Ivaylo Petev

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Treba li Ivaylo Petev ostati selektor reprezentacije BiH?

Anketa je završila: 27 maj 2022, 23:49.

Da
23
22%
Ne
80
78%

Ukupno glasova: 103

delinjo
Kontakt:

Re: Ivaylo Petev

Post Postao/la delinjo » 17 nov 2021, 01:01

ReX je napisao/la:
17 nov 2021, 00:59

Zivjeli. :bih:
Zasluzuje covjek novu sansu. :kafa:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 nov 2021, 01:09

Jel tebe na pocetku mandata odbijaju skoro svi potencijalni clanovi strucnog staba, a sve su to istaknuti spirtski radnici sa daleko boljom karijerom od tvoje, nema od toga hajra jer se vidi da nesto ne stima tu.
Ne moze to na kraju izaci na dobro ba.
Eto zato ima one slike s gulasa okupljene oko sebe da izbezumnjeno gledaju ko tele u kompjuter svaki put kad te protivnik pobijedi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 17 nov 2021, 01:23

Nemamo kvalitet nije Petev kriv. Veci je problem sto cemo biti u 4 jakosnoj skupini samim tim cemo imati 3 jace ekipe od grupi. Uvjeren sam da cemo igrati puno bolje u sljedecim kvalifikacijama jer imamo solidnu bazu. Problem je sto su svi ti mladi igraci produkt dijaspore a ne domaceg prvenstva.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 nov 2021, 01:25

Lik zove hrpu antitalenata i anonimusa, odnosno igraca zbog nacionalnog kljuca, i dodju likovi kazu nije kriv Petev vec igraci. Koje opet on poziva. Ako ih on bas poziva ili mu vec pojedina imena budu ukucans u spisak. Whoo knows. Boooze hahahaha.
@igrajlopte 🐦

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 nov 2021, 01:29

Po meni, od osam kvalifikacionih utakmica mi smo u njih sedam, u najmanju ruku, izgledali pristojno. Jedina loša utakmica bila je protiv Finske u subotu.

Ovo govorim o igri i stavu igrača na terenu.

Ali, sad dolazimo do toga da smo u tih sedam tekmi uzeli samo sedam bodova od mogućeg 21-og i to je nešto o čemu treba govoriti. Realizacija i završnica napada općenito nam je katastrofalna.

Ja mislim da smo u zadnje četiri utakmice promašili pa jedno 10 čistih šansi i 10 solidnih šansi koje je apsolutno bilo moguće pretvoriti u golove. To je nedopustivo na ovom nivou.

Odbrana je kroz cijele kvalifikacije djelovala prilično organizovano (minus loše branjenje prekida), pogotovo s obzirom da smo igrali u novom sistemu.

Jedino smo drama loši u defanzivi bili protv Finaca u subotu, individualne greške (tipa Todorović u Finskoj ili Šehić protiv Kazahstana u Zenici) ne bih računao u generalni utisak (iako sa druge strane, te greške su nas i koštale na neki način), koji je po meni bio prilično ok pogotovo kad su stoperski trio činili Anel, Denis i Siniša.

Što se Peteva tiče, mislim da ostaje, čak sam uvjeren u to. Ali ako misli napraviti uspjeh sa ovim timom, mora mnogo mnogo pričati sa važnim igračima, da mu se ne desi opet Pjanićevo lumpovanje prije tekme i hodanje na tekmi , a desit će se ako ne bude reagovao, jer to se dešava svim selektorima ove repke.

Ovo nešto danas što se desilo oko suspenzije Pjanića, mada je kasnije to i zataškno, dobar je početni korak. Ne sjećam se da je neki naš selektor ovako "suspendovao" igrača. Također, Šehićeva izjava, koliko god je mnogi dočekali na nož, prva je ovakve vrste od kada ja pratim repku, da neko od igrača prizna da su pripreme tekle neprofesionalno, i sa te strane od mene mu je plus, kao čovjeku.

