Inače onako korektan nastup, valjda će ostati na golu i u narednim kolima.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Bazinga12345
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
Kačavenda upisao CS, jedini U-21 golman kojem je to pošlo za rukom u ovom kolu.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Posle Kahvića još jedan Teslićanin u Zvezdi - kapiten Bosne i Hercegovine
Izvor: Mozzart-sportDarije Markočević novi igrač u Omladinskoj školi crveno-belih
Cilj Omladinske škole Crvene zvezde je da okupi najbolje dečake iz Srbije i regiona, a vodeći se time, iz banjalučkog Borca doveden je Darije Markočević.
it's football day
- ASD
- Kontakt:
Pa ovdje uglavnom pišu likovi koji ni ne gledaju utakmicu. Samo pročitaju, Kanurić u juniorima Stokea. On odmah mega giga talenat.Mokes je napisao/la: ↑19 jul 2021, 21:08Neki su ovo pisali, a sad ide druga priča.![]()
Kanuric debitovao za seniore Stokea, u prijateljskoj.
Jos jedan potencijalni birac utakmica, treba ga na vrijeme odstraniti iz reprezentativnih selekcija.Kanurić je trenutno jedini koji obećava. Sa 20 godina standardan u Slovačkoj, što je za stranca golmana ozbiljna stvar.
Njega navodim kao primjer, bruka je takvih.
Eto vi gledate desetine tih bhpl megatalenata, kojima nas godinama zatrpavate, a završe Siminom Hanu.
- ASD
- Kontakt:
1:23
Messi vs Boateng.
Lucacs Bole vs Armin Gigović
Da mu se ovo dogodilo u repci da ga ovako anonimus osramoti. Psovalo bi se momku porijeklo.
Messi vs Boateng.
Lucacs Bole vs Armin Gigović
Da mu se ovo dogodilo u repci da ga ovako anonimus osramoti. Psovalo bi se momku porijeklo.
i onim mladim englezima se prijeti ili onom svedu...naravno sramota.
Psuje se i Messiju jer ne moze osvojiti SP sa ekipom. Bas su navijaci inace neko mjerilo i faktor.
Da Bog sacuva.
Da Bog sacuva.
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Poenta je kakvi ovdje licemjeri pišu.
Da li ga je lik ozbiljno osramotio? jeste.
Da se nekome, šta ja znam, Đokanoviću ovo desilo. Bilo bi ovdje ismijavanja na sve strane.
Isto kao što sad Kanurića svi ismijavaju, iako ko god ga gledao u mlađim uzrastima, znalo se da nije neki golman.
Gdje taj video da vidim.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Jao, kakva greška Gigovića.
Nisam gledao utakmicu, ali po ovom snimku kako mogu da rekonstruišem ovo je bila kontra protivnickog tima, vjerovatno prekid posto nema stopera. On je bio zadnji igrac.
Kako je samo mogao da napravi ovakvu gresku, "pokriva" za svoje stopere i da se vraca unazad braneci gol(momak je defanzivni vezni).
Trebao je kao Todorović uklizati Pukiju na sredini terena, ispasti i omoguciti mu da ovaj pola terena trci sam kako hoce na golmana. A ovakav pad se desava jednom u 100 utakmica, ako ne i jednom u karijeri.
Pricamo o momku od 19 godina. Uzecemo primjer Hadziahmetovica koji kod nas u reprezentaciji igra njegovu poziciju, pa on se protiv CG par puta okliznuo i izgubio loptu na metar od igraca na rizicnom dijelu terena. Jednom mu je oduzeta lopta kao zadnjem igracu, nije primjetio igraca da mu dolazi sa leđa. To su za tu poziciju veće greske.
Inače neki forumasi se sturiše da pokažu kako su Gigović i Hadzikadunic loši igrači na pripremnim utakmicama.
Pripremne utakmice... Inter je prije par dana odigrao 2:2 sa Luganom, to je ono bas relevantan pokazatelj.
Moliti Boga da se momak odluci za nas da ne bi ostali na Đokanovicu i Hadziahmetovicu, pa porediti ko je bolji.
Nisam gledao utakmicu, ali po ovom snimku kako mogu da rekonstruišem ovo je bila kontra protivnickog tima, vjerovatno prekid posto nema stopera. On je bio zadnji igrac.
Kako je samo mogao da napravi ovakvu gresku, "pokriva" za svoje stopere i da se vraca unazad braneci gol(momak je defanzivni vezni).
Trebao je kao Todorović uklizati Pukiju na sredini terena, ispasti i omoguciti mu da ovaj pola terena trci sam kako hoce na golmana. A ovakav pad se desava jednom u 100 utakmica, ako ne i jednom u karijeri.
Pricamo o momku od 19 godina. Uzecemo primjer Hadziahmetovica koji kod nas u reprezentaciji igra njegovu poziciju, pa on se protiv CG par puta okliznuo i izgubio loptu na metar od igraca na rizicnom dijelu terena. Jednom mu je oduzeta lopta kao zadnjem igracu, nije primjetio igraca da mu dolazi sa leđa. To su za tu poziciju veće greske.
