pa mogu li napraviti novu mrezu i postaviti password koji ja hocu ? nek ostane ova stara mreza, yebat' je...i kucao sam ovo 192.168.1.1 i ukucam user i pass admin i admin, al nece....moustapha je napisao/la:Ako su ti stručnjaci iz BH Telecoma postavili, zovi njih da ti kažu koji je password.
Inače, na router se povezuješ sa računara tako što u browser ukucaš 192.168.1.1, iako na nekim routerima može biti i drugačija adresa.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kucaj u browseru 192.168.1.1Papastathopoulos je napisao/la:ljudi, hitno je...moze li mi neko objasniti kako da napravim wifi mrezu na adsl modemu ? kad pretrazujem preko moba, pronadje mi wifi mrezu "ZTE", tako mi se modem zove, al ima sifra, al ja nemam pojma koja je sifra kad sam tek prikljucio net (paket moja tv net) ? kako da saznam koja mi je tu sifra, ili da ja sam napravim novu mrezu sa sifrom koju ja zelim da stavim ? nadam se da ste skontali sta sam htio reci...
hvala unaprijed...
edit: i samo da pojasnim...zelim da ulazim preko moba na net preko wifi....
password: vr10vr10tajn1pa55 , sto u prjevodu znaci vrlovrlotajnipass

[youtube][/youtube]
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ojj subhanAllah, udjeQUARESMA 18<<< je napisao/la:kucaj u browseru 192.168.1.1Papastathopoulos je napisao/la:ljudi, hitno je...moze li mi neko objasniti kako da napravim wifi mrezu na adsl modemu ? kad pretrazujem preko moba, pronadje mi wifi mrezu "ZTE", tako mi se modem zove, al ima sifra, al ja nemam pojma koja je sifra kad sam tek prikljucio net (paket moja tv net) ? kako da saznam koja mi je tu sifra, ili da ja sam napravim novu mrezu sa sifrom koju ja zelim da stavim ? nadam se da ste skontali sta sam htio reci...
hvala unaprijed...
edit: i samo da pojasnim...zelim da ulazim preko moba na net preko wifi....
password: vr10vr10tajn1pa55 , sto u prjevodu znaci vrlovrlotajnipass![]()
[youtube][/youtube]

ajd mi jos objasni kako da ovdje nadjem koji mi je pass od wifi mreze ? i kako da napravim novu mrezu i stavim novi pass ? posto sam ja usao ovdje, al nemam pojma dje i kamo

edit: ev pronasao sam koja mi je sifra i povezao se preko moba, al nece internet....pise mi da je povezano, al nece...kako da napravim novu mrezu s novim passwordom, al da mi moze net...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Roze mi boje ekran sta da radim?

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
-
- Kontakt:
Uštekaj fino onaj kabal što ide u monitor.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ma sad sam cackao kablove svi su uredugojzerica je napisao/la:Uštekaj fino onaj kabal što ide u monitor.

i ja imam probleme s monitorom, zna mi bit' smeđe, kablove čačkam, al' opet ostane, svako malo postane smeđe... sreća moja da je taj monitor na starom kompu kojeg vrlo rijetko koristim 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- hule_barca
- Kontakt:
Uveo sam telemachov internet, brzina 6mb, ali te brzine nema ni na vidiku, jer mi skida max 35 kb/s sto nije ni priblizno koliko treba da skida 

Mes Que Un Club
Da,si ih nazvao rekli bi ti da treba proci i do 48h do puštanja pune brzine
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
diskonektuj se sa netaPapastathopoulos je napisao/la:
edit: ev pronasao sam koja mi je sifra i povezao se preko moba, al nece internet....pise mi da je povezano, al nece...kako da napravim novu mrezu s novim passwordom, al da mi moze net...
kad kilknes na Interface Setup, odaberes PVC1, zatim oznacis na PPPoA/PPPoE
Username :tvoj user
PW: tvoj pass
Connection: Always Connected
Default Route: Yes
i onda SAVE
klinki na wireless
SSID: to je ime tvojeg Wifia,
pre shared key, to je tvoj pass za wifi
i to spremi, i to bi trebalo biti to
imat ces stalnu konekciju i neces trebati se stalno konektovati kad upalis pc
- Papastathopoulos
- Kontakt:
kad ovo uradim sto si naveo, ne mogu se konektovati onda na adsl uopste...ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....QUARESMA 18<<< je napisao/la:diskonektuj se sa netaPapastathopoulos je napisao/la:
kad kilknes na Interface Setup, odaberes PVC1, zatim oznacis na PPPoA/PPPoE
Username :tvoj user
PW: tvoj pass
Connection: Always Connected
Default Route: Yes
i onda SAVE
klinki na wireless
SSID: to je ime tvojeg Wifia,
pre shared key, to je tvoj pass za wifi
i to spremi, i to bi trebalo biti to
imat ces stalnu konekciju i neces trebati se stalno konektovati kad upalis pc
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jel svima ovako spor Telemahov net? 

da nije do torrenta ?hule_barca je napisao/la:Uveo sam telemachov internet, brzina 6mb, ali te brzine nema ni na vidiku, jer mi skida max 35 kb/s sto nije ni priblizno koliko treba da skida
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
I meni je spor jako, pogotovo uploadSarajlijc@ je napisao/la:Jel svima ovako spor Telemahov net?

SAMO ČELIK !
Jesam li ti fino odgovorio da nakon potpisivanja ugovora mora proci i 48h do pustanja max brzine !? Ako je proslo toliko vremena, nazovi ih na call centar i rijesit ce se. Telemach net radi perfektno u zadnjih par mjeseciSarajlijc@ je napisao/la:Jel svima ovako spor Telemahov net?

EDIT: izvinjavam se, vidim da je druga osoba u pitanju

"It's one of premier league's oldest lessons .
i meni jaran sinoć govori da mu nije bilo neta uopće, ne znam ima l' sad...
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nista, nazovi ih pa neka ti onda oni daju upute, ja imam problema sa ovim zte zxv10 w300, od neki dan, cekam njih da mi dodju i zamjene router, nece da ucita uopste postavke iako ih namjestimPapastathopoulos je napisao/la: kad ovo uradim sto si naveo, ne mogu se konektovati onda na adsl uopste...ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....
- moustapha
- Kontakt:
To ti znaci da router nije konektovan na net. Da bi to mogao uraditi moras ga podesiti da radi u routed modu i omoguciti DHCP. Tako ce i racunar i mobitel imati internet. Ne znam koji ti je tacno router, ali uglavnom imas upustva na bh telecom stranici, ali isto tako vecina routera ima tzv. wizard za podesavanje gdje samo pratis korake.Papastathopoulos je napisao/la: kad ovo uradim sto si naveo, ne mogu se konektovati onda na adsl uopste...ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....
#divovi
- Papastathopoulos
- Kontakt:
ruter je ZTE ZXV10 W300...a kako cu podesit da radi u routed modu i omoguciti taj DHCP ? mislim, znam da treba kucati ono 192.168.1.1 i to, al de mi objasni kako cu to sve napraviti ? bio bi ti jako zahvalan...moustapha je napisao/la:To ti znaci da router nije konektovan na net. Da bi to mogao uraditi moras ga podesiti da radi u routed modu i omoguciti DHCP. Tako ce i racunar i mobitel imati internet. Ne znam koji ti je tacno router, ali uglavnom imas upustva na bh telecom stranici, ali isto tako vecina routera ima tzv. wizard za podesavanje gdje samo pratis korake.Papastathopoulos je napisao/la: kad ovo uradim sto si naveo, ne mogu se konektovati onda na adsl uopste...ja sam znaci napravio sebi wifi mrezu, stavio pass, konektujem se na mob, signal pun, al jednostavno nece da otvori nijednu stranicu na mobu...a kad se povezujem u nekim kaficima preko wifi, sve radi kako treba...nezz do cega je to....
@quaresma imaju li oni neki besplatan broj da ih zovnem ako mi ne uspije ovo sa @moustapha-om ? ima neki br na njihovoj stranici, 1444, al ne znam je li besplatan...
EDIT: @moustapha, evo napravio sam SS-ove pa mi reci jeli to to u vezi tog routed moda i DHCP-a ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 08 okt 2012, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
- moustapha
- Kontakt:
Evo nasao sam na jednom forumu upustvo. Mada mislim da je ovo 60 za moja tv, a kad je obicni ADSL ide 8 i 35.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
#divovi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.