FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 03 feb 2013, 19:46

MMarcos je napisao/la:
Meni je samo žao što se na ovom topicu malo priča o našoj košarkaškoj ekipi, naime drugi smo na tabeli i stvarno od dolaska Pešića igramo vrhunsku košarku.
Priča se, ali istina vrlo se malo priča. Ja pratim donekle tu ekipu, po neku utakmicu pogledam, o rezultatu se informišem i pogledam izvještaj u najmanju ruku. A pored već spomenutog playa se mogu još dodat i Homan, Troutman, Benzing....Tu je i Jagla ali je malo pao u pozadinu.
Play off bi nam trebao biti siguran i bitno sa što bolje pozicije ući u play off, a onda ćemo vidjet dalje. Prošle sezone su ispali u prvom krugu play offa, ali ipak se do njega došlo, što i nije bio toliki neuspjeh s obzirom da je to bila povratnička sezona iz nižeg ranga takmičenja. A košakaška ekipa nam je dugo bila na niskim granama, a ovo je sada eksplozija, još sad dolazak Pešića, koji je ekipu baš preporodio.

Što se Nowitzkog tiče, za njega je uprava bila donekle zainteresovana prošle sezone, s obzirom da nije bilo definitivnog lock outa u NBA-u, on je tamo ostao i ostat će do kraja. Zato je sad i Hoeness rekao da mu onda nije potreban Nowitzki u ekipi, kada već bude za penziju. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 feb 2013, 19:48

MMarcos je napisao/la: Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
Tačnije košarkaška ekipa je dio kluba FC Bayern. :) Al et isto ti ga dođe, nego onako malo ispravljam... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 feb 2013, 19:50

MMarcos je napisao/la:
ceze je napisao/la:Pa mozda otvoriti tu temu tamo gdje je kosarka. Ipak raja ovdje fura samo FC Bayern :D
Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
Ma znas sta sam mislio :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

MMarcos
Kontakt:

Post Postao/la MMarcos » 03 feb 2013, 20:44

effe_sa je napisao/la:
MMarcos je napisao/la: Pa i košarkaški klub je FC Bayern, a isti je i predšjednik :P
Tačnije košarkaška ekipa je dio kluba FC Bayern. :) Al et isto ti ga dođe, nego onako malo ispravljam... :)
Apsolutno, šta znam meni je to lijepo, po isto principu radi i košarkaški klub FC Barcelona i stvarno je to dobar potez naše uprave prije svega jer košarka zahtjeva dosta manja ulaganja....pa samo sa Bilalovom platom(godišnjom) možemo pokriti godišnji budžet košarkaškog kluba :mrgreen:
MIA SAN MIA!!!

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 03 feb 2013, 21:52

Nils Petersen: "Nemam šanse kod Guardiole."

"Za Guardiolu sigurno neću biti važan dio tima. U stalnom sam kontaktu sa Sammerom i sa sadašnja 3 Bayernova napadača nema se smisla vraćati. U Bremenu se osjećam jako dobro..."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2013, 22:04

Momak je realan zna na čemu je.Ostaće u Werderu.

Prebacim danas na Euro Sport Leverkusen - BvB kad ona dva debila od komentatora razvezali priču OPET kako su iz uprave Bayerna spremili 285 mil za Guardiolu i sad se oni lafo čude jedan drugom zašto Bavarci spremaju toliki novac a već imaju moćan sastav.Ebo lud zbunjenog. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Panda
Kontakt:

Post Postao/la Panda » 03 feb 2013, 22:25

ljudi moji jedva čekam da london sravnimo sa zemljom za koji tjedan. stvarno ne vidim nacin niti klub koji bi nas mogao zaustaviti da odemo do kraja i uzmemo trofej koji nam pripada. daleko najbolji golman, daleko najbolja odbrana, daleko najbolji vezni red na celu sa riberyem koji je uz messija najbolji igrac danasnjice i to ubjedljivo. naprijed tu negdje sa ronaldom ali covjek igra odbranu za razliku od portugalca. danas kada razmisljas koji bi igraci bili pojacanje za ovaj bajern moras razmisljati jako jako dugo vremena. takvih nema puno, samo par na svijetu... ono sto bih ja volio je da dovedemo ili falcaa ili suareza u tim, pa da imamo tri world class napadaca... sto se tice petersena ne znam sta ta budaletina hoce ali igrati u bajernu nece... neka ide u werder, svu mu srecu zelim ali kraj ovakve konkurencije on jednostavno nema tu sta traziti..... siguran sam da ce guardiola nastaviti onedje gdje je jupp stao tj nastaviti put koji nas vodi u besmrtnost... bajern je institucija, mašinerija koja traje godinama i koja će trajati dok je svijeta.... najbolji klub u svemiru i okolici
pozdrav
sve su pite pitice, samo burek pitac je

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 feb 2013, 22:50

Pa dobro, necemo se bas toliko hvaliti, niti sve uzimati zdravo za gotovo. :D
Realno je da Bayern trenutno vazi za jednu od najboljih ekipa na Svijetu, ali sigurno nece biti tako lako doci do Londona, nekad u maju.

Puno je dobrih ekipa koje konkurisu za isto a ko zna kakav dan moze doci?

Sto se tice Petersena, on je ove sezone pokazao puno toga ali definitivno nedovoljno da se u Bayernu probije medju pocetnu jedanaestoricu.
Na klupi bi mogao sjediti, ali koja svrha kad on to ne zeli.

Njega je Bayern doveo iskljucivo radi otimanja dragulja konkurenciji i po ko zna koji put pokazao zube i dokazao da su oni broj jedan kada je u pitanju dovodjenje Njemackih talenata.

Njemu hvala za onaj gol protiv Schalkea, bas mi je ostao urezan u sjecanje. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 feb 2013, 00:13

Gledam mal prije pregled bundeske i tek sam tad primjetio nezadovoljnu reakciju Robbena na kraju utakmice! I to me je poprilicno izivciralo!
Mislim OK je, ne mozes izbaci Müllera koji ima pun racku asistencija i golova, iz prve postave,ali brate za nekih 30minuta se mora naci mjesta Robbenu.
Uostalom zar nije to taj trener koji je zasnivao sve na rotaciji, a sad te rotacije nema nigdje,nikako!!!

Ako se ne varam sve tri utakmice drugog dijela prvenstva smo poceli sa istom postavom!!!
Stern des Südens

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 feb 2013, 10:41

Rotacija ce ponovo zazivjeti u narednom periodu, jer uskoro slijede utakmice u kupu pa i u LP-a, tako da nece vise biti pauze po 7 dana a svi igraci nece moci izdrzati tempo, stoga ce i biti dosta rotiranja.

Trenutno trebamo biti zadovoljni, igramo odlicno, donosimo bodove, sto je u konacnici primarni cilj.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 feb 2013, 11:08

Vidi omco,ja ne bi rekao da igramo dobro,vec da ne igramo lose. Jedino sto nam rezultati idu u prilog,al nemojmo se sad toliko zavaravati da mi igramo neki weltklasse Fußball.
Barem u mojim ocima ga ne igramo.

Ali kao sto svi kazu,najbitniji su bodovi
Stern des Südens

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 04 feb 2013, 13:19

Eh ovako, da se malo okrenem zdravstvenom biltenu naseg kluba... Ali to je tema za neku drugu emisiju ;-) (malo cu imitirati Klaricu pa ce post biti okicen smajlicima kao jelka ispred BBI centra :-D )

Dugo me nije bilo, dzebi ga, posao je uradio svoje, ali sam vas redovno citao i obicno to bude svakog drugog ili treceg dana i obicno se nakupi minimalno 3-4 stranice i dok ja to sve procitam i otkrijem sta je pisac htio reci, prodje me zelja za pisanjem :-\ Ustvari, ne prodje me, ali obaveze opet dodju i sve sebi kazem, sutra cu... I to se sutra kroz citavu ovu godinu razvuklo ;-)

Puno toga se izdesavalo u tom periodu... Ustvari nije, potpisana su dva ugovora. Jedan mali (koji bi trebao postati veliki) i jedan bombasticni B-) Posto je puno toga receno, samo cu reci jedno, a to su dvije stvari: ostavite Pepa na strani i pustite Jupka da odradi svoj posao do kraja!!! :-X Dok se Pep nije ovjerio, imali smo najbolju ekipu, najbolje igrace i trenera koji je otklonio svoje mane... I odjednom dolazi Pep, te ne valja ovaj, mijenjaj ovog, prodaj onog da kupis otog i na kraju ne ostade ni pola ekipa koja sad dominantno vlada... Braco moja, ne moze to tako... Ne budimo Talijani, Spanci, a kamoli Englezi! Mi smo institucija, mi smo nesto posebno i nijedan insan, a kamoli covjek (zvao se on Uli, Karlo ili Pepi) to nece promijeniti. Previse je vasara oko ovoga svega napravljeno. S obzirom da smo klub sa manirima, to mi je pocelo smetati i ici po zivcima, ali ima se, moze se ;-)
I da, zasto mislite da ce Pep automatski kopi-pejst uraditi sa tika-taka-bija-baja-buf taktikom? Ako to uradi, onda je ogranicen trener koji se ne razvija i kao takav mi ne treba. Ja hocu od njega od napravi nesto sto ce krasiti samo Bayerna i nikog vise! :-) Eh, ako budemo uspjesni, svi ce govoriti, eno ih ko Barca. A ako ne budemo toliko uspjesni, opet ce govoriti: ne mozete biti ko Barca (sve zbog Pepog) ;-) No, dosta o Pepom, idemo dalje...

Igre i komentari utakmice me ne zanimaju. Ja cu se osvrnuti na nesto drugo: a to je timski duh ekipe (Robben nije ovdje ukljucen ;-) )
Ono sto me izuzetno raduje i sto je mi je veliki gust vidjeti je to sto ekipa dise kao jedno, sto vlada bratstvo i jedinstvo :-) Vidi se u igracima da se svi raduju (ono istinski) kad se postigne gol (osim Robbena, doduse on ne moze jer sjedi :-) ), a pogotovo se to vidjelo u akcijama za gol protiv Mainza. Igraci kao da su od iste majke rodjeni i ne gledaju se, a vec znaju gdje se oni nalaze. Takvo sto se rijetko vidja i na tome sam don Juppu mLogo zahvalan. Jedan mudri covjek (zvacemo ga Hitzfled) je davno rekao (u oprostajnom govoru 2008.) da napad donosi pobjede, a odbrana titule B-) i kao da je don Jupp to poslusao. I meni se to svidja. Nerado to kazem, ali me to podsjeca na stari Manchester (iz ere Beckhama) kad su svi igraci se zalagali u odbrani i tome sam se uvijek divio. Nije da ne volim napadacki nogomet, ali uvijek moras imati barem dvije rezervne opcije ako plan A ne uspije :-)
Neko rece da je pozelio da nabusimo protivnika 5, 6 komada u mrezi... Iako ja to licno svaku utakmicu prizeljkujem, mislim da je najbolje da to jos malo odgodimo. Iz prostog razloga da imamo cime protivnika iznenaditi. Nek pomisle da se mogu protiv nas braniti pa ce zavrsiti kao Stuttgart ili Mainz, a ako misle da mogu protiv nas napadacki, osjetice svu nasu silu, jer tad smo najbolji :-) B-)

Sljedece kolo je protiv Salketa... :-\ Imam neku suhveli ideju da necemo pobjediti. Najgore je to sto me ta ista ideja drzala kad je Robben pucao penal u finalu da ce promasiti (i bijase tako), isto me drzalo kad je Chelsea izvodio prvi i jedini korner na utakmici ili kad su loptu na bijelu tacku stavljali Olic i Schweini... Opet to nesto se javlja i nadam se da je to samo od nespavanja ili promahe sto me putem poklopi ;-)
Iako S04 nije ni izbliza onom iz jesenjeg dijela, uvijek su posebno nabrijani protiv nas i jedva cekam taj susret (kao i svaki ostali), jer jedva cekam da saperemo ovo srebro sa nas :-)

Casna pionirska, necu vise ovoliko biti u zatisju :-)
Sent from my Philips Smart TV.

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 04 feb 2013, 14:47

Kicker: Mandžukić i Müller su novi bavarski san! <>

Dugih 36 godina čekala je Bavarska da ima napadački dvojac kao danas. Mario Mandžukić i Thomas Müller postali su najubojiti napadački duo još od Gerda Müllera i Karl-Heinza Rummeniggea. "Novi san"! to je naslov teksta u njemačkom Kickeru u kojem su Mandžukić i Müller glavne zvijezde. U gostujućoj pobjedi minule subote kod Mainza (3-0) Mandžukić je zabio dva, a Müller jedan pogodak, čime su stigli do zajedničke brojke od 25 golova u 20 kola Bundeslige! Mandžukić je zabio 14., a Müller 11 golova ove sezone.

Bayern nije imao uspješniji napadački dvojac još od sezone 1976/1977 kada su legendarni Gerd Müller i Rummenigge kombinirano postigli 30 golova u 20 kola. Bayern je u proljetnom dijelu Bundeslige odigrao tri utakmice, postigao sedam pogodaka, a svih sedam djelo je spomenutog dvojca! Mandžukić je utrpao pet, a Müller dva komada.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 feb 2013, 15:00

Evo nam tu forumaša Badstubera, a Holger Badstuber , naš stoper, ostaje u Bayernu do 2017. godine (najmanje naravno :) ) jer će već ove sedmice produžiti ugovor.
Klub mu je inače pružio sjajnu rehabilitaciju, koju je proveo na Sejšelima. Oporavak mu teče izuzetno dobro i vrlo moguće da će još i zaigrat tokom ove sezone.

Fino da se doktor vratio ovde i gore je napisao niz stvari s kojim se slažem. Ma skoro se sa svime slažem. Prije svega je ovo bitno što je rekao, da se s dobrom odbranom osvajaju trofeji. Ofanzivni fudbal je da zabavlja narodne mase i on donosi nam onu radost i užitak, ali ti kad pozada zabetoniraš onda imaš dugoročni garant za titule. A titule su najveća radost, ma kako se do njih došlo.... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 04 feb 2013, 15:33

Sto sad naletih na clanak i izjavu Gomeza:

"Shvaćam da Bayern trenutačno igra izvanredno. Što bi trener trebao učiniti, riskirati s mojim povratkom u momčad nakon duge stanke pa da onda stvari više ne funkcioniraju najbolje? Dobro se osjećam i želim s Bayernom osvojiti naslov. Ima još dosta utakmica do kraja sezone i bit će prilike za mene, radujem se svakoj utakmici u kojoj neću osjećati bolove", rekao je Gomez.

Gospodin :D

SultanSulejman
Kontakt:

Post Postao/la SultanSulejman » 04 feb 2013, 16:20

''Ostalo mi je u pamćenju gostovanje sa reprezentacijom u Sarajevu, tom divnom gradu i još boljim ljudima. Ratnih godina u toj zemlji, često sam bio tužan što se ubijaju nevini ljudi, i kada sam upoznao Salihamidžića uvjerio sam se da su ljudi iz BiH dobrodušni i veliki ljudi.''

Oliver Kahn!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2013, 18:27

Matze Knop ponovo u akciji

Bice interesantno vidjeti kada se obucen kao Guardiola pojavi na interviju sa istim. To je vec uradio kada su Beckenbauer i Klopp u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 feb 2013, 19:08

8-)
slika
nate je napisao/la:
"Shvaćam da Bayern trenutačno igra izvanredno. Što bi trener trebao učiniti, riskirati s mojim povratkom u momčad nakon duge stanke pa da onda stvari više ne funkcioniraju najbolje? Dobro se osjećam i želim s Bayernom osvojiti naslov. Ima još dosta utakmica do kraja sezone i bit će prilike za mene, radujem se svakoj utakmici u kojoj neću osjećati bolove", rekao je Gomez.
Svjestan je trenutnog stanja i ne trazi pod svaku cijenu da igra. Ovo je za svaku pohvalu.
Ko kad zna da cim Mandza malo zabrlja, upada u prvi sastav i ne izvadi ga niko vise. :D

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 feb 2013, 19:18

niko nije u evropi ove sezone tako dobro pogodio sa transferima kao bayern sa danteom i mandžom
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 04 feb 2013, 20:58

dr.adnan je napisao/la:(malo cu imitirati Klaricu pa ce post biti okicen smajlicima kao jelka ispred BBI centra
Za takvo nešto moraš ti još pure pojesti. :lol:
Pale_Companion je napisao/la:niko nije u evropi ove sezone tako dobro pogodio sa transferima kao bayern sa danteom i mandžom
Niko u historiju fudbala nije umočio kao Bayo s Danteom. 8-)
U Gladbachu mi nekako bio samo dobar, ali kakav je to dragulj, stoper koji ime sve moguće karakteristike na visokom nivou, a pritom još zna i lopte igrati, neprocjenjivo :!: ,

a 'rvat manje-više. :mrgreen:

Vidjeli smo Gomu, bezizlazna na oko situacija, a ja reknem da će Gomez do kraja sezone biti bolji strijelac od Mandžukića(sva takmičenja).

A glede Petersena, ima određenog znanja, ali sam siguran da će karijeru graditi drugdje.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []