FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 07 feb 2013, 15:16

nedim1993 je napisao/la: a kad su u pitanju obje ekipe*? :P
Onaj malac iz Londona koji se kune na vjernost svom klubu a zna da ce za nekoliko godina podici sidro i zaputiti se u malo toplije krajeve. :mrgreen:

Inace, sinoc je proglasen igracem utakmice, barem kako to ocjene govore, sasvim dovoljno da se jos jednom ustanovi o kakvom se igracu radi. 8-)

Da ne idem off, da kazem da je ovo oko Neymara jos jedna u nizu istinitih spekulacija. Zna se da je malac nas. :P
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2013, 15:36

neymar je flop, ta će vam :mrgreen: .

u 100 maraka da wilshere neće nigdje iz arsenala :D
Vođa zna.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 feb 2013, 16:46

nedim1993 je napisao/la:
To mi nudis nekakvu opkladu? :mrgreen:
Kas su vec svi krenuli sa kladjenjem mogli smo i mi, no ne znam imas li hraborsti? :P

Baci ideju, pa ide na razmatranje. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 07 feb 2013, 18:46

Vidi, price oko Lewandowskog bas ne prestaju..
Cak i oficijelna stranica Manchester Uniteda prenosi vijest sa The Telegrapha, da na proljece slijedi borba izmedju Bayerna i Uniteda za Lewandowskog. Navodno je Klopp priznao da postoji interes Uniteda za njim.
United fight Bayern to sign Lewandowski
Manchester United manager Ferguson has maintained an interest in Robert Lewandowski since identifying the Pole as an alternative to Robin van Persie last summer.
U medjuvremenu Lewandowski se oglasio da razuvjeri navijace BvB-a, gdje tvrdi da nista ni sa kim nije potpisao i da nece o tome razmisljati do kraja sezone kako prenose drugi izvori.
Mogao bi Lewandowski napustiti Dortmund u proljece, ali mislim da nece u Bayern.

Neymar; i gooal.com prenosi vijest da Brazilac ne iskljucuje mogucnost transfera u Bayern.
Neymar: I can imagine playing for Bayern. On zeli igrati u Europi a mediji daju prednost spanskoj Primeri, medjutim kako je rekao "transfer ne mora biti iskljucivo u Spaniju".
Ja mislim da sam dolazak Guardiole bitno mijenja stvari kada su u pitanju ti veliki transferi, a mogao bi Neymar vrlo lako zavrsiti u Bayernu. Cak mislim i da bi mu Bayernovo okruzenje jako prijalo posto tu vec ima tri svoja Brazilca.

"Bayern are a big club with extraordinary players. Playing for Bayern is something I could imagine doing. There is nothing that speaks against this." :!:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 19:56

Špekulacije iz dana u dan... kojoj vjerovati?

Stvarno je u Neymarovom intervju zanimljiva ova rečenica: "Es gibt jetzt nichts, was dagegen spricht",

Što reći na ovakvu izjavu osim da je dolaskom Guardiole i Neymar počeo razmišljati o prelasku u Bayern. Mislim da prije potpisivanja Guardiole Bayern nije bio na Neymarovoj mapi.

E sad, da li kupiti ovog majstora? Gledao sam ga nekolicinu puta, od samog početka do jučerašnje tekme protiv Engleske. Od samog pojavljivanja se dignula velika prašina o ovom momku i mogu reći da me uopće nije impresionirala ta njegova iznenadna popularnost. I tako sve dok ga nisam prvi puta pogledao.

Odmah u prvoj utakmici u kojoj sam ga gledao se mogao vidjeti njegov ogroman potencijal. Momak ima nešto u sebi, nešto što ga dijeli od drugih razvikanih igrača njegove dobi. Tehničke vrline ne dolaze u pitanje, tu se radi o majstoru svog zanata. Ima brzinu, ima moć u sebi kao jedan Ribery, Messi, Ronaldo, ima udarac. Znači, već sad jako kvalitetan igrač. Treba mu samo iskustva što dolazi sa vremenom.

Jedino što mene brine jeste to kako bi se on prilagodio životu u Deutschlandu, kako bi on to prihvatio? Svi znamo da je to krucijalno.

I pošto me to brine mislim da će prije odabrat Real ili Barcelonu. Odnosno način života i klimu bliže Brazilu.

Inače, ja sam potpuno uvjeren da će ovaj momak imati veliku karijeru.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2013, 20:30

Omerbavarac je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:
To mi nudis nekakvu opkladu? :mrgreen:
Kas su vec svi krenuli sa kladjenjem mogli smo i mi, no ne znam imas li hraborsti? :P

Baci ideju, pa ide na razmatranje. 8-)
da wilshere neće otić iz arsenala dok nešto ne osvoji ( :mrgreen: ) il da neće otići u najboljim godinama. ? šta ćeš :mrgreen:
Vođa zna.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 feb 2013, 20:36

"Es gibt jetzt nichts, was dagegen spricht"

Definitivno izjava koja ima tezinu i o kojoj treba dobro razmisliti. Neymar je podavno rekao da bi volio igrati pod Guardiolom,a sada bi mu se ta zelja mogla ispuniti u Münchenu.
Stefan Effenberg je napisao/la:Jedino što mene brine jeste to kako bi se on prilagodio životu u Deutschlandu, kako bi on to prihvatio? Svi znamo da je to krucijalno.

I pošto me to brine mislim da će prije odabrat Real ili Barcelonu. Odnosno način života i klimu bliže Brazilu.
Potpisujem! Pogotovo ako voli malo feiern,a nadji jednog da ne voli!
Stern des Südens

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 feb 2013, 20:58

nedim1993 je napisao/la:da wilshere neće otić iz arsenala dok nešto ne osvoji ( ) il da neće otići u najboljim godinama. ? šta ćeš
djecko dragi, kako je krenulo trebali bi strahovati da vlasnici ne prodaju i ime kluba, a da ne govorim o igracima.

ps.
nejmar :roll: :lol:
prenapuhan ko balon.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 feb 2013, 21:21

nedim1993 je napisao/la: da wilshere neće otić iz arsenala dok nešto ne osvoji ( :mrgreen: ) il da neće otići u najboljim godinama. ? šta ćeš :mrgreen:
Lose, vrlo lose. :|
Dug period za cekati, barem sto se tice boldiranog dijela. :lol:

Evo ovako, kladimo se na mec Arsenal - Bayern. Tebi 1, meni 2, u avatar, potpis ili nesto trece (sve sto ne ukljucuje izbacivanje sa foruma) i to ostavljam tebi na izbor.
Dakle po uzoru na nase forumase, da se malo pridruzimo kladionicarski igricama, gubitnik ce izdrzavati kaznu do finala LP.

U slucaju remija, kladimo se na uzvrat, samo sa razlicitim tipovima.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 07 feb 2013, 21:44

Stefan Effenberg je napisao/la: Jedino što mene brine jeste to kako bi se on prilagodio životu u Deutschlandu, kako bi on to prihvatio? Svi znamo da je to krucijalno.
Prilagodjavanje nebi trebao biti problem iz ovih razloga koje sam naveo. U Bayernu vec imaju tri Brazilca koji se odlicno slazu i mislim da bi mu to svakako olaksalo adaptiranje na novu sredinu. Igracima puno znaci kada u novoj ekipi imaju nekoga iz svoje maticne zemlje. Osim sto je "Bayern veliki klub sa izvanrednim igračima" (kako kaze sam Neymar) , prednost Bayerna bi sada mogla biti i sam Pep Guardiola, jer je Neymar jedne prilike rekao da bi volio da ga trenira jedan takav strucnjak.
Ja mislim da on ne daje ove izjave tek onako da bude pristojan i da ne podcijeni klub. Ima tu nesto vise.. siguran sam!
Sada se samo postavlja pitanje, koliko je Bayern zainteresovan, i koliko je Bayern spreman ponuditi ako uopste postoji interes za njim, jer Brazilac sigurno nece ici za sitne novce. Transfermarkt procjenjuje da vrijedi 40 miliona :|

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2013, 21:45

Omerbavarac je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la: da wilshere neće otić iz arsenala dok nešto ne osvoji ( :mrgreen: ) il da neće otići u najboljim godinama. ? šta ćeš :mrgreen:
Lose, vrlo lose. :|
Dug period za cekati, barem sto se tice boldiranog dijela. :lol:

Evo ovako, kladimo se na mec Arsenal - Bayern. Tebi 1, meni 2, u avatar, potpis ili nesto trece (sve sto ne ukljucuje izbacivanje sa foruma) i to ostavljam tebi na izbor.
Dakle po uzoru na nase forumase, da se malo pridruzimo kladionicarski igricama, gubitnik ce izdrzavati kaznu do finala LP.

U slucaju remija, kladimo se na uzvrat, samo sa razlicitim tipovima.
problem je što ja mislim da će Bayern pobijedit, al ajd opklada je :mrgreen:
moRel meni 1x ? :mrgreen:
Vođa zna.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 feb 2013, 22:05

nedim1993 je napisao/la: problem je što ja mislim da će Bayern pobijedit.
Nista onda, batalimo igru. :D
Uzivaj.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2013, 22:25

Klare je napisao/la: Uh, umalo da zaboravim one najgore :oops: , eto ih tamo :mrgreen: , naravno riječ je o hulji iz Srebrenika. :lol:
:lol:
Kako stvari stoje (a stoje loše) sa našim timom u SS.ba ligi i (pre)čestim odsustovanjem našeg starog člana (ribery), primoran sam da napravim neke promjene.
Prvi mi je pik bio ta hulja iliti žešći prognozer (dokazano :D ) a pričuva (moraš i nju imati :mrgreen: ) bi bio ti.
Eh et, ako se ribi ne javi do vikenda i ponovo okine (promaši) kolo, imam mogućnost ubaciti novog igrača.
Meni odgovaraju obje opcije, neka JA kaže onaj kome se više igra, odnosno koji će biti redovan. 8-)
Bilall je napisao/la: Prilagodjavanje nebi trebao biti problem iz ovih razloga koje sam naveo. U Bayernu vec imaju tri Brazilca koji se odlicno slazu i mislim da bi mu to svakako olaksalo adaptiranje na novu sredinu.
A šta ćemo sa tim da se spekuliše da bi Rafa i Gusta mogli uhvatiti maglu i onda se taj broj drastično smanji. :mrgreen:
Ja se svima vama divim kako se toliko uzbuđujete oko tih transfera. U redu, mogu razumiti vrijeme prelaznog roka, ali (kada tome rok istekne) na svaku moguću spekulaciju davati svoje mišljenje. :?
Ima tu mnogo čarolija, zamršenih radnji, poturanja nogu (ili noga, kako u ercegovinu kažu :D ) i sve je to više-manje nagađanja, kao i ovog talijana (Gianluca Di Marzio) koji se sada busa u prsa iz razloga što je pravovremeno 'ispustio' vijest da će Pep biti novi trener Bayerna. Sad isti tvrdi da je Lewa sve dogovorio sa Bayernom :lol: ali on (pobogu, kako će) ne može ništa dokazati, jer se neke stvari ne smiju ni objavljivati prije vremena (tipa predugovor isl).

