FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

amerosm
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2013, 17:40

Nakon sto je sudija odsvirao kraj nije se pozdravio sa saigracima vec skinuo rukavica i otisao u svlacionicu uz arogantan izraz lica i stav. Mozda grijesim ali je po meni on najveca opasnost po Bayern, jer moze unijeti nemir u ekipu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 02 feb 2013, 17:48

ma bayern ako je pametan treba prodat robbena i dati više prilika shaqiriju koji je extra igrač ali nažalost premalo šansi dobiva.
sve su pite pitice, samo burek pitac je

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 02 feb 2013, 17:49

Bayern rutinski odrađuje utakmice, a Mandzo nastavlja po starom 8-)

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 02 feb 2013, 17:50

Sta reci tekma momacki odradjena iako me pocetak prvog poluvremena poceo brinuti ali stvari su dosle na svoje mjesto.Tri boda su upisana bezimo apotekarima i milionerima (malo sutra milioneri nemaju za kifle :lol: )14 odnosno 15 poenima masala jos sutra ako neo uzijani ili remiziraju ma dje bi nam bio kraj.Ono sto me sve vise i vise nervira je dosta cudna odluke/a jupija vodimo sa tri gola razlike dominiramo ,a jadni roben gomez i gusta ko kerovi cekaju da im jup veli momci presvl.ulazite u igru ,ukoliko ovako natavi ovo je tek pocetak i navoda izjava robnena o nezadovoljstvu sedenjem (onakvo napustanje terena na kraju)na klupi da moze doci do kolek.nezadovolj.barem vedeg djela klupe,ne kazem datreba menjati momcad prvih 11 koji pobeduju ,ali mora se gledati na klupu mi smo jedina ekipa koja ima vrednost klupe vecu nego cejlokupan igracki kadar dr.timova nemoye se jedan roben gomey,ili gusta dvije tri tekme dryati na klupi i dati im 10 minuta i to je to .Sledi sabpke tri boda upisana i malo vise robena na terenu.

Klare

Post Postao/la Klare » 02 feb 2013, 17:55

amerosm je napisao/la:Nakon sto je sudija odsvirao kraj nije se pozdravio sa saigracima vec skinuo rukavica i otisao u svlacionicu uz arogantan izraz lica i stav.
Sve više okreće na to da njegovo prošlo,
slabo on još toga ima u nogama, teško da će u ovakvoj konkurenciji poletnih mladića uspjeti do mjesta koje želi.

A i sam mi je nekako neshvaćen, nije mu više 20 godina pa da mora igrati, graditi karijeru,
tu je na zalazu, pa stoga zašto ne prihvatiti ulogu pričuve :mrgreen: , a ugovor je meso, tako da mi sve to baš i ne ide s njegovim godinama.

Bujto :o , pa šta je ono braćo do munja nebeska 8-) ,
hvata lopte, iznosi, nosi sve pred sobom, galami ki divlja zvijer :lol: ...,
nego da on zastvarno nije 10 godina mlađem Boi klupu pokazao. :twisted:

Dobra utakmica, Muller ovaj puta nije imao samo taj gol, nego je bio jedan od agilnijih, čudesa radio.
Eto zašto ne bih Kroosa dao, momče diriguje igrom, vraća se u odbranu, sjajno asistira, došao je sebi.

Dobro su igrali, dosta sigurna pobjeda unatoč 6 kilometara zaostatka.

Šiško Mančetić :lol: se baš i nije proslavio.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 02 feb 2013, 18:26

Drago mi je da smo i ovo nezgodno gostovanje kod Mainza rjesili i bez primljenog pogotka i sta reci za Robbena, svako ima pravo da se ljuti, mogao je komotno zadnjih 30 min da ga ubaci u igru. Ali trebao bi mu dat sansu od prve minute u sljedecem kolu, to je moje misljenje cisto da se malo spusti ta negativa na zemlju, iako nece biti problema ni sad, mi imamo takav sastav da sad Robbena mozemo prodat, il da Shaq igra il da nekog dovedemo..

To je ta mocnost kad imamo solucija mali milion
FC Bayern !!!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 feb 2013, 18:36

Rekoh prije ovog kola, ako dobijemo jedna i po ruka na salatari, sad je dobivena utakmica i na titulu smo stavili ruke.

Tečne i vrhunske akcije kod golova. Mučili smo se veliki dio prvog poluvremena, ali sada imamo ideje kada protivnik pozada skoro pa perfektno stoji. Tada odluče onakvi potezi, poput sjajno pasa Kroosa i sjajne završnice Mullera.

Mandžukić i dalje rešeta i naša je velika zvjerka.

Alaba fantastičan, Ribery s velikim udjelom kod trećeg gola, a kod tog gola i sjajan centaršut Lahma, pravo na glavu Mandže (konačno Philipu i to opet uspjeva.... :) )
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 feb 2013, 18:37

Lagano smo i danas dosli do pobjede i ovaj nacin igranja mi se sve vise svidja. Utakmice dobivamo sa pola snage i jedino mi je krivo sto svoj puni potencijal u Bundeski moramo pokazati jedino protiv Dortmunda. Mandzukic i danas nastavio sa golgeterskom serijom i Gomezu ce zaista biti tesko da ga makne iz prve postave. Muller je takodjer odigrao odlicnu utakmicu danas i pored postignutog gola.

Robben je ocito nezadovoljan sa svojom situacijom u ekipi, ali kada trener ima toliko kvalitetnih igraca onda neko mora sjediti na klupi. Robben nije vise onaj stari i pitanje je vremena kada ce napustiti Bayern. Dolaze neki novi klinci koji ce zauzeti njegovo mjesto, a istina je da on moze unijeti nemir u ekipu, sto nikako nebi bilo dobro pred vazne meceve sa Arsenalom u LP.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 02 feb 2013, 18:39

Samo da spomenem i taj podatak koji me bas fascinira, u ovoj sezoni koja traje u Bundesligi u dosad od 20 kola odigranih, mi smo u cak 14 utakmica prosli a da nismo primili gol :) strasnoo :D
FC Bayern !!!!!

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 02 feb 2013, 18:44

BavaracZenica je napisao/la:Drago mi je da smo i ovo nezgodno gostovanje kod Mainza rjesili i bez primljenog pogotka i sta reci za Robbena, svako ima pravo da se ljuti, mogao je komotno zadnjih 30 min da ga ubaci u igru. Ali trebao bi mu dat sansu od prve minute u sljedecem kolu, to je moje misljenje cisto da se malo spusti ta negativa na zemlju, iako nece biti problema ni sad, mi imamo takav sastav da sad Robbena mozemo prodat, il da Shaq igra il da nekog dovedemo..

To je ta mocnost kad imamo solucija mali milion
vjeruj mi buraz da nismo bas u takvoj mogucnosti istina je da imamo kvalitetan krug vecu lepezu igraca ,prodaja robena velika greska po meni, isitina je da su ga povrede pa skoro dokusurile sto se tice njegove karijere posebno ona od pola godine ona je stavila pecat sto se toga tice. siptaru svaka cast nesporan je njegov potencijal ali on jos mora par godina dobre corbe pokusati i znoja i krvi proliti da bi bio priblizan robenu.roben je na vrhuncu svoje karijere on moze ako ga zdravlje posluzi ,a u predhodnom periodu nije bas bio miljenik srece po tom pitanju, jos dosta toga dati bayernu i pomoci.On je veliki igrac i zasluzuje mjesto u prvih jedanaest ako ne bar da mu se adekvatno daje vremena na terenu korz zamjenu a ne bjednih 10 minuta.

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 02 feb 2013, 19:12

Robben je veliko ime u fudbalu i kakve godine spominjete sad su mu najbolje igracke godine :? . Jest on Krhak sto se povreda tice ali kako god igra dobro Muller, opet mi nekako barem zvuci bolje na jednoj strani Alaba-Ribery , na drugoj Lahm-Robben. Ali eto za sad se zbog ovih rezultata prvih 11 se Ne smije mijenjati .Nestala Rotacija od pocetka sezone kod Juppa. Dok Robben igra on vise trazi loptu i jest manje ucinkovit nego Muller ali barem svaka akcija nije po istoj strani (Riberyovoj) ...Nije vise ni sebican. Po meni treba mu dati vecu minutazu ali niko nije zasluzio igrom da bude zamijenjen :?: sta raditi :?:
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 feb 2013, 21:23

Utakmicu nisam gledao tako da je ne zelim odnosno ne mogu komentirati :) a iskreno se i ne sjecam kad sam zadnji put propustio tekmu Bayerna :? po mojoj nekoj procjeni drugo kolo prije dvije sezone al nebitno...

Mandzukic(za neke samo hrvat :lol: ) dosao do brojke 17 u svim natjecanjima a bit ce ih bome jos 8-)

Robbenov video ne zelim ni vidjeti jer je to igrac za kojeg zelim da napusti Bayern cak prije i od Van buytena :)

Superkup je tu,Bundesliga sve blize(za mene osobno gotova stvar a to sam pisao jos puno puno ranije) a uskoro napokon Arsenal.Jedno je sigurno.Domacinska atmosfera na Emiratesu 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 02 feb 2013, 21:46

gerdmuller je napisao/la: Domacinska atmosfera na Emiratesu 8-)
Pa ne dolaze "nam" u goste Dortmundovi ultrasi :mrgreen: U ostalom,nije Emirates tako tih kao sto mislis,pogotovo ne u ovakvim utakmica,.Jedino ako ga ne utisaju Ribery i drustvo,sto nadam se nece biti slucaj..

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 feb 2013, 22:04

chily-rz je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la: Domacinska atmosfera na Emiratesu 8-)
Pa ne dolaze "nam" u goste Dortmundovi ultrasi :mrgreen: U ostalom,nije Emirates tako tih kao sto mislis,pogotovo ne u ovakvim utakmica,.Jedino ako ga ne utisaju Ribery i drustvo,sto nadam se nece biti slucaj..
Zivi bili pa vidili :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 feb 2013, 22:06

Kakva partija danas riješili smo neugodno gostovanje sa pola snage.Mandžo/Muller dominiraju.Akcija kod trećeg gola ko iz udžbenika sve je krenulo petom Riberya a nastavio Lahm i završio super Mario. 8-)

Što se tiče Robbena on nema pravo da se onako ponaša jednostavno u ovom trenutku igra bolji i spremniji igrač od njega.Mislim da holandez 90% na ljeto može pakovati kofere.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 feb 2013, 22:14

Uspio sam gledati drugu polutku i igra je bila sasvim zadovoljavajuća. Kao što @effe reče, akcije kod golova su bile izrađene i to je nešto najpozitivnije što se tiče ove utakmice.
Izgleda da je trebao brzi manevar da se Tuhelići razbiju i nakon uspjeha i to u pravom momentu (ponovo - zahvaljujući lucidnom Mulleru) onda se neke stvari slože i ovo 'užareno' gostovanje postane pitomo. :D
Vom Jäger zum Gejagten

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 feb 2013, 22:31

Pitanje za sve :mrgreen: Kako vam se svidio Kirchhoff?
- Karl-Heinz Rummenigge

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 feb 2013, 23:11

Šta je Tuchel zborio nakon tekme...
Ukratko:
- Da bi ovaku ekipu pobjedili treba ti štošta. Kao prvo sudijska pomoć, pa onda izdržati početni nalet i sačuvati gol i po mogučnosti zabiti jedan (nebili bus bolje stajao :lol: ), onda ja pravim rokade i ekipu naoštrim do bola (a ne da šetaju kao bespomoćni kučići zadnjih pola sata) i pokušavam sa tačnom zamjenom ubosti do kraja, odnosno zadati protivniku udarac od kojeg se neće oporaviti. :mrgreen:
Napomena: Većina istina sa par mojih izmišljotina. :D

- Ovaj poraz je neminovan iz više razloga.
Mi nismo uspjeli iskoristiti svoje šanse (koje su bile bolje od Bayernovih) i kada smo čvrsto stajali na terenu i protivniku parirali samo-tako :P desi nam se peh! U najgorem mogućem trenutku primimo gol (koji će - kako smo vidjeli, odlučiti pobjednika).
Ovo poslije toga je dar-mar vrhunskih pojedinaca koje Bayern posjeduje i to je za nas značilo samo tačku na i.
Zaključak:
Kada ti se ovako stvari 'poslože' ne možeš biti iznenađen rezultatom. :)
Vom Jäger zum Gejagten

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 feb 2013, 00:34

Sto se tice Bundes lige to takmicenje necu vise da komentarisem jer je to sve vec poznato.Uskoro krece LP,Bayern ponovo zeli do finala to je takmicenje u kojem ce nezadovoljni Roben,Gomez i meni najdrazi L.Gustavo doci na svoje.Imamo puno odlicnih igraca,to ce sve jupko da izrotira tako dobro, ne sumljam u njega.Lani smo bili srebreni u svim takmicenjima bas zbog kratke klupe i poprilicno nekvalitetne klupe.Sad imamo sve,Sva tri zlata su nas, samo jos da nas posluzi onaj hebeni faktor zvani sreca.
Iskreno govoreci zadnje dvije utakmice i nisu bile bas nesto gledljive,dosta se toga vuklo i traljavo islo.Moguc razlog toga je perfektan pristup defanzivnoj igri,cijela momcad igra u odbrani perfektno,mozda se zbog toga ta neka brza igra izgubila.Nije se igralo punom snagom,igralo se sa cvrstinom i ponosom kao nekad,postignut je onaj veoma bitan efekat da nas se svi boje,da se predaju prije nego sto krene takma.Bayern ponovo hara,ko vise prica o onim drugim ekipama,cast svima ali Bayern je jednostavno premocan.
Mandza definitvno Gomezu stvara sve tezu i tezu situaciju,mada ce Gomez sebe traziti u LP.Nadam se da ce L.Gustavno vratiti u pocetnih 11 kako i umjesto koga ne znam,po meni igrac koji nije za klupe,kad se samo sjetim dvomeca protiv Real Madrida i cijele prosle sezone.
VOLIM BAYERN

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 03 feb 2013, 01:18

Danas sam nazalost opet bio sprijecen obavezama i nisam stigao gledati tekmu, ali me naravno raduje ova pobjeda.
Pogledao sam golijadu i prijatno sam iznenadjen. :shock: :lol:
ŠpicDžukić pogodio dva puta i potvrdio sjajnu formu. 8-)
Thomas Muller isto tako sjajan. Imao je odlicno i pravovremeno utrcavanje kod prvog gola a znamo da Bayernu malo i fali tih akcija otkako ne igra Robben. Takodje vazna uloga i kod treceg gola pripada Tomici, a da od duplog pasa nema spasa, demonstrirao nam je David Alaba kod 2:0. Ufff kakav ce to igrac biti za par godina...
Samo ga treba zadrzati :!:

[youtube][/youtube]

Prezadovoljan sam pobjedom i rezultatom, a prema vasim komentarima ovdje, izgleda da se opet igralo onoliko koliko je potrebno, i da se ni danas nije rasipala snaga. To me cini jos zadovoljnijim jer treba cuvati snagu te je iskoristiti u kupu i LP gdje nas cekaju nesto tezi mecevi.
Ova sezona obecava i samo treba nastaviti pametno igrati.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.