Inače neki forumasi se sturiše da pokažu kako su Gigović i Hadzikadunic loši igrači na pripremnim utakmicama.
Pripremne utakmice... Inter je prije par dana odigrao 2:2 sa Luganom, to je ono bas relevantan pokazatelj.
Moliti Boga da se momak odluci za nas da ne bi ostali na Đokanovicu i Hadziahmetovicu, pa porediti ko je bolji.
Pa postavio je ASD par postova iznad, samo moraš kliknuti i gledati na facebooku, uglavnom okliznuo se i ispalo malo komično.
it's football day
Nece meni video da radi. Ah onda nista strasno. Ni prvi ni zadnji koji ce se okliznuti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ASD
- Kontakt:
Svjestan si da se ovo dogodilo Đokanoviću, da ovako padne u situaciji 1 na 1. Da bi ga se podsmijavalo na sve strane. (ne poredim ih)h1a2s3o4 je napisao/la: ↑20 jul 2021, 17:13Jao, kakva greška Gigovića.![]()
Inače neki forumasi se sturiše da pokažu kako su Gigović i Hadzikadunic loši igrači na pripremnim utakmicama.![]()
Ali sad iskreno.
Gledao sam i Partizan i Dinamo i taj Honved protiv Rostova. A gledao sam utakmice Rostova u ligi Rusije.
Neću pojedinačno da komentarišem taj "naš" dvojac.
Ali stojim iza toga da je Rostov jedna jako limitirana ekipa. Imaju borbenost, defanzivno nastrojenog trenera, ali kvalitet tima je upitan.
Daleko su slabiji od tih 5-6 vodećih ekipa Rusije. To je jasno zbog vlasništva. Ove vodeće ekipe imaju sigurnije izvore finansiranja, oni su ti koji uzimaju najbolje igrače, pa reprezentacija Rusije je sačinjena od tih igrača.
Dinamo i Partizan su po igračkom kadru koplje iznad. To ne govorim na osnovu rezultata nego se jednostavno vidi razlika u kvaliteti igrača, pogotovo ofanzivne karakteristike igrača.
Pa oni su protiv Dinama u prijateljskoj držali napadača na 30-40 metara od svog gola, klasičnu bunkerčinu i to dok su gubili.
Opet kažem. To je sveukupni dojam. I ne znači da igrač Rostova ne može u budućnosti postati klasa.
Trenutno se samo za jednog mogu zakleti da je top klasa, to je zadnji vezni Norman.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Nije im loš ni Bayramyan, on je Armenski reprezentativac.
Ali Norman je definitivno najbolji igrač te ekipe.
Gigovic ima velikih problema sa fizičkim kapacitetima. Gledam samo 40% osvojenih duela, to znaci da vise od 50% duela gubi na poziciji koja je najbitnija u fudbalu.
Demirović recimo ima mizernih 30%, ali on lopte gubi u napadu pa nije toliko bitno, mislim bitno je ali poredimo se brojkama.
Evo spomenu Normana, kaže klasa, 66% duela on osvoji, naravno da je klasa.
Gigovic ima velikih problema sa fizičkim kapacitetima. Gledam samo 40% osvojenih duela, to znaci da vise od 50% duela gubi na poziciji koja je najbitnija u fudbalu.
Demirović recimo ima mizernih 30%, ali on lopte gubi u napadu pa nije toliko bitno, mislim bitno je ali poredimo se brojkama.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 20 jul 2021, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Jasno i slažem se. Ali za ismijavanje Đokanovića i sl. su najvise zasluzni njihovi bahati navijaci. Mada ja ga licno puno ne komentarisem.
A jucer Đokanovic napravio gresku(pogresan pas) iz koje je TC napravila kontru i postigla odlucujuci gol.
Pad jeste komican, ali priznaj da se stvarno rijetko desava.
Pad bi se definitivno kvalifikovao za "Shaqtin' a Fool".
Tačno, ali uzmi za primjer recimo Kovacica koji je prosle sezone imao najvise procentualno osvojenih duela u PL(64%). Sigurno nije bio takav igrač i nije imao te kvalitete kada je došao iz Dinama u Inter. Doveden je zbog drugih kvaliteta, a na ostalima je ocito radio.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 jul 2021, 17:40Nije im loš ni Bayramyan, on je Armenski reprezentativac.
Recimo Sissoko i Andre Gomez su bili ispod 50% prosle sezone. Pogba je imao 50%.
EDIT:
Ono sto jos interesantnije jeste da je Kante imao 53%. Usao sam naknadno da provjerim jer sam ocekivao da ce on dominirati u ovom segmentu.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Porediš Premier League, gdje svaki sivonja igra. Solidne brojke za EPL od 50% pa gore.
⚜️~⚜️~⚜️
Mah razumijem da se ne moze porediti. Htio sam samo napraviti paralelu sa Kovacicem iz mlađih dana iz Intera jer ga se sjecam i sada.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑20 jul 2021, 18:37Porediš Premier League, gdje svaki sivonja igra. Solidne brojke za EPL od 50% pa gore.
A ovo ostalo sam pisao jer mi je bilo zanimljivo. Posebno za Kantea.