Mentalitet i neprofesionalizam oduvijek je bio problem ove generacije (više puta dokazano) i to se mora iskorijeniti. Pa da li će to uraditi Petev ili peti-deseti selektor, nije važno, ali bez toga uspjeha neće biti.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 17 nov 2021, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 17 nov 2021, 01:29

ReX je napisao/la:
17 nov 2021, 01:25
Lik zove hrpu antitalenata i anonimusa, odnosno igraca zbog nacionalnog kljuca, i dodju likovi kazu nije kriv Petev vec igrace. Koje on poziva. Boooze hahahaha.
Postujem tvoje misljenje ali ja stvarno ne znam koji su to igraci koje nije pozvao a da bi nam donijeli potreban kvalitet. Begovic, Vrancic koji je lazirao povredu da nebi igrao i Besic koji je odigrao 5 utakmica u zadnje dvije godine. Ostali su svi dobili poziv.

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 17 nov 2021, 01:31

Nema ni Vels neki kvalitet ali ljudi izborise baraz s maksimalnim zalaganjem i profesionalnoscu.

Pravi trener treba znati kako uvesti red i disciplinu.
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 17 nov 2021, 01:33

ReX je napisao/la:
Lik zove hrpu antitalenata i anonimusa, odnosno igraca zbog nacionalnog kljuca, i dodju likovi kazu nije kriv Petev vec igraci. Koje opet on poziva. Ako ih on bas poziva ili mu vec pojedina imena budu ukucans u spisak. Whoo knows. Boooze hahahaha.
Hajde pobroji te anonimuse, argumentuj. Ako je ikad bio bolji spisak, onda je to pod Petevom. Jedina zamjerka ide za Vladana Kovačevića, te Vrančića, za kojeg ne znam je li stvar povrede ili je neki drugi razlog. Bešića ne uzimam u obzir, tek ako nastavi s konstantnim igranjem, može očekivati poziv.

Koje bi ti druge igrače pozvao, evo prosvijetli nas.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 nov 2021, 01:35

EC3 je napisao/la:
17 nov 2021, 01:23
Nemamo kvalitet nije Petev kriv. Veci je problem sto cemo biti u 4 jakosnoj skupini samim tim cemo imati 3 jace ekipe od grupi. Uvjeren sam da cemo igrati puno bolje u sljedecim kvalifikacijama jer imamo solidnu bazu. Problem je sto su svi ti mladi igraci produkt dijaspore a ne domaceg prvenstva.
Nećemo biti u 4. jakosnoj skupini. U kvalifikacijama za Euro 2024., jakosne skupine će biti određene na osnovu rezultata iz Lige nacija, kao i prošli put. Eh sad, obzirom da smo mi u Ligi B, to znači da će samo dvije najlošije ekipe iz ove lige biti u jakosnoj skupini 4. Nećemo valjda biti ti. S druge strane, pobjednici grupa u ligi B će biti dio jakosne skupine 2.

Otprilike, jakosne skupine bi trebale izgledati ovako:
POT 1: Francuska, Španija, Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Danska, Poljska, Portugal, Nizozemska.
POT 2: Švicarska, Hrvatska, Vels, Austrija, Češka, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Rusija, Srbija.
POT 3: Norveška, Finska, Škotska, BiH, Izrael, Rumunija, Irska, Slovenija, Albanija, Island.
POT 4: Crna Gora, Armenija, Turska, Slovačka, Bugarska, Sjeverna Irska, Grčka, Makedonija, Kosovo, Gruzija.
POT 5: Luksemburg, Bjelorusija, Litvanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Kipar, Gibraltar, Farska Ostrva, Estonija, Latvija.
POT 6: Lihtenštajn, Malta, Moldavija, San Marino, Andora.

Eh sad, i ovdje je svašta izmiješano. Ovo nije sigurno ovako, ali uz manje korekcije, tu je negdje. U svakom slučaju, moći ćeš dobiti grupu sa dvije prejake ekipe, tipa Francuska i Hrvatska, ali ćeš moći naletiti i na dvije ekipe s kojim se može igrati. Jednom manje, a drugom više, poput Mađarske, Velsa, Austrije, Češke, Ukrajine i sl. Po meni, ključni je POT 4, gdje imaš raspon ekipa od Turske, Slovačke i Grčke, do Gruzije.

Svejedno, ono što je dobro je da ćemo mi 99% kroz Ligu nacija imati baraž. I to ne zato što ćemo igrati tamo dobro, nego što će se većina ekipa iz LIge A plasirati, pa će mjesta u baražu popunjavati ovi iz Lige B, kao i prošli put :D

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 17 nov 2021, 01:40

zaostrog je napisao/la:
17 nov 2021, 01:35
EC3 je napisao/la:
17 nov 2021, 01:23
Nećemo biti u 4. jakosnoj skupini. U kvalifikacijama za Euro 2024., jakosne skupine će biti određene na osnovu rezultata iz Lige nacija, kao i prošli put. Eh sad, obzirom da smo mi u Ligi B, to znači da će samo dvije najlošije ekipe iz ove lige biti u jakosnoj skupini 4. Nećemo valjda biti ti. S druge strane, pobjednici grupa u ligi B će biti dio jakosne skupine 2.

Otprilike, jakosne skupine bi trebale izgledati ovako:
POT 1: Francuska, Španija, Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Danska, Poljska, Portugal, Nizozemska.
POT 2: Švicarska, Hrvatska, Vels, Austrija, Češka, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Rusija, Srbija.
POT 3: Norveška, Finska, Škotska, BiH, Izrael, Rumunija, Irska, Slovenija, Albanija, Island.
POT 4: Crna Gora, Armenija, Turska, Slovačka, Bugarska, Sjeverna Irska, Grčka, Makedonija, Kosovo, Gruzija.
POT 5: Luksemburg, Bjelorusija, Litvanija, Azerbejdžan, Kazahstan, Kipar, Gibraltar, Farska Ostrva, Estonija, Latvija.
POT 6: Lihtenštajn, Malta, Moldavija, San Marino, Andora.

Eh sad, i ovdje je svašta izmiješano. Ovo nije sigurno ovako, ali uz manje korekcije, tu je negdje. U svakom slučaju, moći ćeš dobiti grupu sa dvije prejake ekipe, tipa Francuska i Hrvatska, ali ćeš moći naletiti i na dvije ekipe s kojim se može igrati. Jednom manje, a drugom više, poput Mađarske, Velsa, Austrije, Češke, Ukrajine i sl. Po meni, ključni je POT 4, gdje imaš raspon ekipa od Turske, Slovačke i Grčke, do Gruzije.

Svejedno, ono što je dobro je da ćemo mi 99% kroz Ligu nacija imati baraž. I to ne zato što ćemo igrati tamo dobro, nego što će se većina ekipa iz LIge A plasirati, pa će mjesta u baražu popunjavati ovi iz Lige B, kao i prošli put :D
A ko da gledam to ce biti nesto ovako:
Belgija
Madjarska
BiH
Grcka
Estonija
Lihtenštajn

Nadat cemo se do zadnjeg kola i onda ce se plasirati Grcka 😁

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 nov 2021, 01:41

GalileoGalilei je napisao/la:
17 nov 2021, 01:33
ReX je napisao/la:
Hajde pobroji te anonimuse, argumentuj. Ako je ikad bio bolji spisak, onda je to pod Petevom. Jedina zamjerka ide za Vladana Kovačevića, te Vrančića, za kojeg ne znam je li stvar povrede ili je neki drugi razlog. Bešića ne uzimam u obzir, tek ako nastavi s konstantnim igranjem, može očekivati poziv.

Ma kakvi anonimusi, pusti Saju, eto od Peteva se počeli pozivati igrači po nacionalnom ključu, jah...

Sjećam se kad je Pape zvao Šunjića, frajer 2-3 godine bio u reprezentaciji, služio samo da popuni klupu (kao i Višća recimo), ljudi se šprdali sa njim i onda je od one tekme sa Nigerijom na Svjetskom kad je uletio u prvu postavu, bio je naš najkonstantniji i najbolji stoper 5-6 godina (ne računajući Spahića, koji je svakako čini mi se odigrao još samo sljedeći ciklus kvala za Euro 2016) dok se nisu pojavili ovi Šveđani.

Ovdje se Petevu zamjera što pozove Lončara kao sedmog veznjaka i Pirića kao trećeg golmana. Okej, ja se slažem, nisu najbolji i ima boljih od njih, ali ja od kad pratim reprezentaciju a to je nekih skoro 15-ak godina sumnjih poziva je uvijek bilo, od Ćire do Peteva.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 nov 2021, 01:42

Hvala na najgorim kvalifikacijama ikada. Sretno i da uzimaš kaparu negdje drugo.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 17 nov 2021, 01:46

Raonffa je napisao/la:
17 nov 2021, 01:41
GalileoGalilei je napisao/la:
17 nov 2021, 01:33
ReX je napisao/la:

Ma kakvi anonimusi, pusti Saju, eto od Peteva se počeli pozivati igrači po nacionalnom ključu, jah...

Sjećam se kad je Pape zvao Šunjića, frajer 2-3 godine bio u reprezentaciji, služio samo da popuni klupu (kao i Višća recimo), ljudi se šprdali sa njim i onda je od one tekme sa Nigerijom na Svjetskom kad je uletio u prvu postavu, bio je naš najkonstantniji i najbolji stoper 5-6 godina (ne računajući Spahića, koji je svakako čini mi se odigrao još samo sljedeći ciklus kvala za Euro 2016) dok se nisu pojavili ovi Šveđani.

Ovdje se Petevu zamjera što pozove Lončara kao sedmog veznjaka i Pirića kao trećeg golmana. Okej, ja se slažem, nisu najbolji i ima boljih od njih, ali ja od kad pratim reprezentaciju a to je nekih skoro 15-ak godina sumnjih poziva je uvijek bilo, od Ćire do Peteva.
Treba nastaviti igrati u ovom sistemu i pojacati konkurenciju sa igracima kao sto su Gigovic, Burnic, Babic, Dedic mozda Masovic ako ima pravo nastupa i to je to nazalost.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 nov 2021, 01:53

Za Babića sam prilično siguran da ne može igrati za nas zbog istog razloga kao što Mašović ne može, tj. imao je 21+ godinu kada je zadnji put nastupio za Srbiju U21. Mali Gigosson nas je već odhebao dva puta i najvjerovatnije možeš zaboraviti na njega.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 17 nov 2021, 01:55

Da li razmišljate o ostavci?

"Jako si negativan i neću ti odgovoriti na to", kratko je poručio Petev.
:rol:

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 17 nov 2021, 01:58

Vucevich je napisao/la:
17 nov 2021, 01:53
Za Babića sam prilično siguran da ne može igrati za nas zbog istog razloga kao što Mašović ne može, tj. imao je 21+ godinu kada je zadnji put nastupio za Srbiju U21. Mali Gigosson nas je već odhebao dva puta i najvjerovatnije možeš zaboraviti na njega.
Treba probati ponovo nemamo izbora 😅 A to je to nazalost eventualno bi mogli pojacati konkurenciju ako bi se Hasic izborio za neku minutazu u Besiktasu plus povratak Bicakcica i Besica te probati dovesti Sunjica mada cisto sumnjam da zeli igrati za nas.
Zadnja izmjena: EC3, dana/u 17 nov 2021, 01:58, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 nov 2021, 01:58

EC3 je napisao/la:
17 nov 2021, 01:46
Treba nastaviti igrati u ovom sistemu i pojacati konkurenciju sa igracima kao sto su Gigovic, Burnic, Babic, Dedic mozda Masovic ako ima pravo nastupa i to je to nazalost.
Ma treba, ali prevashodno se trebaju rješavati neke stvari oko reprezentacije i van terena, a koje se tiču igrača, pristupa, profesionalnosti i discipline.

Rekoh već, ne dešava se ovo kao protiv Finske prvi put.

U kvalifikacijama za Brazil na jedvite jade smo se izvukli u dvomeču protiv Slovaka, a odigrali smo dvije sramotno loše utakmice (za tadašnje uslove i igre koje smo imali).

Dalje u sljedećim kvalifikacijama za Euro 2016, zvekne te Kipar u Zenici, osramotiš se u Izraelu, te dvije tekme su koštale otkaza Papeta.

