sahbaz2509 je napisao/la:
pa upravu si, to nije nista novo al fenomen jeste jer takvi ljudi zbilja nema niti u jednoj naciji svjeta,nigdje vala.I onda se cudimo i pitamo se nekad sta smo mi to bogu skrivili pa ovako prosli u nasoj skoroj proslosti, sve smo mi to zasluzili bas sve.Kad bi bilo koja nacija imala Vedu za svog reprezentativca, ti bi ga hvalili na sva usta, pa kad cujes kako srbi zigica hvale pomislio bi neki obican covjek da je Zigic Maradona i za Dzeku i Vedu .Al kod nas je ziasta tako kao sto ti kazes, kad vedo zabije gol neki nasi ljudi palcu od muke.Eto gledaj samo sada kako "kriticara" uopste nema da komentarisu danas na ovoj stranici, naprosto mora da ljudi zale pa ce se javiti kad sebi malo dodju.
Ima brate toga svugdje pičim ja i po ovim stranim forumima, od ovih susjednih, pa sve do engleskih, talijanskih. Svugdje se nađe pametnjakovića koji će pljuvati, ali ono pljuju zbog lokalno-regionalnih razmirica. Tako naprimjer Milanisti i Interisti udruženo djeluju protiv Buffona, pretpostavljajući mu jednog Abbiatia.

Buffon koji je najbolji golman svijeta, ne samo Italije. Kod nas je to više do kompleksa malog naroda, kad nas svi pljuju, onda ćemo i mi pljuvati sami sebe. Dobro si primjetio ovo za Žigića, pa Hrvati od Dudu-a napravili novog Šukera a momak ništa nije kvalitetniji ako jeste ikako kvalitetniji od Vede, ali eto.
harishp je napisao/la:
Najnelogicnijesto to Vedo nije zasluzio ako nista zbog makar nacina odnosa prema BIH repci.
Ali kao sto rece nista novo.Dizace u nebesa ove dvolicnajke koji su preko one stvari se na kraju zadesili u toj istoj repci.
Ja sam rekao da ce Vedo biti najbolji strelac u ekipi.A pokraj onih garavih i nije bas tako lako izvesti.
Njegovo je da se povreda ne vrati a za ostalo ce nadoci.
Ja nisam Harise ni za kakve podjele kad je riječ o igračima koji su debitirali u reprezentaciji. Mada ni to ništa novo, dijelimo se na Bosance, Hercegovce, Bošnjake, Hrvate, Srbe, Krajišnike, Babine, ove, one, pa jeli što onda ne bi i po mjernoj jedinici patriotizma. Mada ja lično uvijek imam veći respekt prema Pjaniću i Ibričiću nego prema Begoviću i Medunjaninu. Trudim se da to ne potenciram. Vedu ne treba cijeniti zbog korektnog odnosa prema reprezentaciji, lijepoj frizeru i velikoj ćuni već zbog njegovih igara a one su u posljednje dvije sezone iznad svih očekivanja. Vidio si i na Džekinoj temi da postoje dežurni koji kad ne mogu o igri, manevrom će naći prostora za kritike, pa ako ništa preispitivaćemo Džekinu kulturu i elokvenciju.

Šta da ti velim, kakvi smo, takvi smo.