AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ahmad_tz
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ahmad_tz » 23 jan 2014, 12:08

Nije ti ovo manager :mrgreen: :P

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2014, 12:13

Nemam pametnijeg posla :P
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 23 jan 2014, 12:21

Ma mozemo mi ovdje nabrajati igrace, sklapati ekipu, al nam ne vrijedi nista. Nista ne mozemo postic, uzalud nam sve i samo gubimo zivce bezveze. Boga pitaj u sta se uvalio onaj pedofil pa mu je sve prece od Milana? Najgore sto trosi prihode od kluba da bi izvukao svoje dupe iz govana :oops:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 jan 2014, 12:23

Bolje je pitanje u šta se nije uvalio?! Prije 2 godine je platio onu kaznu od 400 miliona € ja mislim, pa kasnije je izgubio na sudu i automtski osuđen da do kraja života bivšoj ženi mora isplaćivati 36 miliona € godišnje. Što je 100 000 € dnevno. :lol:
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 jan 2014, 12:42

ahmad_tz je napisao/la:Nije ti ovo manager :mrgreen: :P
Kad smo vec kod managera de ti meni reci odakle da skinem ovaj manager 2014 i crack gdje da nadjem posto vidim da ti to igras ;)
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 jan 2014, 12:45

slika Evo i službenog izvještaja. :D
-Rui Costa-

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 23 jan 2014, 12:47

http://www.lequipe.fr/Football/Actualit ... lan/434483" onclick="window.open(this.href);return false;

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 jan 2014, 12:52

francobaresi je napisao/la:slika Evo i službenog izvještaja. :D
Covjece broadcasting 140,9 miliona eura,sigurno cemo i ovu sezonu 2013-14 imati slicnu zaradu,ali ako ostnemo bez lige prvaka za sezonu 2014-15 a kako stvari hocemo tu ce nam zarada jako opasti,prije svega ovaj broadcasting 140,9 miliona eura a vjerovatno je od prenosa lige prvaka oko 50 miliona eura, takodje jos cemo negdje izgubiti sponzori te novac od lige prvaka,sto bi znacilo da nam zarada u sezoni 2014-15 moze biti oko 180 miliona eura.

Sto dodje da nekvalifikovanjem za CL gubimo oko 80 miliona eura, to je moj neki proracun ne znam da li se slazete ;)
Zadnja izmjena: meho-medo, dana/u 23 jan 2014, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2014, 12:52

Haman da je Essien stvarno blizu nama, vec mu je agent u Milanu.

Samo ne znam gdje cemo ga u ku*ac ugurati u ovu formaciju. Samo se gomilaju tudji otpaci, postali smo kanta od kluba. Da ne pricam o kupovini, ne daj ti boze. Sve nekakve posudbe za saku klikera. :roll:
Jedino ce nam koristiti u LP, ali pitanje ima li pravo igrati?

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 jan 2014, 12:56

meho-medo je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:slika Evo i službenog izvještaja. :D
Covjece broadcasting 140,9 miliona eura,sigurno cemo i ovu sezonu 2013-14 imati slicnu zaradu,ali ako ostnemo bez lige prvaka za sezonu 2014-15 a kako stvari hocemo tu ce nam zarada jako opasti,prije svega ovaj broadcasting 140,9 miliona eura a vjerovatno je od prenosa lige prvaka oko 50 miliona eura, takodje jos cemo negdje izgubiti sponzori te novac od lige prvaka,sto bi znacilo da nam zarada u sezoni 2014-15 moze biti oko 180 miliona eura.

Sto dodje da nekvalifikovanjem za CL gubimo oko 80 miliona eura, to je moj neki proracun ne znam da li se slazete ;)
Milan će ove sezone od TV prava imati još veću zaradu, jer su jedini klub iz Serie A u LP-a. Tako da će recimo na karju ove godine vjerovatno prihodi biti veći za par miliona € a u 2015 će vjerovatno pasti za 50-60 miliona. Do čega ćelavci dovedoše sami sebe i ovaj klub. Umjesto da su pametno ulagali i svake sezone bili u LP-a i tako povećavali prihode, oni su odlučili da ne ulažu i to će strašno koštati ovaj klub. Koji je inače na rubu ponora. Također, logično je da stadion bude poluprazan kad niko ne želi gledati otpatke iz Sampdorije i Genoe. Prosjek gledanosti 44 000, a u sezoni 2005/06 preko 65 000 ja mislim. I tu Milan redovno gubi 15-20 miliona €
-Rui Costa-

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 jan 2014, 12:58

ahmad_tz je napisao/la:Nije ti ovo manager :mrgreen: :P
Pa nije. Matri na menageru najbolji igrac lige. :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 23 jan 2014, 12:58

francobaresi je napisao/la:
meho-medo je napisao/la: Covjece broadcasting 140,9 miliona eura,sigurno cemo i ovu sezonu 2013-14 imati slicnu zaradu,ali ako ostnemo bez lige prvaka za sezonu 2014-15 a kako stvari hocemo tu ce nam zarada jako opasti,prije svega ovaj broadcasting 140,9 miliona eura a vjerovatno je od prenosa lige prvaka oko 50 miliona eura, takodje jos cemo negdje izgubiti sponzori te novac od lige prvaka,sto bi znacilo da nam zarada u sezoni 2014-15 moze biti oko 180 miliona eura.

