Titulu prvaka treba ganjat,kup u drugi plan.
Nasa uprava bi trebala uljepsat ovaj mec prijatelja.
tako nekako. ja bi igrao sarezervama sve dok ne naletimo na neku ekipu iz vrha. FKS mora imati rezerve koje su bolje od vecine ekipa iz pl. ako to nemamo, titula je samo pusti san.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 13 sep 2018, 18:09

SFK ;)

slika

bordopoeta
Kontakt:

Post Postao/la bordopoeta » 13 sep 2018, 18:47

Utakmice Sarajeva i Veleža su uvijek bile praznik za oči kako na tribinama , tako i na terenu.

Neka tako bude i ovaj put ! Nama je rezultat manje bitan i mislim da ne trebamo gubiti energiju na takmičenje koje ne možemo objektivno osvojiti.

Mala je šteta što je srijeda , a ne vikend jer bi sigurno stadion bio popunjen do posljednjeg mjesta.[/quote]

Kako je lijepo citati ovo. Od srca Vam zelim povratak u PL ,bez Veleza i Rodjenih nije to to. Mislim da ni jednoj ekipi kup ne treba biti aman bitan.Nek pobjedi fudbal , a tribine nek daju stimung i da sve bude u duhu prijateljstva. :bih: :tokralju:[/quote]
Da se razumijemo, ništa protiv Veleža, naprotiv. Ali nismo bili uvijek baš u ljubavi. Bilo je prije rata nekada puno vatre i na terenu i na tribinama. Sjećam se jedne tekme sa Veležom (koja je godina ne znam, imao sam nekih 12-ak godina), sjedio sam na istoku i rezultat 3:3. Tokom cijele tekme, jedan od njihovih halfova mariše li r. Haseta, mariše. Čini mi se da je to bio Benco, ali nisam siguran. U samom finišu, dosuđen je slobodan udarac na oko 25-ak metara od njihovog gola na sjevernoj strani. Kod njih brani Eso Dugalić (kasnije je branio i kod nas). Prvi golman Ivica Ćurković bio nešto povrijeđen, ali i Eso bio dobar i perspektivan golman. Lijepo je pjevao, pa bi , kada je branio kod nas i kada bi igrači malo zasjeli, on obavezno pjevao. Helem, sami je kraj utakmice, sudije samo što nisu podigli zastavice (u to vrijeme kada bi se igrao posljednji minut sudije bi digli zastavice) Hase se zalijepe i zabija u same rašlje. Ispružio se Eso, koliko je dug i širok, ali država. 4 je 3, na stadionu delirijum, ja neopisivo radostan skačem kao lud. Simptomatiično je da se niko od naših igrača ne raduje, pa ni Hase. Samo je nešto ljutito odmahivao igračima i dugačkim koracima išao prema centru. Nekoliko trenutaka kasnije sudija svira kraj. Prošlo je mnogo godina i sticajem okolnosti sjedim za stolom do stola r.Haseta u separeu hotela Stari Grad, gdje je on često igrao šah. I poče pričati baš o toj utakmici. Kaže, dogovoreno da se igra neriješeno i da bude 3:3, ali sve vrijeme mene krvnički nije taj njihov half (ne mogu da se sjetim imena). Kaže Hase, pitam ga ja šta ti je bolan, što se udaraš kad je sve dogovoreno, na što mu ovaj odgovara: ko te ye ne. Na samom kraju sudija dosudi slobodan udarac za nas, ja uzmem loptu i dam im gol, a onda kažem (onom što ga je bio) e vadi ga sad. Svi naši igrači oko mene, govore mi: pa šta to uradi Hase, a ja im odgovorim: ma goni ih u p.ma terinu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 sep 2018, 19:31

slika

U okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine 2018/19, Fudbalski klub Sarajevo dočekuje ekipu Tuzla City. Utakmica na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase igra se u subotu, 15. septembra sa početkom u 19:30h, a cijene ulaznica su standardne za utakmice Premijer lige:

Tribina "Sjever - Vedran Puljić" - 5 KM

Tribina "Istok" - 8 KM

Tribina "Zapad" - 10 KM

Djeca do 14 godina - 2 KM

Ulaznice će biti u prodaji u petak i subotu.

Petak 14.09.

Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo od 8 do 16 sati

Subota 15.09.

Odjel za članstvo i ulaznice FK Sarajevo od 10 do 13 sati

Prodajna mjesta Skenderija i Tržnica Markale od 8 do 15 sati

Na dan utakmice biće moguće kupiti ulaznice na prodajnim mjestima predviđenim za to ispred stadiona Asim Ferhatović Hase od 16:30h.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []