UBIPITAR je napisao/la:HongKong je napisao/la:Izgleda da je uspio Amar zavesti red u ekipu. Klasicna ona njegova utakmica, od prvog do zadnjeg minuta dobro postavljena ekipa, mnogo trke, agresivno na sredini. Sve to djeluje nekako kilavo, sporo, tromo ali je ucinkovito. Evo druga utakmica gdje nam protivnik nije postene sanse stvorio. Iako to nisu ekipe iz vrha, u proslosti smo i s takvim imali dosta problema.
Dado pravo dobro odigrao danas, imao mnogo dobrih pasova i to naprijed. Kad ga ponajvise kudimo treba pohvaliti momka. Ima on kvalitet neki sigurno. Mujezinovic strasan zadnji pas poslao. Jeste Hajdar bio losiji od ostalih, ali desava se svakome. Bice bolji momak. Alispahic nema snage, rano se potrosi, ali evo vec dvije utakmice on meni igra sasvim ok. Stanic mnogo pouzdaniji od Pavica. Nije neka pljacka, ali bi meni igrao do dolaska boljeg beka. Sinisa kao i uvijek u ovakvim utakmicama, borben i s mudima. Kemo i Sipa odlicni.
Odbrana i veza odradili posao, kao i protiv Borca, tada je napad stekao, danas je procepilo. Siguran sam da bi i Borca dobili da nije bilo crvenog i ta dva boda bi nam bas valjala. Ali idemo dalje.
Prva pobjeda dole i to je nesto. Kako sam rekao vec klasicna Amarova tekma gdje se lagano protivnik lomi, nema tu nekog spektakla ali radi posao.
Vjerujem da ce ova ekipa rasti vremenom, uz malo srece i puno podrske, najveci problem im je vjera u sebe i vidjelo se koliko im znaci ova pobjeda. Kao i svima nama.
1312
Sporo je izgledalo zato sto je bilo +35 na terenu i jako suh travnjak,sasvim razumljivo.
Za Dadu sam pisao da se odlično spremio,i trenutno ne mogu zamisliti prvih 11 bez Dade.
Za Harisa i moj pojam fudbala(mirnoća,pas igra) je trenutno Xabi Alonso,malo sam razočaran "Atletikovcima",moram priznati.
Ekipa djeluje kompaktnije i srčanije i to je najbolji pomak.
Iz kola u kolo trebali bi biti svježiji i još bolji.
Jučer se osjetila sinergija između ekipe i nas na tribini kod belaja na poluvremenu i na kraju utakmice.
Kao što rekoh,samo naprijed samo naprijed Željo moj!
Ma i inace je tako kod Amara, u proslom mandatu posebno. Nije to neka leprsava igra kao sto neki ocekuju, nego se melju protivnici na snagu i trku. Koliko je puta samo napisano igru brisi bodove pisi u proslom mandatu. Bude tu nekad i rapsodija na terenu, ali obicno je to cvrsto nazad, agresivno na sredini gdje kupimo nicije lopte i imamo po 5 napada za redom, davljenje protivnika. Koliko su samo spremniji bili od Mladosti u teskim uslovima. Tako bi bilo i protiv Borca kad su oni totalno pali i nisu vise znali gdje izbijaju lopte, ali nas crveni zajeba.
Prelistao sam tamo malo komentare i fakat je odvratno citati kako se psuje nasim igracima. Neki to i ovdje pisu. Uvijek ce neko biti losiji od ostalih, ali to nije razlog da se vrijedja i da se psuje igracima. Posebno ako su to mladi momci. Jeste Hajdar bio medju losijim u prvom poluvremenu, ali zna biti i ponajbolji na terenu. Podrzati momka. Nisu slucajno zadnjih godina igraci kod nas pogubljeni i preplaseni, vjerovatno i oni sami citaju forume pa kad vide sta se pise o njima teze je igrati. To su sve nasi igraci, kako vidimo sad nema pretjeranog kurcenja i kofrcenja, gotovo svi se bore za klub i grb. Treba ih podrzati maksimalno, ne zbog njih, nego zbog kluba.
Imamo to sto imamo i trebamo izvuci najbolje iz toga. Pobjedimo na teskom gostovanju gdje nikad ranije nismo dobili, prosle sezone je recimo Zrinjski tu izgubio utrku za titulu, na preko 30 stepeni, tezak teren i opet neko pronadje nesto da pljuje. Ljudi nam nisu sansu stvorili, jedva da su centar prelazili, mi ih ubili trkom, zabili 2 gola, mogli jos koji, promasili penal, sudija nam ukrao jos barem jedan.
Dvije utakmice nam protivnici nisu sansu stvorili.
Idemo dalje.
1312