Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TripleThreat
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la TripleThreat » 28 maj 2025, 22:08

amkeivke je napisao/la:
28 maj 2025, 21:29
Pa jel vas nije stid?? Na stranu što igra najbolju sezonu kariere, sa strašnim brojkama u najjačoj ligi evrope, pa i dalje osporavate njegov kvalitet. Nego što osporavate i dalje njegov patriotizam, kad je kao djete sa samohranim ocem, čekao 5godina da bi mogao zaigrat za svoji BIH, kad su ga Finci molili, kumili, novce nudili,...nije se prodao! Jel zaboravljate kako taj momak doživljaje i slavi svaki poen za svoju BiH?? Taj momak svaki odmor provodi po svojoj Srebrenici! U isti koš štavljat njega i turčina Aziza Bekira to je u najmanju ruku smiješno!

Emir meni lično nedostaje u svakom pogledu, al ničija nije do zore....
Evo opet Ćamil Duraković spika...

Uz dužno poštovanje prema teškoj, tužnoj i inspirativnoj životnoj priči Emira, ali kakve veze pomenuto ima sa lošim reprezentativnim partijama i skraćenom minutažom zbog toga? Je li se sada cijela reprezentacija i trener treba podrediti Sulejmanoviću ili šta? Je li to on smatra da je bitniji od Penave npr., koji uzgred nije odigrao ni milisekunde na tom EB-u za razliku od Sulejmanovića, a bio je bitan faktor u kvalifikacijama, baš kao i Sulejmanović? Ovdje se izgleda konstantno zaboravlja kakve je loše partije pružao Sulejmanović tokom tog augusta i septembra i zbog čega mu se i smanjila prilika, što ničim ne znači da je ne bi dobijao u narednim okupljanjima. Čak je i Miralem to rekao, za druge momke koje nisu igrali, tj. Penavu i Čamparu.

Eto, da ne idemo dalje, imamo vrlo uporedivu analogiju sa Alibegovićem. Godinama čekao da mu se skine zvjezdica, dolazio na okupljanja šireg spiska kada je i znao da NEĆE biti izabran pored naturalizovanog stranca na uži spisak, ulazio i s klupe i startao i nikad nije dizao nos zbog toga, i šta sad?

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 29 maj 2025, 00:37

Ovdje se prica o patriotizmu ”turcina” Aziza. Kao da nije i sam pretrcavao aerodrom i po prvi put predstavio Bosnu na medjunarodnoj sceni.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 29 maj 2025, 07:59

sirBobbyMoore je napisao/la:
29 maj 2025, 00:37
Ovdje se prica o patriotizmu ”turcina” Aziza. Kao da nije i sam pretrcavao aerodrom i po prvi put predstavio Bosnu na medjunarodnoj sceni.
Tačno tako.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 maj 2025, 10:28

Mister No je napisao/la:
29 maj 2025, 07:59
29 maj 2025, 00:37
Tačno tako.
Ne znaju djeca ,novi su na Forumu :thumbup:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 maj 2025, 16:08

Pojedinci bi bili spremni smijeniti selektora sa kojim imaš fine rezultate, a sve kako bi se u reprezentaciji vratio jedan jedini igrač. Pri tome je taj igrač sam napustio reprezentaciju, ponaša se kao uvrijeđena mlada i misli da je reprezentacija švedski stol pa može birati kada će, kako i pod kojim selektorom igrati.

Da je u pitanju klasni igrač koji bi nam bio najbolji i najvažniji u reprezentaciji, pa eto hajde da čovjek i shvati donekle, ali on i sa ovako odličnom klupskom sezonom sutra bi u reprezentaciji, u najboljem slučaju, bio četvrti igrač po toj nekoj hijerarhiji važnosti i kvaliteta.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 maj 2025, 16:12

Raonffa je napisao/la:
29 maj 2025, 16:08
Pojedinci bi bili spremni smijeniti selektora sa kojim imaš fine rezultate, a sve kako bi se u reprezentaciji vratio jedan jedini igrač. Pri tome je taj igrač sam napustio reprezentaciju, ponaša se kao uvrijeđena mlada i misli da je reprezentacija švedski stol pa može birati kada će, kako i pod kojim selektorom igrati.

