Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Monolog » 16 jul 2012, 18:01

@NoName,

Prvo, gdje si stari prijatelju? :mrgreen: Da sam znao da ćeš se javiti, davno bih ja počeo ovu diskusiju. :mrgreen: Veliki pozdrav, legendo.

Obećah da ću elaborirati zašto su Rooney i Totti world class igrači i red je da ispunim dato obećanje.

Ali, kad si već naveo da WC igrači donose titule, da li su onda Schafer, Misimović i Grafite takvi igrači? Podsjećanja radi, svi oni (Schafer malo manje) su pridonijeli Wolfsburgovoj tituli. Misimović je tad oborio i Herzogov rekord po broju asistencija u jednoj sezoni, a Grafonja je žario i palio bundesligaškim terenima i bio prvi strijelac lige. Da li su i oni WC igrači? Moj odgovor već znaš, ali bih iskreno volio da se i ti očituješ glede ovoga. Mišljenja sam da je riječ o prosječnim igračima kojima se dosta toga poklopilo (posebno Grafiteu). Misketa više cijenim (ne zato što je naš reprezentativac), jer je i u Bochumu i Nurnbergu imao zapažene role i asistirao Woszchu, Mintalu i ostalim "majstorima". :mrgreen:

Totti? Sjećaš li se sezone kada je Roma uzela Scudetto? Sjećaš li se sastava Rome? Eh, uporedimo taj sastav sa tadašnjim Juventusom, Laziom, Interom i Milanom, a dodajmo i tada odličnu Parmu, te Fiorentinu. Tadašnji Calcio je bio mnogo jači od današnjeg Premiershipa, a odgovore na to će nam dati eurokupovi. :mrgreen: Ko je vodio Romu do 3. titule? Totti, zajedno sa Batistutom, a ne treba zaboraviti odati počast Capellu. Čovjek koji toliko dugo traje na visokom nivou (dakle, riječ je o Tottiju) je i dan danas pojam za mnoge napadače. Neuništiv je. Najbolji igrač Rome svih vremena, simbol crvenog dijela Rima, uz ADPa i Baggia najbolji polušpic u Italiji u modernom vremenu. Ne mogu svrstavati starije, jer ih nisam gledao. :mrgreen: Taj isti Totti je bio važan kotač u talijanskom pohodu na Njemačku i osvajanju zlata na SP-u, a prije toga do srebrna na EP-u u Belgiji i Holandiji (najbolji igrač finala i idealna jedanaestorka prvenstva). Alfa i omega u Romi, alfa i omega u Italiji. Da li je to dovoljno da bismo ga etiketirali kao WC igrača? Ili da iznosim statistiku koja govori za sebe. Recimo da je 5. najbolji strijelac u istoriji talijanske lige, da je jedan od 125 najboljih igrača svih vremena, te da je u posljednjih 15 sezona samo 3x postigao manje od 10 golova. :o Svi znamo da je imao problema sa povredama, što dovoljno jača ovu svakako nenadjebivu statistiku.

Rooney je najmlađi strijelac za Englesku reprezentaciju, a 2004. je zabio 4 gola na Euru i to kao osamnaestogodišnjak. :shock: Dva puta izabran za najboljeg igrača Engleske, 4x osvojio Premiership, jednom Ligu Prvaka, dok kupove ipak ne bih brojao. :mrgreen: Čovjek je na prosjeku od pola gola po utakmici od dolaska u United. :o Frajer je prototip modernog napadača. Nije "statičan", odlično se kreće, sjajan u defanzivi, odličan u ofanzivi, može igrati svaku prokletu poziciju (igrao je i zadnjeg veznog), jedan je od najborbenijih igrača koji su se pojavili u posljednje vrijeme (a da je riječ o ofanzivcu)... Kako jedan takav igrač da ne bude igrač svjetske klase? Šta je to još potrebno? Pazi, on je najbolji igrač Uniteda u posljednjih x godina. Šta to govori? Ok, možeš ti voljeti ili ne voljeti njega kao igrača (ili čovjeka, svejedno), ali reći da on nije WC igrač fakat ne pije vodu. I, kao najbolji engleski igrač, naravno da ima pritisak. Kako nema? Pa šta mu rade tabloidi? Zašto svaki njegov pokret stavljaju pod lupu? Pa valjda i sam znaš koliko je teško zadovoljiti britansku javnost i opravdatai nadimak Bijeli Pele. Puno Džeko mora učiniti kako bismo ga poredili sa Rooneyem, a kamoli da ga stavimo u isti koš. Neću sad pisati onu šablonsku "I ja volim Edina kao i vi", jer mislim da to nema smisla. :mrgreen:

@SamoZeljo,

Promašio si poentu. Znam da Real tad nije osvojio, ali ti uopćeno govorim. Svi golovi, nebitno ko ih i kad postiže su jako bitni za titulu. Ne samo Džekini, već i golovi koje je zabio Morientes. To je sva poenta. I, opet preskačeš ono što ti ne odgovara. Fudbal je evoluirao kao i svaki sport. Fizičke predispozicije uzimaju primat. Ako si ti siguran da bi ovaj City u onom vremenu zabio 100+ golova, ja sam siguran da bi onaj Real u ovakvom Premiershipu zabio 200. Eto, tako se ti vodiš svom tom šbb kbb politikom. Ne bi ti bio ti, kad bi realno sagledao neke stvari (podsjećam te na jednu diskusiju glede Welbecka i Rooneya, jer si tvrdio da je Welbeck bolji igrač od Waynea). :mrgreen:

Messi jeste klasa za sebe. On i Ronaldo su tako visoko digli letvicu da je smiješno bilo kojeg igrača porediti s njima. Naravno, ofanzivca. Pa, kada pogledaš da je jedan Drogba izmislio fudbal za Džeku, a onda bacimo pogled na ono što radi na terenu, te pogledamo statistiku, opet ne može biti svrstan u isti koš sa Argentincem i Portugalcem. Od boljeg ima bolji, naravno. Zar je tebi svako WC igrač? Evo, ja ću ti sad nabrojati napadače koji su u Premiershipu (zaključno sa 2011/12 sezonom), a da su bolji od Edina: Aguero, Tevez, Balotelli, Rooney, RvP, Suarez, Torres. A, opet neki eminentni fudbalski analitičari izbacuju Teveza, Balotellija iz te WC klasifikacije. Ako su oni bolji od Edina (a jesu), gdje onda on pripada? Pa u rang ispod. Bio je jednom na širem izboru Ballon d' Or i to je to. Da bi bio WC igrač a ne "one hit wonder", moraš češće biti dobar i pri vrhu liste koja se vrednuje i na koju se svi pozivaju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 jul 2012, 18:14

Jednom kad su pitali Magatha,zasto Dzeko u Engleskoj ponekad ne pruzi igre kao sto je pruzao u BL.
Odgovor je bio''Dzeko je kao hidrogenska bomba i ako nije u rukama koji zna kako ta bomba funkcionira zna biti opasna po one koje ga drze,a ako zna onda je razaranje protivnika samo po sebi''
Ko je skontao,skontat ce.
P.S najbrajanje ko je svjetska klasa,ko nije i ko ce u buducnosti biti je samo stvar ukusa.
I to moze otici u nedogled a tako i utusiti temu o Dzeki.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 jul 2012, 18:24

Monolog je napisao/la:@SamoZeljo,

Promašio si poentu. Znam da Real tad nije osvojio, ali ti uopćeno govorim. Svi golovi, nebitno ko ih i kad postiže su jako bitni za titulu. Ne samo Džekini, već i golovi koje je zabio Morientes. To je sva poenta. I, opet preskačeš ono što ti ne odgovara. Fudbal je evoluirao kao i svaki sport. Fizičke predispozicije uzimaju primat. Ako si ti siguran da bi ovaj City u onom vremenu zabio 100+ golova, ja sam siguran da bi onaj Real u ovakvom Premiershipu zabio 200. Eto, tako se ti vodiš svom tom šbb kbb politikom. Ne bi ti bio ti, kad bi realno sagledao neke stvari (podsjećam te na jednu diskusiju glede Welbecka i Rooneya, jer si tvrdio da je Welbeck bolji igrač od Waynea). :mrgreen:

Messi jeste klasa za sebe. On i Ronaldo su tako visoko digli letvicu da je smiješno bilo kojeg igrača porediti s njima. Naravno, ofanzivca. Pa, kada pogledaš da je jedan Drogba izmislio fudbal za Džeku, a onda bacimo pogled na ono što radi na terenu, te pogledamo statistiku, opet ne može biti svrstan u isti koš sa Argentincem i Portugalcem. Od boljeg ima bolji, naravno. Zar je tebi svako WC igrač? Evo, ja ću ti sad nabrojati napadače koji su u Premiershipu (zaključno sa 2011/12 sezonom), a da su bolji od Edina: Aguero, Tevez, Balotelli, Rooney, RvP, Suarez, Torres. A, opet neki eminentni fudbalski analitičari izbacuju Teveza, Balotellija iz te WC klasifikacije. Ako su oni bolji od Edina (a jesu), gdje onda on pripada? Pa u rang ispod. Bio je jednom na širem izboru Ballon d' Or i to je to. Da bi bio WC igrač a ne "one hit wonder", moraš češće biti dobar i pri vrhu liste koja se vrednuje i na koju se svi pozivaju.
Ti vise ne znas ni o cemu diskutujes, bas si totalno zapetljao sve i pokusavas okrenuti ono sto si na startu rekao, a to je da NIKO od Cityjeve cetvorke nije svjetska klasa i da je napad iz Reala 2004/2005 bio bolji.
Citirao si moju recenicu u kojoj sam spomenuo golove koji su obezbjedili titulu i rekao si da i golovi tadasnjih igraca Reala su isto tako bili golovi za titulu. Cak si me pokusao i ismijati. :mrgreen: Sada, kad sam ti rekao da Real tada nije osvojio titulu, skont'o si da si se obrukao pa tvrdis nesto drugo.

Ja sam ti sve fino argumentovao ali ti opet o drugim stvarima. Da stvar bude jos gora, utrpavas mi neke diskusije o Welbecku?? Nikad u zivotu i nigdje ja nisam diskutovao o tom igracu. Ti si me slucajno ili namjerno zamjenio sa nekim drugim, ali svejedno, svakako nije tema diskusije. U svakom slucaju ruzan pokusaj omalovazavanja mojih komentara. Nije fino. ;)
Mogu i ja reci kako si ti nekad negdje diskutovao govorio kako je Pedro bolji od Messija i onda te na takav nacin iskljuciti iz diskusije i obiljeziti kao neozbiljnog diskutanta. To otprilike ti pokusavas uraditi meni. Ako nemas argumente, nemoj ih ni izmisljati. :roll:

Haj se ti moj Monoloze umij dva puta hladnom, pa jednom vrucom i onda opet dva puta hladnom vodom i onda probaj da se vratis na diskutiju ali samo istina, necemo lagati jedni na druge. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jul 2012, 18:30

Ispičavam se, bio je to @Željo do Groba. Još jednom se ispričavam. :(

Druga stvar, rekao sam da je Aguero svjetska klasa, da ostali nisu (pogledaj moj prvi post). Treća stvar, govorio sam općenito o golovima, nevezano za sezonu 2004/05, čovječe. Ti si samo rekao "Džeko je dao mnoge važne golove koji su Cityju obezbijedili titulu" or sth. like that. Gol je gol, nebitno da li ga je postigao Džeko ili Zabaleta. To je poenta, jbt. :(
Također, rekao sam da ovi iz Cityja ne mogu opepeliti Eto'ou, Ronaldinhu, Messiju i Henryju, pa nešto ne vidim da si se uhvatio tog dijela. Jer, ti si rekao da ne pamtiš kako je nekad neka ekipa imala 4 WC napadača, je li tako? Eh, pa imala ih je Barcelona u tom periodu. City ih još uvijek nema i već sam elaborirao (argumentovano, kad se već hvataš te riječi) zbog čega.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 jul 2012, 18:50

Šta se svađate više.Neznam ,i to vam je svadjanje glupost.Ne mozete usporedjivat druga vremena i druge ekipe,načine igre i tako.Hiljadu sam puta rekao nemozes usporedivat Pelea,Maradonu i di Steffana,Zidanea,Ronalda...Sve je za svoje vrijeme bilo najbolje.
Keep walking.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 16 jul 2012, 18:57

Edin Dzeko sve je rekooo !! lalallalalallalalla :roll: :roll: :roll: :roll:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 jul 2012, 19:19

Monolog je napisao/la:Ispičavam se, bio je to @Željo do Groba. Još jednom se ispričavam. :(

Druga stvar, rekao sam da je Aguero svjetska klasa, da ostali nisu (pogledaj moj prvi post). Treća stvar, govorio sam općenito o golovima, nevezano za sezonu 2004/05, čovječe. Ti si samo rekao "Džeko je dao mnoge važne golove koji su Cityju obezbijedili titulu" or sth. like that. Gol je gol, nebitno da li ga je postigao Džeko ili Zabaleta. To je poenta, jbt. :(
Također, rekao sam da ovi iz Cityja ne mogu opepeliti Eto'ou, Ronaldinhu, Messiju i Henryju, pa nešto ne vidim da si se uhvatio tog dijela. Jer, ti si rekao da ne pamtiš kako je nekad neka ekipa imala 4 WC napadača, je li tako? Eh, pa imala ih je Barcelona u tom periodu. City ih još uvijek nema i već sam elaborirao (argumentovano, kad se već hvataš te riječi) zbog čega.
Prvo si rekao da niko nije. Nabrajao si neke igrace koji su po tvom misljenju svjetska klasa i onda rekao Dzeko i kompanija to nisu. Kasnije si tek popustio i rekao kako eto Aguero jeste ili si rekao mozda jeste, uglavnom, prvo je bilo kako nisu.

Zasto bi ja diskutovao o Messiju i Henriju kad nisu tema diskusije. Naravno da su svjetska klasa ali nisu tema, kontas? Ti si na pocetku i mnoge druge stavio iznad ovih Cityjevih, ne samo tih par koje sada spominjes. Neki od nabrojanih nisu ni blizu ovoj cetvorki, a i budala zna da ovi koje sada spominjes jesu. Ne samo RvP, spominjao si ti i mnoge druge i sve ih stavio iznad ovih iz Cityja pa sam ja zato pomislio da imas nesto protiv nebesko plavih i da zato nisi objektivan. :)

Ja stojim iza onog sto sam rekao i opet cu reci da se ne sjecam da je jedan tim imao napad kakav je ovaj Cityjev sada.

Rekao sam da su svi davali golove koji su obezbjedili titulu, ne samo bodovno nego i na gol razliku. Znaci, SVI a ne samo Dzeko. A da, u nekom drugom komentaru sam rekao da je Edin dao vaznih golova, kao sto i jeste, ali ti si citirao ovo prvo. Isto vazi i za Balotellija koji je u relativno maloj minutazi postigao 13 golova, jedan manje od Edina.
Zabaleta nije napadac, kao ni Silva, zato su nebitni u ovoj diskusiji koja se odnosi na 4 napadaca koji su i statisticki bolji od tadasnjeg napada Reala. :D

Da opet ne ponavljam kako statistike ne lazu i da ne spominjem 20% vise golova u korist cetvorke Cityja. ;) Vidis, ti to nisi citirao kao nista drugo sto je fino argumentovano, nego opet spominjes ljude koji nisu tema.
Ja se koliko toliko trudim vratiti na temu i stvarni razlog ove maratonske diskusije.

P.S. Ne svadjamo se, ili ja bar imam takav osjecaj. Meni je ovo diskusija. Forumi i postoje da ljudi diskutuju a ne da jedni drugima klimaju glavom. :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jul 2012, 19:28

Pa i ne svađamo se. :D Ja nigdje ne vidjeh teške riječi, uvrede ili kojekakve psovke. Dakle, zdrava diskusija. :D
Ti čvrsto stojiš iza onoga što si rekao, ja čvrsto stojim iza onoga što sam rekao. Džeko, Tevez i Balotelli nisu svjetska klasa. Ako se ne varam, na ovoj temi sam i napisao šta bi WC igrač trebao posjedovati i stoga u istu tu definiciju ne mogodoh staviti Džeku. Možda je tvoja definicija drugačija od moje, al' ti je još nisi ponudio. :mrgreen:

Aguero jeste, sad bacih pogled na postove i vidjeh da sam ga naveo. U prvom postu je bilo da ne mogu opepeliti onoj četvorci i da to neće moći ni u budućnosti. :D

Ne moraš ti diskutovati o Messiju i Henryju, ali oni su činili najpotentniji napad (+Eto'o i Ronaldinho)- valjda ga se sjećaš. A, ako ćemo tako, ti si spominjao Santa Cruza, Guidettija i Adebayora. Znaci jednakosti sa Sukurom, Kalonom i Recobom.
SamoZeljo je napisao/la:Vidis, ti to nisi citirao kao nista drugo sto je fino argumentovano, nego opet spominjes ljude koji nisu tema.
Kako nisam? To sam objasnio evolucijom fudbala. To možeš pogledati po statistikama svih najboljih igrača onomad i danas. Jednostavno.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 16 jul 2012, 19:31

A jeste postali pegle...

:geek:

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 16 jul 2012, 20:06

city nema igraca koji je svjetska klasa

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jul 2012, 20:07

BH430 je napisao/la:city nema igraca koji je svjetska klasa
Zemljo otvori se.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jul 2012, 20:12

How yes no.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 jul 2012, 20:41

Monolog je napisao/la:Aguero jeste, sad bacih pogled na postove i vidjeh da sam ga naveo. U prvom postu je bilo da ne mogu opepeliti onoj četvorci i da to neće moći ni u budućnosti. :D
Evo ti prvog komentara:
Monolog je napisao/la:...Uglavnom, bilo je klubova u kojima su u jednom trenutku igrala barem 3 odlična (ne bih rekao igrača svjetske klase, jer nisu to ni Džeko i kompanija) igrača.
Ovo je bio tvoj prvi komentar i nigdje nema da Aguero jeste svjetska klasa nego si rekao da nije. :)

..... ali dosta nas je, eto ja povlacim rucnu, ne zato sto mislim da si u pravu nego zato sto smo vec dosadili. Smaramo. :mrgreen:

P.S. Ima i gorih, evo ovaj tvrdi da City nema nijednog igraca svjetske klase.... Ode ovo daleko a sve si ti kriv, ja nisam. :mrgreen:

Rios

Post Postao/la Rios » 16 jul 2012, 20:51

E svasta..A sta su po tebi Augero,Tevez,Silva ako nisu svjetska klasa?? Eto samo ova tri,da ne idem dalje sa nabrajenjem..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 16 jul 2012, 21:11

Ima bolan.. Costel Pantilimon.

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 16 jul 2012, 21:13

Rios je napisao/la:
E svasta..A sta su po tebi Augero,Tevez,Silva ako nisu svjetska klasa?? Eto samo ova tri,da ne idem dalje sa nabrajenjem..
oni jesu veoma dobri igraci ali nisu svjetska klasa. messi, ronaldo, iniesta, xavi, ibrahimovic to su za mene svjetska klasa, ima jos igraca al necu sada nabrajati.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 16 jul 2012, 23:09

J**+ se nama za tvoje misljenje...reci da je ibrahimovic klasa, a aguero da nije moze samo neko ko nema veze sa fudbalom...
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 jul 2012, 23:13

Goalgetter je napisao/la:
How yes no.
Ili ti ga, kako da ne :mrgreen:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 16 jul 2012, 23:16

neo je napisao/la:**** se nama za tvoje misljenje...reci da je ibrahimovic klasa, a aguero da nije moze samo neko ko nema veze sa fudbalom...
nisam doso da sam svadjam, svako ima pravo na svoje misljenje :D

rock87
Kontakt:

Post Postao/la rock87 » 16 jul 2012, 23:33

neo je napisao/la:**** se nama za tvoje misljenje...reci da je ibrahimovic klasa, a aguero da nije moze samo neko ko nema veze sa fudbalom...
Ibrahimovic ti je najbolji napadac na svjetu!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.