Milan će ove sezone od TV prava imati još veću zaradu, jer su jedini klub iz Serie A u LP-a. Tako da će recimo na karju ove godine vjerovatno prihodi biti veći za par miliona € a u 2015 će vjerovatno pasti za 50-60 miliona. Do čega ćelavci dovedoše sami sebe i ovaj klub. Umjesto da su pametno ulagali i svake sezone bili u LP-a i tako povećavali prihode, oni su odlučili da ne ulažu i to će strašno koštati ovaj klub. Koji je inače na rubu ponora.
Pa da to sam i rekao da ce zarada otprilike ove sezone ostati na istom nivou a onda slijedi pad

slika

I cini se da sam bio blizu pogledajmo Interovu zaradu prosle sezone oko 169 miliona eura,a to je ponajvise sto ne igraju CL.
(İbn Qajjim)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 jan 2014, 13:02

Evo čini se da su otpočeli pregovore oko Essiena, nekada meni jako drag igrač.Ali u ovom trenutku on nije potreban Milanu, doduše ako će se riješiti Nocerina i još nekoga onda nemam ništa protiv, jer muka mi je više da gledam onog degena kako ne zna ništa.Dolaskom Essiena makar bi dobili igrača koji može igrati par različitih pozicija, ali.. Opet se radi ishitreno i neplanski.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2014, 13:09

Ma neka ga, bar na klupi. Bolje on nego Nocerino. :mrgreen:

FORZA MILAN !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 jan 2014, 13:10

Generalno, problem Milana su losa organizacija kluba i neimanje nikakvog plana.
Mislim, koliko vidim, tu ima nesto tipa 3 neke struje u klubu: Gallianijeva (old school), Barbarina (moderni pristup) i ona od Silvia (pomirljivo bezmudashenje) koje direktno utichu na funkcionisanje prvog tima.

Kad se Roma ponovno sagradila po Garciom, Napoli ulozio sve pare od Cavanija i dodao 20m€ za pojachanja, Fiorentina sachuvala tim i dodatno ga osnazhila (uz zamene za Ljajica i Jovetica)...bilo je jasno da Milan bez ozbiljnog mercata nema sta da trazhi u borbi za mesto koje vodi u LS. I sta su ljudi uradili: prodali KPBa i doveli Birsu i Matrija :!: :roll:

Niti jedno trajno reshenje nije nadjeno. Golman je chovek koji je Didi i Rossiju bio grejac klupe, onda kad je ACM bio ozbiljan klub u Evropi. Bekovi su prosek, samo Shilja ima perspektivu, daleko od evropskog vrha. Odbrana trula, da je sramotno ko sve nosi dres ovog kluba. Sredina neinventivna i losha u trkackom smislu, barem 4 kluba u Serie A imaju drastichno bolju sredinu. Napadachi - to je OK, ali samo za italijanske okvire.

Oslanjanje na free transfere, davanje faraonskih plata istroshenim has beensima, nepostojanje pravih ljudi u scouting sluzbi (npr. otisao Kaka, nudjen im Pastore, oni ocenili da je JP losh, otishao u Palermo odakle se prodao za 40 milja)...jednostavno ovo je delo vishegodishnjeg javashluka.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 jan 2014, 13:13

Nemam ništa protiv Esiena ako je on zamjena za Nocerina, ali ja mu ne vidim mjesto u ovoj formaciji izuzev da te dvije utakmice protiv Atletica gdje bi zajedno sa DeJongom lomio noge njihovim igračima :lol:
Ako će Sedorf preći na 4-3-1-2 onda bi se moglo naći mjesto za Esiena u pojedinim utakmicama.
Il Club più titolato al mondo!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 jan 2014, 13:16

Što se tiče Essiena.Lani je za Real odigrao preko 30 utakmica, dok je ove sezone u Chelsea-u drugačija situacija, nastupio je samo u 10 mečeva. Ako već tražim neku pozitivnu stranu ovog transfera, onda je bolje imati njega u ekipi nego Nocerina. :lol:

MaGica, slažem se sa 90% toga što si napisao.Jednostavno se radi bez plana,doduše osim Barbare niko nema jasnu ideju šta dalje. Uostalom sektor za koji je ona zadužena(marketing) funkcioniše izvanredno, Milan je od toga uprihodio skoro 100 miliona € i po tome je broj 1 u Italiji. I tu će Milan nastaviti sa rastom, pogotovo nakon otvaranja onog novog kompleksa, koji je otvoren za posjetitelje 24h dnevno i tu će se nabrati još koji milion na godišnjem nivou.

S' druge strane ona se bori protiv dva senilna starca, koji nemaju pojma šta rade, jednostavno i dalje žive u 90-im godinama. Oslanjaju se na staru slavu i misle da je to riješenje za sve probleme.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jan 2014, 13:31

U ovom slucaju, meni je izgledniji odlazak Muntarija. Sve cesce se prica o ponudi Hulla koju po meni ne bi smjeli odbiti. :mrgreen:
A opet Nocerino ostaje. Pa ovaj je vegetirao ovdje, kako tog covjeka vise otjerati? :roll:

FORZA MILAN !

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 23 jan 2014, 13:33

OFFICIAL: Jherson Vergara has been loaned out to Parma for the rest of the season.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 23 jan 2014, 13:35

Nego Essien vam moze igrati i LP ;)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.