FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

ceze
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la ceze » 10 feb 2013, 20:02

Ako na mene mislis, gledao sam veliku vecinu tekm Arsenala ove sezone.
Izmedju ostalih onu kad ste ispali od Bratforda i onu epsku protiv Readinga i onu gdje ste razvalili West Ham, onu jucer itd.
I da me pogresno ne shvatis, meni je Arsenal drag klub i uopce ga ne omalovazavam, naportiv.
Sasvim dobra ekipa, na momente fantasticna, sa jakim ofenzivnim, ali dosta slabijim defenzivnim dijelom ekipe ( vidjelo se to veoma dobro protiv Liverpoola), te sa tankom klupom.
Slozit ces se i sam da je tako.

Nego se pojavio ovaj frajer sa nekom svojom pricom na temi Bayerna.
Normalno je da ce se ovdje pisati hvalospjevi nakon ovakve sezone, ne vidim tu nista cudno ili neobicno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 10 feb 2013, 20:14

Bayern će ovo glat uzeti, nije isključeno i "gaženje" arsenala u obje utakmice.
Sretno objema ekipama, na kraju neka pobjedi fudbal :)
Ja te volim, volim Željo..

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 20:20

gio10 je napisao/la:Bayern će ovo glat uzeti, nije isključeno i "gaženje" arsenala u obje utakmice.
Ball possesion season 2011-2012:

1. Arsenal 60,2 %
2. City 58,2 %
3. United 57,7 %
4. Tottenham 56,7 %
5. Chelsea 55.5 %
6. Liverpool 55,5 %
.....

moj tim ako šta zna, zna igrat fudbal ;)
Vođa zna.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 feb 2013, 20:37

a igranje fudbala je posjed lopte ? :roll:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 10 feb 2013, 20:40

tyler durden je napisao/la:a igranje fudbala je posjed lopte ? :roll:
pa uglavnom, osim onih malih ekipa, fudbal se sveo na posjed lopte, barcin stil igre,i ja volim takav stil igranja fudbala, valjda zbog atraktivnosti, al sa druge strane me nerviraju "šupačke" ekipe tipa Čelzija i ostalih mališana kad se zatvore u svojih 16 :?
Ja te volim, volim Željo..

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 20:42

tyler durden je napisao/la:a igranje fudbala je posjed lopte ? :roll:
arsenal igra na velik posjed lopte i napadački fudbal, da ih gledaš nikad ti ne bi bilo dosadno. tako da itekako znaju igrat fudbal.
Vođa zna.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 10 feb 2013, 20:51

A Bože likova. Do prije mjesec dana govore nek pobijedi bolji, a danas da će nas sahranit. :roll:

Ne mora nužno pobijedit' jača ekipa, pobijedit' će ona koja će imati sve/većinu igrača na raspolaganju i ona koja bude bolja u te dvije utakmice, koja će imati dovoljno koncentracije da izbori plasman dalje.

Ne vidim razloge zašto je Arsenal otpisan, igraju sve bolje, ljepše, i imaju šansu za prolaz dalje. ;)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 feb 2013, 20:55

nedim1993 je napisao/la:
gio10 je napisao/la:Bayern će ovo glat uzeti, nije isključeno i "gaženje" arsenala u obje utakmice.
Ball possesion season 2011-2012:

1. Arsenal 60,2 %
2. City 58,2 %
3. United 57,7 %
4. Tottenham 56,7 %
5. Chelsea 55.5 %
6. Liverpool 55,5 %
.....

moj tim ako šta zna, zna igrat fudbal ;)

Mislio zamazat' oci statistikom iz Premierlige :lol:
Iako tvoj "parametar" za igranje fudbala i nije neki,da ti pokazem da smo i tu jaci B-)

Statistika za prosjecan posjed lopte na utakmici do zadnje odigranih utakmica :

1.Barcelona 69.4 %
2.Bayern 64.2 %
3.Lille 58.8 %
4.Man City 58.6
5.Arsenal 58.5 %
6.Juventus 58.5 %

Izvor : http://www.whoscored.com/Statistics ,pa sam pogledaj :D

Sad ispade da Man City od tvog tima bolje igra fudbal...tu treba nesto mijenjat' pod hitno :lol:

Protiv Arsenala ocekujem gutavu utakmicu u Londonu,ali kod kuce cista rutina.Ne podcjenjujem Arsenal kao klub nikako,ali jednostavno smo na svim pozicijama pokriveni bolje od njih.
Mogu pricati o nekoj timskoj igri,ali u toku ove sezone imamo 15 razlicitih strijelaca u svim takmicenjima,drugi u Europi po posjedu lopte i po tacnosti dodavanja,znaci imamo bolju timsku igru od njih.
Za mene bi bilo iznenadjenje ako ispadnemo i to veliko.

Arsenal u zadnje vrijeme igra sve bolje?
Bayern od pocetka sezone igra dobro i stabilno.

Jednostavno receno;dobri su,ali ne dovoljno dobri da prodju dalje.Mogu proc' samo ako budu imali nafake k'o Chelsea protiv Barce,na kraju krajeva Chelsea protiv Bayerna.
#miasanmia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 feb 2013, 20:57

Ispricat cete moje drage kolege i navijace Bayerna zbog nepotrebnog omalozavanja bilo kojeg tima, a u ovom slucaju Arsenala. Nemojte molim vas te djecje price kao npr " sahranit cemo vas ". Pustite timove da igraju fudbal, u ovom slucaju 2 jako uspjesna tima Bayern i Arsenal. Objektivno i subjektivno gledajuci misljenja sam da ce Bayern proci dalje. Subjektivno jer bih volio da se to desi, klempa mi je zivotni san. Naravno san mi je da ju Bayern uzme. S druge strane kazem objektivno jer je Bayern tokom citave sezone pokazao ipak mnogo vise od Arsenala. Zatim bolje su ukomponovan tim s boljim igracima. No daleko od toga da je Arsenal slaba ekipa. To je jedna odlicna ekipa s odlicnim trenerom, tako da smirite strasti molit cu lijepo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 10 feb 2013, 20:59

@Semsudin
Pa šanse uvjek postoje, ali objekltivno Topnici preko Bayerna ne mogu. Ovo je trenuztno Arsenalov vrh u LP :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 21:02

što se zalijećeš ko muha bez glave, mene je ovako stid kad promašite temu.

čovjek je rekao nek pobijedi fudbal, ja sam izniio procenat od prošle sezone očigledno, ne znam što se prosipaš bezveze, nigdje nisam povezo bayern i arsenal sa tim podacima.

i ove sezone i city i arsenal imaju isti posjed lopte 57.7 % a sad tebi objašnjavat što je tako , neću.

uzdravlje
Vođa zna.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 feb 2013, 21:27

Jesu se topdzije nesh osilile, pa su u velikom broj dosli na nasu temu. A jedan od njih cak objavljuje postotak posjeda lopte, koji nikako nije nesh spektakularan.

E ljudi, moji bavarci, znate kako meni ovo sve djeluje? Bayern je namjerno krenuo ovu utakmicu sa Gomezom jer je Mandzukic u ligi prvaka dosad bio ispod prosjeka los.Tako da ja imam osjecaj da ce protiv topdzija najverovatnije opet Gomez krenuti u prvi 11.
Stern des Südens

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 10 feb 2013, 21:29

Pisao sam vec o ovom duelu na ovoj temi i od tad nisam drasticno promjenio misljenje,.Koliko god volio i simpatisovao Arsenal ne mogu lagati prvenstveno sebe a onda i druge i reci da BaJo nije u dobroj mjeri favorit u ovom dvomecu,.Da se igra jedna utakmica,da je ovo kojim cudom finale na Wembleyu rekao bi da su sanse 50-50 ali u dvije utakmice Bayern je itekako favorit..

Na Emiratima nema favorita u ovom mecu,Arsenal je ekipa koja tesko gubi kuci(govorim o Ligi Prvaka) i vjerujem da ce se pobjednik odlucivati u MjUnicu..Dva puta smo ugostili Barselonu,najjaci tim danasnjice,neki ce priznati,neki nece,ali to je cinjenica,.U oba meca smo bili ravnopravan protivnik,u oba meca nismo porazeni,nit je Arsenal slabiji od onog onda nit je ovaj Bayern jaci od one Barselone..Kao sto vec rek'o,pitanje prolaznika ce se odlucivati u uzvratnoj utakmici a tu Bayernu dajem daleko vece sanse,jednostavno nisam siguran da ovaj Arsenal moze da ne podlegne pritisku kojeg ce Bayern nametnuti u Mjunicu,pa nismo tako davno doslovno pregazeni u Milanu gdje smo pali bez ispaljenog metka,.

Asenalove sanse dosta ovise od prvog meca,ako BaJo stekne kakvu/takvu prednost u prvom mecu pitanje prolaznike po meni je u dobroj mjeri rijeseno,.Ako uspijemo doci do pozitivnog rezultata na Emiratima i tako sebi omoguciti da igramo na kontru u MjUnicu,gdje bi smo mogli iskoristiti prije svega Walcotovu brzinu onda ce u uzvratu biti "pakleno",.

Kako god,kad se sagleda sve,forma,kvalitet,uigranost pa i psiha,rekao bi 75% -25% u korist Bayerna,.Jedno je sigurno,dvije napadacki orijentisane ekipe sa lijepim stilom igre obecavaju pravu fudbalsku poslasticu,.Neka pobjedi bolji,spretniji pa i sretniji i neka sudije budu na nivou :mrgreen:

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 feb 2013, 21:42

nedim1993 je napisao/la:što se zalijećeš ko muha bez glave, mene je ovako stid kad promašite temu.

čovjek je rekao nek pobijedi fudbal, ja sam izniio procenat od prošle sezone očigledno, ne znam što se prosipaš bezveze, nigdje nisam povezo bayern i arsenal sa tim podacima.

i ove sezone i city i arsenal imaju isti posjed lopte 57.7 % a sad tebi objašnjavat što je tako , neću.

uzdravlje

Prijatelju,ti si rekao da tvoj klub zna igrati fudbal i poduprio tu izjavu statistikom za posjed lopte u prosloj sezoni.Fazon je sto si se ti prosuo,a ne ja,jer svi su tvoju izjavu shvatili kao sto sam i ja.

I na pocetku sam rekao da to nije nikakav pokazatelj kvalitete fudbala,ali sam ti samo htio pokazati da je Bayern i po tom pitanju bolji od Arsenala.
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 feb 2013, 21:46

chily-rz je napisao/la:Neka pobjedi bolji,spretniji pa i sretniji i neka sudije budu na nivou :mrgreen:
Jeste da nije zdrava, ali uprkos svemu uvijek sam bio pristalica ljute hrane. :mrgreen:
Bravo Zeničanin za ovaj komentar, upraćen si (radarom) kako dolaziš sa menevarskom municijom. :D
Vom Jäger zum Gejagten

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 21:49

opet ti. ti ako ne pratiš arsenal ne znači da oni nemaju kvalitet, oni koji prate složiće se da imaju. taj podatak je za ELP iznešen i kraj priče. vi ste favoriti, al to nikom ne daju za pravo da se preseraje i navodi da je klupa bayerna jača od arsenalove prve ekipe, da ćete nekog raznijet . na kraju ispade da ne trebate igra uopšte. da vam odmah upišemo pobjedu.

posjed lopte u mnogome pokazuje kako neka ekipa igra fudbal tako da ti izjava da sam se prosuo ne stoji. znači bayern ako ima u prosjeku 65% posjed lopte ja mogu tvrdit da oni ne znaju igrat fudbal?

na arsenalovoj ima trolera topnika, al njih niko ne podržava, a vi ovde svi podržavate neke glupe izjave. kako hoćete briga me. slobodno podcijente arsenal u potpunosti. još bolje
Vođa zna.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 feb 2013, 21:58

nedim1993 je napisao/la: na arsenalovoj ima trolera topnika, al njih niko ne podržava, a vi ovde svi podržavate neke glupe izjave.
Ako svi podrzavamo glupe izjave, onda si nas sve nazvao glupima. Ne valja ti to!

Ima nas koji vjerujemo da ce Bayern proci i nista spektakularno se nece desiti. Zao mi je sto ti je klub trenutno u losoj formi pa nam ovdje iznozis neke statistike koje nisu relevantne za snagu ekipe.
Ako imas iskustva na forumu onda znas da ti je posao sada da skupljas postove u kojima bavarci najavljuju demoliranje protivnika, na kraju ako vam se posreci fino ih citiras. ;)
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 feb 2013, 22:01

Uli Hoeness odlucio da Matthäus-u pokaze ko je gazda u Bayernu...
O-Ton Hoeneß im ****-Doppelpass über Matthäus: „Er hat sich in den letzten Monaten immer mit Frauen beschäftigt. Jetzt diskutiert er plötzlich über neue Spieler beim FC Bayern. Scheinbar hat er sein Jagdfeld etwas verändert.
Njih dvojca nece postati prijatelji u ovom zivotu. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 feb 2013, 22:07

amerosm je napisao/la:Uli Hoeness odlucio da Matthäus-u pokaze ko je gazda u Bayernu...
Ovaj put je žvaljo dobro prošao. Ova izjava Lotharu još odzvanja u ušima:

"Was der losgelassen hat, da hat man den Eindruck, der hat alles gewonnen und nie ein Spiel verloren. Der will ja, der wollte beim FC Bayern was werden. Aber so lange ich und der Kalle Rummenigge etwas zu sagen haben, wird der nicht mal Greenkeeper im neuen Stadion", entgegnet Hoeneß damals der Kritik des Rekordnationalspielers.
Ma bjaži sa Lotaricom, ima da crkne od muke što ne može prismrditi Bayernu. :D
Još juče tipuje 1:1. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 10 feb 2013, 22:19

Nisu se oni osilili već se nemogu sebe da ubijede da su jaki pa pokušavaju nas,a vrlo dobro znaju kako stoje stvari na terenu :D recimo JA uopste nemam potrebu ici na Arsenalovu temu,zašto? zato sto se nemam čega bojati,ne zanima me hoce li im se ko povrijediti kakva je klima u svlacionici,jer sam siguran u naš Bayern :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []