DRHAUSE je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:41
dzemil je napisao/la: ↑19 jul 2025, 15:32
Meni je Nihad draži deset puta od ovog lika kojeg zovu selektorom i koji je mnogo namazaniji od Nihada. Ista stvar je i sa Emirom. Neka se gospodin selektor uklopi u tim, odnosno interese same reprezentacije, a ne da se drugi uklapaju njegovoj kvazi sufijskoj predstavi i umišljaju.
Baš tako nije ovo njegova privatna reprezentacije da lične frustracije iznosi i da po tome kadrovira.
Sve reprezentacije imaju igrače koji nisu igrali kvalifikacije ali će igrati Euro jer niko nije lud da se odrekne kvalitetnog igrača.
Nihad je na najvišem nivou Europske košarke koristan igrač u rotaciji a Adis Beciragic ima problem kome bi pala minutaza. Samo je kod nas to važnije od kvaliteta reprezentacije.
Kad Srbija igra kvalifikacije sa jednim timom a Euro sa drugim to nikome u istoj nije problem jer tamo je rezultat na prvom mjestu, nije mahala kao kod nas.
Đedović nema naše državljanstvo, odrekao ga se
kako moze igrati za nas bez naseg drzavljanstva?
evo šta Alihodžić izjavi o tome
Ipak, kada je Đedović u pitanju svoj stav o iskusnom košarkašu Malage otkrio je i v.d. generalnog sekretara KSBiH, Dževad Alihodžić, koji nije štedio iskusnog košarkaša.
"Poštujem Nihada Đedovića, dao je doprinos veliki na svim prvenstvima na kojima je sudjelovao. Da li smo mu mi uzeli pasoš? On je u jednom momentu svoje karijere sam vratio pasoš BiH da bi uzeo njemački i da bi u karijeri mogao zaraditi bolje novce i sigurno da je to uspio", počeo je Alihodžić i nastavio.
"Puno igrača je otišlo iz bh. reprezentacije poput Biberovića u Tursku. Kao igrač nikome od njih ne zamjeram, profesionalna karijera je vrlo kratka i ako neki momak ima priliku da zaradi novac tako što će uzeti drugo državljanstvo stojim iza toga jer ti momci imaju obitelj".
"No, nekorektno je od Košarkaškog saveza, iako nisam dio te priče jer sam došao tek prije godinu dana, ali ako je on sam odlučio se na taj korak morao je biti svjestan posljedica.
Nekorektno možda i njegove strane je da se stavlja pritisak sada da mu neko vraća pasoš koji je on sam vratio. To je moje mišljenje, pozdravljam i volim NIhada Đedovića, ali neke stvari treba da se kažu jasno i glasno i to je moj stav".