Eto,Aguero je pravio Tevezu kviz,i sve na njihovom,španjolskom,jeziku pravili.Bas bi bilo super da su pravili na nasem.Principatus je napisao/la:Ovaj video sa Kolarovom je dobar. Posebno kako monotono Kolarov cita pitanja.
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Keep walking.
Nebilo ti zgoreg da malo budes konkretniji ili precizniji u vezi ovog gore navedenog.Monolog je napisao/la:
Balotelli i Džeko ne spadaju u sami vrh, s tim da Mario sigurno ima puno vremena i prostora za napredak i ukoliko posloži kockice u glavi, onda će vrlo lako ući u kremu svjetskog fudbala.
Nit' mrzim, nit' volim City. Ravnodušan sam kada su oni u pitanju. Dakle, pokušah biti što je više moguće objektivniji, pa...
Da li to znaci da Dzeko nema vremena niti prostora za napredak u klubu ili uopste.Sto se tice ''ulazenja u kremu svjetskog fudbala''.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- NoName
- Kontakt:
Monolože, i ti si ga baš zapetljao sada
Sve čitam, neću da reagujem i to, ali izgleda moram. Svi znamo ko je klasa iznad (ne, nije Morientes), ali to ne zavisi samo od igrača nego od kolektiva u kome se igra. Nadam se da ti je jasno da kolektiv i M. City nikako ne mogu u istu rečenicu da stanu?
Hajde sve bih ti prešutio, ali jedna stvar mi ubode oči: Veliš, trebao se Edin izboriti za svoje mjesto u prvom timu? Kako? Ne znam da li si upratio da je nakon 4 gola direktnom rivalu Totenhemu Edin slijedeću utakmicu odgledao sa klupe? Shvatio bih ja da on igra u nekom timu gdje nema "Ni po babi ni po stičevima", ali treba shvatiti da u Cityu to ne funkcioniše baš tako (Baloteli). Stoga, ne možemo izdvojiti samo puku statistiku i na osnovu nje tvrditi ko je WC a ko ne.
Runi, veliš. Runi je WC a Edin nije? Konstatne igre? Pa taj Runi, koji je po tebi WC je bio jako konstantan, malo mu je falilo da čitavu sezonu (gdje je stalno igrao i nije imao pritisak po tom pitanju) ne dadne gola. Pa isti taj Runi zadnjih godina ništa nije uradio u reprezentaciji (nemoj mi reći da nema podrške jer on je WC i sve može sam) dok Edin, kada treba, igra najbolje. Sjetimo se samo Pariza.
Moramo uzeti u obzir da je uvijek lakše igračima koji su ponikli u nekom klubu (Raul recimo), jer im se uvijek toleriše malo više. Isto tako Brazilcima ili Argentincima, uglavnom igračima iz TOP svjetskih nacija, dok Bosanca nikada niko ne uzima zaozbiljno.
RVP
Edin je u Wolfsburgu igrao slomljen, zamotane glave, niko ga nije mogao povrijediti a ovaj igrač staklenih nogu koje spominješ je uspio da skupi više povreda u svojoj karijeri nego golova. I da crnjak bude veći, kad god im treba on je povrijeđen ali je zato uvijek spreman da zabije par golova Šefildu ili Kardifu i popravi svoju statistiku, te tako u očima pojedinih dolazi i do toga da ga svrstavaju u društvo WC.
WC su igrači koji donose titule. Takav je bio debeli Ronaldo, takav je i ovaj danas Ronaldo, takav je bio Zizu, takav je i naš Edin (gdje god je Edin tu su i titule). O ovi WC u pokušaju, poput RVP ili Totija kojeg spominješ, su ostali WC u pokušaju.
Pozdrav sa Baltika
Hajde sve bih ti prešutio, ali jedna stvar mi ubode oči: Veliš, trebao se Edin izboriti za svoje mjesto u prvom timu? Kako? Ne znam da li si upratio da je nakon 4 gola direktnom rivalu Totenhemu Edin slijedeću utakmicu odgledao sa klupe? Shvatio bih ja da on igra u nekom timu gdje nema "Ni po babi ni po stičevima", ali treba shvatiti da u Cityu to ne funkcioniše baš tako (Baloteli). Stoga, ne možemo izdvojiti samo puku statistiku i na osnovu nje tvrditi ko je WC a ko ne.
Runi, veliš. Runi je WC a Edin nije? Konstatne igre? Pa taj Runi, koji je po tebi WC je bio jako konstantan, malo mu je falilo da čitavu sezonu (gdje je stalno igrao i nije imao pritisak po tom pitanju) ne dadne gola. Pa isti taj Runi zadnjih godina ništa nije uradio u reprezentaciji (nemoj mi reći da nema podrške jer on je WC i sve može sam) dok Edin, kada treba, igra najbolje. Sjetimo se samo Pariza.
Moramo uzeti u obzir da je uvijek lakše igračima koji su ponikli u nekom klubu (Raul recimo), jer im se uvijek toleriše malo više. Isto tako Brazilcima ili Argentincima, uglavnom igračima iz TOP svjetskih nacija, dok Bosanca nikada niko ne uzima zaozbiljno.
RVP
WC su igrači koji donose titule. Takav je bio debeli Ronaldo, takav je i ovaj danas Ronaldo, takav je bio Zizu, takav je i naš Edin (gdje god je Edin tu su i titule). O ovi WC u pokušaju, poput RVP ili Totija kojeg spominješ, su ostali WC u pokušaju.
Pozdrav sa Baltika
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
S obzirom da je Balotelli 4 godine mlađi, onda je razumljivo ko ima više vremena i prostora za napredak. Džeko, ukoliko se ništa ne promijeni u Cityju u odnosu na prethodnu sezonu, nema toliko ni vremena, a vala ni prostora. Možda u nekom drugom klubu (nadam se Milanu) ili sa nekim drugim trenerom u Cityju (teško izvodljivo), ali kada sagledamo trenutnu situaciju, onda je to kristalno jasno.
@NoName,
Javim ti se večeras, nemam sad vremena da pišem seminarski rad na temu Totti i Rooney su WC igrači. Jer, na tu temu bismo mogli ispisati barem 20 stranica. Pozdrav.
@NoName,
Javim ti se večeras, nemam sad vremena da pišem seminarski rad na temu Totti i Rooney su WC igrači. Jer, na tu temu bismo mogli ispisati barem 20 stranica. Pozdrav.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Balotelli ce na kraju prije zaglaviti u prdekanu kao i Breno nego u kremi svjetskih znalaca.U stvari vec je isao njegovim stopama ali zakon blazi kod Engleza nego kod Svaba.Vrijeme i prostor moze samo iskoristiti za konacni belaj.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
stvarno slučajevi za analize, Dzeku stavljati ispred Runija i Tottija stvarno smiješno, još ne mogu da vjerujem da je to neko izjavio...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Runi nemoze vise ni ispred vlastite zene a kamoli Dzeke.muXmania je napisao/la:stvarno slučajevi za analize, Dzeku stavljati ispred Runija i Tottija stvarno smiješno, još ne mogu da vjerujem da je to neko izjavio...
Jedino sto mu je friz u napredku.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ja nigdje nisam spominjao nikakav prosjek golova Raula ni debelog Ronalda iako su i oni imali padove u karijeri, pogotovo Ronaldo. Nisam spomenuo jer su se dokazali kao WC klasa, isto kao i Schumacher. Malo je smijesno spominjati Schumachera koji je godinama dominirao i Morientesa koji nije nikad. Ili Owena poslije Liverpoola.Monolog je napisao/la:@SamoZeljo,
Pa nisam ja tebe pogrešno citirao glede tih 25 golova. Rekoh samo da niko od njih nije dao 25+ (uključujući i Morientesa). A, 20+ je posebna priča.
Nego, kad si se već uhvatio prosjeka, šta ćemo sa Balotellijem. On ima nešto više od 6 golova po sezoni.Sad Morientesovih 7 zvuči mnogo bolje.
Pa i taj hvaljeni Tevez ima 10, s tim da mu prosjek izvlače golovi u Corinthiansu.
Ne možeš tako površno gledati, jbt.
![]()
Pa jedan Schumacher je po povratku u Formulu 1 opasno srozao svoj ugled i sada je bukvalno "sakupljač bodova". Znaš li koliko je opao prosjek osvojenih bodova po utrci? Moram li spominjati Jordana i povratak u Wizardse?![]()
Jednostavno, ne možeš tako gledati.
Da, za Balotellija sam i ja rekao da je talenat i da iz dana u dan dokazuje da ne ostaje samo na talentu. Njegovo ponasanje ce odluciti da li ce on i koliko postici. Uglavnom, nije za baciti, to sigurno. Vidio si kako Svabe (jednog od favorita) ubi sve nogama u glavu. Balotelli je mnogo jak igrac, htjeli mi to priznati ili ne.
Ovaj City bi u Spaniji u sezoni 2004/2005 postigao 100-120 golova. Ma kolika ta konkurencija tada bila, opet je Real imao manju konkurenciju nego sada City i inace klubovi u Engleskoj.Monolog je napisao/la:Real je osvajao ligu sa nekih 80ak postignutih golova. To je bilo prije 10+ godina. Sa koliko postignutih golova je osvoji prošle sezone? Eto ti koliko se promijenio fudbal, čovječe. Da li ti misliš da bi ovaj City zabio 80 golova u sezoni 2000/01? Podsjećanja radi, tada nije bilo ovako nesrazmjerne jačine u ligi, te su i ekipe poput Valencije, Deportiva, Sociedada, Atl. Madrida, pa nešto kasnije i Villareala ipak bile konkurenti za naslov velikanima poput Barcelone i Reala. Sada? U startu znaš ko će biti na prve 2 pozicije, a prvenstvo se odluči bukvalno u 2 kola.Dakle, s tog aspekta ti nije isto i ne možeš nikako istim intezitetom vrednovati tadašnje napadače i sadašnje. U biti, pogledaj jednog neuništivog Raula. Pa i u 36. godini frajer zabija 20+ golova u Njemačkoj.
Zamisli onog ubojitog Raula (dakle, sa nekih 25 godina) u ovakvom fudbalu. Pa bojim se da bi rekord Gerda Mullera visio u zraku.
HAHAHAHAHA pa naravno da ne spadaju, kako ce spadati kad oni i nisu osvojili titulu te 2004/2005?? Da su bili bolji i dali vise golova, kao npr. ova cetvorka Cityja sada, osvojili bi titulu.Monolog je napisao/la:Aha. Golovi Owena, Raula, Morientesa ne spadaju u golove za titulu.SamoZeljo je napisao/la:Bas ti golovi su im i pomogli da osvoje titulu, ne samo bodovno nego i na gol razliku. City je titulu uzeo na gol razlikuDžekini da.
Pa dobro.
![]()
Vec sam se malo umorio od citiranja pa cu ti opet ukratko reci da nisi bio u pravu kada si rekao da Dzeko i kompanija (Balo, Kun i Tevez) nisu WC klasa i da je tadasnji napad Reala bio jaci nego ovaj sada Cityja.
Ja mislim i vec sam ti sa mnogo stvari pokazao/dokazao da to nije tako. Ronaldo, Morientes, Raul i Owen nisu tada bili u formi kao sada ova cetvorka Citya. Po imenima su veci ali u vremenu kada su zajedno igrali za Real, nisu sveukupnim kvalitetom bili bolji od Dzeke i kompanije u prosloj sezoni.
Dali su manje golova, nisu osvojili titulu.... Ronaldo je tada dobio nadimak "debeli" a Owen razocarao....
Svi mi mozemo lagati ali statistike ne lazu:
Dzeko, Aguero, Balotteli i Tevez 54 gola i titula prvaka Engleske.
Raul, Morientes, Owen i Ronaldo 43 gola (nedovoljno za titulu iako im konkurencija nije bila jaca od ove koju je imao City)
P.S. Dzeko je svjetska klasa, ne zato sto je nas nego sto je to stvarno tako.
- Cautinho
- Kontakt:
Baš me zanima,kad bi sad Dzekson dosao,kakav bi to Milan bio.Nikakav,zasad sami prosijek,u sljedecih 2-3 godine predvidjam rang Parme,Marseilla,Werdera,Intera,Rome...šteta,a takav klub... 

Keep walking.
- maximusdecimus
- Kontakt:
Messi i C.Ronaldo su svjetske klase(naravno, ima tu jos svjetskih klasa na svakoj poziciji,npr.Buffon, Casillas,Puyol,Xavi,Iniesta,Ibrahimović,itd.).Napadač koji postigne 14 golova u sezoni Premierlige ne moze u isti rang s ovim nabrojanim.Valjda moraš biti među 3,4 najbolja na svojoj poziciji da bi bio svjetska klasa,a to Džeko sigurno nije. Neka međunarodna klasa da,npr. u najboljih 100 fudbalera svijeta, među 30 nije sigurno.SamoZeljo je napisao/la:
P.S.Džeko je zasluzan za titulu Wolfsburga, ali ništa više od Grafitea (prvog strijelca i najboljeg igrača Bundeslige te sezone,a odigrao je skoro 600 minuta manje od Džeke) ili od najboljeg veznog Bundeslige Misimovića.
Ako cemo tom logikom, onda niko nije svjetska klasa jer je Messi za klasu ispred svakog drugog igraca.maximusdecimus je napisao/la:Messi i C.Ronaldo su svjetske klase(naravno, ima tu jos svjetskih klasa na svakoj poziciji,npr.Buffon, Casillas,Puyol,Xavi,Iniesta,Ibrahimović,itd.).Napadač koji postigne 14 golova u sezoni Premierlige ne moze u isti rang s ovim nabrojanim.Valjda moraš biti među 3,4 najbolja na svojoj poziciji da bi bio svjetska klasa,a to Džeko sigurno nije. Neka međunarodna klasa da,npr. u najboljih 100 fudbalera svijeta, među 30 nije sigurno.SamoZeljo je napisao/la:
P.S.Džeko je zasluzan za titulu Wolfsburga, ali ništa više od Grafitea (prvog strijelca i najboljeg igrača Bundeslige te sezone,a odigrao je skoro 600 minuta manje od Džeke) ili od najboljeg veznog Bundeslige Misimovića.
Ne možes ni Džeku gledati samo kroz ovu zadnju sezonu, nego opcenito zadnjih nekoliko godina. Smiješno je sto porediš Grafitea i Džeku, pa njega poslije te sezone nigdje nije bilo, a džeko je opet bio prvi strijelac,pa u repki razvaljivao. Nije naravno klasa Ronalda i Mesija, ali u top napadacima sigrno jeste. Svi imaju loše sezone Vilja, Roony, Milto i mnogi drugi. Meni je npr. smijesno kad neko RVP uzdiže u nebesa i smatra ga klasom za Džeku, pa on ima 30 godina, a tek jednu fantasticnu sezonu izas sebe, svaka druga mu je bila prosjecna14 , 15 golova su mu bili limit, ali eto on je i s toliko svijetska klasa za neke, a Džeko nijemaximusdecimus je napisao/la:Messi i C.Ronaldo su svjetske klase(naravno, ima tu jos svjetskih klasa na svakoj poziciji,npr.Buffon, Casillas,Puyol,Xavi,Iniesta,Ibrahimović,itd.).Napadač koji postigne 14 golova u sezoni Premierlige ne moze u isti rang s ovim nabrojanim.Valjda moraš biti među 3,4 najbolja na svojoj poziciji da bi bio svjetska klasa,a to Džeko sigurno nije. Neka međunarodna klasa da,npr. u najboljih 100 fudbalera svijeta, među 30 nije sigurno.SamoZeljo je napisao/la:
- maximusdecimus
- Kontakt:
nije Messi bas za klasu bolji od C.Ronalda( po meni, bolji jest).oni su svjetska klasa sto se tice napadaca, ne uspoređujem ih sa Buffonom, glupo bi bilo uspoređivati igrače na različitim pozicijama,zato i kažem da na svakoj poziciji imas 2,3 svjetske klase. Džeko sigurno ne spada među 5 najboljih napadača svijeta i zato ne moze biti svjetska klasa(trenutno), kao ni Balotelli ili TevezSamoZeljo je napisao/la: Ako cemo tom logikom, onda niko nije svjetska klasa jer je Messi za klasu ispred svakog drugog igraca.
Džeko kad je trebao eventualno preći u Milan dok su ličili na ekipu on to nije uradio, nego se sad povezuje sa rosonerima kad su pali u prosjek.Bolje opcija je ostanak u Cityu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
I opet ima ovako losu statistiku u zadnje 3 sezoneharishp je napisao/la:Runi nemoze vise ni ispred vlastite zene a kamoli Dzeke.muXmania je napisao/la:stvarno slučajevi za analize, Dzeku stavljati ispred Runija i Tottija stvarno smiješno, još ne mogu da vjerujem da je to neko izjavio...
Jedino sto mu je friz u napredku.
Most goals + assists (last 3 PL seasons): Rooney 82, van Persie 80, Drogba 69, Lampard 64, Tevez 63, Bent 53, Nani 51, Berbatov/Dempsey 48
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Jako je statisticanrio_Ferdy88 je napisao/la:I opet ima ovako losu statistiku u zadnje 3 sezoneharishp je napisao/la:Runi nemoze vise ni ispred vlastite zene a kamoli Dzeke.muXmania je napisao/la:stvarno slučajevi za analize, Dzeku stavljati ispred Runija i Tottija stvarno smiješno, još ne mogu da vjerujem da je to neko izjavio...
Jedino sto mu je friz u napredku.![]()
Most goals + assists (last 3 PL seasons): Rooney 82, van Persie 80, Drogba 69, Lampard 64, Tevez 63, Bent 53, Nani 51, Berbatov/Dempsey 48
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Dzeko je bio svjetska klasa u Wolfsburgu. U Cityu ni blizu. Igrao je na nivou jednog Darrena Benta ili Dembe Ba. Solidni igraci, ali ne svjetska klasa. Isto vazi za njegove igre u reprezentaciji. Prije nas je nosio na ledjima, sad to nije u stanju radit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- skyisthelimit
muXmania je napisao/la:stvarno slučajevi za analize, Dzeku stavljati ispred Runija i Tottija stvarno smiješno, još ne mogu da vjerujem da je to neko izjavio...
smjesno i kontradiktorno.. Rooney je bio **** na Euru i ismijavao si ga, a sad odjednom najbolji svjetski napadac.
15.10 - 15.06 ...
Rooney je debelo djubre i nije ni blizu igraca od prije 2-3 godine, ali je opet bolji od Dzeke i naravno da je Rooney medju najboljim igracima, ali ni blizu Ronalda i Messia. Nisam siguran ni da je Dzeko top 10 u Engleskoj ligi.skyisthelimit je napisao/la:muXmania je napisao/la:stvarno slučajevi za analize, Dzeku stavljati ispred Runija i Tottija stvarno smiješno, još ne mogu da vjerujem da je to neko izjavio...
smjesno i kontradiktorno.. Rooney je bio **** na Euru i ismijavao si ga, a sad odjednom najbolji svjetski napadac.
RVP, Rooney, Suarez, Aguero, Tevez i Balotelli (kad mu se igra) su ispred bez sumnje, i onda ih ima jos nekoliko koji bi mogli bit.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 16 jul 2012, 17:52, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- skyisthelimit
A zasto svi Messija i Cristiana poredite sa ostalim. Nijedan napadac im nije po kvaliteti tako da ta prica pada u vodu. Taj dvojac je svijet za sebe pa tek onda slijede Ibrahimovici, Ville, Balloteliji i sl.Cartman je napisao/la: Rooney je debelo djubre i nije ni blizu igraca od prije 2-3 godine, ali je opet bolji od Dzeke i naravno da je Rooney medju najboljim igracima, ali ni blizu Ronalda i Messia. Nisam siguran ni da je Dzeko top 10 u Engleskoj ligi.
U ovom slucaju Rooney v Dzeko bitna je marka a ne ko je gori, tako da i slabiji Rooney nego inace mora biti u top 5 napadaca
15.10 - 15.06 ...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], CAGarfia, General505 i 21 gost.