slika
:mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 22:27

Bilall je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Jedino što mene brine jeste to kako bi se on prilagodio životu u Deutschlandu, kako bi on to prihvatio? Svi znamo da je to krucijalno.
Prilagodjavanje nebi trebao biti problem iz ovih razloga koje sam naveo. U Bayernu vec imaju tri Brazilca koji se odlicno slazu i mislim da bi mu to svakako olaksalo adaptiranje na novu sredinu. Igracima puno znaci kada u novoj ekipi imaju nekoga iz svoje maticne zemlje. Osim sto je "Bayern veliki klub sa izvanrednim igračima" (kako kaze sam Neymar) , prednost Bayerna bi sada mogla biti i sam Pep Guardiola, jer je Neymar jedne prilike rekao da bi volio da ga trenira jedan takav strucnjak.
Ja mislim da on ne daje ove izjave tek onako da bude pristojan i da ne podcijeni klub. Ima tu nesto vise.. siguran sam!
Sada se samo postavlja pitanje, koliko je Bayern zainteresovan, i koliko je Bayern spreman ponuditi ako uopste postoji interes za njim, jer Brazilac sigurno nece ici za sitne novce. Transfermarkt procjenjuje da vrijedi 40 miliona :|
Upravu si za prilagođavanje uz naše Brazilce ali meni to ipak predstavlja problem jer su ovi već jedno vrijeme u Europi. S druge strane, ono što @proFCB misli - ako je Neymar povodljiv za zabavom nema šanse da će doći ovdje a ne u Real ili Barcelonu.

Vratimo se na taktiku: gdje bi igrao Neymar? Uvijek je igrao na lijevoj strani odnosno lijevom krilu, kad sam ga gledao. Ili u Guardiola formaciji da igra lažnu devetku?

Odštetna klauzula mu je 45 milijuna, prema transfermarktu. Dakle, iznos koji možemo platiti ali bi onda trebalo nekoga prodati. Ili?

Ne znam gdje Neymara ubaciti no u jedno sam siguran: iako ovaj sastav izgleda savršeno mjesta za poboljšanja uvijek ima i nadam se da Guardiola to vidi i da će reagirati na pravi način, pogotovo ako će htjeti igrati svoju igru!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 22:43

geronimo je napisao/la:Ja se svima vama divim kako se toliko uzbuđujete oko tih transfera. U redu, mogu razumiti vrijeme prelaznog roka, ali (kada tome rok istekne) na svaku moguću spekulaciju davati svoje mišljenje. :?
Ne možeš uvijek raspravljati o samoj igri, rezultatima itd...

Treba malo promijeniti tematiku ponekad a di ćeš bolje prilike sad kad dolazi Pep i s njim sve ove špekulacije u vezi novih igrača, trenutnih igrača, njegovog prvog asistenta ( zadnje glasine prema tom istom di Marziu kažu da je vrlo izvjesno da bi to trebao postati @ šećer 8-) ).........

Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 feb 2013, 22:56

Stefan Effenberg je napisao/la: Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?
Ključna riječ.
Ali imam osjećaj da će se ovo nastaviti do kraja sezone (ili dok razni novinari budu diktirali tempo) i da će ovo biti IN tema i pred važne mečeve, kakvih će Bayern u skorijoj budućnosti imati na pretek.
Ma sve ok, samo vi nastavite. Ja to onako glasno razmišljam. :mrgreen:

Možda je to i do mene, jer je (po meni) Bayern kompletno (kvalitetno) popunjen i ne vidim razloga da se ekipa pretjerano pojačava.
Vom Jäger zum Gejagten

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 07 feb 2013, 23:16

Evo malo kosarke za one koji prate
Nasi kosarkasi su se uspjesno plasirali u polufinale njemackog DBB - Kupa! Danas su savladali Brose Baskets iz Bamberga sa 77-69. Treba spomenut da je Bamberg inace daleko najbolja ekipa u njemackoj!
Sve cestitke!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 feb 2013, 23:19

geronimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Tako da nije loše prodiskutirati malo i o tim špekulacijama, čisto da razbijemo monotonost, slažeš li se?
Ključna riječ.
Ali imam osjećaj da će se ovo nastaviti do kraja sezone (ili dok razni novinari budu diktirali tempo) i da će ovo biti IN tema i pred važne mečeve, kakvih će Bayern u skorijoj budućnosti imati na pretek.
Ma sve ok, samo vi nastavite. Ja to onako glasno razmišljam. :mrgreen:

Možda je to i do mene, jer je (po meni) Bayern kompletno (kvalitetno) popunjen i ne vidim razloga da se ekipa pretjerano pojačava.
A imaš pravo da bi nas to moglo koštati u velikim utakmicama ali jednostavno će novinari uvijek izvući neki Gerucht kojim će prodrmati Bayern i cijelu Njemačku jer je dolazak Pepa otvorio brdo prilike za iste što u prijevodu znači pokušaj zarade.

Kvalitetno i kompletno popunjen kažeš.... dade se ovdje diskutirati, po mojem mišljenju. Doduše, izgleda da tražim dlaku u jajetu ali mislim da možemo biti još bolji nego trenutno. Znam da se mnogi neće složiti ali tako mislim.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 07 feb 2013, 23:32

geronimo je napisao/la: A šta ćemo sa tim da se spekuliše da bi Rafa i Gusta mogli uhvatiti maglu i onda se taj broj drastično smanji. :mrgreen:
Eh teska pretpostavka. Za Rafu me nebi iznenadilo ali za Gustava definitivno bi.
Ovdje se samo osvrcemo na jedan Neymarov interviju, nikakvo uzbudjivanje.

Stefan Effenberg je napisao/la: Vratimo se na taktiku: gdje bi igrao Neymar? Uvijek je igrao na lijevoj strani odnosno lijevom krilu, kad sam ga gledao. Ili u Guardiola formaciji da igra lažnu devetku?

Odštetna klauzula mu je 45 milijuna, prema transfermarktu. Dakle, iznos koji možemo platiti ali bi onda trebalo nekoga prodati. Ili?
Eh ovo je ono sto i mene tisti jer sam pisao da je nezahvalno govoriti u ovom trenutko o transferima. Konkurencija jeste prevelika i to je ono sto moze dovesti do nezadovoljstva, primjer Robben... Kvalitet Neymara je neupitan, ali u prethodnom postu sam naveo da je sada samo pitanje koliko smo zainteresovani za njega, ili koliko nam je potreban.
Medjutim, prije pocetka sezone sam govorio, da najveca snaga Bayerna dolazi sa krilnih pozicija, a bas na tim krilnim pozicijama mi nemamo dugorocna rjesanja. Posle me je Muller demantovao svojim igrama i potvrdio da se Bayern itekako moze osloniti na njega po desnoj strani, ali opet sve drzim sa rezervom posto i njegova forma zna da varira.
Idemo na lijevo krilo, Ribery ima nepunih 30 godina, i budimo realni pa kazimo da on ima jos nekih 3, eventualno 4 godine igranja na nekom visokom nivou.
S druge strane imamo Neymara koji ima 21 godinu, i kojeg svakako mozemo uigrati i na desnom krilu ili eto laznoj devetci ako je trebamo (nezahvalno je ovdje reci da Bayern treba igrati bez klasicnog spica :mrgreen: ), i koji u svaka doba moze nadomjestiti lijevo krilo.
Neka mi se ne zamjera, ali ja stvarno jos nisam siguran da je Shakiri to dogorocno rjesenje i Bilalov buduci nasljednik. Jednostavo nisam siguran da je to ustvari to.

Velika je konkurencija u ekipi, a konkurencija koliko je dobra, nekada je i utoliko losa, jer naravno izaziva nezadovoljstvo posto se ni Shakiri sigurno se nece pomiriti s tim da svaku utakmicu gleda sa klupe.
Sve jo do novog trenera i njegove koncepcije. Ostaje da se vidi da li postoji interes za Neymarom. Sigurno je da isti ne flertuje sa Bayernom bez razloga. :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 feb 2013, 23:50

badstuber je napisao/la:Evo malo kosarke za one koji prate
Nasi kosarkasi su se uspjesno plasirali u polufinale njemackog DBB - Kupa! Danas su savladali Brose Baskets iz Bamberga sa 77-69. Treba spomenut da je Bamberg inace daleko najbolja ekipa u njemackoj!
Sve cestitke!
Ovo je velika pobjeda, pratio sam večeras rezultat, svo vrijeme smo vodili. Idemo sad na final four u Berlinu, krajem marta se održava, domaćin Alba naravno.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []