Saga Kondic ne traje od Kipra i Francuske vuce ona puno duze. Nisam za da se zove ni jednog, ali ako se ovoliko oblijece oko jednog nek oblijece i oko drugog.Drape je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:39Za Kondića je rekao da je on izrazio želju da igra protiv Kipra i Francuske, a da je bila njegova odluka da ga ne pozove. Od tada se nisu čuli, zato je najavio da će ga nazvati, a ne da ga moli. Sa Sulejmanovićem ne može ni pričati kad on ne odgovara na Adisove pozive.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:18Kondic bi nam legao, ali vise i ovo moljakanje je preslo sve mjere. Ako moze njega moliti ovoliko i cekati onda nek i Sulju opet nazove mozda se i on predomisli.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- sirBobbyMoore
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
-
- Kontakt:
Traje tri godine uz najdebilnije izgovore, izmotavanje i ponižavanje i trenera i reprezentacije i navijača. Šta kaže prošle godine, ima "odmor u Londonu" pa ne može doći na okupljanje. Hvala lijepo i doviđenja. Ovamo Gegić riskira klupsku ulogu da dođe na okupljanje i otrese Hrvate, Kamenjaš i Musa pod injekcijama dolaze igrati, Vrapcu majka u bolnici pa ustupi to vrijeme za reprezentaciju, a gospodin ima "odmor u Londonu" kako bi kupio sebi vremena ne bi li dobio dozvolu da igra za Srbiju.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:52Saga Kondic ne traje od Kipra i Francuske vuce ona puno duze. Nisam za da se zove ni jednog, ali ako se ovoliko oblijece oko jednog nek oblijece i oko drugog.Drape je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:39Za Kondića je rekao da je on izrazio želju da igra protiv Kipra i Francuske, a da je bila njegova odluka da ga ne pozove. Od tada se nisu čuli, zato je najavio da će ga nazvati, a ne da ga moli. Sa Sulejmanovićem ne može ni pričati kad on ne odgovara na Adisove pozive.sirBobbyMoore je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:18Kondic bi nam legao, ali vise i ovo moljakanje je preslo sve mjere. Ako moze njega moliti ovoliko i cekati onda nek i Sulju opet nazove mozda se i on predomisli.
Da Adis ima svoje ja, u tom razgovoru bi mu se samo nagovorio za sve hinjaluke i spustio slušalicu. Ni Kondići, ni Sulejmanovići sa takvim pristupima ne trebaju ovoj reprezentaciji koja na terenu daje 120%.
Kondić mu je odgovorio na poziv zadnji put kad ga je zvao, i rekao mu da želi igrati za reprezentaciju. Sulejmanović mu ne odgovara na pozive, ne želi da mu se javi, ne želi razgovarati sa selektorom. Šta ti predlažeš, jedino da se Adis sakrije u parku u Zaragosi i iskoči pred Emira da popričaju?sirBobbyMoore je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:52Saga Kondic ne traje od Kipra i Francuske vuce ona puno duze. Nisam za da se zove ni jednog, ali ako se ovoliko oblijece oko jednog nek oblijece i oko drugog.
Sulejmanovica bih volio ponovo nazad jer znam da je patriota, ali u ovoj frci koja se digla oko njega jos davno - definitivno sam na Adisovoj strani. Uloga koju mu je dao na Eurobasketu jeste bila mala, ali tesko da je i mogla biti veca (max je mogao dobiti jos nekih 5 min po mecu). U tom periodu je tek bio izasao iz povrede, a i prethodno je u klubu igrao jako malo (u jednom periodu i nimalo). Ako je vec toliko ponosan, zasto u klubovima nije pravio probleme i ekscese, zasto se nije prestao pojavljivati na treninzima itd?! Naravno, jasno je svima zasto nije, ali isto je trebao postupiti i u reprezentaciji, pogotovo sto je i sam Adis vise puta priznao da mu je zao sto nekim igracima nije dao vecu minutazu, ali da jednostavno nije bilo prilike (a i kako ce je biti kad smo igrali protiv brutalnih reprezentacija?!). Nema sumnje da bi nam Suljo bio od koristi sad, ali sve dok se javno ne izjasni i ne kaze zasto se odbio pojaviti u kvalifikacijama nakon EB, ne postoji nijedan argument da se stane na njegovu stranu. Vjerujem da bi ga Beciragic odmah stavio na spisak, da ovaj kojim slucajem nazove njega ili kapitena i kaze da bi se volio vratiti nazad, ali naravno da on to nikad nece uraditi.
Sto se tice Kondica, ne smatram da je uradio neoprostivu stvar (nista preko cega nismo presli vec xyz puta u svim sportovima), ali jednostavno mi se ne svidja njegov karakter i vise ga zbog toga ne bih volio vidjeti u ekipi sad na EB. Ono sto je odigrao u Megi ove sezone ne predstavlja stvarno stanje njegovog kvaliteta. Bojim se da nije kvalitetan za Dubai i da ce se to tek vidjeti kad oni sad pojacaju roster za EL. Gledao sam ga 555x u zadnjih par godina i ne kazem da nema mjesta u nasoj ionako tankoj bekovskoj liniji, ali daleko je to od stalnog rjesenja startnog PG. Naravno, moze on pomoci i biti od koristi, ali nikako da se sav teret organizacije igre svali na njegova ledja (jer on u sustini i nije klasicni play). Ako se desi da on dodje na pripreme, da se dobro pokaze na njima i da Garzi ne skinu zvjezdicu, zahvalio bih se Castanedi i Luku poveo na prvenstvo. Iako sve vec o njemu znam (i kao kosarkasu i kao insanu), lijepo je ponovo bilo cuti Adisove pohvale na racun njegovih ljudskih kvaliteta. Naravno da nam je playmaker puno potrebniji, ali valjda bi se to s Aticem, Gegicem, Kondicem i Musom nekako pokrpilo (iako znam da ne bi...), a sve naustrb brata Garze u ekipi. Fazon je da mi ni s Amerikancem ne bismo bili potpuno zadovoljni, jer niti je uigran s ostalim momcima, niti igra odbranu, niti je neki vanserijski igrac (pa ni suter, iako se ta teza odavno provlaci i od strane selektora), a izlazi nakon jedne nezgodne povrede.
Krivo mi je malo sto ga Marjan nije pitao za Djedovica, ne jer ga zelim u reprezentaciji, vec cisto da vidim Adisovu reakciju na to pitanje.
Btw, na koga je mislio kad je spomenuo dvojica nasih u Italiji, kao i nekog iz Austrije sto je na koledzu (rece da je razgovarao s njegovim ocem)? Da u oba slucaja ne cilja na bracu Suljanovic, jer su obojica bili u Italiji, s tim da je mladji nedavno potpisao za jedan koledz...
Sva poenta je da oni vise ne mogu igrati za nas. Nedavno sam malo guglao o Alemu Huseinovicu, reko da vidim hoce li naci kakav klub. Na osnovu njegovog linkedin profila sam zakljucio da je ocito batalio kosarku, da ce ostati u Americi i baviti se haman nekim biznisom, finansijama ili cime vec. Steta, jer sam od njega bas puno ocekivao...
Sto se tice Kondica, ne smatram da je uradio neoprostivu stvar (nista preko cega nismo presli vec xyz puta u svim sportovima), ali jednostavno mi se ne svidja njegov karakter i vise ga zbog toga ne bih volio vidjeti u ekipi sad na EB. Ono sto je odigrao u Megi ove sezone ne predstavlja stvarno stanje njegovog kvaliteta. Bojim se da nije kvalitetan za Dubai i da ce se to tek vidjeti kad oni sad pojacaju roster za EL. Gledao sam ga 555x u zadnjih par godina i ne kazem da nema mjesta u nasoj ionako tankoj bekovskoj liniji, ali daleko je to od stalnog rjesenja startnog PG. Naravno, moze on pomoci i biti od koristi, ali nikako da se sav teret organizacije igre svali na njegova ledja (jer on u sustini i nije klasicni play). Ako se desi da on dodje na pripreme, da se dobro pokaze na njima i da Garzi ne skinu zvjezdicu, zahvalio bih se Castanedi i Luku poveo na prvenstvo. Iako sve vec o njemu znam (i kao kosarkasu i kao insanu), lijepo je ponovo bilo cuti Adisove pohvale na racun njegovih ljudskih kvaliteta. Naravno da nam je playmaker puno potrebniji, ali valjda bi se to s Aticem, Gegicem, Kondicem i Musom nekako pokrpilo (iako znam da ne bi...), a sve naustrb brata Garze u ekipi. Fazon je da mi ni s Amerikancem ne bismo bili potpuno zadovoljni, jer niti je uigran s ostalim momcima, niti igra odbranu, niti je neki vanserijski igrac (pa ni suter, iako se ta teza odavno provlaci i od strane selektora), a izlazi nakon jedne nezgodne povrede.
Krivo mi je malo sto ga Marjan nije pitao za Djedovica, ne jer ga zelim u reprezentaciji, vec cisto da vidim Adisovu reakciju na to pitanje.
Btw, na koga je mislio kad je spomenuo dvojica nasih u Italiji, kao i nekog iz Austrije sto je na koledzu (rece da je razgovarao s njegovim ocem)? Da u oba slucaja ne cilja na bracu Suljanovic, jer su obojica bili u Italiji, s tim da je mladji nedavno potpisao za jedan koledz...

Selektor se ponizava sto ijednog uopste zove. Trebali su davno biti prekrizeni.
Jedan cetalj koji se sve nada da bi mozda mogao zaigrati za Srbiju. A drugi klasicni dijasporac koji misli da je bolji i vrijedi vise jer je odrastao vani.
Jedan cetalj koji se sve nada da bi mozda mogao zaigrati za Srbiju. A drugi klasicni dijasporac koji misli da je bolji i vrijedi vise jer je odrastao vani.

Vala baš takosirBobbyMoore je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:18Kondic bi nam legao, ali vise i ovo moljakanje je preslo sve mjere. Ako moze njega moliti ovoliko i cekati onda nek i Sulju opet nazove mozda se i on predomisli.
-
- Kontakt:
Kosta je jedan bezvezan lik koji ima srecu da igra na svima deficitarnoj poziciji. Da nema, cek'o bi Srbiju do bogojavljanja ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Jbg ,nije isti Predsjednik

Hijerarhija postoji u svakoj ekipi, valjda u svakom ekipnom sportu a pogotovo u košarci. Ne znam eto šta da ti kažem drugo.relativizam je napisao/la: ↑04 jun 2025, 00:24Raonffa je napisao/la: ↑29 maj 2025, 16:08Pojedinci bi bili spremni smijeniti selektora sa kojim imaš fine rezultate, a sve kako bi se u reprezentaciji vratio jedan jedini igrač. Pri tome je taj igrač sam napustio reprezentaciju, ponaša se kao uvrijeđena mlada i misli da je reprezentacija švedski stol pa može birati kada će, kako i pod kojim selektorom igrati.
Da je u pitanju klasni igrač koji bi nam bio najbolji i najvažniji u reprezentaciji, pa eto hajde da čovjek i shvati donekle, ali on i sa ovako odličnom klupskom sezonom sutra bi u reprezentaciji, u najboljem slučaju, bio četvrti igrač po toj nekoj hijerarhiji važnosti i kvaliteta.
Ja prvi put čujem za hijerarhiju u košarci i bitnocu igrača.
Voda prvo ide sprema i forma
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Cudi me da nisu uspjeli ovo izmajmunisati...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Turci i poturica , podojkili khurcinu.
i like it.

Nesto nam je Juka zagonetno tih.
Ne javlja se po pitanju standarnog amaterizma u savezu, prosenju para.... Ne javlja se po pitanju Palestine; ne komentarise domacu politicku situaciju
Mozda se sprema u tisini jer je skontao da mu je ovo posljednja sansa da na nekom velikom takmicenju s Bosnom napravi ozbiljan rezultat (recimo 1/4). Shvatio ono sto nesretni Suljo nije.

Mozda se sprema u tisini jer je skontao da mu je ovo posljednja sansa da na nekom velikom takmicenju s Bosnom napravi ozbiljan rezultat (recimo 1/4). Shvatio ono sto nesretni Suljo nije.
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Dzafic kod Caliparija na Arkansasu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.