Da je u pitanju klasni igrač koji bi nam bio najbolji i najvažniji u reprezentaciji, pa eto hajde da čovjek i shvati donekle, ali on i sa ovako odličnom klupskom sezonom sutra bi u reprezentaciji, u najboljem slučaju, bio četvrti igrač po toj nekoj hijerarhiji važnosti i kvaliteta.
:clap:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 30 maj 2025, 20:12

Tanak Suljo protiv Reala, samo 20 poena, imamo mi boljih... :think:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 30 maj 2025, 20:28

Tako je, imamo. Bolji je svaki od njeg za repku koji ne diže nos i koji se stavi na uslugu treneru i ekipi, kakva god rola da bila.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 30 maj 2025, 20:56

Ali kako se to postavlja, on bi kao igrao ali mu mi ne damo

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 30 maj 2025, 21:00

Smarate sa Suljom. Pogotovo ovi košarkaški forumski analitičari.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jun 2025, 02:15

Ghuraba je napisao/la:
30 maj 2025, 20:12
Tanak Suljo protiv Reala, samo 20 poena, imamo mi boljih... :think:
Da je u ono vrijene bio danasnji nivo ...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 jun 2025, 12:14

Sulejmanovic rekao neće igrati dok je Beciragic selektor i to je to . Ne znam sta vise palamudite .

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 jun 2025, 13:40

Nije stvar da li nam treba Emir ili ne, treba nam ali neće on da igra jer se primadona uvrijedila. Šteta ali tako je. Sad bi nam baš pomogao i imao bi minutažu ali neće niko da sačeka svojih pet minuta i da se kolektivu podredi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 jun 2025, 14:00

U Španiji igrači koji su ubacivali 17-18 poena u prozorima nisu išli na svjetska i evropska prvenstva, jer kad dođu igrači iz NBA i eurolige nema mjesta za njih. Znaju da vjerovatno neće imati mjesta, i opet oni podnesu sav teret kvalifikacija. U nas bi podigli pobunu.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 jun 2025, 14:02

Drape je napisao/la:
01 jun 2025, 14:00
U Španiji igrači koji su ubacivali 17-18 poena u prozorima nisu išli na svjetska i evropska prvenstva, jer kad dođu igrači iz NBA i eurolige nema mjesta za njih. Znaju da vjerovatno neće imati mjesta, i opet oni podnesu sav teret kvalifikacija. U nas bi podigli pobunu.
Sta tek reci za igrace SAD-a. Znaju svi da oni igraci sa koledza nece ici na OI ili SP, pa opet igraju redovno kvalifikacije. Samo kod nas nas Emko kao da je Bogom dat, pa mora igrati. Zvali te nekoliko puta, molili da igras, neces.

Dovidjenja, ima ko hoce.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 03 jun 2025, 23:50

Adis kod Marjana u Dribleru najavljuje novi razgovor sa Kondićem.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

sirBobbyMoore
Kontakt:

Post Postao/la sirBobbyMoore » 04 jun 2025, 00:18

perun je napisao/la:
03 jun 2025, 23:50
Adis kod Marjana u Dribleru najavljuje novi razgovor sa Kondićem.
Kondic bi nam legao, ali vise i ovo moljakanje je preslo sve mjere. Ako moze njega moliti ovoliko i cekati onda nek i Sulju opet nazove mozda se i on predomisli.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 04 jun 2025, 00:24

Raonffa je napisao/la:
29 maj 2025, 16:08

Ja prvi put čujem za hijerarhiju u košarci i bitnocu igrača.
Voda prvo ide sprema i forma

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 jun 2025, 00:39

04 jun 2025, 00:18
Kondic bi nam legao, ali vise i ovo moljakanje je preslo sve mjere. Ako moze njega moliti ovoliko i cekati onda nek i Sulju opet nazove mozda se i on predomisli.
Za Kondića je rekao da je on izrazio želju da igra protiv Kipra i Francuske, a da je bila njegova odluka da ga ne pozove. Od tada se nisu čuli, zato je najavio da će ga nazvati, a ne da ga moli. Sa Sulejmanovićem ne može ni pričati kad on ne odgovara na Adisove pozive.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 04 jun 2025, 00:48

Da li bi obojica poboljšali kvalitet ekipe na papiru, sigurno da bi. Da li bi ijednog razmislio da stavim i na širi spisak nakon svih gluposti koje su se izdešavale sa njima - ni pod razno.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.