Stjepan Radeljić

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Ledara
Kontakt:

Re: Stjepan Radeljić

Post Postao/la Ledara » 03 jul 2026, 15:15

napapijri1987 je napisao/la:
03 jul 2026, 11:01
invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:26
Mocvara1991 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:36
I nije tako lose odigrao. Treba istaci i da je Radeljic treci ili cetvrti najbolje ocjenjeni igrac BiH u ovom mecu. Takodjer kod prvog kola veci kiks je napravio Muharemovic nego Radeljic, drugi gol bespotreban prekrsaj,ali opet se nasao na poziciji centralnog branica,a to je pozicija Muharemovica,koji je ispao.
Ma kako nije brate lose odigro....prvi go ocajna reakcija, drugi go pravi glup faul onda ne skoci u zidu,,,,ono kad je vasilj izboksovao na glavu robinsonu isto je on ispo...onaj ponisten prvi go ako se dobro sjecan isto on kardinalno pogriejsio....znaci da nije vise nista pogrijesio, a jeste, zar nije dovoljno.

Lik je krampa realno sto je pokazao i dosta puta prije ovoga....spor, trom i panicar
Reakcija kod prvog gola jasno pokazuje zasto je on igrac za HNL. Covjek desnu nogu ima samo da moze hodat. Ici na onu loptu lijevom nogom je odluka slicna onoj Memica da namjesti loptu onom Svicarcu na penal. Znaci djeca u kadetima kad onakve greske prave trener prica sa njima i objasni im da ne mogu ondje ici lijevom vanjskom nego pokusati ustopati ili izbijati loptu desnom unutrasnjom.
Onda onaj faul 😂. Dest napada cijelu odbranu i umjesto da ga pustis jer on nije krenuo na gol nego da zadrzi vrijeme ti mu nudis faul- jedini nacin za dati gol sa igracem manje + vrijeme prolazi.
To su sve instinktivne reakcije u “trenucima katastrofe”, to i razlikuje elitne igrače od onih manje dobrih.
Pravo je pitanje kako se došlo do tih situacija kod oba gola.
Najveća Radeljićeva greška je ono neskakanje kod slobodnog udarca.
O brate rođače, o brate ćutuče
Zašto me raspila, zašto me utuče
O brate obade, o brate udave
Zašto me udavi, zašto me ubode

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 jul 2026, 15:53

viKK je napisao/la:
03 jul 2026, 14:54
Madal je napisao/la:
03 jul 2026, 13:32
Ja vjerujem da smo se spremali za totalno opsadu naseg gola od prve minute, 3 stopera su tu da se rijesimo presinga amerikanaca kojeg na kraju nisu ni igrali, a Radeljic u formaciji s 5 nazad bi pokrivao minimalan prostor i ne bi bilo situacija da pokriva veliki prazan prostor.
Mislim da su i oni nas iznenadili sto nit su krenuli zestoko napadati nit igrati visok presing tako da je u dobrom dijelu utakmice ta nasa 532 izgledala kao 352 gdje Radeljic jednostavno ne moze igrati tog stopera po strani, a ni Katic nije za toga ako cemo pravo tako da dodje da smo totalno profulali. Na manje prostora je veoma jak u duelima fizicki, ima visinu za dodatnu opasnost za nase prekide ali eto utakmica jednostavno nije isla u tom smjeru.
S obzirom sta je igrao jos je i dobar bio a strucni stab je totalno fulao koja ce se utakmica igrati sto je veoma nezgodno ako smo reaktivan tim koji se postavlja naspram protivnika.
Pisao sam na drugoj temi ali opet, mi smo takvu opsadu mogli braniti i npr. sa Memicem umjesto Kolasinca na lijevom wingbacku i Kolasincem na Radeljicevom mjestu. Njihovi centarsutevi nam nikad nisu ni trebali praviti velike probleme (zato mi je jos nejasnija navodna izjava Milenkovica na poluvremenu da nam je taktika uspjela jer smo se odbranili od njihovih centarsuteva). Vec se udaljavam od teme Radeljica i pogotovo ne zelim u neku sbbkbb diskusiju, ali meni je ta postavka bila nejasna jer smo u izgradnji napada toliko gurnuli wingbackove naprijed da su nam cesto ostajali sami Sunjic, Gigovic i stoperi da se dodaju na prostoru koji je bio popunjen protivnickim igracima, onaj screenshot koji sam postavio jasno pokazuje jednu takvu situaciju. Ne znam sta se tu desilo, jesu li nasi dobili uputu da pokusamo build up pasovima radit (nakon sto je to vrlo rijetko uspijevalo dosad), ali opcenito mnogo stvari koje smo radili u ovoj utakmici su nekako isle kontra onoga sto smo dosad vidjeli.
Vjerovatno je bila namjera da Kolasinac vise pomaze napadu a da nakon prezivljenog prvog poluvremena uvedemo svjezeg Memica.
Ne vidim drugi razlog da stavljaju Radeljica i Katica na bocne stopere osim da smo ocekivali totalnu opsadu gdje bi vecinu vremena igrali sa petoricom. Na kraju u izgradnji napada je i prirodno da Kolasinac i Dedic izadju naprijed i lici na trojicu nazad a postavka je totalno profulana onda. A centarsuteve su jedino mogli ocekivati kao rezervnu opciju USA kad vide da smo popunjeni petoricom nazad od kojih su svi fizicki jaki 1 na 1 pa da iz te nemoci pokusaju po zraku.

Neka mi je utjeha sa i promjenom formacije i uvodjenjem novih igraca pocetkom drugog poluvremena nismo nesto Bog zna bolje stojali iako smo igrali s igracem vise. Zbog tog nemam gorak okus i realnost je da nismo bili na nivou da prodjemo ovu reprezentaciju USA.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 jul 2026, 16:03

Madal je napisao/la:
03 jul 2026, 15:53
Vjerovatno je bila namjera da Kolasinac vise pomaze napadu a da nakon prezivljenog prvog poluvremena uvedemo svjezeg Memica.
Ne vidim drugi razlog da stavljaju Radeljica i Katica na bocne stopere osim da smo ocekivali totalnu opsadu gdje bi vecinu vremena igrali sa petoricom. Na kraju u izgradnji napada je i prirodno da Kolasinac i Dedic izadju naprijed i lici na trojicu nazad a postavka je totalno profulana onda. A centarsuteve su jedino mogli ocekivati kao rezervnu opciju USA kad vide da smo popunjeni petoricom nazad od kojih su svi fizicki jaki 1 na 1 pa da iz te nemoci pokusaju po zraku.

Neka mi je utjeha sa i promjenom formacije i uvodjenjem novih igraca pocetkom drugog poluvremena nismo nesto Bog zna bolje stojali iako smo igrali s igracem vise. Zbog tog nemam gorak okus i realnost je da nismo bili na nivou da prodjemo ovu reprezentaciju USA.
Ma summa summarum.. Skoro svaki problem se na kraju svede na to da nemamo veznih igraca koji znaju sacuvati, povuci loptu, odigrat pas kroz linije (donekle uz iznimku Basica), te da su nam pojedini igraci jos uvijek dosta neuigrani i neiskusni.

Bajroni
Kontakt:

Post Postao/la Bajroni » 03 jul 2026, 16:23

napapijri1987 je napisao/la:
03 jul 2026, 11:01
invincible1921 je napisao/la:
02 jul 2026, 11:26
Mocvara1991 je napisao/la:
02 jul 2026, 09:36
I nije tako lose odigrao. Treba istaci i da je Radeljic treci ili cetvrti najbolje ocjenjeni igrac BiH u ovom mecu. Takodjer kod prvog kola veci kiks je napravio Muharemovic nego Radeljic, drugi gol bespotreban prekrsaj,ali opet se nasao na poziciji centralnog branica,a to je pozicija Muharemovica,koji je ispao.
Ma kako nije brate lose odigro....prvi go ocajna reakcija, drugi go pravi glup faul onda ne skoci u zidu,,,,ono kad je vasilj izboksovao na glavu robinsonu isto je on ispo...onaj ponisten prvi go ako se dobro sjecan isto on kardinalno pogriejsio....znaci da nije vise nista pogrijesio, a jeste, zar nije dovoljno.

Lik je krampa realno sto je pokazao i dosta puta prije ovoga....spor, trom i panicar
Reakcija kod prvog gola jasno pokazuje zasto je on igrac za HNL. Covjek desnu nogu ima samo da moze hodat. Ici na onu loptu lijevom nogom je odluka slicna onoj Memica da namjesti loptu onom Svicarcu na penal. Znaci djeca u kadetima kad onakve greske prave trener prica sa njima i objasni im da ne mogu ondje ici lijevom vanjskom nego pokusati ustopati ili izbijati loptu desnom unutrasnjom.
Onda onaj faul 😂. Dest napada cijelu odbranu i umjesto da ga pustis jer on nije krenuo na gol nego da zadrzi vrijeme ti mu nudis faul- jedini nacin za dati gol sa igracem manje + vrijeme prolazi.
Sve tacno, nije Radeljic za ozbiljnog fudbala. Da onaj Anel nije onako kvaran i bezobrazan ovaj nikad ne bi vidio repke. Realno nam treba i bolji golman. Vasilj ne ok ali brate kiks protiv Velsa, Italije i US je previse. A da o sredini i ne govorim. Mozda se nadje jos neki Mahmic i kad se Dzeko oprosti imat cemo solidnu repku

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jul 2026, 18:46

zastitaIdentiteta je napisao/la:
03 jul 2026, 11:27
lisander je napisao/la:
03 jul 2026, 11:00
Prvi go je počelo od Vasilja i onda karambol od njega i Muharemovića. Zatvorio je odlično sve, realno kod drugog gola nije postojao faul, ali sve ovo što pišem ne potvrđuje da je on bolji igrač od Hadžikadunića.
Ma faul kod drugog je i čist i glup.
Ti dvometrač s dvije ruke čupaš glupog Desta od 45kg.
Da je milisekundu puno je... i onda ne skačeš u zidu.

Kod prvog gola je više nespretna nego loša reakcija. Valjalo je istrčat s aut linije nazad nakon onog kriminala u ispucavanju.
Tačno tako, jako loš meč Radeljica generalno iako je bio i zavaljen od stručnog štaba jer je Kolašinac izlazio iz linije prema naprijed.
Reakcija kod drugog gola je kardinalna sto za prekrsaj sto za zivi zid.
Nema potrebe opravdavati, ljudi su i griješe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, dark44, dena24, FerdinandF, Godfather, HariTz, klasik, MiranGlasnic, Proximic, random11 i 56 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []