Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la SaltCityAttack » 31 mar 2011, 14:16

hhaha jsul ovo pocele prijevremene sale za 1 april?.... cuj savo Milosevic u savezu za normalizaciju :shock: :) ...mogo bi i Dodik komotno...pa da je Savo za normalizaciju,on nebi igrao a Srbiju, vec bi igrao za svoju maticnu zemlju Bosnu i Hercegovinu...jos kad uzmem u obzir kako je davao intervijue i sta je pricao prije utkamice u Sarajevu, kada su gostovali onda stvarno bolje da nas nema ako nam on dodje sredjivati stvari
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 31 mar 2011, 14:18

drH(za PES 6) je napisao/la:Pobjedili smo ;)

slika
BLUE NATION.

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 31 mar 2011, 14:25

SaltCityAttack je napisao/la:hhaha jsul ovo pocele prijevremene sale za 1 april?.... cuj savo Milosevic u savezu za normalizaciju :shock: :) ...mogo bi i Dodik komotno...pa da je Savo za normalizaciju,on nebi igrao a Srbiju, vec bi igrao za svoju maticnu zemlju Bosnu i Hercegovinu...jos kad uzmem u obzir kako je davao intervijue i sta je pricao prije utkamice u Sarajevu, kada su gostovali onda stvarno bolje da nas nema ako nam on dodje sredjivati stvari
Ja sam prvi put ovde,ovo je moj prvi post. Ali voleo bi da cujem zasto uporedjujes Savu sa Dodikom, i zasto tako cinicno " Savo za normalizaciju" ? Ako smem da pitam??? I kakvi su to intervju,keve ti?

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 31 mar 2011, 14:26

SrdjanBL je napisao/la:Zasto je retardiran? Sta je to u njemu ne prihvatljivo?

Mozemo pricati o tome da nije realan i da je to samo spisak lijepih zelja, ali da je retardiran nije cak naprotiv...
Neprihvatljiv je Savo Milosevic. Nek mu FS Srbije da fotelju. Zasluzio je nakon toliko dobrih partija u njihovom dresu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

drH(za PES 6)
Kontakt:

Post Postao/la drH(za PES 6) » 31 mar 2011, 14:29

Sta vam je ljudi, kakvi su ovo izljevi nacionalizma, posebno bosnjaci, smirite se, nema potrebe da se vrijedja cijeli narod, koji je gladan isto kao i vi i kojeg zaboli neka stvar za dodika kao i vas :!:
-Ban zato sto ljudima koji su glupi kazem otvoreno da su glupi-

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 31 mar 2011, 14:30

Tuzno je to sto se dijelite na bosnjake,srbe,hrvate ;) Svi smo mi jedno !

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 31 mar 2011, 14:31

za_zivot_cijeli je napisao/la:
SrdjanBL je napisao/la:Zasto je retardiran? Sta je to u njemu ne prihvatljivo?

Mozemo pricati o tome da nije realan i da je to samo spisak lijepih zelja, ali da je retardiran nije cak naprotiv...
Neprihvatljiv je Savo Milosevic. Nek mu FS Srbije da fotelju. Zasluzio je nakon toliko dobrih partija u njihovom dresu.
Ma ne mora on biti u pitanju, ja sam se tu osvrnuo cisto na clanak, a ne kako bi sta bilo uredjeno u tom komitetu za normalizaciju i ko bi bio clan, to su, kao sto sam napisao, samo neci spisak lijepih zelja, ali da je clanak kao clanak uredno napisan i da bi odprilike tako trebao izgledati komitet za normalziaciju ja se potpuno slazem, a ko ce biti u njemu ja a i niko od vas ne moze znati niti moze uticati na to. 8-)

psiho
Kontakt:

Post Postao/la psiho » 31 mar 2011, 14:43

Od sutra, smece iz saveza je bivse...

Znaci nista se ne pitaju vise i UEFA i FIFA donose svoj statut za BiH. Ko prihvata taj statut ide na jednu stranu i igra utakmice pod okriljem iste, ko ne zeli na livadu :)

Ajmo mico kupi svoje smece i povedi druzinu otpadnika iz hercegovine hihihi

Zivio Platini i Blater!

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 31 mar 2011, 14:46

PA svi ce prihvatiti, samo da nisu ovi ljudi u savezu koji su sad.

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 31 mar 2011, 14:54

psiho je napisao/la:Od sutra, smece iz saveza je bivse...

Znaci nista se ne pitaju vise i UEFA i FIFA donose svoj statut za BiH. Ko prihvata taj statut ide na jednu stranu i igra utakmice pod okriljem iste, ko ne zeli na livadu :)

Zivio Platini i Blater!
Moram te ispraviti jer ovo boldovano nije tačno, 100% provjerena je informacija da taj komitet za normalizaciju mora formirati savez koji će imati kontrolu nad cijelom teritorijom države a ne samo jednim djelom da bi se moglo ići u evropu, istina prije stvaranja zajedničkog saveza se moglo ali više ne!
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

modrica
Kontakt:

Post Postao/la modrica » 31 mar 2011, 14:55

Zivio Platini i Blater!
Hmmm,neznam care jel to bas tako jednostavno,ti znas isto da kod nas vise nema jednostavnih jednacina.
Nesto sam preoprezan kad su u pitanju rijesenja koja nam donesu sa strane.
Samo jedno da kazem,novi savez mora da bude prihvacen od svih u BiH-a,mislim da je ovo dovoljno da bi objasnio srz problema.Ko to nama uopste garantuje da oni imaju nekakav plan,boli njih hocemol mi ucestvovat u nekakvim takmicenjima ili ne,mali smo i nejaki da bi oni o nama vazda nesto razmisljali.Krknu nam suspenziju i dogovarajte se,kad se dogovorite tu smo da vas saslusamo.Puno nas zaboravlja da ima i ova varijanta...

psiho
Kontakt:

Post Postao/la psiho » 31 mar 2011, 14:57

nasborik je napisao/la:

Zivio Platini i Blater!
Moram te ispraviti jer ovo boldovano nije tačno, 100% provjerena je informacija da taj komitet za normalizaciju mora formirati savez koji će imati kontrolu nad cijelom teritorijom države a ne samo jednim djelom da bi se moglo ići u evropu, istina prije stvaranja zajedničkog saveza se moglo ali više ne!

strpi se do sutra, pa onda boldiraj :)

savez ce biti formiran od klubova koji zele da prihvate Statut EUFA-e i FIFA-e. To znaci nema kantona, nema srpske....samo predstavnici klubova koji prihvataju statut. Koji ne prihvataju i ne postoje i gotovo.

Sjetite se 2003 godine i prvog formiranja zajednckog saveza . Slicno je bilo, pa kad su srbi shvatili da ce igrati u sumi onda su odjednom shvatili da je OK zajednicka liga....

Sabur do sutra hehe

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 31 mar 2011, 15:00

psiho je napisao/la:
nasborik je napisao/la:

Zivio Platini i Blater!

strpi se do sutra, pa onda boldiraj :)

savez ce biti formiran od klubova koji zele da prihvate Statut EUFA-e i FIFA-e. To znaci nema kantona, nema srpske....samo predstavnici klubova koji prihvataju statut. Koji ne prihvataju i ne postoje i gotovo.

Sjetite se 2003 godine i prvog formiranja zajednckog saveza . Slicno je bilo, pa kad su srbi shvatili da ce igrati u sumi onda su odjednom shvatili da je OK zajednicka liga....

Sabur do sutra hehe
taman sam ovo poceo pisati

ono za onog milosevica... idi u srbiju pa radi kod nas neces pa makar ni marke nikad ne uzeo i savjesno radio...
kad si mogao igrati za srbe poslije rata, a ne za BiH isto tako mozes u srbijanski savez, a ne BiH
treba nam jos igraca iz BiH

mir
Kontakt:

Post Postao/la mir » 31 mar 2011, 15:01

Slo­ve­nac Ru­di Za­vrl na če­lu Ko­mi­te­ta, re­pre­zen­ta­ci­ja 3. ju­na igra sa Ru­mu­ni­jom!

Iako je neu­sva­ja­njem sta­tu­ta No­go­me­tni sa­vez BiH su­spen­di­ran, kon­kre­tne san­kci­je iz Ci­ri­ha i Že­ne­ve, iz sje­di­šta UEFA -e i FI­FA -e sti­ći će na­re­dne se­dmi­ce. Do ta­da će se sa­mo na­ga­đa­ti o vi­si­ni ka­zne za bh. fu­dbal.

"San Sport" je, iz vrlo po­uz­da­nih izvo­ra sa­znao ka­ko će fu­dbal­ska re­pre­zen­ta­ci­ja BiH si­gur­no nas­ta­vi­ti kva­li­fi­ka­ci­je za EP. Iako će se san­kci­je odno­si­ti na re­pre­zen­ta­ci­ju i klu­bo­ve, do­zna­je­mo ka­ko će se do kra­ja ma­ja ski­nu­ti san­kci­je sa re­pre­zen­ta­ci­je i klu­bo­va, ali će UEFA i FI­FA do­ži­vo­tno is­klju­či­ti sve lju­de sa ko­ji­ma su pro­te­klih go­di­na pre­go­va­ra­li oko sta­tu­ta.

Ko će bi­ti kaž­njen

Re­pre­zen­ta­ci­ja BiH će nas­ta­vi­ti kva­li­fi­ka­ci­je. UEFA i FI­FA ni­kad ne kaž­nja­va­ju dras­ti­čno re­pre­zen­ta­ci­je. Nji­ma je cilj da se na spor­tskom po­lju do­bi­je po­bje­dnik. Izba­ci­va­nje bh. re­pre­zen­ta­ci­je iza­zvao bi broj­na ne­go­do­va­nja, ka­ko re­pre­zen­ta­ci­ja u gru­pi u ko­joj je BiH, ta­ko i os­ta­lih čla­ni­ca. Kva­li­fi­ka­ci­je bi iz­gu­bi­le sva­ki smi­sao. No­go­me­tni sa­vez BiH će bi­ti dras­ti­čno kaž­njen, kao i mno­gi po­je­din­ci iz Sa­ra­je­va, Ba­nja Lu­ke, Ze­ni­ce, Mos­ta­ra, Ši­ro­kog Bri­je­ga... To se odno­si na čel­ni­ke po­dru­čnih, kan­to­nal­nih i en­ti­tet­skih sa­ve­za. Izbo­rom no­vih lju­di zau­vjek će se za­tvo­ri­ti vra­ta lju­di­ma ko­ji su odbi­li sta­tut. Ek­sper­ti iz UEFA i FI­FA sa­da kre­ću u re­ali­za­ci­ju svog pla­na, osni­va­nja Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju. U tom ti­je­lu bit će de­vet oso­ba, naj­ma­nje tro­ji­ca lju­di ko­ji će do­ći iz UEFA -e i FI­FA -e, a os­ta­tak će po­pu­ni­ti ov­daš­nji spor­tski ra­dni­ci. Iz­vje­sno je da će Slo­ve­nac Ru­di Za­vrl bi­ti na če­lu ko­mi­te­ta. Pa, ni­je slu­čaj­no on po­slat na skup­šti­nu NSBiH. Za­vrl je čo­vjek ko­ji uži­va po­vje­re­nje UEFA -e i FI­FA -e, do­la­zi sa na­šeg po­dne­blja. Za­vrl je naj­za­slu­žni­ji što je "No­go­me­tna zve­za" Slo­ve­ni­je je­dan od naj­sre­đe­ni­jih Sa­ve­za u re­gi­onu. Da­ne Jošt, Vla­do Ša­in, kao i sam Za­vrl vrlo do­bro ko­ti­ra­ju kod Bla­te­ra i Pla­ti­ni­ja, ko­ji su uvje­re­ni da je Slo­ve­nac naj­po­go­dni­ja oso­ba da bu­de na če­lu Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju - izja­vio je za "San Sport" - izvor bli­zak UEFA -i FI­FA -i.

Ulo­ga Ćur­ko­vi­ća, Stoj­ko­vi­ća, Mar­ko­vi­ća...

Ka­ko je i naš sa­go­vor­nik je­dan od kan­di­da­ta za član­stvo u Ko­mi­te­tu ra­zu­mljiv je nje­gov zah­tjev za ano­ni­mnoš­ću. Sa­zna­je­mo ka­ko će us­ko­ro do­ći do sas­tan­ka no­go­me­tnih ek­spe­ra­ta iz Ci­ri­ha i Že­ne­ve sa Ivi­com Osi­mom, te još ne­kim zvu­čnim ime­ni­ma sa ovih pros­to­ra. Na­vo­dno će u po­mi­re­nju "za­ra­će­nih stra­na" na odre­đen na­čin su­dje­lo­va­ti Ivan Ćur­ko­vić, Dra­gan Stoj­ko­vić, Vlat­ko Mar­ko­vić...

Iako se u bh ja­vnos­ti spo­mi­nju broj­na ime­na kao mo­gu­ći no­si­oci pro­je­kta stva­ra­nja no­vog No­go­me­tnog sa­ve­za, naš izvor tvrdi ka­ko je to čis­to "na­ba­ci­va­nje" i gu­ra­nje bez ika­kvog po­kri­ća. Da će san­kci­je ima­ti krat­ko­ro­čni rok - do for­mi­ra­nja no­vog Sa­ve­za - pot­vrdi­lo je obe­ća­nje "šlja­ke­ri­ma" u Sa­ve­zu "da ne bri­nu za pla­će i za svoj sta­tus. Sa­zna­je­mo ka­ko je već nas­tao ras­kol u Fu­dbal­skom sa­ve­zu RS. Do­bar dio de­le­ga­ta je uto­rak gla­sao mi­mo svo­je vo­lje, što pot­vrđu­je izja­va Slo­bo­da­na Te­ši­ća "Osje­ćam se kao gro­bar bh. fu­dba­la". Te­šić ni­je usa­mljen, na­vo­dno se pri­pre­ma po­nu­da na­ja­uto­ri­ta­ti­vni­jim po­je­din­ci­ma iz FSRS da se izja­sne pod ko­jim bi uvje­ti­ma pri­hva­ti­li član­stvo u Ko­mi­te­tu za nor­ma­li­za­ci­ju. Da li je to Mi­le Ko­va­če­vić, Sla­vi­ša Vu­jić, Go­ran Ko­so­rić, Živ­ko Mar­ja­nac ili ne­ko dru­gi, sa­znat će se us­ko­ro.

M.S.

Se­le­kto­ri na če­ka­nju

De­vet re­pre­zen­ta­ci­ja (Olim­pij­ska, mla­da, ju­ni­or­ska, žen­ska, ka­det­ska, ma­lo­no­go­me­tna...), do da­ljeg su na če­ka­nju. Sre­tna je okol­nost što do ju­na ne­ma me­đu­na­ro­dnih uta­kmi­ca. Sli­čna je si­tu­aci­ja sa na­šim su­di­ja­ma ko­je no­se znak FI­FA. El­mir Pi­lav, Da­li­bor Dra­ško­vić i Hrvo­je Tu­ru­dić su uvje­re­ni ka­ko im meč mla­dih se­le­kci­ja Hrvat­ske i Ma­đar­ske, igran u po­ne­dje­ljak u Spli­tu ni­je opro­štaj­ni na in­ter­na­ci­onal­noj sce­ni. Pi­lav iz ove si­tu­aci­je mo­že pro­ći naj­bo­lje. Sa­zna­je­mo ka­ko je i on je­dan od ka­dro­va na ko­jeg na­jo­zbi­ljni­je ra­ču­na­ju u UEFA - i i FI­FA -i, ka­ko sa pi­šta­ljkom ta­ko i na zna­čaj­nim po­zi­ci­ja­ma. U no­go­me­tnim kru­go­vi­ma pro­ni­je­la se pri­ča ka­ko će se na ve­li­ka vra­ti­ti Ve­lid Ima­mo­vić, kor­di­na­tor u pro­je­ktu re­ali­za­ci­je "Ma­pe pu­ta za usva­ja­nje sta­tu­ta". Ka­ko se pre­tpos­tav­lja­lo da sta­tut ne­će pro­ći, na­vo­dno je Ima­mo­vi­ću su­ge­ri­ra­no da po­dne­se os­tav­ku ka­ko ne bi bio svrstan sa oni­ma ko­je če­ka do­ži­vo­tna dis­kva­li­fi­ka­ci­ja iz no­go­me­ta. Po dru­goj ver­zi­ji Ima­mo­vić je od­stu­pio jer ni­je ispu­nio oče­ki­va­nja Mar­ce­la Ben­ca i Eve Pas­kie.

emir_

Post Postao/la emir_ » 31 mar 2011, 15:02

ma ne znam, meni ovo za normalizaciju smrdi pravo. jer to nije nigdje zabiljezeno. praksa fife i uefe je da ceka tebe da pristanes, a do tada si suspendovan. ali opet ako znamo da mi i jesmo posebni treba cekati sutrasnji dan i nadati se... puno vrijede ova pisma koja se salju na adresu uefe, od bakira i rektora!!!
4-IN-A-ROW

nasborik
Kontakt:

Post Postao/la nasborik » 31 mar 2011, 15:04

Da, istina to je da će biti dok je aktivan komitet za normalizaciju, međutim oni će morati ubjediti sviju ta se taj statut mora usvojiti, u oba entiteta, kada svi pristanu na to (mislim da hoće, nema evrope nema para) onda će ovlašćenja prenijeti na novi savez koji će imati kontrolu nad čitavom državom i iz njega će klubovi u evropu..
BORAC ŠAMPION SEZONA 2010-2011; 2020-2021
Republika Srpska lee, Borac dolazi iz njee,
za nju bori se i pobjedjuje.....

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 31 mar 2011, 15:11

nasborik je napisao/la:Da, istina to je da će biti dok je aktivan komitet za normalizaciju, međutim oni će morati ubjediti sviju ta se taj statut mora usvojiti, u oba entiteta, kada svi pristanu na to (mislim da hoće, nema evrope nema para) onda će ovlašćenja prenijeti na novi savez koji će imati kontrolu nad čitavom državom i iz njega će klubovi u evropu..
kakva bolan entiteta ?, UEFA/FIFA NISU POLITICKE STRANKE, KO HOCE HOCE, KO NECE, zdraoo, ha ja
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

psiho
Kontakt:

Post Postao/la psiho » 31 mar 2011, 15:14

bordo_Sarajevo je napisao/la:
nasborik je napisao/la:Da, istina to je da će biti dok je aktivan komitet za normalizaciju, međutim oni će morati ubjediti sviju ta se taj statut mora usvojiti, u oba entiteta, kada svi pristanu na to (mislim da hoće, nema evrope nema para) onda će ovlašćenja prenijeti na novi savez koji će imati kontrolu nad čitavom državom i iz njega će klubovi u evropu..
kakva bolan entiteta ?, UEFA/FIFA NISU POLITICKE STRANKE, KO HOCE HOCE, KO NECE, zdraoo, ha ja
tako je!

UEFA ne zeli politiku u savezu i ne zeli "stranacko" ili "entitetsko" glasanje.

Zele samo glasanje vodjeno sportskim motivima.

Znaci nema vise entiteta, nema kantona i ostalih sranja....

Samo klubovi i njihovi predstavnici i tacka!

P.S. Da li vam je poznato da je UEFA izmjenila svoj statut zbog nas da bi nam mogli nametnuti ovo rjesenje? :)

aferim i sutra juriiiiiiis na savez

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 31 mar 2011, 15:15

emir_ je napisao/la:ma ne znam, meni ovo za normalizaciju smrdi pravo. jer to nije nigdje zabiljezeno. praksa fife i uefe je da ceka tebe da pristanes, a do tada si suspendovan. ali opet ako znamo da mi i jesmo posebni treba cekati sutrasnji dan i nadati se... puno vrijede ova pisma koja se salju na adresu uefe, od bakira i rektora!!!
to sto ti nikad nisi vidio ne znaci da ne postoji ;)
imas google i 90% stvari sto te zanima mozes naci tamo
treba nam jos igraca iz BiH

SrdjanBL
Kontakt:

Post Postao/la SrdjanBL » 31 mar 2011, 15:16

Ha ja, ali ni UEFA ni FIFA ne mogu da se mijesaju u unutrasnje uredjenje jedne drzave, njih zanima krovni savez, kako cemo mi doci do njega, preko 5 ili 10 pod saveza njih ne zanima, samo ih zanima krovni savez sa kime oni komuniciraju a na nama je da uredimo strukturu pod saveza, pa nigdje na svijetu nema samo jedan savez u kojem je sve, svi imaju reginalne, republicke, pokrajinske, gradske saveze. 8-)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, HariTz, Proximic i 21 gost.