BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ASD
Kontakt:

Re: BiH - Armenija & BiH - Grčka (23. & 26.3.2018.)

Post Postao/la ASD » 27 mar 2019, 06:32

Robijeva greska nije sto smo se povukli, nego sto se nismo na vrijeme povukli.
Igraci su bili hodajuci mrtvaci u drugom poluvremenu.
Da smo bili malo odmorniji odbranili bi se s igracem manje.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2019, 06:34

Otpisuju nas nakon drugog kola. :rol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 mar 2019, 06:42

Jusko00 je napisao/la:Robi da ima imalo mozga vec ujutro bi trebao ici do Lulica i ako treba ga moliti da se vrati u repku..neophodan nam je igrac njegovog kvaliteta
Kako bi nam samo dobro dosao.

adem993
Kontakt:

Post Postao/la adem993 » 27 mar 2019, 06:54

I tako nakon ne prospavane noci,jutros kafa na poslu,gorak okus u ustima,nikad losiju Grcku nismo dobili iz jednog jedinog razloga prepali smo se pobijede,bili su u nockautu trebali smo im treci dati,nismo i desi se to sto se desi da nam se svo mazenje i pazenje od svih sretnih okolnosti kroz ligu nacija vrati bas veceras da smo na kraju strahovali i za bod,ne znam sta vise reci osim da Ce nam utakmica u Finskoj pokazati koliko smo zaista mozemo i da li uopšte se imamo cemu nadati,mada ruku na srce te Skandinavske države nam i leze,odma se sjetim Danske i 0-2 u Kopenhagenu,mi u sustini jesmo jedna prosjecna reprezentacija,al ni ostali konkurenti u grupi nisu nikakav nivo vise od nas,tako da do kraja je pitanje ko Ce imati trunku vise znanja,srece,spretnosti koju nazalost veceras nismo imali...Sretno nam u Junu protiv Finaca,za Italiju sam siguran da nemamo sta traziti!!
Bit ćeš opet prvak čest 1946

Saraj'vo ko nekad želja nam je jedina!!!

Ooooo sta se desilo,pa te ludo volim saraj'vo

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 27 mar 2019, 07:00

jasmin10 je napisao/la:Otpisuju nas nakon drugog kola. :rol:
Sjeti se samo proslih kvalifikacija isto protiv grcke vodimo i primimo gol u 95 minuti i to nas je kostalo svega na kraju,bojim se da se ovaj scenarijo nebi ponovio
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 27 mar 2019, 07:03

ASD je napisao/la:
Jusko00 je napisao/la:Robi da ima imalo mozga vec ujutro bi trebao ici do Lulica i ako treba ga moliti da se vrati u repku..neophodan nam je igrac njegovog kvaliteta
Zbog cega ? Lik je u repki bio izguljen na svakoj poziciji...krila su nam bila odlicna sinoc, a lulic u odbrani moze jedino na lijevi bek gdje imas kolasinca.. nemojte hitit pred rudu, bilo je vrijeme da se povuce, dosta nas je nervirao svojim blijedim izdanjima u repki

gigun

Post Postao/la gigun » 27 mar 2019, 07:12

Vile sreće ,koje su nas nosale odlepršale, ovo je pravo stanje :bih: repke, teški prosjek. :kafa:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 mar 2019, 07:12

kad ti dan pocne u 3 sata ujutro a zavrsi u 12 navece.
nurkic ti u glavi cijeli dan i onda malo veselja pa jos jedno prizemljenje.

cesto napisem pa cu i sada, glup smo mi narod, ovo sto smo mi uradili sinoc u jednoj minuti, to se samo nama moze desiti. Nije cudo da su se u bivsoj drzavi uglavnom o nama vicevi furali.

penal i crveni su mogli biti svirani a i nisu morali. sunjic je liku stao na stopalo a pjanic je neshvatljiv potez napravio. obe situacije se ne sviraju velikim ekipama a ovaj holandez je tako brzo reagovao da je bas bilo kao da jedva ceka da nas unisti. poslije crvenog je bilo pitanje vremena kada cemo ga primiti i moram reci da sam sretan sto smo samo jedan primili.
nisam siguran da bi dobili tekmu da je i pjanic ostao jer to smo mi, strahovali smo od armenije pa bi i od grcke tako do zadnje minute.

uglavnom, 2-0 se ne ispusta protiv ovako limitirane ekipe a mi smo to uspjeli...doduse malo sudija, malo mi sami.
kazem sudija jer ako si vec dao penal, ne mozes u istoj minuti iskljuciti na onaj nacin najboljeg i najskupljeg igraca na terenu.

dzeko ako nije povrijedjen, sramotna igra u obe tekme, komotno je mogao produziti slavlje rodjendana jos koji dan. ostale necu komentarisati pojedinacno...

prosinecki fura neki svoj fazon, mogao bi mu se obiti o glavu. pisali smo da je sve ok i neka radi kako hoce dok pobjedjujemo i dok ima rezultat.
ide juni brzo i tu cemo vec vidjeti imamo li ga ili ne.
pjanic je pola ove ekipe i bice veselo.
nervira me sto se od grcke pravi brazil u svakoj izjavi a oni su niko i nista, samo nas mogu izlevatiti na ovakav nacin.
da, u junu hajrovic, begovic i prcic ako ne budu na spisku, kosta ce nas robert kvalitetno. dilaver se mora zaganjati. premali smo mi da bi se furali ovakvi neki inati a kao hocemo na euro.

steta, tako samo bio siguran u laganih 6 bodova a neosvojismo ih na samo nama svojstven nacin.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 mar 2019, 07:18

Dok smo imali snage do tad smo i igrali a to je prvih 20 min kasnije nas Grčka rasula i da se igralo još par minuta napravi bi preokret.Igrači nam se vuku po terenu fizička sprema nula bodova a Prosinečki ne radi ništa da smiri Grke i uzme im momentum nakon izjednjačenja nego čeka zadnje minute za izmjene.

Penal je bio a za crveni ne znam jer amateri sa Nove ne mogu ili ne znaju vratiti snimak.

Šunjić prvo napravi penal pa mu kasnije pobježe igrač za 2:2 jel' moguće da ne možemo naći boljeg stopera od Šunjića.

Džeko užasan možda najlošija utakmica u dresu repke.

Duljević limitiran igrač osim trke i par poteza nije napravio ništa, svaki drugi pas u noge protivniku a centaršut mu na nivou igrača kantonalne lige.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2019, 07:32

Salih1984 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Otpisuju nas nakon drugog kola. :rol:
Sjeti se samo proslih kvalifikacija isto protiv grcke vodimo i primimo gol u 95 minuti i to nas je kostalo svega na kraju,bojim se da se ovaj scenarijo nebi ponovio
Izgubili smo od Kipra i to nas je kostalo plasmana.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2019, 07:33

boomerang5 je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Zbog cega ? Lik je u repki bio izguljen na svakoj poziciji...krila su nam bila odlicna sinoc, a lulic u odbrani moze jedino na lijevi bek gdje imas kolasinca.. nemojte hitit pred rudu, bilo je vrijeme da se povuce, dosta nas je nervirao svojim blijedim izdanjima u repki
Tebi Duljevic bio odličan ? Frajer ima dribling i nista vise. Centarsut i svaki pas mu je bio uzasan. Plus ni u odbrani nije nista pratio.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 mar 2019, 07:40

Ko navija za ovu našu reprezentaciju, ni pakao mu neće teško pasti.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 mar 2019, 07:41

Hajrovica mjesto Zakarica , aj neka ga je ovaj remi malo spustio , bio je se ubahatio ...

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 27 mar 2019, 07:47

Šta reći nakon ovog dvomeča. Svi smo željeli tih 6 bodova za početak, ali ako već nije moglo svih 6, onda ni 4 boda nisu loša. Protiv Armenije smo odigrali manje više koliko treba da se upišu 3 boda te da bismo koliko toliko odmorniji ušli u sinoćnji meč. Početak utakmice kakav smo samo mogli sanjati, dva gola iz prekida, Grci ne znaju gdje se nalaze i umjesto da ih dokrajčimo, mi ih vraćamo u život. Utakmica je imala dosta sličnosti sa onom od prije 6 godina. Brza dva pogotka i samo je trebalo umiriti igru, kao i te 2013., ali možda Robert i nije pogledao tu doktorsku disertaciju u pobjedi 3-1. Činjenica je da od dolaska Roberta često gledamo ovaj defanzivni sistem 4-5-1, koji je dosad statistički gledano odlično funkcionisao, ali nas je ipak crveni karton umnogome poremetio, kao i penal neposredno prije toga. Ipak, ona šansa sredinom prvog poluvremena za Grke je trebao biti alarm za našu ekipu, ali smo se pomalo uspavali i na kraju spašavali bod. Malo mi je čudno da su igrači toliko fizički pali, da poslije prvih 20 minuta i još jednog perioda od par minuta nisu napravili značajniji pritisak na goste. S te strane smatram da Robertu možda fali iskustva po tom pitanju, odnosno raspoređivanju snage igrača, a možda je i do samih igrača, jer se ova generacija ne može iskustvom porediti kao ona zlatna.
Sve u svemu, nije kraj kvalifikacija. Možemo reći da smo izgubili dva boda, ali sve dok se situacija može popraviti, a može, ne treba praviti tolike probleme. Treba pustiti momke da pokušaju nadoknaditi ova dva boda. I njima je jasno da su trebali sinoć slaviti, ali iz ovakvih stvari se može samo naučiti ako budu to htjeli.
Mes Que Un Club

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2019, 07:48

Saurman je napisao/la:Šunjić prvo napravi penal pa mu kasnije pobježe igrač za 2:2 jel' moguće da ne možemo naći boljeg stopera od Šunjića.
Bicakcicev igrac je zabio drugi gol. Po dva nasa i grcka igraca na 6-7m od gola, Sunjic cuva jednog koji nije ni skocio, a Bicakcic Sehica izgleda.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 mar 2019, 07:54

Jos da ponovimo , Baho J ebem ti sve !

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 mar 2019, 07:54

Jedino sta me tjesi je da ima jos 8 kola da se igra pa bi mogli ovo popravit,al sad kad nema Pjanica strah me Finske kao da igramo protiv Spanije.Zbog utakmice jutros ne mozes zaspat,u glavi mi hiljadu stvari sto smo izgubili 2 boda,sto poslije crvenog nije pravio izmjenu,sta ce bit u junu itd.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 27 mar 2019, 07:57

Sabahudin Topalbećirević:
20' 2:0 Grci bi sad potpisali kraj utakmice
70' 2:1 Treba privesti utakmicu kraju
90' 2:2 Lopta je okrugla

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 mar 2019, 07:59

Svi smo se fatali za glavu kad je Robert prvi put pozvao Sarića i kad ga je nastavio da zove, ali čovjek je u ove dvije utakmice debelo falio.
S njim i s Krunićem u vezi mislim da Fince možemo uzeti bez problema, a onda u Italiji šta bog da.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 27 mar 2019, 08:06

Wandelanoite je napisao/la: Dođem sa utakmice kad vidim 7 notifikacija mi nabila nepismena balavurdija, koja ujedno se smatra fudbalskim znalcima :urnebes:

Samo cu se nasmijati i ostaviti jedan smajli za vas, Roberta Prosineckog i Edina Višću :urnebes:

Imao bi svašta napisati ali idem spavati pa cu sutra vam predočiti stručnu analizu da i vi sta naučite jer ste dokazani laici za loptanje između dva gola.
4 boda su i dalje više od 0 koje si najavljivao lažni ageMtu :rol:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14 i 18 gostiju.