Onda dođe Meša, hajd uveže nekakvih pobjeda uhvatimo baraž, onda u baražu odigraš prvu protiv Iraca u Zenici mlitavo, odeš na revanš ljudi te sataru, 90 minuta smo nabijali loptu na Džeku.

Sljedeći ciklus, kvalifikacije za Svjetsko u Rusiji, opet ista priča, osramotiš se na Kipru, odigraš katastrofalnu tekmu protiv Grčke u Zenici (kad je bilo 0-0).

Onda dođe Robi, hajde da ne računam Ligu naciju, Finska te odškoluje, Armenija te siluje, nikad goru Grčku ne možeš dobiti u dvije tekme.

Znači u svakom ciklusu zadnjih 10 godina nama se dešavaju mračni momenti sa katastrofalnom igrom i pristupom na terenu, a prodefilovalo je kroz sve te utakmice makar 30 različitih igrača, što znači da postoji generalni problem sa tim stvarima koji se mora riješiti.

Edit: Zaboravio sam u ove sramote dodati i zadnji baraž protiv Sjeverne Irske, pod Bajevićevim vodstvom.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 nov 2021, 04:06

Peteva ostavit dat mu podrsku kao i igracima..

Petev je posle Mese jedini selektor koji je bio i trener i selektor u jednom, prem da je njegov rad mnogo ucikoviti i bolji od Mesinog. Svi ostali selektori osim mozda kodre koji je bio kratko, radili to na neprofesionalan nacin sto vise nek se igraci odmore provesele, puna im je kapa u klubovima

Imamo selektora koji je napravio novi kostur A reprezentacije u naj tezem mogucem momentu pored korone i ti stvari, on je selektor koji u svom mandatu mora da skloni naj uspjesniju generaciju u histori bh.. Napravio je kostur tima koji moze da funkcijonise bez dzeke i pjanica, gdje ce koristit ovu dvoicu onoliko koliko on moze hoce, prvi put da je 99% igraca koji zasluzuju dobili su poziv..

Danasnja utakmica je pokazala kakvu energiju treba reprezentacija da je dzeko bio danas uzeli bi bar bod ukraincima.

Takodje nemoze selektor bit kriv ako ti najbolji igrac u histori teprezentacije da auto go u francuskoj skrivi slobodan udarac na 17 m u 96 minuti i pri svemu tome fuli 3 100% sanse.. znaci najbolji naj iskusni i najstari igrac u repci..

Takodje petevu ce se desavat slucaj pjanic sve dok nebude apsulutni karantin samo 3 sata imas slobodno u ciklusu od 14 dana za radbini i to od 11am ujutro do 1pm..

Jos bolja opcija u kamp u zenicu..

Oni dolaze na ukupljanje reprezentacije ko da idu na eskurziju, e to bi trebalo presjece Sehic je obeco

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 17 nov 2021, 08:22

MoodyHank je napisao/la:
16 nov 2021, 17:29
donDondon je napisao/la:
16 nov 2021, 16:24
joj ovo **** od tute nam otjera vrancica ,begovica,Djurica... pa sad eo i pjanica i sve to za 40 hiljada mjesecno
bolje da se bazira na utakmice nebil nekog dobili nikad losiji rezultati nego pod njegovim vodstvom,a da ima morala danas ne bi ni vodio utakmicu.
treba ga skinuti kao sto su ga skidali njegovi navijaci
Tebe su roditelji trebali premlaćivati dok si bio mali, tako bi vjerovatno naučio da svoje glupavo mišljenje ne iznosiš svugdje.
za neobrazovane, manje inteligente da ne kazem debile poput tebe sam gospodin
a zbog ovih sto ga i dalje podrzavaju zato je ovakvo i stanje u drzavi jer su vecinom ovi najgluplji najglasniji
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 17 nov 2021, 08:30

covjeka u jednom klubu istjerali jer im prekinuo dominaciju,u drugom klubu ga navijaci skidali ,nama donio najlosije kvalifikacije ikad i opet neko ima da ga brani ,oj bosnjo jesi glup
a sto je juce kaparisani golman branio to nikome nista ahahhahh
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 16 gostiju.